Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 606

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Komentator
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Komentator » 22 sie 2011, 23:04

Może mi ktoś powiedzieć jakim cudem Downing kosztował więcej od Younga, a za Hendersona który przy Cleverley'u wygląda mizernie płaci się 16 mln?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 22 sie 2011, 23:04

De Gea... :lol: poza gra nogami facet przyprawia mnie o palpitacje serca.

Genialna 2 połowka, z De Gea w bramce spursów by było z 6 :wink: rekord Prem w ilosci celnych strzalow chyba,Znakomicie Roo Young i Jones, ten wslizg na Bale wysmienity.Dany w 2 polowie juz swietnie, wkoncu umial cos przyjac.Jestem bardzo zadowolony ale Dea Gea jest cholernie zestresowany.Cieszy dobra forma Evansa i woogole calej ekipy. Tom asysta ala Beckham :twisted:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 22 sie 2011, 23:06

3:0 choć po pierwszej połowie mogło się wydawać, że mecz do jednej bramki. Jakby Lennon podał do VdV mogło być zupełnie inaczej. Ładny mecz Younga, z Tottenhamu podobał mi się Bale'a i VdV i Friedel(nie wiedziałem, że On jeszcze gra :roll: ). Bohaterem meczu Wellbeck, lecz to ze względu na gola i asystę przy golu Andersona. Pozostała część spotkania w jego wykonaniu co najwyżej średnia. Mecz był na bardzo dobrym poziomie. De Gea swoją kiwką zaryzykował. Chłopaka psychika w najbliższym tygodniu mogłaby znacznie osłabić gdyby coś poszło nie tak.

Real powinien szybko zastanowić się nad Bale'm(np. oferta Di Maria + kasa). Z Di Marią na lewej pomocy o sukcesy może być ciężko.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 22 sie 2011, 23:07

Po 2 latach kiedy często można było psioczyć na styl, jest zespół na którego mecze z niecierpliwością można oczekiwać i aż szkoda, że następne spotkanie dopiero za tydzień.

Welbeck pierwszą połowę miał słabą, przyznam się szczerze, że tuż przed golem w myślach sobie mówiłem, no Fergie dawaj Berbe, a tutaj :o :shock: Piękny gol i ta asysta :love: Coś wspaniałego.
Cleverley'a asysta przy pierwszym golu również świetnia.

Do tego kapitalny mecz Roo, dobra obrona, poza oczywiście jak to w meczach ze Spursami Evrą, który tradycyjnie był jechany przez Lennona.
Skrzydła jak wspominaniano wyżej miodzio, Young pokazuje klasę, ciekawy jestem gdzie są Ci co mówili, że jest on przereklamowany :mrgreen:

De Gea ma u mnie kredyt zaufania, dał dupy przy tym dośrodkowaniu, i przy strzale kiedy wypluł piłkę przed siebie, ale prócz tego było ok,Spursi dobrze odrobili pracę domową i nękali go co rusz strzałami z dystansu i poza tym jednym błędem łapał dobrze. Nie można od niego oczekiwać, że w tym momencie będzie takim pewniakiem jak VDS, ale ufam, ze im dalej w las tym będzie zdecydowanie lepiej. Chociaż szkoda, że VDS odszedł bo z nim byłby spokój w tyłach, a patrząc na to co robimy w przodzie, można by ze spokojem delektować się naszą grą. Ale cóż jak wspomniałem liczę, że David się szybko przystosuje.

Jest dobrze, oby tak dalej :]

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 22 sie 2011, 23:39

Przecież na lewym skrzydle nie żadnej pomocy w Realu gra CR7(pozdrawiam Dariusza Szpakowskiego)
Sorry za oftopa
Żeby nie było, bramka Welbecka fajna, dobrze się złożył. Jak trochę okrzepnie, to może być człowiekim nie tylkod o robienia wiatru :wink:
Co do De Gei, to on musi swoją ilość błędów zrobić, na razie wam meczu nie przegrał z tego możecie się cieszyć.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 22 sie 2011, 23:43

