Polskie kluby w europejskich pucharach - Strona 156

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Ile polskich drużyn dotrwa do IV rundy eliminacyjnej?

Wszystkie
4
20%
Trzy
1
5%
Dwa
6
30%
Jeden
2
10%
Żaden
7
35%
Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Re: Polskie kluby w europejskich pucharach

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 23 sie 2011, 22:40

To ciekawe uczucie zgodzić się 100% w postem kibica Realu Madryt :lol:
Wisła nic nie pokazała, ani w ataku, ani w obronie
Apoel był lepszy w obu meczach

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2281
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 23 sie 2011, 22:42

RealFan pisze:Dobrze się stało dla futbolu europejskiego i dla samej LM. Wisła nie umie grać w piłkę, rywal tak.
Podzielam Twoje zdanie, dobrze, że jednak Apoel awansował bo będą reprezentować wyższy poziom aniżeli Wisła, jak Kraków nie potrafi stawić równego czoła Cypryjczykom to co by było w starciach z Milanem, Chelsea czy Bayernem.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 23 sie 2011, 22:42

Juventus nie gra w LE,wiec awansu z grupy nie bedzie. Jestesmy na dnie. Byl czas sie przyzwyczaic.

Ide sobie obejrzec powtorke Widzew - Atletico z 96.

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 23 sie 2011, 22:42

Shlubb pisze:Na kogo Wisła Kraków musiałaby trafić żeby wreszcie zagrać w tej Lidze Mistrzów ?
Najlepiej na wakata , awans był by pewny .

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 sie 2011, 22:45

Było słabo. Co tu ukrywać, może 1 składnie przeprowadzona akcja przez ponad 90 minut. To cholernie mało. Brak zawodnika, który by przytrzymał piłkę, rozegrał w sensowny sposób. Część wyszła z założenia, żeby wybijać, wybijać i wybijać byle najdalej. Z jednobramkową zaliczą ten pomysł był dość ciężki do zrealizowania przy tak technicznie dobrym przeciwniku.
Kowalczyk kilka sezonu temu mówił, że wyśmiewanie piłki na Cyprze to błąd, bo może i oni ściągają weteranów, ale robią postępy. Dzisiaj Cypryjczycy pokazali Polakom miejsce w szeregu. W 4 ostatnich sezonach(?) Cypr chyba ma poraz 3 swojego reprezentanta. I to jest przewaga ciężka do przeskoczenia.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 23 sie 2011, 22:47

cloner pisze:Jacy oni są słabi :haha:
Polonia za to jest zjeb***a :haha: :wink:
Shlubb pisze:karny z kapelusza jak na Euro 2008.
Z jakiego kurna kapelusza :?: Ściągnął go do parteru jak nic.
Ostatnio zmieniony 23 sie 2011, 22:51 przez Slim91, łącznie zmieniany 1 raz.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 23 sie 2011, 22:49

Mirek15 pisze:
cloner pisze:Jacy oni są słabi :haha:
Polonia za to jest zjeb***a :haha: :wink:
Polonia której kibicuje cloner nie szarpie się na reprezentowanie kraju jako klub w pucharach więc nie myl pojęć.

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 23 sie 2011, 22:52

APOEL grał we wszystkich elementach lepiej ale poza drugą bramką nie można ukrywać, że pierwszą i trzecią praktycznie sami sobie strzelilismy. To co zrobił Chavez woła o pomstę do nieba. Grał dobrze, ale przy golu zachował się jak junior.

Poza tym fatalny występ też Małeckiego, jednak Smuda miał rację tyle czasu go nie powołując, on jest po prostu słaby. Dziś podobał mi się wywiad ze Szczęsnym w przeglądzie sportowym zapytany- kto może zrobić europejską karierę spośród piłkarzy Wisły odpowiedział "by może 2-3 zawodników, ale żaden z nich nie ma na imię Patryk" to dziś wyszło. Powiedział też, że na pewno dziś awansuje APOEL, jednak się chłop zna na piłce.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 23 sie 2011, 22:54

petrdcm pisze:Polonia której kibicuje cloner nie szarpie się na reprezentowanie kraju jako klub w pucharach więc nie myl pojęć.
Jakie pojęcia. Mieli cel utrzymanie w lidze i ...popłynęli z polskiej ligi :haha: I teraz tylko powiedzięc "Jacy oni słabi są" :D z
A co do meczu zabrakło szczęścia i zaangażowania(w 1. mecz).

Teraz albo nigdy :!:
Ostatnio zmieniony 23 sie 2011, 22:56 przez Slim91, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Puzon93
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Puzon93 » 23 sie 2011, 22:54

Ja jestem ciekaw tylko ile lat będziemy jeszcze czekać na LM - jak myślicie dobijemy do 20 ;> ?
Byłem zwolennikiem wystawienia 3 defensywnych pomocników, ale halo nie tak, Wisła zrobiła największy błąd jaki tylko mogła, cofnęła się całą drużyną. APOEL szybko strzelił bramkę, a potem klepał piłkę między kopaczami z Krakowa, przy takich warunkach po 30 minutach byli oni wycieńczeni i zwyczajnie nie mieli siły już biegać.

