Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 607

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 707

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 18 sie 2011, 15:04

Zagrożenie przynajmniej chwilowo oddalone.
http://www.football-italia.net/aug18o.html

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2907

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 18 sie 2011, 21:24

Patrzę się na koszulki Juve i jedyne co mi przychodzi do głowy to - :haha:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 18 sie 2011, 21:27

Rezus pisze:Patrzę się na koszulki Juve i jedyne co mi przychodzi do głowy...
...Vucinic przeszedl do Palermo !!! :lol:

Awatar użytkownika
juvemario91
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: juvemario91 » 18 sie 2011, 21:40

Nie oglądam Trofeo Tim. Jak się spisuje Juventus?

Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 18 sie 2011, 23:02

juvemario91 pisze:Nie oglądam Trofeo Tim. Jak się spisuje Juventus?
Potwierdza się, że Bonucci jest młody, utalentowany z potencjałem.

Awatar użytkownika
juvemario91
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: juvemario91 » 19 sie 2011, 0:23

W tym roku drugie miejsce. Cieszy ofensywa Juve. Dobrze Matri, Vucinic, Del Piero, Storari, Pirlo i Lichtsteiner. Vidal dobre wprowadzenie do zespołu. Oby tak dalej.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 19 sie 2011, 3:28

juvemario91 pisze:W tym roku drugie miejsce. Cieszy ofensywa Juve. Dobrze Matri, Vucinic, Del Piero, Storari, Pirlo i Lichtsteiner. Vidal dobre wprowadzenie do zespołu. Oby tak dalej.
Lepiej nie rzucać przypuszczeń, bo sezon zweryfikuje wszystko.

Vidalowi lepiej się przyjrze w Trofeo Berlusconi, ale wrażenie wywarł pozytywne.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 19 sie 2011, 9:31

Miałem coś napisać wczoraj, ale mecz Milanu z Interem tak mnie wymęczył, że piszę dopiero teraz :P

Ogólnie to zaprezentowaliśmy się naprawdę dobrze, najbardziej cieszy to jak wyprowadzaliśmy akcję w spotkaniu z Interem. Była płynność, spora łatwość w dochodzeniu do okazji, dobre tempo, bardzo ładnie grał piłką środek i parę piłek otwierających drogę do bramki Pirlo (asysta) czy Marchisio (świetna prostopadła piłka do Del Piero). Widać, że dużo pracują nad tym elementem, bo w meczu z Betisem jeszcze wyglądało to marnie, a w spotkaniu z Interem poziom rozegrania był już na zupełnie innym poziomie. Zresztą mecz z Interem o ile zremisowany to byliśmy wyraźnie lepsi. Cholernie cieszy też debiut Vidala. Co prawda przy bramce nie mniej od niego zrobił Flavio Roma, ale poprzeczka, asysta czy dobra prostopadła piłka do Matriego naprawdę cieszą. Inna sprawa, że widać było, że Arturo jeszcze nie jest do końca zgrany z zawodnikami i, że jest trochę ociężały. No i co mnie zaskoczyło grał jako ofensywny pomocnik w 4-2-3-1. W tym schemacie wypadliśmy gorzej, ale to pewnie przez to, że nad 4-4-2 dużo więcej pracowali. Zresztą cieszy, że w ogóle Conte brał tą taktykę pod uwage. Kolejny pozytyw jest taki, że większość nowych graczy wyróżniała się in plus. Mirko bramka i parę okazji, Vidal wspomniany gol, asysta i poprzeczka, Pirlo dobrze wyprowadzał akcję z Interem i asysta, Szwajcarzy też wypadli bardzo pewnie. Tylko Pazienza jakiś taki mało widoczny. Jak gra z Pirlo Marchisio pomoc jest dużo bardziej aktywna i jakoś lepiej się to wszystko zazębia. Czekamy na duet Pirlo-Vidal.
Na duży minus w zasadzie tylko Pasquato, który wcześniej grał bardzo dobrze, a wczoraj był kompletnie niewidoczny i nic mu nie wychodziło. Szkoda, że się spalił, ale z drugiej strony to cenna informacja dla trenera, że bez pewniaka na lewej się nie obędzie.

