Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 287

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Smarki Smark
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smarki Smark » 22 sie 2011, 22:31

A co się stało kontuzja?

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 23 sie 2011, 17:33

Maor zagra na pewno moim zdaniem, to taka zasłona dymna, bardziej zastanawia mnie Lamey, ale myślę, że też wyjdzie. Zastanawiam się też czy Maaskant zaryzykuje i zagramy na 3 DM-ów Wilka, Sobola i Nuneza to by była ciekawa taktyka, no nic czekamy, ja już się osobiście doczekać nie mogę :)

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 23 sie 2011, 20:10

Aker pisze:Zastanawiam się też czy Maaskant zaryzykuje i zagramy na 3 DM-ów Wilka, Sobola i Nuneza to by była ciekawa taktyka, no nic czekamy, ja już się osobiście doczekać nie mogę :)
Trafiłeś ze składem 3xdm. Jak dla mnie super pod względem ustawienia. Natomiast czy dadzą radę to już inna sprawa i zobaczymy jak to w meczu będzie wyglądało.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 23 sie 2011, 23:24

Rozpatrując w kategoriach ojczyźnianych to graliśmy jak zawsze i przegraliśmy jak zawsze. Żadnych zmian w porównaniu z poprzednimi 15 latami.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 23 sie 2011, 23:27

Zmiana jest taka, że wygraliśmy ostatnie 5/5 meczów w elimiancjach z mistrzami krajów, a potem trener narobił w gacie i postanowił popełnić sekupu na oczach milinów widzów. Panathinaikos.

robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 24 sie 2011, 21:39

Skoro sam Pan Wielki Moderator wzywa, to trzeba się stawić. Co miałem powiedzieć, powiedziałem. Fajnie, że Wiślacy - tacy jak No_Name - mogą sobie hulać na forum a inni nie. Jakie to polskie (w znaczeniu "ręka rękę myje")... W końcu Kraków jest wizytówką Polski. A że jego mury przeważnie zdobią Gwiazdy Dawida na szubienicy? No cóż, mądre głowy zawsze powiedzą, że to się "dzieje sporadycznie", zaś Pan piwus przedstawi stosowne dowody np. z jewish.org. EOT

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 24 sie 2011, 21:58

W temacie tego czym zdobi się mury, to ostatnio (spokojnie, jeszcze przed meczem z Apoelem) widziałem przeróbkę przekreślonej gwiazdy Dawida na Anty Maor :mrgreen:. A ręka rękę myje, bo "na tym forum panuje komuna" :lol:.

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 28 sie 2011, 1:05

Chciałbym się odnieść do drużyny która w tamtym sezonie zdobyła Mistrzostwo Polski.
Drużyna ta w tym sezonie:
-Nie posiada stylu
-Nie posiada woli walki
-Nie posiada ambicji
-Nie posiada punktów
-Nie posiada piłkarzy z MÓZGIEM
-Nie posiada trenera

Od paru meczy drużyna ta gra taką piłkę że się ma ochotę żygać. Co się dzieje do cholery ? Poprzepłacane piłkarzyki płaczą po przegranej na Cyprze? Należy wziąć się za dupę i walczyć. A dzisiaj każdy miał w dupie wygraną. Każdy miał w dupie ambicję i KIBICÓW! Nawet do tych Kibiców co pan Małecki wyprasza ich na Cracovie. Ten sam Pan Małecki ktory nie potarfi grać zespołowo, który ma w dupie zespół, a liczy się tylko on i jego seplenienie, i ten piłkarzynka chce 60 tyś miesięcznie? za co? za to że umie tracić piłkę przy każdej sytuacji? Który umie rozkładać ręce i krzyczeć "[k****] podawaj!!!". Całe szczęście że ta drużyna zbieraniny nie awansowała jakimś cudem do LM bo byłaby kompromitacja. Druga sprawa to jest sprawa trenera który ustawia zespół defensywnie. Zespół który umie strzelać bramki jak im się chce, który umie grać piłkę kombinacyjną, który ma w końcu Meliksona! Paranoja co się dzieje w tym zespole. :|

