Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy) - Strona 51

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 cze 2011, 23:37

Tak te mistrzostwa przeminęły a mnie zastanawia jak mocno "młodzi" Hiszpanie olali spotkanie z Anglikami. Patrząc dalej w turniej to remis Hiszpanów to była kompromitacja może lekko przesadzając, ale takich kołów powinni jechać ostro... Patrzę na mecz Anglia - Hiszpania a tam 3 gości odpowiadających pewnie za ofensywę nie potrafi w 9/10 sytuacji przyjąc dobrze piłki.
Dalej ani Hiszpanie specjalnie się nie wysilali, coś grali, ale i tak wystarczało. Dobre pokolenie po prostu. David i Javier to typ na top na swoje pozycji, tylko, że Martinez obstawiam, że spędzi karierę w Bilbao. Mam tylko nadzieję, że Sfinks to dostrzeże tak jak i trenerzy klubowi.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 sie 2011, 21:45

:lol: Sfinks właśnie dzisiaj płaci pierwszą karę za brak ogrywania młodych zawodników. Wylatuje Ramos, Puyol, nie ma Capdevili i obrona to totalna miazga. Co podanie Włochów to idzie bramkowa okazja, zero asekuracji, łapanie przeciwników na spalonym to komedia stale jeden zostaje. I jak del Bosque doszedł do tego, żeby wystawić Alonso jako defensywnego pomocnika, to być może kiedyś wypaliło, choć ja tego nie pamiętam. Dzisiaj ciągle łapie faule, przynajmniej co interwencja(przy czym statystyki tego mogą nie pokazywać, bo sędzia 3-4 razy puścił z przywilejem). Silva i Cazorla walący do partnerów widmo, albo do przeciwnika, Martinez jako zaginiony w taktyce.
Plus to dla mnie Llorente, może Iniesta. To komicznie mało.
Hiszpanie już kiedyś pisałem nie mają alternatyw, szczególnie w obronie. Zawodnicy może i są, ale po co ich testować, skoro jest Ramos, Puyol. To, że za Pique w reprezentacji na środek obrony wchodzi Busi to jakaś pier...ona kpina.
A Torres zszedł z urazem(chyba, choć to co pokazał przez te minuty go i tak kwalifikowało do zmiany), Pique zszedł z urazem, a Iraola trzymał się za udo schodząc... Jebnięty termin.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 10 sie 2011, 21:50

Jarzinho pisze:[...]A Torres zszedł z urazem(chyba, choć to co pokazał przez te minuty go i tak kwalifikowało do zmiany) [...]
Del Bosque nie pierwszy raz udowadnia że jest kretynem. Bierze regularnie na kadrę Torresa bez formy to jedno, drugie, że nawet jak by Hiszpania miała grać towarzyski z jakimś Liechtensteinem to i tak wybiegnie taka sama kadra jak na mecz finałowy MŚ z Holandią :lol: Ale w sumie ja tam powinienem się tym martwić najmniej - jeden Torres to jeszcze nic...

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 10 sie 2011, 21:57

powolywania dla torresa w tym momencie sa kompletnie bezsensowne. skoro el nino nie umial strzelic bramki w azjacki tourne z jakimis druzynami z nie wiadomo ktorej czesci chin, to jak ma strzelic bramke wlochom. poki nie przelamie sie w chelsea ( o ile to nastapi) to w kadrze bedzie tylko zawadzal. w obecnym momencie to nawet raul jest w lepszej formie od niego.
boje sie o hiszpanie. del bosque chyba nie nadaje sie na trenera la roja. jego eksperymenty sa slabe i hiszpanie graja dobrze tylko gdy wychodzi sklad taki sam lub najbardziej podobny do tego, ktory sklecony byl an euro08.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 sie 2011, 22:50

Czekam czasami na mecze towarzyskie Hiszpanów z myślą/nadzieją, że zobaczę coś nowego jakieś ulepszenie tej drużyny, powiew świeżości, alternatywy. Oczywiście chodzi mi o nowych zawodników. Dzisiaj dostałem to po części. Busi jako środkowy obrońca+ Busi jako prawy obrońca, Javi Martinez jako środkowy obrońca. To coś niezwykłego. dobrze, że Thiago nie pograł na bramce.
Ogólnie wyszło to co pisałem przy każdych praktycznie potyczkach towarzyskich, one w przypadku La Roja są do szukania alternatyw/ eksperymentów, ale ludzie nie tego typu. Dzisiaj mistrzowie Świata i europy wyszli na kadrę bez jakiegokolwiek zaplecza, na ekipę nadal zbudowaną przez Aragonesa i dodanie w niej dwóch zawodników z pola. Przez 3 lata. :!: Nie będę się rozwodził o obronie z pierwszej połowy, bo już kiedyś pisałem, że niektórzy są w tej kadrze, bo po prostu są i to dla nich zaszczyt. Najlepiej o organizacji gry defensywnej świadczy fakt, że z 2 defensywnymi pomocnikami grała pewniej, lepiej w obie strony, a Iraola to się ze wstydu może spalił już, bo, żeby Busquets lepiej wyglądał nawet pod względem rajdów to już go dyskryminuje.
Thiago kilka(nie przesadzając) fajnych zagrań, pomysłów, Villa walił z czego popadnie. Szkoda, że Mata nie wszedł wcześniej bo w jednej akcji zrobił więcej niż Cazorla przez cały swój pobyt, pewnie by można podobnie napisać w przypadku Silvy, ale on w końcówce się ogarnął.
Szczęście Sfinksa, że ma taką robotę i zawodników, którzy jak wrócą do zdrowia to ogarną temat.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 10 sie 2011, 23:13

