Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 605

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 22 sie 2011, 13:40

Mam awersję do pisania w obcym języku na polskiej stronie, nie do samych języków :P
Zresztą zapisałem się na kurs angielskiego.

Rafael, Vidić, Ferdinand, King, Gallas i Hutton. Wygląda na to, że u obu drużyn przetrzebiło linie defensywne. Oby wynikło z tego obfitujące w akcje podbramkowe spotkanie, a nie ostrożna gra w środku, żeby nie wpakować na minę obrońców.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 sie 2011, 13:41

Mecz Spurs z United przeważnie obfitują w bramki i emocje. Koguty pewnie strzelą ze 2 bramki i potem przegrają 2:4 :lol:

masz i się ucz. I am ... :lol:

Komentator
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Komentator » 22 sie 2011, 20:40

Friedel; Walker, Dawson, Kaboul, Assou-Ekotto; Lennon, Kranjcar, Livermore, Bale; Van der Vaart; Defoe

Skład na dzisiejszy mecz Tottenhamu. Polecam przyjrzenie się Livermore, chłopak ma olbrzymi potencjał.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 22 sie 2011, 20:42

Sporo młodych chłopaków dzisiaj na boisku. Zapowiada się extra mecz :)

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 22 sie 2011, 20:57

Jak mówię, Krancjar mnie na razie nie przekonuje, mimo, że Harry powiedział, że jest z niego zadawolony.Będę Go szczególnie obserwował.pierwszy nasz mecz w sezonie właśnie się zaczyna.Mam nadzieję na 3 punkty :>

Komentator
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Komentator » 22 sie 2011, 21:52

Mam nadzieję, że Huddlestone zastąpi w drugiej połowie Livermore (jeszcze 2/3 takie występy i Dalglish kupi go za 16 mln :lol: ), potrzebny jest tego typu zawodnik w barwach Tottenhamu, jego zadziorność, podania i umiejętność strzału z dystansu mogą odgrywać kluczową rolę w drugiej połowie.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 22 sie 2011, 21:54

Welbeck kolejny slaby mecz, wiem ze ma talent ale dzisaj gra konine taka ze Berba bez nogi gra lepiej.Ciezko sie to oglada bo gramy w 10 Dany co kontakt to strata albo faul.
De Gea i jego kiwka :roll:

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 22 sie 2011, 22:00

Kiwka De Gei bezsensowna, gdyby miał mniej szczęścia w 3 poważnym meczu miałby 3 poważny błąd.
Mecz na remis, bez prowadzenia gry którejś ze stron.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 22 sie 2011, 22:33

ja oglądam od 68' mecz. jak na razie to Welbeck mi sie podoba. Wraca do obrony. Nie wiem jak wczesniej, ale ja tam go lubie i wierze w to, że SAF zrobi z niego napadziora. Young fajnie sie wkomponował w skład United. Co skrzydła... Nani, AY i Valencia. :|

O właśnie Welbeck asysta. :] i to jaka!

"akcja cos w stylu Buncol Boniek" :haha:

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 22 sie 2011, 22:38

Myślę, że już nie ma co oglądać.Po słabej pierwszej połowie błysnął Welbeck.Jeśli ustabilizuje formę to będzie napastnik na lata.

Jeśli już stworzymy sobie dobrą okazję to albo Lennon, albo jakiś inny słupek...

Komentator
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Komentator » 22 sie 2011, 22:51

3:0, żenada... Nie wiem dlaczego nie pozyskaliśmy na ten moment napastnika który potrafi zrobić różnice, przecież Defoe jest żałośnie słaby... Jestem ciekaw co sobie myśli teraz Modrić oglądając mecz w którym brakuje zawodnika posiadającego umiejętność przetrzymania piłki w środku pola. Jedyny gracz który mi się podobał w tym spotkaniu w barwach Tottenhamu to Dawson, był pewnym punktem defensywy. Przyzwoicie również zagrał Bale, ale od zawodnika na takim poziomie wymaga się znacznie więcej...

Btw. De Gea mistrz...

Edit: Zapomniałem oczywiście o Fridelu, zdecydowanie gracz meczu w barwach Spurs.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 22 sie 2011, 22:53

Nie chciałem przed meczem zapeszać, ale dziwił mnie optymizm tutejszych fanów Spurs przed tym meczem. Z City i WBA może nie graliśmy genialnie, mieliśmy przestoje, ale pokazaliśmy że jesteśmy zdolni do magicznych momentów. I tak właśnie dzisiaj było. Młodziutka drużyna, ale potencjał jest widoczny gołym okiem. Świetna druga część meczu, świetna partia Rooneya i Jonesa.

Aha i strasznie podoba mi się Young. Szuka gry kombinacyjnej, rzadko kiedy traci piłkę. To musi się podobać.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 22 sie 2011, 22:57

Kolejny mecz w którym De Gea pokazuje spore błędy. Inna sprawa, że ogólnie to United w wielkim gazie więc -za tydzień będzie rzeź niewiniątek, ale jeśli mam widzieć jakąś szansę w czymś to właśnie w jakimś babolu bramkarza ;)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 22 sie 2011, 22:59

Cytując klasyka: "Gramy [k****] bez bramkarza" :lol: Równie dobrze mogą mnie postawić w tej bramce. Niech sobie obejrzy De Gea ten mecz i zobaczy jak broni 40-letni Friedel. To jest klasa.

Ale zostawiając Hiszpana, to zagraliśmy przeciętną drugą połowę, po której i tak powinniśmy prowadzić, bo Friedel nie mial prawa obronić strzału Toma :shock: Co do Welbecka to po pierwszych 45 minutach wydawało mi się, że oglądam Walcotta z soboty. Więcej strat niż udanych zagrań, większość wyborów złych. Potrzebował gola i potem już pokazał nieprzeciętne umiejętności. I tylko dlatego jego nota może być dobra po dzisiejszym meczu. Poza tym większych zastrzeżeń mieć nie możemy. Cały czas idziemy do przodu, widać postęp u wielu zawodników, jak choćby Ando. Wydaje mi się, choć możecie uznać to za mocno naciąganą teorię, że służy mu gra w środku z Cleverley'em. W tym sensie, że czuje się tym bardziej doświadczonym i dzięki temu bierze większą odpowiedzialność za swoją grę, niż choćby gdy grał z Michaelem Paulem czy Darrenem.

guru, nie zapominaj, że na skrzydła oprócz tych co wymieniłeś jest jeszcze Park, który na pewno będzie w tym sezonie przydatny i ewentualnie Giggs. Wiem, skrzydła są piekielnie mocne i to mnie cieszy :mrgreen:

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 22 sie 2011, 23:02

Nie czepiajmy się De Gei. Ja wiem że powinien w takim klubie nie popełniać szkolnych błędów, ale on jak na bramkarza to jeszcze gówniarz.

Wracając do reszty ekipy- Jones z Youngiem dawali nieźle czadu. Welbeck pierwsza godzina średnio a później się rozhasał. Jedno mi się szczególnie podoba- współpraca na linii Nani- Young!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”