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 28 sie 2011, 2:16

Ja nie mam zarzutów do ambicji zespołu, może nie ryją murawy i umierają za Wisłę, ale to trochę inny rodzaj zawodników. Lepszy taki, który poważnie podchodzi do większości meczów, niż ludzie, którzy wiedzą, że trzeba się spiąć na Cracovię, Legię, Lecha, a potem spacerować. Problem jest wg mnie z trenerem. Spodziewałem się, że nie wygramy, ale porażki nie brałem pod uwagę. Maaskant po radosnym futbolu i beznadziejnych obrońcach na jesieni cofnął zespół, przyniosło to efekty, na wiosnę mieliśmy maraton ciężkich zespołów, to oczywiście bardziej cofnął zespół i też to przyniosło wyniki. W pucharach to samo, a jako wisienkę dołożył trzeciego defensywnego pomocnika - wiadomo jak to się skończyło. Oczywiście gra obronna nie poprawiła się na jotę, ale ponieważ cały zespół bronił i atakował ograniczoną ilością zawodników, to wyniki się poprawiały. Teraz pojawił się Iliev, Biton i są wykonawcy. I nagle okazuje się, że zapomnieli także jak gra się szybko w ofensywie. Zespół nie musi się cofać, rywale sami się przed nami murują. Wisła zagęszcza środek, podczas gdy rywale grają kontry skrzydłami, gdzie kręcą dodatkowo Diazem. Gdzie tu jest sens? Najchętniej oba zespoły by się zamurowały na swoich połowach.
Miały być trzy różne warianty gry - są dwa - nijaki i defensywny. Jeśli przez rok nie udało się wypracować ofensywnego i wyeliminować błędy obrony, to co robił trener? Gdyby Wisła grała zamiast Śląska z Legią ostatnio i cofnęła się jak Śląsk po zdobyciu prowadzenia, Legia wygrałaby spokojnie. A piłkarzy raczej mamy lepszych.
Mam nadzieję, że Valckx ma też notes z 20-oma trenerami. W innych czasach, kiedy nie holowało się trenerów (jak ostatnio Kasperczaka), tylko ratowało ligę, to decydujące byłyby dwa następne mecze.
Odnośnie Małeckiego, normalnie bym przytaknął, ale taka sytuacja, jaka miewa miejsce np. na Lechu, mnie niesmaczy. Dzisiaj to nie był duży głos, ale słyszalny, a kiedyś by to nie było do pomyślenia. Powiem szczerze, że miałem podobne uczucia jak on. A jeśli chodzi o aspekt sportowy i charakter, to chciałbym, by ktoś nad nim solidnie popracował kiedyś.

Aha, odnośnie gry, to w dalszym ciągu mamy indywidualności decydujące o wyniku. Myślę, że odrobinę przestaliśmy być faworytem rozgrywek, ale kwestia wygrywania meczów naprawi się sama z siebie. Niestety, nie stanie się to samo ze stylem, defensywą i rozgrywaniem piłki. To jakbym miał się bawić w wróżenie, bo teraz nie widać nadziei.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 29 sie 2011, 17:40

http://www.cracovia.pl/pilka-nozna/news ... jest_wazny
Mistrzowie w zbieraniu tego co Wiśle z nosa spadnie włączyli się do tematu :lol:.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 29 sie 2011, 17:55

widać że problem z frekwencją mają rywale z drugiej strony błoń

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 29 sie 2011, 18:10

Aker pisze:widać że problem z frekwencją mają rywale z drugiej strony błoń
W końcu lepiej mieć 5 tysięcy kibiców niż wielu jedzących kiełbasę.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1381
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 29 sie 2011, 18:24

Małecki to idiota.To już oficjalne :lol: Jakim trzeba być debilem,by coś takiego powiedzieć o ludziach,którzy w sumie opłacają mu pensje?Marketingowy strzał w stopę.A Cracovia nie śpi i pięknie to wykorzystuje...BTW - z tego co się orientuję Mały dostał już oficjalna naganę?

Co za dzień - afera rozporkowa w Legii,Małecki błyszczy,a reprezentanci kraju (lub Smuda) mają w dupie media :lol:

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2933

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 29 sie 2011, 18:33

MazurXIII pisze:Małecki to idiota.To już oficjalne :lol: Jakim trzeba być debilem,by coś takiego powiedzieć o ludziach,którzy w sumie opłacają mu pensje?Marketingowy strzał w stopę.A Cracovia nie śpi i pięknie to wykorzystuje...BTW - z tego co się orientuję Mały dostał już oficjalna naganę?
To, że jest nierozgarnięty to wiadomo, inna jest sprawa, że powiedział coś czego inni się boją i za to mu się należy szacun.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 29 sie 2011, 18:36

MazurXIII pisze:A Cracovia nie śpi i pięknie to wykorzystuje...
:haha: Dobry jesteś :lol: Kibicowałeś kiedyś jakiejś drużynie? Gdyby ktoś z zawodników Milanu powiedział, żebyś kibicował Interowi to byś tak zrobił? Małecki zoachował się po prostu po raz kolejny jak idiota i tyle. Przełoży się to po prostu na to, że w następnym meczu na R22 dostanie pewnie jeszcze solidniejszą porcję gwizdów i jakąś zajebiście wysoką karę finansową. :roll:

A tak poza tym też uważam, że to jest pojebane żeby wygwizdywać swoich zawodników.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”