Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 905

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 20 sie 2011, 15:55

Nie wiem jak Wy, ale ja nie chce już oglądać Wengera w tym klubie. To co się dzieje to jest jakaś kpina. Juz nie będę wymianiał pozycji które wymagają wzmocnien, bo mi sie po prostu nie chce. kazdy widzi co jest.

Wenger OUT. Nie chce żeby ten człowiek cokolwiek "budował" w tym klubie. Czas dać szanse komus innemu. Ten sezon już na starcie mamy w dupe.

Awatar użytkownika
kotor27
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kotor27 » 20 sie 2011, 16:21

Frimpong grał fakt ładnie ale nie można mu wybaczyć głupoty bezsensownie osłabił drużynę

Z przebiegu meczu Liverpool był jednak lepszy ....

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 20 sie 2011, 16:30

kotor27 pisze:Z przebiegu meczu Liverpool był jednak lepszy ....
W bramkach i tyle. Bo grać na pewno nie grali lepiej.

Wenger nie ma jaj i tylko jego obwiniam za wszystko. Zarząd też po części, ale to wszystko wina Wengera. Nie ma kasy? OK, to niech powie prawdę, a nie wciska, że jest. Jest kasa? Jeżeli jest to trzeba wzmacniać drużynę. Zarząd nakazuje mu nie wydawać pieniędzy? Przecież jako manager może postawić ultimatum. Albo dajecie mi odpowiednie środki na transfery, albo odchodzę. I tu by się zachował z klasa, a nie jak jakiś debil niszcząc sobie swoje własne imie. Kto teraz go tak naprawdę ma za świetnego fachowca? Mało kto się z nim liczy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 sie 2011, 16:30

kotor27 pisze:Z przebiegu meczu Liverpool był jednak lepszy ....
trudno by był gorszy, jak wydał w tym roku jakieś 100 mln na wzmocnienia, a Arsenal zarobił na sprzedaży 25 mln.
kotor27 pisze:Frimpong grał fakt ładnie ale nie można mu wybaczyć głupoty bezsensownie osłabił drużynę
za to bym winił Wengera, który wystawia nastolatków. Frimpong, Jenkinson, Miquel - z miejsca wchodzą do pierwszego składu, trudno by stanowili o sile drużyny i za każdym razem podejmowali dobre decyzje.

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 20 sie 2011, 16:36

To w ogóle można nazwać meczem? Przez większą część spotkania oglądaliśmy jakieś bezsensowne straty, kłótnie z sędziami, co rusz to przerywane akcje. Zero składnych podań i w ogóle. Na dzień dzisiejszy, jedyną formacją jaką możemy się nie przejmować jest bramka. Wojtek fenomenalnie wywiązuje się ze swoich obowiązków. Ładnie grał także Frimpong, ale nerwy wzięły górę. Skrzydła w dzisiejszym meczu grały piach. Arshavin nieudolnie próbował coś zrobić, a Walcott tylko się patrzył na nieporadną grę kolegów z zespołu.

Słabo to wygląda.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 771

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 20 sie 2011, 17:36

Więc tak w kwestii mercato do wyjęcia z Ligue 1 są napewno Pjanic , Lucho Gonsales i z Lyonu Cissokho ale potrzebujecie jeszcze napastnika bo u was pod tym względem jest dramat , może bycie się przeprosili z Togijczykiem ?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 20 sie 2011, 17:47

Ciekawi mnie kilka rzeczy - czy Djourou się wykuruje na środę i co ze Squillacim. :lol: Czemu go na ławce nie było. Ogólnie w środę będzie komicznie, ale nie tak komicznie jak za tydzień na OT - bo tam pewnie na DM zagra Lansbury. Fajno.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 20 sie 2011, 17:47

fieldy pisze:trudno by był gorszy, jak wydał w tym roku jakieś 100 mln na wzmocnienia, a Arsenal zarobił na sprzedaży 25 mln.
Tylko do momentu zejścia z boiska Frimponga mecz był wyrównany i wszystko wskazywało,że zakończy się remisem. Liverpool mimo tych 100 mln wydanych na transfery nie prezentuje się jakoś wybitnie.Tylko głupota Frimponga spowodowała,że Arsenal stracił w tym meczu punkty. Starał się, nieźle odbierał piłki i miał bardzo dobry strzał w 1 połowie.

Po zachowaniu piłkarzy Arsenalu na boisku widać, że źle się dzieje w szatni. Możliwe, że ta nerwowość udziela się piłkarzom i przez to te 2 czerwone karki w 2 pierwszym meczach ligowych. Po grze Nasriego widać było, że jest myślami gdzieś indziej. W tych meczach, które oglądałem z jego udziałem zawsze widziałem ambicje, zadziorność, walkę do samego końca i branie ciężaru na swoje barki, gdy zespołowi nie szło. Dzisiaj tego nie było...
Inną sprawą jest to, że starsi zawodnicy, którzy powinni brać ciężar gry na siebie są kompletnie bez formy.Natomiast młodzi są niedoświadczeni, wiec nie ma się im co dziwić.

Na pewno na wyróżnienie po tym meczu zasłużyli Szczęsny, Vermaelen i mimo wszystko Frimpong :)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 20 sie 2011, 18:35

Po pierwsze - bardzo dziwna informacja :lol:
Sebastien Squillaci nie będzie brał udziału w grze Arsenalu w tym sezonie. Tak twierdzi psycholog Arsenali.
Jacques Crevoisier - który zna Wengera od 40 lat - powiedział dla francuskiej telewizji, że Squillaci najprawdopodobniej nie będzie brał udziału w rozgrywkach Arsenalu w tym sezonie. 31-latek nie okazał się dobrym rozwiązaniem dla Wengera, który ma problemy z defensywą.

