Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 450

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 19 sie 2011, 19:38

Diamen23 pisze:A ja się zastanawiam czy powołanie dostanie Wawrzyniak
Ale przecież on grał ostatnio 90 minut z Gruzją. Chyba, że mówisz już o samym EURO, to sorry.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 19 sie 2011, 19:39

Glik rozegral naprawde niezla runde w Bari,dzieki czemu kupilo go Torino,ktore bedzie w tym sezonie walczyc o awans. Ja bym z niego absolutnie nie rezygnowal.

Podobno powolanie ma dostac Lewczuk z Ruchu :rotfl:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 sie 2011, 19:40

Ja tam zwolennikiem talentu :lol: Wawrzyniaka nigdy nie byłem. Jednak ostatnio zdecydowanie popracował nad sobą, szczególnie podoba mi się jego gra do przodu. Wielkich rzeczy o grze w defensywie nie mogę napisać, bo np. miał udział przy dwóch straconych wczoraj bramkach w meczu ze Spartakiem, a ostatnio z Gruzją w 10 minut zrobił 3 błędy, przy czym przy jednym chyba liniowy go uratował, później w drugiej połowie także podał do przeciwnika, a ten poszedł z dobrą okazją. Jednak to znaczenia nie ma żadnego, bo nie widzę dzisiaj nikogo lepszego, ani równego mu na lewą defensywę. Zresztą gdybym był selekcjonerem powołałbym całą 4 obrońców Legii z wczoraj. Taki Komorowski na środku to zawrotna prędkość w porównaniu z Glikiem i jego zwrotnością.

Awatar użytkownika
PoGGromca
Grafomania zaawansowana
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PoGGromca » 19 sie 2011, 22:21

Wawrzyniak ostatnio pod koneic niezłą forma, macie rację 4 zawodników Legii, obrońców z ostatniego meczu dałoby rade ściągnąć. Ja chciałbym takich zawodników:

Małecki
Frankowski
Lewandowski

Błaszczykowski
Obraniak
.......

Piszczek
Wawrzyniak
Komorowski
Boenish

No i na bramię ja chciałbym zobaczyć Fabiańskiego, jak wyleczy kontuzję, nr. 2 to może Szczęsny, ale ja chciałbym widzieć w kadrze Sandomierskiego.
To tyle, i zadnych Rogerów nie chcę ;P

Galencja
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Galencja » 22 sie 2011, 13:47

Czy ktoś z was zamawiał już bilety na mecz z Niemcami przez stronę klubkibicarp.pl? Dużo jescze miejsc zostało? Czy lepiej nie ryzykować i wyrobić tą karte?

adekfcb
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekfcb » 22 sie 2011, 14:17

Kadra Polski na mecze z Meksykiem i Niemcami:

Bramkarze: Wojciech Szczęsny (Arsenal Londyn), Grzegorz Sandomierski (KRC Genk), Przemysław Tytoń (PSV Eindhoven);

Obrońcy: Dariusz Dudka (AJ Auxerre), Kamil Glik (AC Torino), Arkadiusz Głowacki (Trabzonspor), Jakub Warzyniak (Legia Warszawa), Tomasz Jodłowiec (Polonia Warszawa), Hubert Wołąkiewicz (Lech Poznań);

Pomocnicy: Ludovic Obraniak (Lille OSC), Adam Matuszczyk, Sławomir Peszko (obaj FC Koeln), Eugen Polanski (FSV Mainz 05) Adrian Mierzejewski (Trabzonspor), Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Szymon Pawłowski (Zagłębie Lubin), Maciej Rybus (Legia Warszawa), Rafał Murawski (Lech Poznań);

Napastnicy: Robert Lewandowski (Borussia Dortmund), Paweł Brożek (Trabzonspor), Patryk Małecki (Wisła Kraków).

1)Fajnie, że jest Małecki, choć ja nie widzę w nim takiego Boga jak niektórzy domagający się z całych sił powołania dla zawodnika Wisły - ma jeszcze sporo elementów do poprawy. Ale dobrze, że jest - warto go sprawdzać, jako że jest to z pewnością wyróżniający się gracz.

2)Glik :roll: . miałem nadzieję, że Smuda wyleczył się z tego pana i do czasu aż zacznie grać w piłkę go nie powoła. No, niestety powołał.

3)Smuda regularnie powołuje i ogrywa Jodłowca- ale szczerze mówiąc mi bardziej podoba się piłkarsko jego partner z defensywy Poloni W - Adam Kokoszka. U niego widać tą pewność, nabytą w Serie B, spokój, opanowanie.

4)Szkoda także, że Franz nie daje szansy takim piłkarzom jak Borysiuk czy Możdżeń. Dobra - ok, powiecie, że nie na te mecze. W porządku, nie chodzi mi tylko o to zgrupowanie, ale o cały rok. Obaj są w dobrej formie, robią postępy i grają regularnie - czemu nie dać im szansy? Nawet jeśli się nie sprawdzą to warto.

