AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1159

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
19%
Antonio Conte
2
13%
Massimiliano Allegri
4
25%
Gian Piero Ventura
4
25%
Fatih Terim
2
13%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 17 sie 2011, 15:40

Wilmore pisze:A wiesz kto to Riccardo Montolivo, czy tak sobie gadasz od rzeczy, co tu jest dość popularne?
To jakiś wasz młodzian z Primavery, czy co? :lol:

Tak się składa, że wszystkie strony internetowe specjalizujące się w piłce nożnej (dla przykładu transfermarkt) mówią, że jest prawonożny. Dziwne, że wszyscy się mylą, a Ty masz rację. Niech będzie obunożny, ale szkoda, że jako tę lepszą każdy poza Tobą milordzie wskazuje prawą.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 17 sie 2011, 15:50

Wilmore pisze:I dlatego Raiola siedział sześć miesięcy w Londynie aż do dnia ogłoszenia transferu przez Arsenal
Rozumiem, że byłeś z nim w stałym kontakcie skoro wiesz, że siedział tam cały czas przez pół roku? Raiola mógł nawet rozbić namiot w ogródku Fabregasa i zamieszkać tam razem z Gallianim a i tak by to nic nie zmieniło. W tej telenoweli nie było takich bohaterów. Zdecydowanie pomyliły Ci się seriale. Opcje były dwie (i wbrew pozorom wydaje mi się, że dobrze o tym wiesz, ale teraz oczywiście się nie przyznasz), czyli Arsenal i Barcelona.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 17 sie 2011, 15:52

To jakiś wasz młodzian z Primavery, czy co? :lol:
Patrząc na poziom Twoich wypowiedzi zmuszony jestem ten cytat wziąć na poważnie.
Tak się składa, że wszystkie strony internetowe specjalizujące się w piłce nożnej (dla przykładu transfermarkt) mówią, że jest prawonożny.
Ten sam transfermarkt.de przed paroma dniami dawał kilkadziesiąt % szans na transfer Fabregasa. To jak to w końcu z jego wiarygodnością?
Bramka z Hiszpanią lewą nogą, bramki w lidze lewą nogą, gra na lewym skrzydle za młodu ze względu na lewonożność... Przeniósł się do Fiorentiny i zaczął być uczony gry na środku, więc musiał poprawić prawą nogę, niemniej bliżej mu do bycia obunożnym, niż prawonożny. Od zawsze jego mocniejszą nogą jest lewa.
Tu nawet nie ma o czym dyskutować, przed nim kilkadziesiąt meczów w kolejnym sezonie, każdy będzie mógł wyrobić sobie opinię na jego temat. :wink:

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2685

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 17 sie 2011, 16:01

Bienias pisze: Milan niech dalej kupuje w promocjach bo na takich zawodnikow jak Cesc go po prostu nie stac.
Nie można kupić zawodnika, który nie chce przejść do danego klubu, wiadome było, że chce grać w Hiszpanii i tak się stało. A w bajki, że Milan nie ma kasy to sobie wierzcie, jak niektórzy w te plotki transferowe. :lol: (chyba, że za pieniądze na transfery liczycie te kretyńskie sumy, które płacą sobie w Anglii, no to cóż, Milan i prowadzący nim nie są głupi)

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 17 sie 2011, 16:07

Wilmore pisze:Ten sam transfermarkt.de przed paroma dniami dawał kilkadziesiąt % szans na transfer Fabregasa. To jak to w końcu z jego wiarygodnością?
Jest chyba różnica między tworzeniem rubryczek o zawodnikach a spekulacjami transferowymim, nie? Dziwne, że tyle osób mów "Montolivo jest prawonożny", ale Ty musisz
mieć rację.
Wilmore pisze:Patrząc na poziom Twoich wypowiedzi zmuszony jestem ten cytat wziąć na poważnie.
Przyganiał kocioł garnkowi.

Bez odbioru.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 17 sie 2011, 16:12

Dziwne, że tyle osób mów "Montolivo jest prawonożny", ale Ty musisz mieć rację.
Co mówią osoby takie jak Ty, dla których Montolivo to gracz primavery.

Sęk w tym, że Montolivo pamiętam jeszcze jako bardzo obiecującego juniora, który miał pociągnąć ekipę Gentile do dalszych sukcesów parę lat temu. Moja ocena Montolivo jako lewonożnego gracza nie opiera się na transfermarkt.de, tylko kilkuletnich obserwacjach tego chłopaka. Wiadomo, że inni będą wiedzieć lepiej, choć przynależność klubową Włocha będą musieli sprawdzać w internecie. :wink: Jakoś się tym nie przejmuję.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 17 sie 2011, 16:12

Zaufać lordzikowi czy profesjonalnym portalom tudzież bazie danych z FMa?Ciężki dylemat :lol:

Co do Fabregasa - ja osobiście widziałem (chyba jako pierwszy na tym forum - już z 2 lata temu chyba - przy okazji rewanżu w LM Milan-Arsenal) tego zawodnika u nas...jednakże myliłem się - nie doceniłem determinacji Cesca oraz zasobów finansowych Barcy (mieli wyprztykać się na Sancheza).Zdrowy rozsadek przysłoniła mi miłość do Milanu.Mi wolno.Gorzej,jeśli Galliani&Raiola nie mają żadnego planu B...

