Re: Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy)

Post autor: Jarzinho » 10 sie 2011, 22:50

Czekam czasami na mecze towarzyskie Hiszpanów z myślą/nadzieją, że zobaczę coś nowego jakieś ulepszenie tej drużyny, powiew świeżości, alternatywy. Oczywiście chodzi mi o nowych zawodników. Dzisiaj dostałem to po części. Busi jako środkowy obrońca+ Busi jako prawy obrońca, Javi Martinez jako środkowy obrońca. To coś niezwykłego. dobrze, że Thiago nie pograł na bramce.
Ogólnie wyszło to co pisałem przy każdych praktycznie potyczkach towarzyskich, one w przypadku La Roja są do szukania alternatyw/ eksperymentów, ale ludzie nie tego typu. Dzisiaj mistrzowie Świata i europy wyszli na kadrę bez jakiegokolwiek zaplecza, na ekipę nadal zbudowaną przez Aragonesa i dodanie w niej dwóch zawodników z pola. Przez 3 lata. :!: Nie będę się rozwodził o obronie z pierwszej połowy, bo już kiedyś pisałem, że niektórzy są w tej kadrze, bo po prostu są i to dla nich zaszczyt. Najlepiej o organizacji gry defensywnej świadczy fakt, że z 2 defensywnymi pomocnikami grała pewniej, lepiej w obie strony, a Iraola to się ze wstydu może spalił już, bo, żeby Busquets lepiej wyglądał nawet pod względem rajdów to już go dyskryminuje.
Thiago kilka(nie przesadzając) fajnych zagrań, pomysłów, Villa walił z czego popadnie. Szkoda, że Mata nie wszedł wcześniej bo w jednej akcji zrobił więcej niż Cazorla przez cały swój pobyt, pewnie by można podobnie napisać w przypadku Silvy, ale on w końcówce się ogarnął.
Szczęście Sfinksa, że ma taką robotę i zawodników, którzy jak wrócą do zdrowia to ogarną temat.

Wróć do „Hiszpania”