Jeśli chodzi o innych, to najbardziej zastanawia mnie jak Inter planuje strzelać gole. W meczu o Superpuchar czy teraz nie widziałem żadnego pomysłu na strzelenia gola. Tempo akcji marne, boki nie wchodzą do ofensywy tak jak w analogicznych schematach robią to Armero, Maggio czy Isla, wypracowanych schematów nie widzę, a zagrożenie sprawiają głównie po stałych fragmentach gry. Tym, gorzej, że z wyjątkiem bocznych pomocników/obrońców mieli wszystkich odpowiedzialnych za tworzenie gry. Z drugiej strony mimo nazbyt defensywnego ustawienia (raczej 5 obrońców niż 3 w praktyce) dawali czy z nami, czy z City łatwo rywalowi dojść do okazji bramkowej. Duuużo pracy przed nimi.
O Milanie ciężko coś napisać, bo bardzo dużo braków...

Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 19 sie 2011, 13:28

(L)oczkerson pisze:Na duży minus w zasadzie tylko Pasquato,
Nie chce już nawet przywoływać nazwiska tej karykatury obrońcy, ale Loczku, na minus tylko Pasquato?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 19 sie 2011, 13:42

To, że przegrał 1 na 1 z Cassano mnie nie dziwi. Lepsi od niego przegrywają. Zresztą bramka bardziej była konsekwencją straty Vidala, po której jedno proste podanie postawiło Cassano w fantastycznej sytuacji. Głupia strata, za słaba asekuracja ze strony Motty i błąd Bonucciego to 3 błedy przy tej bramce, a nie sam Bonucci.

Inna sprawa, że mam wrażenie, że traktujesz mnie jako jakiegoś fanatyka talentu Bonucciego. Po prostu nie skreślam chłopaka i liczę że się poprawi. Dużo bardziej natomiast wierzę w talent Sorensena.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 19 sie 2011, 14:23

Tylko Pazienza jakiś taki mało widoczny.
Ale to chyba normalne :wink: On ma zapierniczac w srodku pola,zeby blyszczec mogli Pirlo i Vidal. Strasznie jestem ciekaw czy poradzi sobie w tym nowym Juve.

Fajnie,ze Mirko strzelil. Troche sie wkurzylem na te wszystkie negatywne komenty na JuvePoland po jego transferze. Moze mnie wysmiejecie,ale dla mnie Czarnogorzec jest w absolutnej czolowce napastnikow Serie A. Co prawda jego chimerycznosc moze byc wkurzajaca,ale kiedy mu sie chce,to moze wejsc na poziom dla wielu nieosiagalny.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 19 sie 2011, 14:42

On ma zapierniczac w srodku pola,zeby blyszczec mogli Pirlo i Vidal.
Tak, tyle, że w sparingach jak schodzi Marchisio a wchodzi Pazienza to tego zapierniczania jest właśnie mniej, nie tylko dlatego, że Marchisio rusza z piłką do przodu, a Pazienza zostaje z tyłu. Cierpliwy jest też mniej widoczny w destrukcji. Przynajmniej ja mam takie wrażenie
Co prawda jego chimerycznosc moze byc wkurzajaca,ale kiedy mu sie chce,to moze wejsc na poziom dla wielu nieosiagalny.
Też tak uważam. Wydaje się, że taktyka mu leży (o czym kilka razy mówił zresztą), gra na środku ataku. Jeśli wszystko ułoży się dobrze Mirko może zaliczyć bardzo dobry sezon.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 20 sie 2011, 2:13

Marotta powiedział, że do Juve dołączy przynajmniej dwóch zawodników. Wywnioskować nie było trudno, że chodzi tutaj o obrońce (mam nadzieję do pierwszej 11) i lewsoskrzydłowego. Ciekawe na kim się skończy, ale ja liczę na Alexa i Vargasa, bo wydają sie najmocniejszymi opcjami. Mimo wszystko coś mnie się wydaje, że nasz dyrektor na zaskoczy tak jak to było z Quagliarellą w zeszłym roku. Pozostaje tylko czekać.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 623
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 20 sie 2011, 10:15

Alex? Lepszy byłby Lugano - lepszy, bo lepszy, mniej klocowaty i tańszy.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 21 sie 2011, 21:31

Dziś gramy tak, że nawet Bonera jest w obronie profesorem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”