Liga holenderska Eredivisie (zbiorczy) - Strona 27

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Re: Eredivisie (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 07 sie 2011, 15:45

Chyba się nie zrozumielismy, chodzi mi o to, że Marcelo moim zdaniem jest nieregularny i potrafi się machnąć np przy wyprowadzeniu piłki
Jego poprzedni klub i liga nie ma z tym nic współnego
Z resztą o ile się orietuje, to w porzednim sezonie w holandii na niego narzekano

Dla mnie odniesieniem jest Alex jako obrońca PSV i może dlatego jestem surowy dla Marcelo :wink:

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 11 sie 2011, 15:59

Polecam fanom Eredivisie zwrócić uwagę na skrzydłowego Venlo Ahmeda Musę, jeżeli dotąd go nie widzieliście. W klubie widziałem go kilka razy, jakoś nie rzucił mi się wybitnie w oczy, ma opinię wielkiego talentu i jest jednym z najlepszych/najlepszym zawodnikiem reprezentacji Nigerii podczas mistrzostw świata u-20 i ze swoją reprezentacją zagra w tym turnieju w ćwierćfinale. Warto podkreślić, że Nigeria obok Kolumbii, Brazylii i Hiszpanii gra najlepszą piłkę na tym turnieju.

Musa - rocznik 92, ma tylko 170 cm wzrostu, ale jest bardzo szybki, silny, świetna technika, dobrze czuje się w dryblingu, co na pozycji skrzydłowego warte odnotowania obunożny, dodatkowo wydaje mi się, że to walczak, ambitny. Wprawdzie wiele (większość?) gwiazdeczek z MŚ u-20 potem w wielkim futbolu nie gra na miarę oczekiwań, niemniej warto śledzić karierę Nigeryjczyka, tak mi się wydaje.

Innym, może nawet lepszym zawodnikiem Nigerii na tym turnieju jest Olarenwaju Kayode z rocznika 93, ale to nie w temacie, o nim może kiedyś.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 15 sie 2011, 10:35

Widzę, że piłka.pl też dołączyła się do wiecznych spekulacji o przejściu Tytonia do lepszego klubu. Pewnie mało w tym prawdy, ale ja cały czekam, aż Tytoń zwolni miejsce w bramce Mateuszowi Prusowi.

EDIT: Holenderski portal piłkarski donosi, że Tytoń jest już na testach medycznych w PSV :shock:

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 16 sie 2011, 4:04

I popatrzeć, że jeszcze niedawno obaj byli zawodnikami Hetmana :P Teraz czekać aż scouci z Kerkrade przyjrzą się Kamilowi Tomszczynowi(1992).

Przemek raczej byłby zmiennikiem Isakssona.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 16 sie 2011, 13:09

Ponoć Isaksson nie ma zamiaru przedłużać kontraktu wygasającego w czerwcu, więc Tytoń ma być przygotowany na to, by za rok wskoczyć do składu.
Swoją drogą to jaka Roda musi być uboga, skoro od sprzedaży Tytonia zależne jest to, czy będą mieli pieniądze na Lebedyńskiego z Pogoni Szczecin.

Awatar użytkownika
Pan_Eryk
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pan_Eryk » 19 sie 2011, 10:35

mnie zaskoczylo strasznie, ze w sondzie na fejsie na stronce eredivisie wiekszosc twierdzi, ze tyton jest lepszym bramkarzem niz isaksson (wydaje mi sie ze to jednak nie jest robota polakow heh)
isaksson az taki rewelacyjny nie jest wiec tyton ma wielkie szanse. zwlaszcza ze tak jak ktos pisal, bedzie powoli odchodzil (oby nie skonczylo sie tak jak zmiana warty v.d. sar-kuszczak)

ciekaw bylem formy psv w tym sezonie, bo zakupy zrobili zdecydowanie najlepsze, a na pewno najbardziej spektakularne. poki co jest srednio na jeza. w kazdym badz razie nie zachwycaja.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 19 sie 2011, 14:33

ciekaw bylem formy psv w tym sezonie, bo zakupy zrobili zdecydowanie najlepsze, a na pewno najbardziej spektakularne. poki co jest srednio na jeza. w kazdym badz razie nie zachwycaja.
Troche mnie to jednak dziwi. Porazka z AZ,potem w strasznych bolach wymeczone zwyciestwo z Waalwijk - myslalem,ze po przyjsciu tego znakomitego tercetu Wijnaldum,Strootman & Mertens PSV bedzie gralo swietna pilke,a jak na razie jest slabiutko.

