El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 199

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 16 sie 2011, 2:56

Mirek15 pisze:
kotor27 pisze:Sądzę że na Camp Nou Real powinien wygrać
:shock:
To tak szokujący typ w momencie, gdy Real w pierwszym meczu przez większość czasu, co tu dużo gadać, dominował? No chyba. że o coś innego Ci chodziło :lol:

Sam spodziewam się jednak innego spotkania, no ale typowanie zwycięstwa Realu, zwłaszcza po pierwszym spotkaniu, dziwić raczej nie może. Barcelona zagra już w optymalnym składzie? No i kto na środku, bo tak słabego Abidala dawno nie widziałem, Mascherano nie wiele (w ogóle?) lepiej. A, i fajne te stroje Barcy :)

Etus, Varane nieźle sobie radził w preseasonie, Albiol strasznie dołował w poprzednim sezonie - masz wytłumaczenie. Francuz to straszny talent, ma wszystko żeby grać na najwyższym poziomie, siła, warunki fizycznie, motoryka, technika, już teraz dosyć duże umiejętności taktyczne, dodatkowo daje bardzo dobre wyprowadzenie piłki. Patrząc na skok jakościowy w grze Marcelo, a także wg mnie Ramosa, to i Varane skorzysta na obecności Mourinho. Oby jak najdłużej.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 16 sie 2011, 11:05

ja nie pisałem o Verane , ale jeżeli już o nim piszesz to mam nadzieję że Albiol nie będzie 3cim obrońcą tylko właśnie młody francuz.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6647

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 sie 2011, 11:25

Jak było z posiadaniem piłki w pierwszym meczu? Czy Trzeciak miał rację mówiąc, że Barca zawsze za Guardioli miał większe posiadanie piłki?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 sie 2011, 11:45

od 3 lat Barca zawsze ma przewage posiadania pilki. Chyba ostatnia w tym elemencie lepsza byla zolta lodz podwodna ale to chyba przed Pepem

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 sie 2011, 11:59

Realista pisze:Barcelona zagra już w optymalnym składzie?
Na pewno nie zagramy w optymalnym w składzie bo absolutnym filarem zespołu jest Puyol. Oczywiście Carles nie zagra. Z tej okazji ciekawy stat:
82% - In the last three seasons, Barça have won 82% of their league games when Puyol has played, vs just 68% without him. Decisive
Poza tym trudno powiedzieć jakim składem zagramy. Jeżeli chcemy zdobyć trofeum to dobrze by było wystawić PIque, Xaviego i Busquetsa od pierwszych minut, ale czy tak będzie? Nie wiadomo. Jeżeli wyjdziemy takim samym zestawieniem obrony jak ostatnio (+ Keita jako DM) to gra będzie wyglądała tak samo jak w pierwszym meczu. Proponowane przeze mnie zmiany oczywiście nie sprawią, że nagle zagramy dużo lepiej bo nie jesteśmy przygotowani na dużo lepszą grę, ale różnica powinna być zauważalna.

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 16 sie 2011, 12:43

Boromir pisze:Jak było z posiadaniem piłki w pierwszym meczu? Czy Trzeciak miał rację mówiąc, że Barca zawsze za Guardioli miał większe posiadanie piłki?
To w takim razie to był pierwszy mecz w którym tego posiadania nie mieli, bo było 54%-46% dla Realu.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6647

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 sie 2011, 12:53

No cóż, każda passa kiedyś się kończy :D

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 16 sie 2011, 13:00

Realista pisze: Patrząc na skok jakościowy w grze Marcelo, a także wg mnie Ramosa, to i Varane skorzysta na obecności Mourinho. Oby jak najdłużej.
Ramos od trzech lat stoi w miejscu, i obecnie (cos co było rok/dwa lata temu absolutnie nie do pomyślenia) jest o klase gorszym obronca od Marcelo. Varane nie zagrał w presezonie na tle ogorkow niczego wielkiego, solidna gra, nic wiecej, z tym wyprowadzaniem pilki tez jakos specjalnie nie zaistnial, ale chlopak wchodzi do zespolu, przyszedl zeby sie poki co uczyc, wiec ma czas.

Roznie z tym posiadaniem pisza, ale chyba jednak to Barca miala je wieksza na koniec spotkania (Real po I połowie), ale to nie ma żadnego znaczenia dla nikogo, poza kibicami Barcelony ;)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 sie 2011, 13:07

jaca911 pisze:To w takim razie to był pierwszy mecz w którym tego posiadania nie mieli, bo było 54%-46% dla Realu.
Nie to żebym się szczególnie jarał tą kwestią, ale zdania wciąż się podzielone. Cofnij się o kilka postów i spójrz jak rozbieżne informacje dotyczące posiadania w pierwszej połowie można było uzyskać. Możesz też spojrzeć tutaj ---> http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=35444
Mimo to w końcowych minutach Barcelona odzyskała kontrolę nad meczem, a także przewagę w posiadaniu piłki – ostateczny bilans to 52% dla Dumy Katalonii i 48% dla Realu Madryt.
Także tak na dobrą sprawę można jedynie napisać, że Real nie dał się zdominować Barcelonie jeśli chodzi o posiadanie piłki. To na pewno będzie prawda.

