Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 904

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 19 sie 2011, 17:34

Nie podoba mi się fakt, że Nasri ma grać jutro. Odchodzi do City, pewnie będzie grał na pół gwizdka jeśli w ogóle. Wolałbym, żeby szansę dostał Lansbury, albo Arszawin w środku pola a któryś z nowych nabytków na skrzydle. I tak jest kiepsko, więc co za różnica. :lol:

przypominam ze istnieje temat o meczu i tam dyskutujmy dalej ;)
http://www.pilka.pl/forum/anglia/arsena ... t8112.html

Awatar użytkownika
PoGGromca
Grafomania zaawansowana
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PoGGromca » 19 sie 2011, 20:52

Duch, spoko, tylko, że akurat tak się składa, że to nie ja pisałem. No ale cóż, nieważne nie będę tłumaczył. Ogólnie to Wenger, ma jakiś pomysł, ale jestem milion lat świetlnych za jego myślami. Myślę, że to może być zaskoczenie, bądź może jakieś przymiarki? W końcu Cesc'a sprzedali, może coś z tego będzie. Lansbury, czemu nie chłopak musi dostać szansę, bo może okazać się jakimś "ukrytym talentem" ;P

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 19 sie 2011, 21:57

Odnośnie meczu z Udine - wyszła różnica w przygotowaniach do sezonu. We Włoszech mają przerwę zimową, w Anglii gra się cały sezon. Logiczne jest że zawodnicy w Arsenalu musieli trenować ciężej. Fizycznie odstawaliśmy od normalnego poziomu i to przełożyło się na obraz gry. Oby w rewanżu wyglądało to lepiej.
Murzyni + Di Natale bardzo groźni.
Duch pisze:Jestem ciekawy jaki mroczny plan chodzi Wengerowi po głowie. Wypożyczenie Veli i prawdopodobne wypożyczenie Traore do QPR to jednak jasny sygnał, że ktoś tu robi grunt pod interesy. W innym wypadku dalsze osłabianie i zawężanie kadry byłoby całkowicie niezrozumiałe. Pytanie, kto jest na radarze :think:
Robi grunt dla Ryo chyba, co dla mnie jest zaskoczeniem. A co do Traore, to dawno mnie nic tak nie ucieszyło :P Oby Tremoulinas.

Szkoda że nie udało sie wypożyczyć Luisa Lucho Gonzaleza z Marsylii. Może Wenger po sprzedaży Nasriego skusi się na definitywne rozwiązanie. Arsenal potrzebuje postaci w drugiej linii, a taką osobowością niewątpliwie jest słynny el Comandante. Cieszy mnie bardzo, że Wenger to widzi, więc pozostaje z optymizmem czekać na koniec okienka.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 19 sie 2011, 22:09

Ja sie tylko zastanawiam czemu do jasnej cholery wypozyczenie. :think:

Awatar użytkownika
PoGGromca
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PoGGromca » 19 sie 2011, 22:16

Może nie jest pewny, to chyba oczywiste, Za zwyczaj wypożyczenie polega na sprawdzeniu gry zawodnika nie?

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 19 sie 2011, 22:19

Kasa :wink: Wypożyczenie o wiele tańsze, niż transfer definitywny. Tym bardziej, że potrzeba wzmocnić jeszcze kilka pozycji.

Drażni mnie ta UEFA. Nie mają już czego wymyślać. Może najlepiej w ogóle zakazać Wengerowi wejścia na stadion, albo zamknąć go w jakimś areszcie o chlebie i wodzie w odcięciu od świata na czas meczu? :lol:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 19 sie 2011, 22:37

Sky Sports donosi, że Arsenal jest w zaawansowanych negocjacjach z 16-letnim Peruwianinem, Andym Polo. Polo obecnie gra dla Uniersitario de Deportes w Peru, ale jest już w pierwszej druzynie swojego zespołu. Arsenal jest na dobrej drodze by wygrać walkę o piłkarz.

- Jestesmy otwarci na negocjacje, ale na naszych warunkach. Andy to perła i nie damy się ograbić. - brzmi komunikat Universitario.
:haha:
trzymajcie mnie bo nie wytrzymam

Awatar użytkownika
PoGGromca
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PoGGromca » 19 sie 2011, 22:41

Heh, może w izolatce razem z Mourinho, a teraz podobno gratis jak tam idziesz dają Ci taką fajną bluzkę, bez kaptura, i w zestawie rękawy są połączone bo teraz taka moda ^^

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 19 sie 2011, 22:59

A i jeszcze jedna istotna kwestia :P Do Galatasaray odszedł Emmanuel Eboue. W Turcji, zamiast w Arsenalu spotka się z Felipe Melo. :( Dzięki za wszystko Manu.

Awatar użytkownika
PoGGromca
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PoGGromca » 20 sie 2011, 8:21

No i tyle, jak dla mnie manu, wielka szkoda i strata, był waleczny do ostatniej minuty, co się czai w głowie Wengera... nie wiem.