Kolejny błąd to dla mnie zejście Sobolewskiego, piłkarz który jest najstarszy stażem i mógł w końcówce włożyć serce do gry, nie to co np. Nunez który tylko się szwędał i przekładał piłkę dość nieudolnie.

Po bramce Wilka ( bądź co bądź, ładna asysta i ładny gol ) fajne 5 min w wykonaniu wiślaków, niestety potem znów zbyt głębokie cofnięcie i trochę już brak sił spowodowały to co spowodowały w 87 min.

Cóż, ja byłem optymistą, ale niestety musimy czekać kolejny rok. Może w końcu ITIe, Cupiały i inne Solorze wyciągną wnioski i zaczną budować drużyny przed Europejskimi Pucharami trochę wcześniej i za trochę większe pieniądze. Wisła zagra w LE, nie ma też takiej tragedii.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 23 sie 2011, 22:55

Miałem tu wejść i pojechać po idiocie Kowalczyku, który tylko czekał na gola Apoleu żeby się pojarać, jacy to oni zajebiści, jacy my słabi. Śmierdzi u niego ewiddentym kompleksem, że nikt w Polsce nie doceniał jego króla strzelców na Cyprze i checią pokazania, że to nie takie ogórki(chociaż akurat jak on tam grał to była ogórkowata liga). A tutaj widzę, że mamy podobnych pajaców. Ciekawy jestem czemu RealFan nie pisał po finale Copa Del Rey, że źle się stało dla futbolu, ze wygrała drużyna słabsza, która była jechana przez cały mecz. Ciekawy jestem czemu Kajo po pamiętnym półfinale z Barca nie pisał, ze dobrze się stało dla futbolu, że awansowała Barcelona bo byli lepsi w dwumeczu i wygrał futbol. Śmiać mi się z was chce [k****] mać. Jak wasze drużynki by w ten sposób przegrały to byłby płacz i żal, ze w końcówce upragniony awans poszedł się jebać .
Ale o Polskim zespole który był tak blisko awansu to tylko się pośmiać(ciekawy jestem z czego? chyba z siebie samego) i powiedzieć, że dobrze, żeśmy odpadli bo byłby wstyd. bla bla bla, kompleks Polskości wpojony przez GW zbiera swoje żniwa.

Od małego byłem kibicem Legii i zawsze się nimi jarałem, ale w Europejskich pucharach zawsze trzymałem kciuki za Polski zespół. I napiszę brawo dla Wisły za walkę :!: Było blisko bardzo blisko, z lepszym bramkarzem byłby upragniony awans. Teraz nie znięchęcać się i dalej robić swoje i oby za rok się udało.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 23 sie 2011, 22:56

Wlasnie poprosilem kumpla,zeby przyszedl na cmentarz powiedziec mi,ze polska druzyna awansowala do LM. Trzymam go za slowo.
Ostatnio zmieniony 23 sie 2011, 22:56 przez Dr.Football1, łącznie zmieniany 1 raz.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 23 sie 2011, 22:56

Piwus a jak ci pisałem przy okazji wcześniejszych spotkań że po takiej grze jaka wtedy była wystarczy aby trafili na byle pierwszy lepszy zespół od tamtych półamatorów i będzie ciężko, to ty mi dawałeś WP za to że nazwę klubu pospiesznie pisząc napisałem z małej litery, no to teraz sam sobie oceń swoich asów na tle rywala który nie gra w piłkę "na drugi etat". Mimo że rywal był w zasięgu jak mało kiedy w tej fazie.

Przed meczem napisałem coś takiego kilka stron wczesniej:
petrdcm pisze:Co do samego meczu, to każdy wylicza te kilkanaście lat bez naszych klubów w CL, tylko że przez cały ten czas nigdy nie było chyba aż tak dużej szansy. No raz wtedy z Panathinaikosem była spora ale pamiętamy okoliczności rewanżu kontuzja Franka i brak możliwości zmian, czerwona kartkę chyba Zieńczuka czy kogoś... do tego błąd bramkarza. A tak to albo same FCB, MU czy inne też niewiele słabsze typu Szachtar. Bo nawet to co Zagłębie wylosowało to i tak mieli kadrę słabszą i mimo że rywal nie najlepszy to nie przeszli. Jeżeli dziś nie będzie czegoś w stylu tego co było z Grecką ekipą (parę zdań wyżej) to szansa jest największa od tych kilkunastu lat bez CL.
Dziękuję, dobranoc.

Awatar użytkownika
Puzon93
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Puzon93 » 23 sie 2011, 22:58

Maaskant - Nie zwalajmy na pogodę

Nareszcie, kur** trener który potrafi wziąć na klatę porażkę.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 23 sie 2011, 23:00

Ciekaw jestem kto bardziej zabija futbol: Wisła czy Mourinho :D

Szkoda mimo padacznej gry znow bylo blisko, wynik taki sam jak z PAO ale gra gorsza. Dzis w roli Majdana Pareiko. Szkoda głownie pieniedzy, bo wiadomo ze z taka gra furory zrobic sie nie da. Wisła musi wzmocnić środek pola, bo naprawde wstyd zeby na tym poziomie srodkowi obrony unikali gry ze srodkowymi pomocnikami. Witaj przyziemnosci! "Witaj Ligo Europo" cytujac Mateusza Borka.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”