FMy - Strona 570

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Puzon93
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Puzon93 » 08 sie 2011, 22:35

Niech się uczy.
A co do tego, że go nie wykupili to rzadko się to zdarza, szczególnie jeśli liga jest niegrywalna. Zawsze mnie to denerwowało, bo jak grałem i nikt nie chciał kupić mojego grajka, którego nie chciałem i wypożyczałem go z opcją pierwokupu to prawie nigdy nie przechodził po okresie wypożyczenia do owego klubu :D

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 08 sie 2011, 22:50

Puzon93 pisze:Niech się uczy.
A co do tego, że go nie wykupili to rzadko się to zdarza, szczególnie jeśli liga jest niegrywalna. Zawsze mnie to denerwowało, bo jak grałem i nikt nie chciał kupić mojego grajka, którego nie chciałem i wypożyczałem go z opcją pierwokupu to prawie nigdy nie przechodził po okresie wypożyczenia do owego klubu :D
Wystawiasz na listę transferową po przez proponuj klubom i już go nie ma.

Mam 260 mln zł na transfery i dalej nie planuje nikogo kupić :D Kadlec poszedł do Milanu za 92,5mln zł mimo iż prawie w ogóle nie grał.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 09 sie 2011, 2:38

W momencie kiedy masz wszystkich albo prawie wszystkich ktorych chcesz. koncentruj sie na wylawianiu malolatow ktorzy potem beda najlepsi na swiecie, najwieksza satysfakcja wciaz jest z wychowanka, ale nieraz inni sa lepsi ;). Trudno wychowac Maldiniego :mrgreen:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 09 sie 2011, 13:08

THEMANIEK pisze:W momencie kiedy masz wszystkich albo prawie wszystkich ktorych chcesz. koncentruj sie na wylawianiu malolatow ktorzy potem beda najlepsi na swiecie, najwieksza satysfakcja wciaz jest z wychowanka, ale nieraz inni sa lepsi ;). Trudno wychowac Maldiniego :mrgreen:
Tak ściągam już chyba z 7 Brazylijczyków. Gdzie jeszcze można szukać młodych talentów :?: Patrzę po innych krajach to straszna lipa.

Mam 2 problemy. Pierwszy z nich to jest taki, że jak moi zawodnicy strzelą bramkę to kilka razy(5-6) w sezonie rywale strzelają mi bramkę dosłownie akcję później :roll: A drugi jest taki, że bardzo rzadko(był powiedział, że niemalże nigdy) strzelam bramkę w 90 minucie na wagę zwycięstwa. A taki Leverkusen na ostatnie 6 kolejek strzelił 3 takie gole.

Bayern coś u Mnie ostatnio dołuje.

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 09 sie 2011, 13:29

Mirek15 pisze:Tak ściągam już chyba z 7 Brazylijczyków. Gdzie jeszcze można szukać młodych talentów :?: Patrzę po innych krajach to straszna lipa.
Powiem Ci, że to zależy od gry. Ja raz miałem wylęgarnie talentów w Rosji i na Ukrainie, a raz w Turcji. Jednak najczęściej zdarzają się w Turcji. Nie zapomnij także o innych krajach w Ameryce Południowej- tam jest wysyp talentów!

Polecam zajrzeć tutaj http://www.cmrev.com/artykuly/czytaj/Wi ... tml?page=2 . Na końcu drugiej i początku trzeciej strony masz podane w jakim czasie pojawiają się newgeny w danych krajach. Warto w tych okresach puścić tam swoich obserwatorów.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 09 sie 2011, 15:33

Przeczytam sobie ten artykuł bo wygląda ciekawie. Zdobyłem mistrza. To co zabrało Hoffenheim w tamtym sezonie, oddało w tym :D
Phil Jones, środkowy obrońca a zdobył w lidze 16 bramek 8) Neymar ten sezon miał do kitu, po tamtym wyśmienitym. No cóż zobaczę co dalej.

Da się zobaczyć współczynnik lig gdzieś :?: Kto i ile będzie miał miejsc w LM itd.

PS. Cagliari zdobyło mistrza :shock:

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 09 sie 2011, 16:55

Grał ktoś z was klubem z ostatniej ligi w Anglii ? Chciałbym zapytać jakie są szanse na osiągnięcie większego sukcesu takim tworem ? Odpaliłem niedawno fm08 i rozpocząłem wielką karierę Southport FC. Póki co idzie nam świetnie - 1 sezon mistrzostwo, drugi sezon mistrzostwo i teraz w League 2 mam 11pkt przewagi po 1 rundzie nad zespołem z drugiego miejsca. Nie wiem tylko jak długo ta sielanka potrwa :lol: pewnie w League 1 albo Championship gra założy mi blokadę na wygrywanie. Zawodników kupuje w Słowenii i dorobiłem się dobrego składu jak i niezłej sumki na koncie - obecnie ponad 1.5mln euro :P

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 09 sie 2011, 21:28

Mirek15 pisze:Da się zobaczyć współczynnik lig gdzieś :?: Kto i ile będzie miał miejsc w LM itd.
Oczywiście. Górne menu Świat->Europa->Nagrody, następnie kliknij w Kraje, a następnie "Miejsca premiowane awansem"

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 09 sie 2011, 21:52

toporow pisze:Oczywiście. Górne menu Świat->Europa->Nagrody, następnie kliknij w Kraje, a następnie "Miejsca premiowane awansem"
Bez tego "nagrody", ale dzięki 8) Kurna, Niemcy spadły na 5. pozycję :shock: , kiedyś byliśmy na trzecim.
Na dobry początek wygrałem 15:0 w pucharze Niemiec :D