Przyznam sie szczerze,ze nie poznaje Davida. Najpierw 2 glupie bledy,teraz ta kiwka - w Atleti takich manian nigdy nie odpierdzielal. Widac,ze chlopak jest w ostrym stresie. Dajcie mu troche czasu.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 22 sie 2011, 23:50

Uj z kiwka ale te wypuszczanie strzalow i ta niepewne akcja na przedpolu :roll: mial farta ze trafil Defoe w slupek. Jednak pare dobrych interwencji zanotował i zaliczyl kilka super podan co sie cholernie ceni. Juz wiem czemu Alex dał taka kase za Jonsa, chlopak jest znakomity.Young mi sie tez bardzooo podoba, swietne wiatry robi na falnce.Jest cholerny potenciał w tej druzynie i od paru lat moge powiedziec ze przyjemnie mi sie nasze mecze oglada.Jak zagramy na takim poziomie jak dzisaj to Arsenal nie ma szans, jestem ostrozny w typowaniu ale na chwile obecna nie widze kanonierow.

Awatar użytkownika
kotor27
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kotor27 » 23 sie 2011, 0:03

Powiem tak
Świetny mecz ManUtd z dobrej strony pokazał się Cleverley , Young , Welbeck no i wreszcie De Gea

Pierwswza połowa wyrównana ale w drugiej dominacja Red Devill

no i Giggs 37 lat , a poziom światowy , czapki z głów

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 23 sie 2011, 0:29

Komentator pisze:Może mi ktoś powiedzieć jakim cudem Downing kosztował więcej od Younga, a za Hendersona który przy Cleverley'u wygląda mizernie płaci się 16 mln?
Downing kosztował więcej, bo miał dłuższy kontrakt z AV, proste. Na drugą część pytanie nie jestem w stanie odpowiedzieć, ale ufam Dalglishowi. :wink:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 23 sie 2011, 0:43

Henderson w 3 srodkowych da rade, na skrzydlowego jest za slaby, zreszta TOm sobie tam srednio radzil. Nie skreslajmy Jordana bo The Reds sa budowani.
Cleverley siwetnie sie czuje kiedy ma do grania taki skrzydla i Roo obok siebie plus dynamicznego Ando. Capello powinien SAF skrzynke szkockiej kupic.
Welbeck Roo Young Tom Small Jones .Co do Spursow, bez modrica beda plakac,bez klasowego snajpera beda plakac.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 23 sie 2011, 7:16

Henderson w 3 srodkowych da rade, na skrzydlowego jest za slaby, zreszta TOm sobie tam srednio radzil.
NIe do końca. Na lewym skrzydle, kiedy mógł w stylu Parka schodzić często do środka, grywał z bardzo dobrym skutkiem.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8353

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 23 sie 2011, 9:50

Co do wczorajszego meczu - wszystko zostało napisane. Już w pierwszej połowie mogliśmy prowadzić - strzał Cleverleya i obrona Brada (swoją drogą genialny mecz świetnego bramkarza), czy choćby akcja między Roo a Youngiem, kiedy Ashley niecelnie głową strzelił.
Druga część popisowa w wykonaniu United. Welbeck słaby w pierwszej odsłonie (swoją drogą zastanawiam się jakie wyniki osiąga na setkę na treningach, bo dostał dwa podania takie, że i struś pędziwiatr by do tego nie doszedł - chłopaki muszą wierzyć w jego szybkość :P ), ale w drugiej to był inny piłkarz. Widać, że ma ogromny talent, tylko jest zbyt chimeryczny i tutaj zadanie SAFa - pozwolić chłopakowi okrzepnąć, żeby wykorzystał swoje umiejętności w pełni.
Podobała mi się także gra w defensywie, widać, że przy niepewnym De Gei młodzi chłopcy dają radę, fajnie Jones, z chłopaka będzie dużo pociechy i w reprezentacji i w United (w ogóle za jakiś czas obrona Smalling - Jones będzie świetnie w kadrze wyglądać).
United wczoraj fajnie grali z zaangażowaniem, gdy był piłkarz Spursów przy piłce, od raz dwóch doskakiwało, wysoki pressing, nie mieli łatwego zadania w środku pola.
I jeszcze taka myśl - transfery sprzed sezonu na razie znakomite (nie oceniam jeszcze Davida, bo on ma piekielnie trudne zadanie, trzeba mu dać czas, bo rzucono go na głęboką wodę i na razie trochę go to przerasta, ale najważniejsze, że jego błędy i niepewna gra nie rzutują na razie na wynik). Young pokazuje, że MU to dla niego drużyna idealna. To co po kontuzji Valencii przyprawiało o ból głowy - skrzydła, teraz wygląda genialnie - Valencia, Nani, Young, a jeszcze jest Park, od biedy Giggs i Clev (choć grzechem byłoby zabierać Toma ze środka). Strachu już nie ma. A potencjał zespołu jest ogromny, przecież wczoraj w wyjściowej jedenastce, oprócz Evry, najstarszym zawodnikiem na boisku był 26-letni Young, więc zespół zabezpieczony jest na lata. Bardzo fajnie to wygląda i trudno nie być optymistą patrząc na takich Diabłów. Teraz tylko kontynuować, a chyba nie ma wątpliwości, że pokonanie słabego obecnie Arsenalu wpłynie bardzo dobrze na morale.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 23 sie 2011, 10:53

