El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 216

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
strunin
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: strunin » 19 sie 2011, 11:21

haha, Barcelona zaczęła, tylko czekali na taką sposobność, co za gość ! Człowieku używaj mózgu, kto kazał Marcelo kosić Fabregasa i to tak brutalnie ? Już widzę, jakby była odwrotna sytuacja i jak zawodnicy Realu siedzieli by nieruchomie, co ty wygadujesz to woła o pomstę do nieba, ja rozumiem że jesteś kibicem Realu ale bez przesady. Wszystko ma swoje granice, a wasze tłumaczenie się jest po prostu śmieszne a momentami nawet żałosne. Wypisz transparent, że to Barcelony wina, że to Barcelona ma niezrównoważonych psychicznie ludzi w drużynie i takich, którzy jeszcze nie nauczyli się chodzić po ziemi po niedawnym zejściu z drzewa. To wasza typowa reakcja na porażkę, brak jakiejkolwiek godności i honoru, tylko frustracja i wyżywanie się na przeciwniku. O hipokryzji nie będę już wspominał.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 19 sie 2011, 11:23

RealFan pisze:Dlaczego? Bo są ludzie, którzy napinają się na konferencjach prasowych świetnie się przy tym bawiąc
A ja bym powiedzial inaczej: Dlaczego? Bo Chelsea z MU przynajmniej czasami wygrywala a z Barca Mourinho narazie dostaje becki a Special One tego nie potrafi robic godnie...
RealFan pisze:Po prostu Was bardziej cieszy, że Mourinho nie wygrał, niż to, że Barcelona wygrała jakiś, jak to na Waszych stronach określiliście "puchar weszło". I oczywiście, że Wam bardziej odpowiada Real bez Mourinho. W końcu tak łatwo dawał się ogrywać w ostatnich sezonach, a teraz jest realnym zagrożeniem.
Chyba troche zbytnio sobie (w sensie Realowi) schlebiesz... mozesz byc pewien, ze jest wielu fanow Barcelony, ktorym kompletnie wisi co sie dzieje w Madrycie. I to realne zagrozenie jest teraz tak samo Realne jak bylo za Pellegriniego... tylko teraz jeszcze bardziej sie napina...

Pamietam i przed 2-6 i przed 0-5 i przed wszystkimi meczami w zeszlym sezonie fani Realu sie napinali... a co wygraliscie? Jeden mecz... po dogrywce :)

Niech Mourinho trenuje Real bo lepszy Real to lepsza PD i lepsza Barcelona, ale niech ktos go chwyci na smycz skoro on zachowuje sie jak wsciekly pies.

Co do wyskakiwania... wydaje mi sie, ze i jedni i drudzy na murawie znalezli sie tak samo szybko... A mourinho tez przyspieszenia dostal niezlego, ze sie przy Cescu znalazl za chwile...

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 19 sie 2011, 11:26

Emerald pisze:A mourinho tez przyspieszenia dostal niezlego, ze sie przy Cescu znalazl za chwile...
Najwidoczniej uważał tak jak Iker, że Cesc symuluje :lol:

EDIT: Hanni to było wyjaśniane kilka postów wyżej
Ostatnio zmieniony 19 sie 2011, 11:28 przez klopx, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 19 sie 2011, 11:27

To chyba sporo wyjasnia.

Amaru
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Amaru » 19 sie 2011, 11:28

Otoz trenerzy i zawodnicy Barcelony nie sa swieci, ale jakims dziwnym trafem wszystkie te chryje podczas Gran-Derbi rozpoczely sie od przyjscia Mourinho do Madrytu... wczesniej nie pamietam jakichs strasznych bojow..

Zawodnik którego masz na fotce był jednym z głównych przewodników takich nie do końca sportowych zagrań!ale nawet w bliższej przeszłośći zdarzały sie różne GD na podobną nutę jak te z środy!
Ogólnie podzielam zdanie fieldy obie strony są siebie warte i z fair play mają nie po drodze! Jak to sie mówi "kto się dupą urodził kanarkiem nie zdechnie" A obie strony mają kilku takich asów. Z jednej strony Pepe, Marcelo, Ramos czy Di maria z drugiej Alves, Busquets, Villa, Mascherano. Oczywiście tą listę można smiało rozszerzyć o kilka nazwisk... Nie zmienią tego nawet jednostronne wypowiedzi co niektórych zawodników i mam tu na myśli złote myśli Xaviego .