Przy okazji będę musiał jakoś dostarczyć skrzynkę Perły Mentorowi,dobrze,że się nie upomina :lol:
Ostatnio zmieniony 17 sie 2011, 16:15 przez MazurXIII, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 17 sie 2011, 16:14

MazurXIII pisze:Przy okazji będę musiał jakoś dostarczyć skrzynkę Perły Mentorowi,dobrze,że się nie upomina :lol:
Zakładałeś się z Mentorem o Fabregasa, czy co? :D

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 17 sie 2011, 16:15

Niom,publicznie.Ciężko będzie się wyłgać.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1236

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 17 sie 2011, 16:21

Montolivo to gracz prawonożny i nie wiem kto i gdzie go widział ale nic tego nie zmieni. Nie bez powodu pisałem żeby grał bliżej prawej strony. Jednak zgodzę się że my nie gramy zawodnikami Box to box bo ich nie mamy i bliżej prawej gra Gattuso a na lewej Seedorf czy inny wynalazek. Co raz bardziej realny wydaje się transfer Ricardo tylko od razu zaznaczmy że nie jest to żaden pół skrzydłowy a chęci gry systemem preferowanym przez Maxa będzie trzeba odstawić na następny sezon bo chyba nikt nie wierzy że nagle Seedorf czy Rino będą dynamicznie włączać się w akcje ofensywne czy schodzić do linii i szukać przestrzeni...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 17 sie 2011, 16:25

Montolivo to gracz prawonożny i nie wiem kto i gdzie go widział ale nic tego nie zmieni.
Kolejny. :lol: Trzeba zacząć ściskać kciuki za jego transfer do Milanu, bo widzę, że jeśli ktoś nie gra w Milanie, to tutaj nikt nie ma pojęcia, jakim jest zawodnikiem. :lol:
Jednak zgodzę się że my nie gramy zawodnikami Box to box bo ich nie mamy
Mamy, i to całkiem niezłych. Inaczej opisać roli Gattuso i Flaminiego się nie da. :wink:
chęci gry systemem preferowanym przez Maxa będzie trzeba odstawić na następny sezon
Preferowanym przez niego systemem jest 4-3-3, o czym parę razy wspominał, jednak brakuje mu jak na razie graczy do tego ustawienia i dlatego stworzył asymetryczny system, by wykorzystać do maksimum to, co dostał, a później modelować kadrę na swoją modłę.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 17 sie 2011, 16:37

gilardino11 pisze:zawodnikami Box to box bo ich nie mamy
Flamini?Od biedy KPB?

O,kolejny rozdział w wojnie lordzik vs The World...Fakty?A co to? :haha:

Dla przypomnienia:

- Borriello nie jest wychowankiem ACM w myśl przepisów UEFA (a przy okazji to najlepszy włoski napastnik,do tego taki słeetaśny),
- Pato musiał być rejestrowany w LM (brak zrozumienia przepisów UEFA),
- Abate tylko szybko biega,
- Di Gennaro to crack o ogromnym potencjale.

etcetcetc :roll:

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 17 sie 2011, 16:43

WIEDZIAŁEM! :lol:

... że jak mete napisał, że Montolivo jest prawonożny to Wilmore oczywiście zaprzeczy. Nie no ludzie, włączam dowolną kompilkę Riccardo, oglądam koło minuty i wszystko robi tam prawą nogą, oddaje nią strzały mając dużo miejsca. Wszędzie powiedzą, że jest prawonożny, ale przecież Wilmore wie lepiej, tak jak wie że Victoria Pilzno pokonałaby obecną Wisłę, kiedy nawet do takiego meczu nie doszło, już nie wspomnę o braku argumentów. Ogarnij się

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 17 sie 2011, 16:43

Az zmusiliscie mnie,zebym zalaczyl sobie spotkanie Fiorentiny i zobaczyl jaka noga gra Montolivo. Obejrzalem 45 minut. Wilmore - Riccardo jest prawonozny,choc to prawda,ze lewa noga operuje bardzo swobodnie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 17 sie 2011, 16:47

Az zmusiliscie mnie,zebym zalaczyl sobie spotkanie Fiorentiny i zobaczyl jaka noga gra Montolivo. Obejrzalem 45 minut. Wilmore - Riccardo jest prawonozny,choc to prawda,ze lewa noga operuje bardzo swobodnie.
Prędzej powiedziałbym, że jest obunożny. Uruchom sobie choćby spotkanie Włochy-Hiszpania, dowolne spotkania z zeszłego sezonu, sprawdź, jak zdobywał bramki w lidze, przypomnij sobie, na jakich pozycjach i w jaki sposób grał.
On bardzo dobrze posługuje się prawą nogą, ale jako były lewoskrzydłowy jego naturalną nogą jest lewa. Tam był ustawiany w Atalancie, tam grał w młodzieżówce Włoch. Zmiana zaszła po transferze do Fiorentiny, gdy był najpierw ustawiany na ofensywnym pomocniku, a później stopniowo cofany, zmuszony został nauczyć się grać prawą nogą. :wink:
Kurczę, mogłem napisać, że jest prawonożny, wtedy wszyscy zaczęliby pisać byle wbrew mojej opinii, ale przynajmniej prawdziwie. :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”