co za bzdury , Thiago kilka akcji ? ja widziałem go przez pierwsze 5 min a późnij pojawił się ze strzałem typu Villa czyli "w kosmos" by zakończyć spotkanie . Busqi który powinnien grać za Xabiego Alonso wg kibiców Barcy w środku pola grał na prawej i robił z siebie straszne pośmiewisko bo 1n1 z Balotellim nie wygrał chyba ani razu, Pique przy pierwszej bramce "que berguenza" jego zachownie...plus kontuzja pewnie bardzo poważna ale do niedzieli się wyrobi nie? Najlepiej z całej defensywy grał Arbeloa , reszta czyli JM i Albiol - jacy piłkarze taki poziom można by rzec , Silva MVP - wystawił piłkę panu Llorente + zajebista wspolpraca z Villa jak za starych czasów , Cazorla też nieźle nie wiem do czego sie przyczepiasz. VV na bramce równie dobrze co bramkarz Realu (obaj po jednej fajnej interwencji). Gra w 2 połowie nieźle wyglądała ale zabrakło farta troche , w pierwszej połowie troche lepiej Włosi.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2454

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 10 sie 2011, 23:17

Kod: Zaznacz cały

w pierwszej połowie troche lepiej Włosi.
Trochę? w1 połowie Włosi byli o wiele lepszą drużyną. Żadne trochę skoro jedyne co było stać wtedy hiszpanów to naciągany karny

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 10 sie 2011, 23:19

ogladalem od 30minuty wiec nie bylem pewien.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 sie 2011, 23:21

Etus2 pisze:ogladalem od 30minuty wiec nie bylem pewien.
:haha:
Włosi mieli na starcie słupek, Iker wybronił dwie doskonałe okazje gdzie strzelali Cassano i Rossi. Do tego dużo lepsza gra piłką. W pierwszej połowie Hiszpanie bardzo odstawali o poza karnym nie pokazali niczego wartego uwagi.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 sie 2011, 23:23

Włosi w pierwszej połowie dominowali, ja osobiście takiego gówna w wykonaniu Hiszpanów przez 45 minut nie pamiętam, ofensywa polegała na podawaniu do wyimaginowanych partnerów bądź przeciwników, a w defensywie każde lepsze podanie to była bardzo dobra okazja dla Włochów. Jedna, druga piłka za plecy i totalny brak asekuracji czy trzymania linii.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 10 sie 2011, 23:34

Loczkerson czy ja gdzies zaprzeczyłem ? Włosi wygrali zasłużenie.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 sie 2011, 23:37

Chodzi jedynie o to, że napisałeś, że w pierwszej połowie Włosi byli trochę lepsi a nie oglądałeś 30 pierwszych minut, gdzie Hiszpanie kilkakrotnie mogli stracić gola i mieli problemy choćby z wyprowadzeniem piłki. Z tego powodu się zaśmiałem, a potem streściłem ci ten fragment, który przeoczyłeś. Przysługa i nic więcej :wink:

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 10 sie 2011, 23:42

rozumiem , ciężko było wywnioskować po ostatnich 15minutach bo od karnego Włosi mieli chyba tylko okazje Cassano która wyciagnal Iker i nic poza tym dlatego wolałem być ostrożny.

Awatar użytkownika
kotor27
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kotor27 » 11 sie 2011, 1:33

Hiszpania zagrała bardzo średnio , a Włosi pokazli że w piłkę grać umieją
Popatrzcie Hiszpania wygrywa wszystko a towarzyskie wszystkie przegrywa min. Portugalia , Argentyna po 4-0 i 4-1 i teraz dochodzą do tego Włochy :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 sie 2011, 12:58

Valdes Montoya Busquets Xavi Cesc Thiago Iniesta Pedro Villa called up for ESP friendly v CHL on 2 Sep and Euro qualifier v LIE on 6 Sep
Montoya :] Pierwsze powołanie do seniorskiej reprezentacji :)

W temacie Barcelony niedawno poruszony był temat '11' złożonej z samych wychowanków gdzie brakowało mi bocznego obrońcy... :P

Tak w ogóle to Sfinks powołał dziewięciu piłkarzy Barcelony a trzeba dodać, że Pique i Puyol są kontuzjowani :P Choć gdyby nie byli to pewnie Montoya nie mógłby liczyć na zaproszenie :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”