5) Smuda obraził się na Grosickiego tym razem, czy ma jakąś kontuzję o której nie wiem? Bo chłopak pokazał sie w Turcji, potem trochę o nim ucichło, ale chyba warto dawać mu szansę bo to ciekawy zawodnik z przyszłością.

6) Mamy wielki problem z napastnikami. A już myślałem, że Irek w tym sezonie pogra i będzie świetnym rywalem dla Lewandowskiego. No niestety, nawet jak podpisze z kimś kontrakt (:D) to stracił cały presezon, co w jego wypadku znów może oznaczać kontuzje i słabą formę. O zgraniu z zespołem już nie piszę.

7) Kto zagra na prawej obronie? Chyba nie Hubert Wołąkiewicz? Może Błaszczykowskiego tam wstawi, i Peszkę na jego miejsce. Boki obrony jak zwykle leżą, a Franz nawet nie szuka za bardzo zastępców. Oby z tym Piszczkiem wyjaśnili tą sprawę :roll:

Awatar użytkownika
kotor27
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kotor27 » 22 sie 2011, 16:54

Czytaliście to ?

Sądzę że ma rację

Futbolowi eksperci wieszczą, że jeśli prowadzona przez Franciszka Smudę piłkarska reprezentacja Polski da plamę podczas Euro 2012, następcą "Franza" zostanie Orest Lenczyk, który w ubiegłym sezonie wyciągnął Śląsk ze strefy spadkowej i doprowadził do wicemistrzostwa Polski. Sam szkoleniowiec o Smudzie wypowiada się niezbyt miło i zarzuca mu, że... zniszczył drużynę narodową!

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 22 sie 2011, 17:01

Sklonował się :?: :lol:
BTW - weszło zwróciło uwagę na jeden taki malutki szczegół - kogo Dyzma wystawi na prawej obronie?

adekfcb
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekfcb » 22 sie 2011, 17:23

Też zwróciłem na to uwagę wyżej :D

Błaszczykowski? Wołąkiewicz(oby nie:)

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 28 sie 2011, 23:07

To prawda że Kołtoń coś w Cafe Futbol gadał o powołaniu Dancha do reprezentacji? :P Oglądałem tylko chwilę bo przerzuciłem się na Porsche Super Cup i triumf Giermaziaka :D W sumie dobrze byłoby mieć kolejnego reprezentanta - napewno nie zagra gorzej niż inni :P A szansę powinnien dostać bo prezentuje równy,przyzwoity poziom :D
Według mnie obok Dancha postawić jakiegoś doświadczonego obrońcę,dyrygenta coś co funkcjonuje w Górniku i wzajemnie się asekurują - Żewłakow jest skreślony ale może z powołanym Głowackim dałby radę :D Ciężko wybrać bo akurat takiego lidera środka obrony brakuje :/

Co do wyższej dyskusji na 99% zagra Dudka na prawej obronie chyba że Smuda aż tak bardzo wierzy w Glika który w Bari grał na tej pozycji :D Wołąkiewicz raczej odpadł więc Smuda jest zmuszony powołać kogoś - Zieliński w jakieś przerwie meczu mówił że Smuda powoła 2-3 zawodników zobaczymy kogo :roll:

E: Łukasz Broź z Widzewa powołany- czyli kolejna alternatywa na prawą stronę jest :lol:

http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/luka ... tykul.html

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 28 sie 2011, 23:34

ddemon pisze: Co do wyższej dyskusji na 99% zagra Dudka na prawej obronie l
Dudka wczoraj grał chyba na prawej obronie w Auxerre. Przynajmniej tak na papierze to wyglądało. Jeśli ktoś oglądał mecz to może mnie poprawić.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 28 sie 2011, 23:39

Co do wyższej dyskusji na 99% zagra Dudka na prawej obronie chyba że Smuda aż tak bardzo wierzy w Glika który w Bari grał na tej pozycji
Glik w Bari gral na stoperze :arrow: http://www.football-lineups.com/footbal ... 05/?y=2011

Akurat w Glika to i ja wierze :P Na bezrybiu i rak ryba :wink:

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 28 sie 2011, 23:42

Dr.Football1 pisze: Glik w Bari gral na stoperze :arrow: http://www.football-lineups.com/footbal ... 05/?y=2011

Akurat w Glika to i ja wierze :P Na bezrybiu i rak ryba :wink:
A widzisz na livescore z tego co patrzyłem to zawsze był na prawej stronie defensywy :D Tak samo obecnie jest z Dudką więc kto ich widział ten wie najbardziej jakie oni mają możliwości ;)

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6663

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 30 sie 2011, 15:50

Polanski opuścił zgrupowanie z powodu kontuzji, więc mecz z Niemcami obejrzy w TV. Ciekawe, komu będzie kibicował :roll:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 30 sie 2011, 16:15

Z powodu kontuzji, jasne. Nie chciał pewnie grać przeciwko swoim.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”