AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1147

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 06 sie 2011, 14:57

No Milan dzisiaj leży przez formację pomocy. Najbardziej mnie rozczarowuje Boateng.
Swoją drogą Inter was zjada własną bronią: kontrolą środka pola. Mecz przez to nie jest za efektowny, ale ciężko wam będzie zmienić rezultat, bo oni tam mają 6 piłkarzy. Gdy tylko tracą piłkę grają w zasadzie 5-4-1. Nie mam pojęcia jak Milan może przez to się przebić.

Kaczormistrz
Administrator
Administrator
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 06 sie 2011, 15:31

a jednak Milan sie przebil i 2:1 :)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 sie 2011, 15:57

Mamy to!

Mam nadzieję, że nasze mercato będzie wyglądało tak jak ten mecz.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 sie 2011, 15:58

No i co po tym meczu nowego wiemy? Nic nie wiemy. Inter grał super z przodu, a fatalnie z tyłu, teraz jest na odwrót, ale trudno powiedzieć, jak będą grać za pół roku. Milan dalej ma te same problemy, te same zalety, nic nowego się nie pojawiło. Dalej mamy słabą pomoc, którą zmiażdży co lepszy klub europejski, ale pewnie za miesiąc będziemy o wiele lepsi we wszystkich elementach.
Do kitu ten superpuchar w Chinach na początku sierpnia, to jak trochę bardziej prestiżowy sparing.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 06 sie 2011, 16:01

Nie mam pojęcia jak Milan może przez to się przebić.
a jednak :roll:

W drugiej połowie absolutna dominacja na boisku i puchar jest nasz :!: . Inter dawał radę tylko w pierwszej połowie, ale to co zagrali w drugiej to się oglądać nie dało. Po tym meczu jeszcze bardziej widać że potrzebujemy kogoś do środka pola.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 06 sie 2011, 16:10

Wilmore pisze:Do kitu ten superpuchar w Chinach na początku sierpnia, to jak trochę bardziej prestiżowy sparing.
Ciągle mam wrażenie jakby to był sparing.

Meczu niestety nie widziałem, lecz bramki już zobaczyłem. 2 błędy Interu, dobre zachowanie Boatenga, że poszedł za strzałem Pato, jakby obrońcy Interu zrobili to samo gola by nie było. Na pewno potrzebujemy wzmocnić środek pomocy. Galliani pewnie powie w coś stylu, że skład jest konkurencyjny. Szybkie podania Barcy czy też indywidualności piłkarzy Realu i Nas nie ma.

Podobno Obi dobrze z Interu grał, i Alvarez całkiem nieźle. A jak postawa poszczególnych graczy Milanu :?:
Ostatnio zmieniony 06 sie 2011, 16:12 przez Slim91, łącznie zmieniany 1 raz.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 sie 2011, 16:12

Spokojnie, co najmniej jeden, a moim zdaniem dwóch, bardziej ofensywnych pomocników przyjdzie. A rewolucja na pozycjach tych bardziej defensywnych pomocników będzie za rok.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 sie 2011, 17:57

Galliani podczas celebracji drugiego gola uszkodził sobie rękę. Mam nadzieję, że film się niedługo pojawi w sieci, bo może przebić to co Łysy wyprawiał w Veronie podczas meczu z Chievo.

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 07 sie 2011, 18:00

Moglby sie odezwac na privie ktos kto byl na meczu Milanu?. Planuje taki wyjazd w tym roku i mam sporo pytan odnosnie przebiegu takiego wypady. Bylbym bardzo wdzieczny.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 08 sie 2011, 15:13

No i wg dzisiejszych niusów :P odpada nam kolejny zawodnik z listy pt. "Pan X", a mianowicie Porto jest już po słowie z Ganso, ustalili warunki kontraktu i pozostało im tylko, albo aż dogadać się z Santosem.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 sie 2011, 15:14

Porto wydające 25 mln euro za zawodnika? Mało realne, ale już mnie nic nie zdziwi.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 sie 2011, 15:16

Porto robi świetne interesy. Kupi kolesia za 25 mln, a sprzeda za 40. Nie jestem pewien, ale chyba już w przeszłości kupowali dosyć drogo i oczywiście później na tym jeszcze zarabiali.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 08 sie 2011, 15:20

Mnie też się wydaję, że 25 mln na Porto to sporo, ale nigdy nic nie wiadomo. Trochę się wkurzę, jak jednak on tam pójdzie, bo szczerze mówiąc liczyłem na ten transfer bardzo. Milan potrzebuje kreatywnego pomocnika jak powietrza, bo ze samymi rzeźnikami w pomocy to ciężko będzie obronić tytuł i powalczyć w LM.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 sie 2011, 15:22

Porto robi świetne interesy. Kupi kolesia za 25 mln, a sprzeda za 40. Nie jestem pewien, ale chyba już w przeszłości kupowali dosyć drogo i oczywiście później na tym jeszcze zarabiali.
A czy wykupienie ileś tam procent Hulka nie było do tej pory najdroższym transferem Porto?
Mnie też się wydaję, że 25 mln na Porto to sporo, ale nigdy nic nie wiadomo. Trochę się wkurzę, jak jednak on tam pójdzie, bo szczerze mówiąc liczyłem na ten transfer bardzo. Milan potrzebuje kreatywnego pomocnika jak powietrza, bo ze samymi rzeźnikami w pomocy to ciężko będzie obronić tytuł i powalczyć w LM.
Albo nie mamy kasy, albo mamy inne(nie wiadomo czy lepsze) priorytety.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 08 sie 2011, 15:27

Tak wygląda na to, że jednak nie mamy kasy i mamy inne piorytety, a mianowicie ściągnięcie z powrotem Kaki. Okej jestem za tym, żeby go wypożyczyć tak jak to było w przypadku Szewczenki, ale jeżeli on ma być tym naszym tajnym Panem X to ja dziękuje bardzo.

Berlusconi i Galliani strasznie rozbudzili nadzieje kibiców i mam nadzieje, że jednak zostaną one zaspokojone. Chociaż z tą dwójką to nigdy, ale to nigdy nic nie wiadomo. Chyba nawet Bóg nie wie co oni zrobią albo czego nie :)

Nam pozostaje jedynie siedzieć i czekać na rozwój wypadków, a 1 września albo będziemy ciskać na nich przekleństwami albo wielbić pod niebiosa, taka nasza dola :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”