Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 255

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 20 sie 2011, 0:56

Dobra, to ja czekam na jakieś dokładne opisy tego zawodnika, bo na transfer jak na razie jestem nastawiony sceptycznie (co dziwne nie wiem dlaczego :warrior: ). Zresztą oficjalnie jeszcze nie jest nasz

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 20 sie 2011, 1:01

Widze ze pozyskiwania ciekawych kopaczy z PD ciąg dalszy, ciekawe gdzie Mata będzie grał bo zawsze 3 pomocników była odpowiedzialna z Defensywe a Mata w tym jest slaby, albo bedzie podwieszony za napastnikiem albo będzie na skrzydle, inaczej tego nie widze, ciekawy transfer. Jesli kupicie Modrica(a wszystko na to wskazuje) jestescie dla mnie na papierze najmocniejszym kandydatem do majstra nawet liczac polamanego Essiena, no chyba ze MU kupi pomocnika na co się nie zanosi.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 20 sie 2011, 1:10

Mata zapewne będzie grał lewoskrzydłowego.Natomiast na prawym skrzydle będzie występował Daniel Sturridge, który na tej pozycji sprawdził się wyśmienicie w sparingach. Bardzo duża konkurencja będzie na pozycji wysuniętego napastnika, bo mogą tam grać z powodzeniem Drogba, Torres czy też Lukaku. :)

Transfer Modrica również jest bardzo realny w tym okienku. Jak wiadomo, nie zagrał w czwartkowym meczu Ligi Europejskiej i to samo za siebie może dużo mówić :P W kontuzję Luki na pewno nie uwierzę ... :D

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 20 sie 2011, 1:34

Pawel875 pisze:Dobra, to ja czekam na jakieś dokładne opisy tego zawodnika, bo na transfer jak na razie jestem nastawiony sceptycznie (co dziwne nie wiem dlaczego :warrior: ).
Juan Mata jest lewoskrzydłowym. Mimo 23 lat ma już 11 rozegranych meczy w reprezentacji z którą zdobył mistrzostwo świata :) Hiszpan jest zawodnikiem bardzo dobrze wyszkolonym technicznie ( przed mistrzostwami świata w RPA w internecie pojawił się filmik z treningu reprezentacji Hiszpanii, w którym Mata zadziwił swoich kolegów z reprezentacji wspaniałą sztuczką techniczną), niezwykle szybki i dynamiczny. Umie doskonale wykończyć akcje. Dodatkowym plusem jest również to, że Mata i Torres dzięki grze w reprezentacji świetnie się rozumieją. Trzeba mieć nadzieję, że Juan szybko się zaaklimatyzuje na Stamford Bridge i będzie dużym wzmocnieniem pierwszej 11 :)
MGiggs pisze:Jesli kupicie Modrica(a wszystko na to wskazuje) jestescie dla mnie na papierze najmocniejszym kandydatem do majstra nawet liczac polamanego Essiena, no chyba ze MU kupi pomocnika na co się nie zanosi.
Mnie jako kibica Chelsea cieszy taka pochlebna opinia o szansach na mistrzostwo. Tylko wydaje mi się, że szanse są równe i ciężko będzie wskazać faworyta do zwycięstwa. Zadecydować mogą drobne szczegóły.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 sie 2011, 2:24

romantyk_emil pisze:Dodatkowym plusem jest również to, że Mata i Torres dzięki grze w reprezentacji świetnie się rozumieją.
Może i na treningach można jakaś nic porozumienia złapać, bo w meczach za wiele nie grali. Te świetne rozumienie się to trochę chyba ktoś podkolorował. :D

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 20 sie 2011, 10:25

Super że pozyskaliśmy Matę! Na prawdę liczyłem na ten transfer, młody obiecujący zawodnik. Będzie poważną konkurencją dla Maloudy który ostatnio nie prezentuje się najlepiej. Jeszcze tylko transfer Modricia i bajka.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 20 sie 2011, 12:03

Ekipa Spurs jest bliska pozyskania byłego zawodnika Chelsea Lassany Diarry z Realu Madryt :) Drugą sprawą jest brak udziału w meczu LE Luki o którym już wspominałem :P Patrząc na to optymistycznie to wszystko klei się w całość i wychodzi na to, że Modric też w najbliższej przyszłości zawita na Stamford Bridge :)

Lukassch
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lukassch » 20 sie 2011, 12:22

Lassana Diarra to DM i przychodzi jako zastępstwo Palaciosa, który jest na wylocie.