Słowa Crevoisiera potwierdza fakt, że to Ignasi Miquel zajął miejsce na ławce rezerwowych, a nie Squillaci.
Nawet nie wiem jak to skomentować. :P

Po drugie, podobno Wilshere i Djourou mają szansę na grę z Udinese. Koscielny wypadł na 2 mecze. Nie wiadomo jeszcze nic oficjalnie od Wengera, bo konferencji nie dali na stronie, ale takie są informacje póki co. Szczególnie cieszy fakt, że Wilshere może grać, bo bez niego nic nie idzie.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 20 sie 2011, 19:13

romantyk_emil pisze:Po grze Nasriego widać było, że jest myślami gdzieś indziej. W tych meczach, które oglądałem z jego udziałem zawsze widziałem ambicje, zadziorność, walkę do samego końca i branie ciężaru na swoje barki, gdy zespołowi nie szło. Dzisiaj tego nie było...

Nie zgadzam sie. Samir biegał i chciał zagrać trochę piłką, ale nie było z kim i rzeczywiście po jakimś czasie odechciało mu się nawet grac, co mnie akurat nie dziwi.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 20 sie 2011, 20:59

guru pisze:Nie zgadzam sie. Samir biegał i chciał zagrać trochę piłką, ale nie było z kim i rzeczywiście po jakimś czasie odechciało mu się nawet grac, co mnie akurat nie dziwi.
To była ocena na podstawie całego meczu, a nie kilku pierwszych minut. Nasri dzisiaj nic nie pokazał zresztą jak cały Arsenal.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 21 sie 2011, 3:12

W sumie jakby się nad tym głębiej zastanowić, to mecz z Udinese nie powinien być tragiczny. Zobaczymy jak będzie wyglądać zespół. Jeśli to prawda że Wilshere może zagrać to świetnie. Jeszcze żeby Djourou grał, chociaż jak Miquel zagra to chyba tragedii nie będzie. Lepszy Miquel niż Squillaci. Jeśli udałoby się wystawić pomoc w składzie Song-Wilshere-Rosicky to będzie dobrze. W sumie z Udinese "wystarczy" strzelić bramkę i nie wpuścić 3. :lol: Jest lepiej, niż się wydaje. Oczywiście jeśli będziemy cały mecz walić głową w mur to ja nie wiem, co to będzie. Ale odpadnięcie z Ligi Mistrzów to będzie wielka tragedia, największa za Wengera.

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 21 sie 2011, 10:49

Menedżer Arsenalu Londyn Arsene Wenger chce jeszcze w tym okienku transferowym wypożyczyć z Realu Madryt brazylijskiego pomocnika Kakę. Kanonierzy chcą uzupełnić lukę po tym jak do Barcelony odszedł ich rozgrywający Cesc Fabregas. Arsene Wenger nie chce jednak wydawać zbyt wielu pieniędzy na doświadczonych piłkarzy, których nie będzie mógł później sprzedać z zyskiem.Francuski szkoleniowiec planuje jednak wypożyczyć z Realu doświadczonego Kakę, który nie mieści się w składzie Królewskich. Brazylijczyk, który do Realu trafił w 2009 roku z Milanu za 68 milionów euro, nie znalazł uznania w oczach Jose Mourinho i ma pozwolenie na szukanie sobie nowego klubu.

Real oferował już Kakę Chelsea Londyn, ale to Arsenal wydaje się być bardziej zdeterminowany do pozyskania byłego zawodnika Milanu.

Jedynym problemem może być wysoka pensja zawodnika, ale zarząd Arsenalu jest gotowy zaoferować mu najwyższą płacę w drużynie, oby tylko wzmocnić młody i mało doświadczony zespół.

Innym zawodnikiem, którym interesują się Kanonierzy jest 30-letni Lucho Gonzales z Olympique Marsylii. Tutaj również w grę wchodzi wypożyczenie.
źródło: metro.co.uk

Ile w tym może być prawdy? :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 sie 2011, 11:12

Kolejny sezon i ponownie widzę sporo urazów. Czy w Arsenalu pracują idioci. :?: Ja nie wiem kto ich zatrudnia, ale ilość urazów przez ostatnie lata jakie przechodzily przez ten zespół to coś nienormalnego. Wiadomo, że nie można wykluczyć kontuzji, ale z pewnością można wykluczyć na taką skalę.
Nie daję sobie ręki uciąć ale jestem przekonany, że np. Cesc w Barcelonie nie będzie miał tylu urazów. Może to i przez ilość gier itd, jednak patrząc jak ludzie odpowiedzialni za te sprawy postawili na nogi Messiego, Inieste, Xaviego to można patrzeć na to spokojnie.
W Arsenalu można być spokojnym o sporą ilość kontuzji.
Arsenal ma kasę na transfery, tylko jeśli osoba odpowiedzialna za ruchy transferowe zamiast wydać kasę na jakiegoś dobrego grajka daje sporo za jakiegoś nastolatka to kogo wina. Jeszcze niedawno mógł mieć Arsenal za podobną kasę jaką wydał na tego chłopaka np. Mate. Jeśli on się sprawdzi w Chelsea to będzie można tylko się śmiać z Kanonierów.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 sie 2011, 22:54

http://www.thefootballnetwork.net/main/ ... 170548.htm

Na ciekawy tekst się natknąłem, pojęcia nie mam czy coś w tym z prawdy jest, czy tylko takie pisanie, choć trzeba przyznać, że wyjaśniłoby to dziwaczne zachowanie Wengera w ostatnich miesiącach :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”