Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: mete » 12 sie 2011, 17:50

Tyle że De Rossi, jakkolwiek wielki gracz, to nie jest ktoś, kto jest nam na teraz potrzebny. Dogadać się - tak, wiem, nielegalnie - z graczem, że Milan za rok go weźmie jak Mexesa, nawet z takim urazem, wtedy też dołączając do drużyny będzie miał pewny plac. Teraz rywalizując z Ambrosinim, Gattuso i Van Bommelem moim zdaniem byłby czwartym pomocnikiem, który wymusiłby na nas sprzedaż Flaminiego. Jedynym z "twardzieli" w pomocy, z którym możemy wiązać jakieś dłuższe nadzieje.
Z tym, że u nas często nie patrzy się czy akurat dany zawodnik jest nam potrzeby, ale czy jest dostępny i tani. De Rossiego bym bardzo chciał i jestem przekonany, że z Romą się pożegna. Pytanie tylko kiedy. Jeżeli miałby przedłużyć kontrakt to już by to zrobił. IMHO przeprowadzka Daniele dobrze zrobi. Potrzebuje tego.
Co do Balotelliego - możliwe, że te plotki z ostatnich dni się sprawdzą, ten transfer nie jest czymś niemożliwym, gorzej, czy jest czymś potrzebnym. Jeśli miałby zablokować Ganso (a więc gracza zdolnego do gry na dwóch o wiele gorzej obsadzonych pozycjach), to bym się mocno zdenerwował. Milan kupi Mario tylko w promocji, żeby go ktoś inny nie sprzątnął na lata.
Balotelli jeżeli do nas trafi to będzie to wypożyczeni z wykupem za rok to miejsca blokował nie będzie. Odejście Paloschiego może być pewnego rodzaju wskazówkom. Nie wierzę, że Galliani zostawi na wysuniętym napastniku Ibrę z Inzaghim. Ktoś tam może trafić. Nie wiem czy Balotelli, ale dla mnie to jest najbardziej prawdopodobne.

Wróć do „Włochy”