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 09 sie 2011, 22:01

Mirek15, ja tam nawet nie wiem co się dzieje u mnie w Europie :P. Gram w lidze Zambijskiej już kilka sezonów, więc wiesz ;p. Powiem Ci, że w Afryce też dużo talentów, ale trzeba mieć grywalne ligi. Wtedy można ściągać młodych grajków do klubów europejskich. Tak z ciekawości sprawdziłem moich juniorów. Potencjał mają na poziomie 130-170 (!), oczywiście Ci najlepsi. Niestety jest zbyt duża różnica pomiędzy potencjałem, a obecnymi umiejętnościami, które są zazwyczaj na poziomie 40-90. Wydaje mi się jednak, że gdybym miał niezłą bazę treningową i trenerów, oraz gdybym dawał im szanse to może coś by z tego było. Dzięki temu już chyba trzech czy czterech wyćwiczyłem. Niestety problem w tym, że inne kluby proponują kwoty powyżej 1,5mln euro i zarząd od razu się zgadza, gdyż "to była oferta nie do odrzucenia". Parodia trochę, ale tak to jest w słabszych klubach...

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 09 sie 2011, 22:41

MeToYou pisze:Grał ktoś z was klubem z ostatniej ligi w Anglii ? Chciałbym zapytać jakie są szanse na osiągnięcie większego sukcesu takim tworem ? Odpaliłem niedawno fm08 i rozpocząłem wielką karierę Southport FC. Póki co idzie nam świetnie - 1 sezon mistrzostwo, drugi sezon mistrzostwo i teraz w League 2 mam 11pkt przewagi po 1 rundzie nad zespołem z drugiego miejsca. Nie wiem tylko jak długo ta sielanka potrwa :lol: pewnie w League 1 albo Championship gra założy mi blokadę na wygrywanie. Zawodników kupuje w Słowenii i dorobiłem się dobrego składu jak i niezłej sumki na koncie - obecnie ponad 1.5mln euro :P
Jasne, że da się osiągnąć sukces jeśli będziesz wytrwale grać. W FM raczej niewiele jest rzeczy niemożliwych. Po kilku sezonach w FM 2007 z Millwall sięgnąłem po Puchar UEFA i byłem regularnie w czołówce Premier League. Oczywiście Tobie zajmie to więcej czasu, bo klub jest z niższej ligi, ale droga ta sama. Awans po awansie jak widać przychodzi Ci łatwo, klub jest coraz bogatszy i się rozwija. Miasto co prawda średniej wielkości, ale chyba stadion też można by pewnie jeszcze rozbudować itd. Powodzenia.

Awatar użytkownika
Puzon93
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Puzon93 » 09 sie 2011, 23:06

Dodatkowo dodam, że czym starsza wersja FMa tym większa szansa na sukcesy :)

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 09 sie 2011, 23:15

Ja kiedyś St. Albans awans sezon po sezonie aż do Championship ;)
A to był bodajże FM 2009 albo 2008. Gwiazdami byli Rhys Murphy(byłem filią Arsenalu...), Mariusz Mężyk :D:D:D:D, oraz już w Championship Jan Mucha ;)) :afro: :afro:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 09 sie 2011, 23:28

Ja grałem Bostonem Utd z ostatniej ligi. Kilka razy wygrałem ligę europy raz prawie mistrz, a zrezygnowałem non stop Man Utd lub Liverpool mięli napastnika który walił bramy. I jedynie mi została walka o 3. miejsce.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 11 sie 2011, 11:08

Jak może niektórzy jeszcze pamiętają, próbowałem stworzyć taktykę przypominającą tę prezentowaną przez Barcelonę Guardioli. Powiem Wam, że jestem bardzo bliski osiągnięcia mojego celu. Dzisiaj np pobiłem mój własny rekord ilości podań wykonanych przez rozgrywającego:
Obrazek

Taktyka na pierwszy rzut oka może Wam się wydawać nie podobna do ustawienia Barcy, ale polecenia indywidualne dla piłkarzy sprawiają, że grają niemal tak jak Barca. Jedyne nad czym muszę popracować to szerokość gry, bo gram dość wąsko i zabezpieczenie przed kontrami :) TAKTYKA:
Obrazek
Posiadanie piłki w Ekstraklasie to prawie zawsze powyżej 80%, natomiast w Europie standard to około 70%.

Ktoś może się przyczepić, że nie trudno o taką grę w polskiej ekstraklasie, ale zapewniam, że w Europie gram tak samo. Oczywiście nie nabijam po 150 podań rozgrywającym, ale 90-100 to absolutne minimum, które uzyskuję nawet w meczach z najtrudniejszymi rywalami. Gram swoje w każdym meczu, jedynie tym najlepszym ciężko jest taką grą wcisnąć jakąś bramkę.

Taktykę próbowałem też oczywiście na Barcelonie i działała prawie idealnie :)

Co ciekawe bardzo mocno podniosłem już rangę polskiej Ekstraklasy. Ostatnio np chciał do mnie przyjść niechciany w Realu, 30-letni Angel Di Maria, ale nie zgodziłem się płacić mu powyżej 100 tys Euro. Kupiłem też najbardziej utalentowanych 16-latków z Hiszpanii, z klubów czołówki. W Polsce przez 10 sezonów pojawiły się dwa talenty na skalę Europejską. Jeden to mój wychowanek, drugi o kilka lat młodszy to wychowanek Legii Warszawa, 1,5 roku próbowałem go namówić na grę w Lechu, ale nie dał się przekonać i ostatecznie wzięła go za bezcen Chelsea. Poza nimi nie ma absolutnie żadnych talentów, półtora gwiazdki to maksimum... Bieda z nędzą niesamowita, dlatego ściągam 16-latków z zagranicy.

Gdyby ktoś chciał wypróbować moją taktykę to mogę ją tu wrzucić :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”