Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 608

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
37%
2
5
26%
3
1
5%
4
3
16%
Poniżej 4
3
16%
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 sie 2011, 21:37

Nie wyglądacie ciekawie na tydzień przed rozpoczęciem sezonu. Przechodzicie to co my rok temu (zmiana trenera, nowi gracze, itp.) z tym, że my na początku gdy nie graliśmy dobrze mieliśmy Ibre, który nam wygrywał mecze. U was kogoś takiego nie ma.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 21 sie 2011, 21:50

Szczerze, to baldo to wygląda. Mamy te same problemy, które doskwierały nam w meczu z Betisem czyli przegrywamy walkę w środku pola. W dodatku za daleko wysunięci skrzydłowi nie pokazują się do gry. Krasic stoi gdzieś przy linii bocznej a Vidal, no własnie gdzie jest Vidal? Co on robi w ogóle na skrzydle, gdziej jest bezproduktywny. Vucinic technikę ma na wysokim poziomie, ale żeby ona szła jeszcze z chęciami to byłoby dobrze. Gracze Juve wyglądają na zmęczonych, brakuje im szybkości i świeżości. Czy Conte zajechał ich tak samo jak swego czasu Benitez interowców?

Seedorf i Boateng ładnie przymieżyli. Milan gra dużo lepiej, a grają przecież bez Silvy, Pato, Ibry i Robinho. Smutne to, ale jesteśmy o klase gorsi

A jeszcze jedno. Strasznie mnie wkurwiają te spojrzenia przepełnione bezradnością. Jak się tak marnie zaczyna to nie wróży to kokosów w przyszlości.

Druga połowa. Jedziemy na mistrza :D

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 21 sie 2011, 22:16

Z opisu to mi przypominacie nas z zeszłego sezonu :shock:

Świetny technik w ataku: Vucinić - Berbatov
Mogący samodzielnie wygrać mecz prawoskrzydłowy, który stosunkowo często jest chimeryczny: Krasić - Nani
Do tego przegrywanie walki w środku pola, wiekowy, ale świetny bramkarz i mocny środek obrony.

Wypisz, wymaluj MU z zeszłego sezonu. Z tym, że oczywiście, to - bez urazy - trochę inna klasa środka obrony, czy tych "innych" nie wymienionych, bo jednak u nas na lewej był i Park i Giggs, na atak Hernandez (Roo był kontuzjowany), a boki to jeden z najlepszych LO świata - Evra (pod koniec sezonu forma zaczęła spadać, ale z uwagi na to, że grał największą liczbę meczów z całej drużyny).

Tak, czy inaczej wygląda, że pewien szkielet macie. W tym sezonie sukcesu to może jeszcze nie przyniesie, ale w przyszłym po 2-3 dobrych transferach może to wyglądać znacznie lepiej.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 614
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 21 sie 2011, 22:50

Nie mamy lewego pomocnika, a mamy już Vidala. Co robi Conte? Zamiast zestawić to w 4-3-3, z Marchisio i Chilijczykiem przy Pirlo i Vuciniciem na skrzydle - ten wstawia prawonożnego dm-a na lewą pomoc... Nie wiem, o co temu człowiekowi chodzi.

Fajnie Pirlo, fajnie Vucinić i stary DP.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 21 sie 2011, 23:06

Druga połowa niespodziewanie lepsza w naszym wykonaniu. Zaczeliśmy lepiej wyglądać a Milan jakby przygasł. Całą sytuację po przerwie uratował niezmordowany Del Piero, bo gra po jego wejściu na murawę stała się żywsza i szybsza. Vucinic miał z kim poklepać a i Pirlo odżył bo Alex wziął na siebie rolę łącznika między atakiem i pomocą. Wszystko byłoby dobrze, gdyby Del Piero był 10 lat mlodszy, ale niestety tak nie jest, a Juventus cięgle opiera na nim swoją grę ofensywną co jest conajmniej zastanawiające.

Denerwuje mnie natomiast Krasic i to poraz kolejny. Dlaczego? Otóż dlatego, że chłop ciągle wybiera gorsze rozwiązania. Przykładowo zamiast krótko rozegrać to dośrodkowuje i na odwrót. Wiadomo, że Pirlo albo Xavi z niego nie będzie, ale mógłby się troche ogranąć i nie tracić tak szybko głowy w decydujących momentach. Już się nie chcę czepiać, ale mógłby także wzbogacić swój jedyny zwód na obieg o następny żeby mieć choć drobne pole manewru.

