Borussia Dortmund (zbiorczy) - Strona 74

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Puzon93
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: Borussia Dortmund (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Puzon93 » 08 sie 2011, 17:35

od poprzedniego sezonu pewnie :D

Awatar użytkownika
The Legend
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: The Legend » 09 sie 2011, 14:59

a żeby być fanem muszę kibicować drużynie od (dajmy na to) 10 lat? kibicuję Borussii odkąd zacząłem oglądać bundesligę na eurosporcie (czyli sezon 2009-2010)

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 09 sie 2011, 16:44

Stanąłbym tutaj w obronie CM Punka - w końcu kiedyś trzeba zacząć,chyba że się mylę - i z przynależnością klubową rodzimy się - jak - daleko nie szukając - z grzechem pierworodnym?

BTW - lepiej kibicować Borussi D. od roku niż Bayernowi i Schalke 04 czy Barcelonie i Interowi JEDNOCZEŚNIE (trafiają się takie kwiatki na głównej).

Awatar użytkownika
Puzon93
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Puzon93 » 13 sie 2011, 17:58

Oglądał ktoś może mecz, bo mi się niestety nie udało, porażka zasłużona, jak Polacy ?

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 13 sie 2011, 22:47

Po bramce dla Wieśniaków BVB praktycznie cały czas atakowało, szczerze mówiąc nie pamiętam aby potem Hoffenheim stworzyło jakąś klarowną okazję, może były z 2, 3 groźne kontry. Trochę szczęścia brakowało dzisiaj Dortmundowi, słupek i poprzeczka. Piszczek jak zwykle imponował dzisiaj szybkością i walecznością. Lewandowski dostawał dzisiaj mało piłek. Pod względem fizycznym prezentuje się bardzo dobrze, co było widać przy różnych okazjach. Przeciętny mecz Kuby, spodziewałem się po nim czegoś więcej, irytowało mnie to jego podejmowanie błędnych decyzji. Perisic po wejściu :lol: Przesłaba zmiana nie licząc strzału w poprzeczkę. Jak ten człowiek irytował to głowa mała. Ogólnie, dzisiaj zdecydowanie zawiodła skuteczność. Brakowało kogoś takiego jak Barrios.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 13 sie 2011, 23:07

Ja oglądałem tylko pierwszą połowę i po zmianach jakich widzę na livescore to jednak nic się po przerwie nie zmieniło a Ci zawodnicy(Goetze,Kagawa oraz Gundogan) czegoś im brakowało - wydaje się świeżości po rozegraniu meczu reprezentacji..
O ile Gundogan siedział cały mecz na ławce Ger-Bra to jednak notował sporo strat jak i Hummels o ile czyścił dobrze to te rozprowadzanie piłki na wolne pole to nawet R.Carlos by nie zdążył a co dopiero Lewandowski :lol:
Ogólnie pierwsza połowa to Borussia przeważała,w posiadaniu piłki,notowała mnóstwo strat w środku pola,stworzyła sobie 2-3 sytuacje ale doskonale spisywał się bramkarz wieśniaków..Hoffenheim natomiast strzeliło bramkę dość szybko i potem ograniczało się do kontr..Bramka padła po rzucie wolnym wykonywanym przez Salihovicia i trzeba oddać świetnie uderzył :roll:

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 13 sie 2011, 23:12

Borussia nie wygrała bo zagrała słabo patrząc na to jak potrafią grać. Środek pola był za mało kreatywny. Borussia miała słupek i poprzekę, ale wieśniaki też mieli poprzeczke po zaskakującym strzale Firminio?? czy jak mu tam. Gol z wolnego piekny warty obejrzenia. Dziś na boisku podobał mi się zwłaszcza Piszczek. Kuba coś tam szarpał, lecz nasz goleador zawiódł... Brakuje mi w BvB niestety ale napastnika, Lewy jest dobrym, ale jokerem. Sam w przodzie jest strasznie nieporadny, bardzo rzadko potrafi się obrócić z piłką, gra w zasadzie tylko na ścianę i z reguły nie dokładnie. Co z tego, że ma sił na 90' jak gra naprawdę dno.

jarzab
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jarzab » 16 sie 2011, 23:11