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 19 sie 2011, 11:31

Cytując sam siebie
to jak to w końcu było: tłumacz podchodzi do Czesia, potem Tito go wali w ucho, a Mou oddaje ?
Dałem się zmanipulować hiszpańskiej białej telewizji :bicz2: :pogrzeb:
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=y-0GCzbaG6c
Ostatnio zmieniony 19 sie 2011, 12:30 przez grzegorzfcb, łącznie zmieniany 3 razy.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 19 sie 2011, 11:32

Madryt już znalazł kolejnego winowajcę, tym razem Pique :boruta: podobno Marcelo w 54 minucie został przez niego obrażony, dziwne zatem że Brazylijczyk potrzebował aż 40 minut żeby odreagować.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 sie 2011, 11:39

RealFan pisze:A wyobrażasz sobie Mourinho wkładającego palec w oko Fergusona?
Nie, ale tak samo do jeszcze przedwczoraj nie wyobrażałem sobie by wsadził palec w oko kolesiowi ze sztabu Barcy.
W Anglii za takie coś pewnie dostałby potężnego bana, w Hiszpanii ponoć nic mu nie grozi, tak ?

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 19 sie 2011, 11:44

Amaru pisze:Zawodnik którego masz na fotce był jednym z głównych przewodników takich nie do końca sportowych zagrań!ale nawet w bliższej przeszłośći zdarzały sie różne GD na podobną nutę jak te z środy!
Myslisz, ze tego nie wiem?
Zawodnik, ktorego mam w Avatarze to jeden z najwiekszych boiskowych hamow.. ale byl tez pierwszym pilkarzem, ktorego gra mnie zaczarowala i do dzisiaj go za to wielbie... i wiem, ze zdarzaly sie podobne GD. Ale nie przypominam sobie zeby 6 z rzedu (no z jednymi w przerwy)... To jest jakas paranoja!

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 19 sie 2011, 11:44

grzegorzfcb pisze:Jakoś dziwnie tę nogę tłumacz podniósł
Pytanie klucz juz bylo. Mourinho jest lewo czy prawonożny? Wtedy dopiero rozstrzygniemy czy Mourinho zamierzał kopnac czy moze ominac Fabregasa. Ja stawiam ze kopnac w koncu Mourinho to burak. Jeszcze ta nienaturalnosc manualności stopy Jose.

Dla mnie ciekawa kwestia sa wypowiedzi Xaviego czy Pique po kazdych derbach. Na miejscu piłkarzy Realu za to co mowia po prostu załatwiłbym te sprawe chwile po meczu na stadionie czy nawet na zgrupowaniu reprezentacji - zeby nie bylo ze jak niejaki rkoeman kozacze przez interenet - wyjasniam ze mam na mysli rozmowe, meska (to dla Pique pewnie cos nowego) rozmowe. Mourinho dostanie z 10 spotkan kary, ten szkoleniowiec ze sztabu Barcy z 5, Marcelo 3, Villa, Pinto czy Ozil tez pewnie cos dostana i na tym sie skonczy. Wszystko pieknie, Mourinho i jego killerzy futbolu zostana przykladnie ukarani. Pique i Xavi swoje madrosci w prasie na temat Realu beda głosic dalej. Nic, ze cytujac pewnego polskiego koszykarza za takie wypowiedzi na niektórych osiedlach w Polsce dostaje sie w pape.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 19 sie 2011, 11:49

Babel pisze:Nic, ze cytujac pewnego polskiego koszykarza za takie wypowiedzi na niektórych osiedlach w Polsce dostaje sie w pape.
Na niektorych osiedlach w polsce dostaje sie w pape ze noszenie nieodpowiedniej koszulki... ciekawe co to mo do rzeczy?

Natomiast jesli chodzi o meska rozmowe z Pique to akurat wydaje mi sie, ze on ma warunki do wszelkiego rodzaju rozmow z kolegami z Realu...