Awatar użytkownika
joedoe
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: joedoe » 20 sie 2011, 10:00

Cała sprawa śmierdzi na kilometr, coś czuję, że Wenger na dniach nas mile zaskoczy jeśli chodzi o nasze tyły. Odejście Eboue i Traore oznaczać może tylko jedno, a mianowicie dołączenie do Arsenalu kolejnego obrońcy. I tutaj ciekawa sprawa, bo nie wiedzieć czemu wszyscy spodziewają się dołączenia środkowego, kiedy tak naprawdę potrzebujemy na gwałt LO. W środku na upartego mamy 3 obrońców, jednego sabotażystę i Miquela, który kiedyś wreszcie musi dostać jakąś szansę. O ile jednak o środkowym obrońcy mówi się bardzo dużo (Cahill, Jagielka, bo Sambę to już chyba można odpuścić w tych spekulacjach), to o lewym w ostatnim czasie ani pół plotki nie było. Baines chyba od początku był tylko pobożnym życzeniem fanów, Enrique, o którym niby coś tam mówiono jest już na Anfield, więc ja bym liczył na jakieś totalne zaskoczenie, oby pozytywne.
Ciekawa sprawa z pomocą i atakiem. Coraz więcej mówi się o Hazardzie i nie ma co ukrywać tego typu pogłoski są bardzo miłe. Pozostaje natomiast pytanie co ze środkiem pola. Rosa, jak to Rosa jak będzie dostępny na połowę spotkań w sezonie, to będzie fajnie, młodzież niby daje radę, ale wciąż jest to młodzież. Nie wydaje mi się, żeby Jacek był w stanie bić rekordy Lamparda i grywać kilkadziesiąt meczów bez przerwy. Abastrahując od obecnego urazu, to po prostu dla jego rozwoju, a co za tym idzie dla klubu lepiej będzie nie żyłować jego organizmu w tym wieku. Dobry rozgrywający potrzebny na już. W ataku z kolei Robin i długo długo nic. Chamakh jest obecnie w takiej formie, że patrzeć nie idzie. Z Bendtnerem wciąż wielki znak zapytania, chociaż ja powoli zaczynam sobie myśleć, że Nicklas może u nas zostać. Gdyby chciał go jakiś topowy klub, to transfer już dawno zostałby zrealizowany, sam Duńczyk do gry w barwach jakichś ogórków raczej się nie pali, w końcu kto jak kto, ale on i jego tatuś dobrze wiedzą, że w Europie to na palcach jednej ręki można policzyć takie talenty jak on :wink:
Wystawianie Gervinho czy Theo na szpicy też raczej mija się z celem, po prostu nie ta charakterystyka.
Podsumowując: LO i ŚP potrzebni na gwałt. Każde dodatkowe wzmocnienie będzie mile widziane, ale jeśli załatamy te dwie luki, to może nie będzie tak źle?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 sie 2011, 10:37

Wenger cały czas mówił, że nie szuka lewego obrońcy. Nie wiem co o tym myśleć, bo znając Wengera może rzeczywiście nie szukać nikogo, choć transfery z klubu sugerują coś innego. Dodatkowo może mówił, że nie szuka nikogo, by tego kogo ma na oku nikt mu nie sprzątnął :think: Chciał Mate i po chwili Hiszpan ląduje w Chelsea. Wenger zawsze narzekał, że nie lubi mówić o tym kogo chce pozyskać, bo inni tylko na to czekają :lol:
Trudno się nie zgodzić z tym co piszesz, że potrzebujemy lewego obrońcy i środkowego pomocnika. Sam chciałbym widzieć kogoś w stylu Lucho własnie, o którym ostatnio coś się tam mówiło. Obawiam się jednak, że pomimo zapowiedzi wzmocnienia składu, możemy już nikogo nie zobaczyć w klubie. W Hazarda nie wierzę, on kosztowałby koło 30 mln, a nie jest to piłkarz na pozycję, którą musimy wzmocnić pierwszą.

Awatar użytkownika
joedoe
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: joedoe » 20 sie 2011, 12:44

Z tym lewym obrońcą to obłęd prawdziwy. Tak jak Wenger przyzwyczaił nas do zaskakujących ruchów i lubi czasem postawić, czy też uwierzyć w ludzi, w których większość fanów niewiele widzi, tak w tym wypadku po prostu nie ma na kogo postawić. Jesteśmy z jednym lewym obrońcą w składzie, niezbyt ogranym do tego łamliwym w cholerę. Musimy, ale to po prostu musimy kupić innego. Ani pół nie przekonuje mnie Wenger mówiący, że nie zakupi LO. Takie zachowanie byłoby strzałem, nawet nie w stopę, ale w kolano. Strzałem w stopę byłoby zakupienie środkowego obrońcy kosztem lewego i przesuwanie na bok Vermy.
Ja mimo wszystko wierzę zarówno w zakup lewego obrońcy, jak i nabycie środkowego pomocnika. Niby każdego roku Arsene przyjmuje na klatę ogromną krytykę ze strony fanów, działaczy czy byłych zawodników, ale jak jest tego lata każdy widzi. Straciliśmy mózg i kręgosłup zespołu, na naszym terenie megafartem wygrywamy z Udine i wciąż nie jesteśmy pewni występów w LM. To musi do niego dotrzeć. Transfery będą, jestem o tym przekonany.

Awatar użytkownika
kotor27
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kotor27 » 20 sie 2011, 14:55

Do przerwy 0-0 i po jednej okazji bramkowej ładna parada Szczęsnego :)

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 20 sie 2011, 15:06

Podoba mi się gra Emmanuela Frimponga w pierwszej połowie. Bardzo dobrze czyta grę, nie boi się rajdów z piłką i oddał bardzo dobry strzał przy którym zmusił Reinę do konkretnego rozciągnięcia. Jeden minus to taki, że w głupi sposób zarobił żółtą kartkę i musi być w 2 połowie bardziej ostrożny.

W ostatnim czasie coś szczęście nie sprzyja Arsenalowi. Nawet przy dość delikatnej walce o piłkę Carolla z Kościelnym francuz nabawił się kontuzji...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”