Nie łudźcie się :lol: :P .

BTW jeśli Modric teraz zostanie, a w okresie Bożego Narodzenia Tottenham nie będzie w Top 4 to jestem pewien, że w zimowym okienku Chorwat gdzieś pójdzie.

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 20 sie 2011, 13:54

A kto mówi, że nie będziemy w top 4?Mamy ciekawy zespół, z którego odszedł jedynie wiecznie kontuzjowany Woodgate i będący bez formy Keane.Wprawdzie sprowadzenie Friedela to jak dla mnie porażka, ale Adebayor i Lass to klasowi piłkarze i myślę, że jak przyjdą do nas to nie zawiodą.W końcu obaj mają doświadczenie w Premier League.Jeśli Modric miałby odejść to tylko za duże pieniądze, powiem więcej cieszyłbym się z takiego obrotu sprawy.Moglibyśmy pozyskać młode talenty jak ostatnio Coulibaly'ego.Byle w miejsce Luki nie grał Krancjar, bo to by była porażka.

Lukassch
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lukassch » 20 sie 2011, 14:07

Napisałem jeśli Tottenham nie będzie w Top 4... :wink:

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 20 sie 2011, 14:52

Wydaje mi się, że ciężko będzie Tottenhamowi o 4 miejsce w lidze. Stwierdzam tylko na podstawie składów innych zespołów.Sezon jest długi i wszystko może się w nim wydarzyć,ale na chwilę obecną wyżej oceniam szanse Manchesteru United i City, Chelsea i Liverpoolu. Możliwe, że nawet Arsenal powalczy o pierwszą czwórkę jeżeli się odpowiednio wzmocni za pieniądze ze sprzedaży Cesca.

Skład na mecz z WBA :

40 Hilario
03 A Cole
17 Bosingwa
26 Terry
33 Alex
07 Ramires
08 Lampard
12 Mikel
09 Torres
21 Kalou
39 Anelka

rezerwowi:
22 Turnbull,
02 Ivanovic,
19 Ferreira,
10 Benayoun,
15 Malouda,
20 McEachran,
11 Drogba

W linii ataku niestety zabraknie dziś Romelu Lukaku. Szkoda, bo liczyłem na jego debiut...
Skład w mojej ocenie nie jest optymalny... :)

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 20 sie 2011, 20:32

Pierwsza połowa była tragiczna w wykonaniu The Blues, AVB znów zaufał Kalou, a ten zawiódł Portugalczyka (jak i zresztą chyba wszystkich kibiców) swoją grą... Żałuję, że nawet na ławce nie pojawił się Nasz nowy nabytek.

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 20 sie 2011, 20:34

2:1. Pierwsza połowa, szczególnie pierwsze 30 minut nie ciekawe w naszym wykonaniu, na szczęście AVB odpowiednio zareagował. Kalou najgorszy według mnie, pierwszy do wylotu. Ładny strzał Cola pod koniec pierwszej połowy. Najlepsi na boisku to Anelka, Bosingwa i Malouda. Rozczarował mnie Drogba, chyba nie oddał żadnego strzału, Torres też słabo, ale coś więcej próbował robić. Może w następnym meczu zobaczymy Lukaku? Ważne 3 punkty zdobyte. :D

Komentator
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Komentator » 20 sie 2011, 20:40

Stwierdzam tylko na podstawie składów innych zespołów.

A możesz mi powiedzieć w czym skład przez Ciebie wymienionego Liverpoolu jest lepszy od składu Tottenhamu? Patrząc na nazwiska piłkarzy grających w obydwu klubach nie widzę żadnej przewagi na korzyść "The Reds". Pokuszę się o stwierdzenie, że na ten moment kadra Tottenhamu jest mocniejsza.

Awatar użytkownika
kotor27
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kotor27 » 20 sie 2011, 20:45

Powiem tylko że Chelsea miała bardzo dużo szczęścia wygrywając ten mecz bo już w pierwszej polowie mogło być 2-0

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”