Awatar użytkownika
kotor27
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kotor27 » 22 sie 2011, 1:41

Bardzo mi się podobał ten mecz ...

Fakt szkoda że Juve przegrało .. kapitalny mecz Alexa ale uderzenie Seedorfa niczego sobie :lol:

Ogólnie dobry mecz z emocjami

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 22 sie 2011, 11:00

Przeraził mnie wczorajszy mecz.
Pokazał bardzo dokładnie, że brakuje regularności, znów jakoś bez zęba. Czasem granie piłką wychodzi im dobrze (T. Tim) czasem nie wygląda wcale i w konsekwencji na starcie sezonu nie wiemy na czym stoimy. Wczoraj brakowało kogoś kto będzie łączył formację pomocy i ataku. Dopiero wejście Del Piero coś zmieniło i tu w konsekwencji należy się krytyka Vucinicia. Jeśli JUVE gra duetem Mirko-Matri to Czarnogórzec musi się cofać i brać więcej na siebie. Owszem jest skuteczny, ale jeśli się nie będzie cofał to trzeba będzie go traktować jako rywala dla Matriego na wysuniętym napastniku a na cofniętym grać Del Piero lub Quagliarellą.
Po drugie Krasic na razie mocno zamotany. Conte chce go trochę piłkarsko zmienić, by nie bazował tylko na akcjach do końcowej linii, ale na razie Serb się gubi i zazwyczaj wybiera źle :roll:
No i dlaczego nie zagrali 4-3-3 to naprawdę nie rozumiem. Jeśli Conte będzie się bronił rękoma i nogami przed 4-3-3 to możemy mieć sporo problemów w tym sezonie, bo przeciwko takim teamom jak Milan, które głównie dążą do zdominowania środka dwójka pomocników to za mało. A trio Vidal-Pirlo-Marchisio wygląda bardzo ciekawie.

Zresztą w ogóle wczoraj mnóstwo niewymuszonych prościutkich błędów i głupich decyzji.

No i coraz bardziej denerwuje mnie brak transferów. Niby będą, ale do pierwszego meczu czasu już nie ma i nie ma co liczyć, by z Udine nowi gracze zagrali od pierwszej minuty czego na lewej pomocy koniecznie potrzebujemy, bo Isla zje Pasquato z kopytami, a Vidal mimo tej mitycznej wszechstronności nie zagrał wczoraj na lewym pomocniku lepiej niż Marchisio w zeszłym roku. Zresztą na razie Vidal dwa mecze i prawie zawsze na nieoptymalnych dla siebie pozycjach (OPS, OPL)

Ogólnie to potencjał kadrowy to jest, ale czy wyniki będą nie mam pojęcia. Jednego jestem pewien, jeśli się znów nie uda to będzie to tylko wina Conte bo kadrę ma wręcz szytą na miarę i tylko ze względu na jego decyzję nie ma na lewej jeszcze zawodnika oraz sprowadzani są mimo wszystko dobrzy zawodnicy (choć wybitnego brak jak jasna cholera).

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 sie 2011, 11:17

Ja właśnie patrząc na wczorajszy mecz i na waszą kadrę zastanawiam się czego Conte nie gra 4-3-3. Przecież macie bardzo dobrych graczy do takiego ustawienia. A środek pola Pirlo-Marchisio-Vidal wygląda bardzo ciekawie. Brak w nim typowego przecinaka, ale za to każdy potrafi bronić i co najfajniejsze każdy ma coś ciekawego do zaoferowania w ataku. Gdy gra tylko dwójka tych graczy w środku pola to nie są w stanie pokazać pełni swoich umiejętności. Atak Vucinic-Matri-Krasic może bez fajerwerków, ale również bardzo ciekawy a dodając do tego Quagliarelle czy Del Piero daje różne formy ataku i różnych graczy z różnymi cechami. W takim wypadku brakuje wam tylko kogoś takiego jak Ibra w Milanie, Cavani/Hamsik w Napoli czy Sneijder w Interze i spokojnie możecie sporo namieszać w lidze. Z tym, że Conte do mnie nie przemawia, ale dopiero sezon go oceni. Osobiście mi się wydaje, że zamiast dostosować taktykę od kadry to on robi na odwrót a wystawienie Vidala na lewym skrzydłowym to dobitnie obrazuje. W wyglądu przypomina trochę Leonardo :D