Nie mozna patrzec tak ogolnikowo na mecz z Hoffenheim. Zawsze zdarza sie przeciwnik, ktory danej druzynie nie lezy. Np. Szwedzi od kiedy pamietam tluka Anglikow. Podobnie jest z Hoffenheim. W zeszlym, wspanialym sezonie BVB udalo sie z nimi ugrac zaledwie jeden punkt i to po cudownym golu Da Silvy z ostatniej minuty. Takze ten wynik mnie nie zaskoczyl.
BVB brakuje napastnika i to od zaraz. Nie mowie tu tylko o Lewym ale i o Barriosu. I jeden i drugi to mistrzowie w masowym marnowaniu sytuacji. Barrios musi miec przynajmniej ze 3 akcje 100% zeby cos strzelil. Lewy podobnie. Brakuje mi w tym klubie naprawde skutecznego zawodnika, bo jak widze ile cala druzyna marnuje akcji to az zal na to patrzec.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 10 wrz 2011, 17:38

Borussia słabo rozpoczęła sezon ale tak słabej Borussi dawno nie widziałem :roll: Mecz z Herthą praktycznie bez jakiś klarownych sytuacji,bicie w mur - kontaktowa bramka Lewandowskiego a tak słabo bok-bok z obrońcami walczył i momentami był bezsilny stąd żółta karta...Kuba praktycznie zagrał to co z Niemcami w pierwszej połowie tyle że miał więcej strat :lol:
Na miejscu Kloppa solidnie bym pomyślał nad ustawieniem bo choć kupili Gundogana to niestety drużynie brakuje mózgu,kręgosłupa tej drużyny a Kagawa też nie gra tego co w poprzednim sezonie nawet jeśli jest Goetze na boisku...

Kurs był ładny 4,20 na Herthe z podpórką bodajże 2,60 - korciło mnie aby postawić w BPU bo BVB zawsze gra słabo po meczach reprezentacyjnych cóż nie zaryzykowałem :) Będzie trzeba pamiętać na przyszłość :D

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2457

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 18 wrz 2011, 17:23

BvB znów przegrała, chyba zgodnie z tradycją jeśli Mistrzem nie jest Bayern to w następnym sezonie będzie bronił się przed spadkiem

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2259
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 24 wrz 2011, 17:24

Polecam zobaczyć bramkę Piszczka na 2:1 ;).

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 24 wrz 2011, 17:26

Do tego asysta Lewandowskiego przy bramce Perisica.
Robert znowu zagrał dobry mecz, ale znowu w kluczowym momencie nie potrafił wykorzystać doskonałej sytuacji...

Awatar użytkownika
Puzon93
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Puzon93 » 24 wrz 2011, 17:43

Piszczek kolejny dobry mecz, Robert zdecydowanie podniósł swój poziom i na pewno będzie rywalizował z Barriosem o pozycję napastnika, ewentualnie z Kagawą. Błaszczykowski wszedł zdecydowanie za późno, szkoda bo Borussia gdyby grała więcej skrzydłami a nie pchała się środkiem, może opanowała by sytuację szybciej.

Szkoda bramki na 0:1 po błędzie Piszczka do spółki z Hummelsem, ale akurat Piszczek się zrehabilitował na 102.

mangan
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mangan » 25 wrz 2011, 12:50

Jeśli nie widzieliście wczorajszej bramki Piszczka to tutaj jest

http://doliczonyczas.blox.pl/2011/09/Pi ... Mainz.html

Naprawdę świetny mecz Łukasza.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 28 wrz 2011, 22:05

Naprawdę nie poznaję Borusii. W porównaniu z poprzednim sezonem to dno. Chociaż sami sobie winni, sytuacje jakie mieli powinni na luzaku strzelić i z gry mają więcej jak Marsylia.

Brakuje Barriosa. Wiem. Kibicujemy Polakom, ale wejście Paragwajczyka powinno dużo dać ekipa misrza Niemiec.

Najlepsze jest to, że poza brakiem formy albo jego spadkiem u piłkarzy kompletnie nie rozumiem decyzji tak chwalonego trenera. Perisić, który ich uratował w meczach z Arsenalem i Mainz ciągle siedzi? Barrios bez szansy na grę?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”