Polscy kibice - Strona 163

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Re: Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 08 sie 2011, 19:14

Po piątkowych derbach Polonii Bytom z Piastem Gliwice zatrzymano czterech kibiców tej drugiej drużyny. Wszystko przez to, że bez zgody zarządcy obiektu wywiesili na ogrodzeniu transparent.
W piątek po południu, na kilkanaście minut przed rozpoczęciem meczu na obiekcie przy ul. Olimpijskiej, czterech kibiców drużyny z Gliwic rozwiesiło afisz na zewnętrznej stronie ogrodzenia stadionu.

Pilnujący porządku wokół obiektu policjanci z katowickiego oddziału prewencji potwierdzili, że zarządzający obiektem nie wydał zgody na umieszczanie w tym miejscu afiszu, w związku z czym wylegitymowali zawieszających go mężczyzn. Byli to trzej gliwiczanie w wieku około 20 lat oraz 28-letni mieszkaniec Zabrza.

Wszyscy czterej za popełnione wykroczenie odpowiedzą przed bytomskim sądem, gdzie funkcjonariusze złożyli wnioski o ich ukaranie. Grożą im kary ograniczenia wolności albo grzywny.
Brawo ! Łapać bandytów :prasa :roftl3:

Awatar użytkownika
Puzon93
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Puzon93 » 08 sie 2011, 19:41

O ja pie.. paranoja jakaś, warto obejrzeć sobie prowokacje milicji w Białymstoku, filmiki i opis zdarzeń na szalikowcach.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6682

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 08 sie 2011, 20:41

jakiś komentarz na stronie GW pisze:Gdy na meczu Legii z Gaziantepsporem kibole Legii zaintonowali "gola, gola, strzelcie k-urwom gola" pozostała normalna część kibiców zaczęła na nich gwizdać nie godząc się na tak haniebne zachowanie, to kibole zrozumieli, że są w mniejszości i stulili mordy. Choć w meczach ligowych Legii nie kibicuję, bo jej po prostu nie lubię, to jednak zachowanie większości kibiców w tym momencie bardzo mi się podobało. Po prostu wygwizdali hołotę i koniec.
Ale o co chodzi? :lol:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2277
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 08 sie 2011, 21:01

Widziałem ten moment na jutubie, jak Żyleta zaintonowała to cały stadion się podłączył, robiło efekt pomijając treść przyśpiewki.

Awatar użytkownika
Puzon93
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Puzon93 » 08 sie 2011, 22:16

Boromir pisze:
jakiś komentarz na stronie GW pisze:Gdy na meczu Legii z Gaziantepsporem kibole Legii zaintonowali "gola, gola, strzelcie k-urwom gola" pozostała normalna część kibiców zaczęła na nich gwizdać nie godząc się na tak haniebne zachowanie, to kibole zrozumieli, że są w mniejszości i stulili mordy. Choć w meczach ligowych Legii nie kibicuję, bo jej po prostu nie lubię, to jednak zachowanie większości kibiców w tym momencie bardzo mi się podobało. Po prostu wygwizdali hołotę i koniec.
Ale o co chodzi? :lol:
Spójrz na źródło i wszystko będzie jasne :D
Byłem na tym meczu na Żylecie i nic podobnego nie miało miejsca. Gwizdy były, ale pod koniec meczu gdy kebaby dochodziły do piłki i intonowała je.. Żyleta.
A pikniki ze wschodniej i południowej ładnie podłączali się do dopingu i nie było, żadnych sprzeciwów.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6682

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 08 sie 2011, 23:58

To ja wiem, że było zupełnie inaczej niż to opisuje Wyborcze wiadomo co. Śmieszy mnie po prostu podejście, w sensie, że ktoś się na to nabierze.

U nas na meczu z Miedzią, jak szły wiadome przyśpiewki, to pikniki też śpiewali. Starsi kibice często są dużo bardziej wyczuleni jeśli chodzi o kosy.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 09 sie 2011, 14:01