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 22 sie 2011, 11:45

trio Vidal-Pirlo-Marchsio wygląda bardzo intrygująco. W centrum rozrzucający z głębi pola Andrea. A jako zewnętrzni mogący rozciągać grę do boków zasuwający od jednego do drugiego pola karnego Vidal i Marchisio,którzy mają i potencjał techniczny i w destrukcji też są dobrzy.
A z Vidalem na lewej to myślę, że Conte po prostu bada swoje opcje. Na lewej mamy problemy więc postanowił sprawdzić na ile się tam Chilijczyk nadaje. Na stałe tam grać nie będzie raczej skoro w przypadku Claudio Conte taki wariant zdecydowanie wykluczył.
Atak Vucinic-Matri-Krasic może bez fajerwerków, ale również bardzo ciekawy a dodając do tego Quagliarelle czy Del Piero daje różne formy ataku i różnych graczy z różnymi cechami. W takim wypadku brakuje wam tylko kogoś takiego jak Ibra w Milanie, Cavani/Hamsik w Napoli czy Sneijder w Interze i spokojnie możecie sporo namieszać w lidze.
Cały skład JUVE w przyszłym sezonie będzie pewnie po prostu dobry. Aż dobry i jedynie dobry. Zobaczymy jak daleko da się na tym zajechać i czy Conte będzie podejmował słuszne decyzje. Na chwile obecną ciężko powiedzieć, bo na tyle zmian okres przygotowawczy to wielokrotnie za mało. Znów czaka nas bolesny proces zgrywania drużyny w meczach o stawkę...

Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 22 sie 2011, 12:11

(L)oczkerson pisze:To, że przegrał 1 na 1 z Cassano mnie nie dziwi. Lepsi od niego przegrywają.
Nie oceniam go tylko na podstawie pojedynku z Cassano. Bonucci gra dalej tak jak cały poprzedni sezon, niezdecydowany, wolny, unikający interwencji, popełniający błędy. Zresztą z Interem też bramkę zawalił. Wczorajszego meczu z Milanem jeszcze nie widziałem, ale wątpię, że po obejrzeniu powtórki będę mógł powiedzieć: jest jakaś poprawa u Leonardo.
(L)oczkerson pisze:Po prostu nie skreślam chłopaka i liczę że się poprawi.
Nie ma ku temu podstaw. Sprzedać, zapomnieć.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 22 sie 2011, 12:13

Jak się trafi dobra oferta można sprzedać, wywalać na siłę za grosze nie ma sensu.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 22 sie 2011, 12:30

Mnie natomiast wkurwilo niesamowicie to, ze Mrchisio zapierdalal przez pol boiska zeby odebrac pilke bodajrze mlodemu Boatengowi, a Bonnucci bedac blizej zawodnika Milanu wolal biec przed nim w obstawie nie reagujac w zaden sposob. A w tej sutuacji az sie prosilo o probe odbioru badz faul taktyczny, ale niestety Leonardo wolal sie przygladac.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6534

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 22 sie 2011, 17:00

Ciekawa informacja się pojawiła, że jesteśmy zainteresowani Arshavinem. Moim zdaniem to byłby świetny transfer, kosztować ma podobno nie dużo, a na pewno jest lepszy od Ramireza czy innych kopaczy z Cagliari bądź Catanii.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 22 sie 2011, 17:08

Boromir pisze:Ciekawa informacja się pojawiła, że jesteśmy zainteresowani Arshavinem. Moim zdaniem to byłby świetny transfer, kosztować ma podobno nie dużo, a na pewno jest lepszy od Ramireza czy innych kopaczy z Cagliari bądź Catanii.
Cooo???
A gdzie sie taka informacja pojawila?

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 22 sie 2011, 17:16

Poki co blisko jest Giaccherini , poność 3 mln+wyopożyczenie Martineza.

Pasquato corssover on Flamini :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 22 sie 2011, 18:27 przez Berele Lewartow, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”