Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: mete » 16 sie 2011, 6:26

Ciekawy wywiad wczoraj z Gallianim przeprowadziła Sky. Po pierwsze powiedział, że Cassano zostaje co wydaje mi się coraz bardziej prawdopodobne i co mnie cieszy. Potwierdził, że Xavi był prawie nasz w 1999 roku i gdyby nie jego matka to grałby w Milanie. Skwituje to tak jak Łysy - co za szkoda. Do Kaki niby powiedział, że niemożliwe jest, aby wrócił i podał te przyczyny co zawsze (pensja, cena, Hiszpania>Włochy tak w skrócie) to powiedział, że mógłby przyjść tylko na zasadzie transferu defintywnego i musiałby obniżyć pensję tak jak Cesc do Barcy. Teraz liczę, że Real nie da dupy i nam go nie odda za bezcen oraz na to, że ojciec Kaki nadal się się zajmuje finansami synka, bo on raczej na tak drastyczną obniżkę się nie zgodzi. Następnie powiedział, że chciał Thiago, ale Barcelona nie chciała go oddać. Co również jest fajną oznaką, bo znaczy, że pracuje a media nawet o tym nie wspomniały co daje nadzieje, że jakiś zawodnik, który nie był nam przypisywany przez media do nas trafi a kilka dobrych nie łączonych z nami by się znalazło. Wypowiedź na pytanie o Aquilaniego wydaje mi się, że sugeruje, że nie jesteśmy nim zainteresowani. Zresztą wydaje się, że w tej sprawie więcej szumu i zachęceń robi jego agent niż my sami. No i już normalne, że mercato kończy się 31 sierpnia i coś może się stać.

Wróć do „Włochy”