Chciałbym dodać ze swojej strony, że MU mogło wyglądać słabiej w pierwszej połowie, bo my mieliśmy siły rozłożone na 90 minut, a Tottenham na jakieś 50. Przecież oni nie zaczęli grać słabiej dopiero gdy stracili gola, tylko już z 5 minut wcześniej (posiadanie piłki z minut 55-60 było bodajże 73% do 27% na korzyść United).

Poza tym kolejny wniosek po tym meczu to: Sprzedać Berbatova. I to koniecznie.

Widać, że będzie 4 napastnikiem do gry, a oprócz niego jest Owen i Macheda.Do tego za rok mu się kończy kontrakt.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 23 sie 2011, 12:18

Berba się jeszcze przyda, spokojnie. Trochę go szkoda, ale nie ma co ukrywać, że Welbeck to tej niezwykle energicznej drużyny bardziej pasuje.

Natomiast chcę wrócić jeszcze na sekundę do wczorajszego meczu. Jones, Roo, czy Welbeck będą na ustach większości, ale myślę że warto wpsomnieć Evansa. Kolejny znakomity występ Irlandczyka, który kolejny raz udawadnia jak wielki potencjał w nim drzemie. Nie zawaham się powiedzieć, że na starcie sezonu wygląda z naszych obrońców najlepiej i to obecnie on powinien być pewniakiem do gry na środku defensywy.

Pojadę tak po katalońsku - Fabio, Rafael, Smalling, Evans, Jones. Ktoś na świecie ma lepszy zestaw młodych obrońców już gotowych do gry na najwyższym szczeblu ? :shock: Przecież oni na spokojnie mogą grać ze sobą następnych 10 lat...

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8353

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 23 sie 2011, 12:24

red85 pisze:Pojadę tak po katalońsku - Fabio, Rafael, Smalling, Evans, Jones. Ktoś na świecie ma lepszy zestaw młodych obrońców już gotowych do gry na najwyższym szczeblu ? :shock: Przecież oni na spokojnie mogą grać ze sobą następnych 10 lat...
A w bramce De Gea, jeśli się chłopak przystosuje do nowej sytuacji, nabierze pewności i zacznie wykorzystywać swój potencjał, to cała gra defensywna będzie przez lata mocnym punktem United. Jeszcze niedawno można było myśleć, że dupa blada będzie, jeśli zabraknie Rio i Vidicia, a ci mają świetnie zapowiadających się następców. Szczególnie, że na środek jest aż trzech( :!: ) znakomitych młodych chłopaków. A jeszcze Rio i Vida nie skończyli i mogą wiele nauczyć swoich kolegów tak, żeby ci stali się bardzo dobrymi piłkarzami. Kolejne pokolenie odchodzi (Neville, Scholes już odeszli, Giggs też już na ostatnim zakręcie), a perspektywa najbliższych lat maluje się ciekawie. To zespół, który nie będzie potrzebował gruntownej przebudowy w najbliższym czasie, teraz wygląda to naprawdę obiecująco.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”