Absurd goni absurd. Sejm chce przepchnąć pozwolenie na spożywanie alkoholu podczas meczów, tymczasem aż strach się bać ile wówczas wydawanych będzie zakazów stadionowych. Podczas meczu Polonii Bytom jeden z kibiców (0,5 promila), który stał podczas meczu na schodach i nie reagował na polecenia ochrony, by je opuścił, został ukarany 4-letnim zakazem stadionowym, 10 miesiącami więzienia w zawieszeniu na 2 lata oraz 3000 złotych grzywny.
Brakuje mi już słów :shock:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 10 sie 2011, 0:56

emdżej pisze:
Absurd goni absurd. Sejm chce przepchnąć pozwolenie na spożywanie alkoholu podczas meczów, tymczasem aż strach się bać ile wówczas wydawanych będzie zakazów stadionowych. Podczas meczu Polonii Bytom jeden z kibiców (0,5 promila), który stał podczas meczu na schodach i nie reagował na polecenia ochrony, by je opuścił, został ukarany 4-letnim zakazem stadionowym, 10 miesiącami więzienia w zawieszeniu na 2 lata oraz 3000 złotych grzywny.
Tak szczerze, to nie jeden kibic już inaczej myśli idąc lub jadąc na mecz, bo już widzi i słyszy za co dostaje się zakazy lub mandaty. Nikt sobie z tym nic nie robi, prócz odwołań kibiców, więc zaczyna uważać na meczu. Na GieKSie zawsze normą było, że część ludzi na Blaszoku stała na schodach, bo to normalna sprawa, zważywszy na to, że tam podczas meczu nikt nie siedzi. Teraz jest tak, że ochrona stoi na schodach i pilnuje, żeby nikt z nich nie korzystał jako oglądania meczu.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1551
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 10 sie 2011, 9:52

Na meczu z Wisłą nadal wszyscy stali na schodach i spiker tylko namawiał do zejścia na swoje miejsca, ochrona nie robiła żadnego problemu. Zobaczymy jak to będzie w następnych meczach. Ale za to jak zawsze pod stadionem można było sobie piwo wypić na luzie to teraz od razu mandat leci.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 10 sie 2011, 18:07

NoName1989 pisze:Ale za to jak zawsze pod stadionem można było sobie piwo wypić na luzie to teraz od razu mandat leci.
W P-niu tak od pół roku już :? Wiara więc łazi gdzieś na boki. Najlepiej przejść z puszką piwa przy nich i wyszeptać "psssss" - odwrócą się raz-dwa :D

lukaszEBE
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukaszEBE » 10 sie 2011, 18:58

emdżej pisze:
państwo POlicyjne. to co się dzieje w tym roku jest idiotyczne. kibice wróg numer jeden, a jak jest to normalni ludzie wiedzą. niestety, media i kochany rząd tak manipuluje ludźmi, że większość na samo słowo kibic pobiegło by się schować gdzieś w krzakach. chciałbym przeżyć w pełni lata 90, a szczególnie klimat na polskich stadionach, gdzie było normalnie...

Awatar użytkownika
Puzon93
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Puzon93 » 10 sie 2011, 18:58

Podczas meczu z Wisłą pod koniec tamtego sezonu, jeden z ochroniarzy wpuszczających na bramkach, kazał mojemu znajomemu chuchnąć. Tu się już zaczynają granice absurdu. Mam nadzieję, że jak ten pajac przestanie być premierem to coś się ruszy i POlicja też nie będzie taka pewna siebie, żeby się na gniazda wpierdzielać.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 10 sie 2011, 23:44

Według mnie Platforma Obywatelska użyje "pokonania chuliganów" jako jednym z atutów w kampanii wyborczej a wiadomo, że społeczniaki takie coś łykają jak młode rekiny. Rząd kompletnie sobie nie radzi z organizacją imprez masowych na stadionach. W Anglii są takie burdy, że w Polsce od lat nie widziano, jednak po trzech dniach rząd brytyjski się zgodził, aby policja zaczęła używać armatek wodnych oraz broni gładkolufowej, zaś w Polsce takie akcesoria są na wejściu, gdy tylko jakiś kibic pyskować zacznie.

Awatar użytkownika
Puzon93
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Puzon93 » 10 sie 2011, 23:59

Dokładnie, w dodatku gaz, który bardzo lubią używać. I niebywała pewność siebie połączona z prowokowaniem.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1551
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 11 sie 2011, 9:39

Fishbone pisze:Według mnie Platforma Obywatelska użyje "pokonania chuliganów" jako jednym z atutów w kampanii wyborczej a wiadomo, że społeczniaki takie coś łykają jak młode rekiny. Rząd kompletnie sobie nie radzi z organizacją imprez masowych na stadionach. W Anglii są takie burdy, że w Polsce od lat nie widziano, jednak po trzech dniach rząd brytyjski się zgodził, aby policja zaczęła używać armatek wodnych oraz broni gładkolufowej, zaś w Polsce takie akcesoria są na wejściu, gdy tylko jakiś kibic pyskować zacznie.
Myślący człowiek wie, że płemieł i reszta oszustów z po nic nie zrobiła w tej sprawie. No ale że elektorat po jest jaki jest to niestety na nich będą głosować.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”