Myślę tylerdurden, że i dla większości kibiców Barcelony nie ma to znaczenia :]

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 16 sie 2011, 13:16

W tym spotkaniu akurat to swego rodzaju anegdota, ale generalnie nikt tak nie zwraca uwagi na ten element jak wy ;)

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 16 sie 2011, 13:24

Mentor pisze:
Poza tym trudno powiedzieć jakim składem zagramy. Jeżeli chcemy zdobyć trofeum to dobrze by było wystawić PIque, Xaviego i Busquetsa od pierwszych minut, ale czy tak będzie? Nie wiadomo. Jeżeli wyjdziemy takim samym zestawieniem obrony jak ostatnio (+ Keita jako DM) to gra będzie wyglądała tak samo jak w pierwszym meczu.
Moim zdaniem kluczem do sukcesu będzie brak Keity na pivocie :lol: Pep musiał tak zrobić , ale Keita na tej pozycji z Realem to zły pomysł. Czyli Pique w pierwszym i Busi/Masche na pivocie. Xavi też by się przydał za Thiago lub Bladego, jeśli Guardiola Chce rotować.
ciekawe czy Cesc się załapie do 18 meczowej ?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 sie 2011, 13:49

Zależy co tak naprawdę z Fabregasem było podczas tego lata. Tu były informacje o jakiś urazach, z drugiej strony, ze nie jest powoływany na mecze i obozy przez to, że transfer jest kwestią dni itd. Być może się załapie do 18, w przypadku Alexisa zastanawialiśmy się czy zadebiutuje i ile minut może dostać. Zagrał całe spotkanie. Jeśli Fabregas jest zdrowy i nie ma ogromnych braków, to ja liczę, że zaliczy debiut, nie w pierwszym składzie, ale jakieś minuty otrzyma.
Barcelona w środę wyjdzie z lepszym składem, bo liczę zarówno na Pique i Xaviego. Wylecieć powinien przede wszystkim Keita, bo albo zagra Sergio, albo liczę na Mascherano, a Erica w środku. Messi widocznie jeśli wymiotował to musiał mieć jakieś problemy, teraz powinien być żywszy i pewnie częściej będzie się pokazywał. To wszystko nawet w przypadku słabej formy fizycznej da Barcelonie sporo.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 sie 2011, 14:36

tylerdurden pisze:W tym spotkaniu akurat to swego rodzaju anegdota, ale generalnie nikt tak nie zwraca uwagi na ten element jak wy ;)
Z tym akurat mogę się zgodzić. Miałem na myśli to, że nie ma sensu rozdmuchiwać tematu tym bardziej, że jak sam widziałeś - różne źródła podają różne informacje na ten temat. Tyle.
grzegorzfcb pisze:Moim zdaniem kluczem do sukcesu będzie brak Keity na pivocie
Oczywiście zdecydowanie lepiej by było gdyby zagrał Busquets dający większy komfort w tyłach a także pomagający w rozegraniu, ale nie chciałbym wariantu z Busquetsem i Keitą jednocześnie :P A nie jest to bynajmniej wykluczone jak dla mnie.
grzegorzfcb pisze:ciekawe czy Cesc się załapie do 18 meczowej ?
Trudno wyczuć. Myślę, że realną szansą na debiut Cesca będzie dopiero Gamper.
Jarzinho pisze:Zależy co tak naprawdę z Fabregasem było podczas tego lata. Tu były informacje o jakiś urazach, z drugiej strony, ze nie jest powoływany na mecze i obozy przez to, że transfer jest kwestią dni itd. Być może się załapie do 18, w przypadku Alexisa zastanawialiśmy się czy zadebiutuje i ile minut może dostać. Zagrał całe spotkanie.
Alexis to co innego bo choć z zespołem trenował niewiele to jednak miał te treningi a wcześniej Copa America. Cesc natomiast trenował indywidualnie a ostatni mecz rozegrał bardzo dawno temu. Myślę, że może być przygotowany nieco gorzej od Xaviego albo na podobnym poziomie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 sie 2011, 14:51

Cesc w moim przekonaniu nie jest gotowy do gry, a już na pewno nie w GD, gdzie nie ma chwili wytchnienia w środku pomocy.
On swój ostatni mecz grał 24 kwietnia, to są 4 miesiące przerwy, do tego nie trenował normalnie, a gracie już jutro. Pewnie jak zapewnicie sobie wygraną wcześniej to może wejdzie na samą końcówkę by się kibicom pokazać choć przez chwilę w meczu, ale żeby walczył o puchar i miał rozgrywać to wątpię.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 sie 2011, 15:13

Toudinho pisze:rkoeman dlaczego nie było szpaleru :lol:
Nie chcieli burd bo jeszcze wyznawcy Hitlera by zeszli z trybun na boisko. :lol:

Tak jak Grzegorz uwazam ze sedziowie dali ciala przy faulu VV. Ewidentny karny i kartka. No coz na swoja obrone moga miec fakt ze CR7 to symulant. Frycowe trzeba placic tak jak Alves.

Real mnie zaskoczyl. Spodziewalem sie porazki 2-3 bramkami, a dostalem bramkowy remis. Oczywiscie Real byl lepszy a remis zawdzięczamy VV oraz kapitalnej skutecznosci w pierwszej polowie. Real mial duzo z gry bo nasza obrona im na to pozwolila a nie ze sami cos zdzialali.

Pepe kolejny raz pokazal ze w jego przypadku czerwona kartka to jest malo. Mam nadzieje ze szybko zakonczy kariere dla dobra innych zawodnikow.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”