Moze faktycznie lepiejby bylo, zeby przestali gadac po meczu a zamiast tego kilka razy skosili przeciwnika nie interesujac sie pilka... bo taka forme wypowiedzi przyjeli zawodnicy Realu i widze, ze cieszy sie ona szacunkiem Babela... i za taka forme wypowiedzi na zadnym polskim osiedlu nie dostaje sie w pape, czyli jest to jedyna poprawna forma...

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 19 sie 2011, 11:49

grzegorzfcb pisze:to jak to w końcu było: tłumacz podchodzi do Czesia, potem Tito go wali w ucho, a Mou oddaje ?
Po wszystkich filmikach, podsumowując wychodzi na to, że:
Zaczęło się od tego, że Marcelo się pomylił :haha: Następnie Mou podchodzi do Czesia, w tym momencie idzie pocisk od Vilanovy i reszty z ławki (Pep próbuję ich przytrzymać), po drugiej stronie także dochodzi do wyzwisk. M.in. Villa odsuwa wszystkich od Czesia, w tym odpycha też Ozila, który chciał tam podejść, Ozil także go odpycha, więc Villa wali go w pysk. W między czasie Mou zachodzi od tyłu Vilanove i wsadza mu palucha. ten go odpycha. Ok. 2m dalej uspakajają Higuaina bo miał pretensję do Villi, oraz Ozila o to samo. Dwóch gości z sztabu także zagarnęło Davida. Po chwili Vilanova zważywszy na to, że jest okazja strzelił liścia Mou, pokazując mu, że to za "ten palec". Kilka metrów dalej Iker kłóci się z Xavim. W całym zamieszaniu nie brały udziału tylko dwie osoby... Rzecz jasna Kaka oraz tajemniczy pan z wąsem (prawdopodobnie Borat), który widział chyba więcej niż nam się wydaje :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 sie 2011, 11:55

Ile razy wklejane będzie jeszcze to zmanipulowane video z wyciętym początkiem?

Nie wiem czy Tito wcześniej prowokował czy nie. Kamery zarejestrowały natomiast jak Jose podbija do Vilanovy, wsadza palec w oko i wycofuje się, Tito oddaje mu czymś na kształt plaskacza :lol: a Jose na to reaguje już tylko uśmieszkami. Tyle.

Jeśli chodzi o kary to dodam tylko, że czerwone kartki nie będą miały wpływu na inne rozgrywki tzn. ukarani zawodnicy będą pauzować w kolejnych Superpucharze :lol: :roll:

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 19 sie 2011, 11:58

Babel pisze:
grzegorzfcb pisze:Jakoś dziwnie tę nogę tłumacz podniósł
Pytanie klucz juz bylo. Mourinho jest lewo czy prawonożny? Wtedy dopiero rozstrzygniemy czy Mourinho zamierzał kopnac czy moze ominac Fabregasa. Ja stawiam ze kopnac w koncu Mourinho to burak. Jeszcze ta nienaturalnosc manualności stopy Jose.
.
To dlatego, ze używał swojej słabszej nogi, jak Montolivo wykonując karne.
Tłumacz był miernym piłkarzem i słabsza noga służy mu tylko do podpierania. Stąd to nienaturalność manualności.
Ale oczywiscie masz rację, tłumacz to burak i właściwie na tym by można rozważania zakończyć

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 19 sie 2011, 12:01

Emerald zauwaz taka rzecz. Wielu pilkarzy Barcelony i Realu to koledzy z reprezentacji Hiszpanii, Argentyny, Francji czy Brazylii, kilku grało wczesniej w tych samych klubach (Abidal z Benzema, Ronaldo z Pique, Villa z Albiolem itd.) i to jest najzwyklejsze obrabianie dupy. Jesli to pewien standard załatwiania spraw miedzy kolegami, ze zamiast zadzwonic i pogadac na ten temat, zalic sie w prasie to ja juz tego nie ograniam. Nie ma tu zadnego powiazania z dostawanie "w pape" na osiedlach za niewłasciwa koszulke.
tłumacz to burak
Wyrok wydany.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”