Awatar użytkownika
Pan_Eryk
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pan_Eryk » 24 sie 2011, 15:57

teraz troszkę lepiej, bo spokojnie 3:0 pocisnęli i wydaje mi sie ze mertensa i wijnalduma czepiac sie nie ma powodu. mertens mega skuteczny 3 brameczki w trzech kolejkach. sporo. inna sprawa że grali z haga ktora to juz na pewno rozczarowuje. po zeszlym sezonie mozna bylo spodziewac sie wiecej a ostatnie dwa mecze - tragedia.

nie spodziewalem sie ze altidore tak szybko "zaskoczy" w az... wyglada naprawde nieźle.

Spin
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Spin » 25 sie 2011, 14:17

Co do dyskusji na temat losów Przemysława Tytonia to ja widzę jego miejsca na razie tylko na ławce. Issakson ma 30 lat, wiek dla bramkarza najlepszy, dobija do setki występów w reprezentacji Szwecji. To uznane nazwisko na rynku europejskim. Tytoń wybił się w Kerkrade, ale w PSV będzie musiał pokornie czekać na swoją szansę - takie moje zdanie.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 25 sie 2011, 15:47

Roda ma słabość do polskich bramkarzy bo testują Kieszka z FC Porto. Mam nadzieję, że nie przyjdzie jako pierwszy bramkarz bo chcę, żeby Prus grał najwięcej. Ten chłopak naprawdę potrafi bronić i przyda mu się ogranie. To najlepszy bramkarz jakiego miałem okazję oglądać w barwach Zagłębia.

Spin
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Spin » 26 sie 2011, 12:58

Realista pisze: Musa - rocznik 92, ma tylko 170 cm wzrostu, ale jest bardzo szybki, silny, świetna technika, dobrze czuje się w dryblingu, co na pozycji skrzydłowego warte odnotowania obunożny, dodatkowo wydaje mi się, że to walczak, ambitny. Wprawdzie wiele (większość?) gwiazdeczek z MŚ u-20 potem w wielkim futbolu nie gra na miarę oczekiwań, niemniej warto śledzić karierę Nigeryjczyka, tak mi się wydaje.

Innym, może nawet lepszym zawodnikiem Nigerii na tym turnieju jest Olarenwaju Kayode z rocznika 93, ale to nie w temacie, o nim może kiedyś.
Do sprawdzenia w FM 2011/12 :D.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 31 sie 2011, 20:54

PSV kupilo mojego ulubienca Tima Matavza. Teraz Rutten ma do dyspozycji 3 najlepszych graczy Eredivisie (oprocz Slowenca jeszcze Wijnaldum i Mertens). Z taka ekipa beda musieli naprawde ciezko sie napracowac,zeby nie zdobyc majstra w tym roku :wink:

Kieszek wypozyczony z Porto do Rody. Prus vs. Kieszek :)

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 18 wrz 2011, 13:27

Tytoń skasowany, podobno dostał w głowę po wślizu(nie widziłem sytuacji ale mecz oglądam :lol: ), mecz był przerwany na 15 minut
1:1, bo Ajax wyrównał po zejściu Tytonia

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 wrz 2011, 13:29

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 18 wrz 2011, 14:55

Obrońca kretyńsko się zachował :!: Zwróćcie uwagę że zamiast widząc wychodzącego do piłki Przemka (widział bo cały czas obrońca kontrolował wzrokiem sytuację patrząc w tą stronę z której poszło podanie) zastawiać piłkę, odcinać rywala od tego podania to on zrobił zupełnie absurdalny, niepotrzebny wślizg. Mało tego, kontrola była pełna bo nie dość że był przed rywalem od strony podania to jeszcze wyprzedzał go również nieco szybkościowo dlatego kompletnie nie rozumiem po co korzystał z techniki wślizgu, piłkę miał w zasięgu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”