Re: Polskie kluby w europejskich pucharach

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: Polskie kluby w europejskich pucharach

Post autor: Babel » 26 sie 2011, 13:21

Boromir pisze:Jak ja nie lubię takiego pierdzenia i typowego naszego narodowego szukania dziury w całym.
Potem jest szukanie dziury w całym jak APOEL jedzie mistrza naszego kraju jak 10 druzyne ligii cypryjskiej. Lepiej szukac dziury przed niz po szkodzie. Nie mam ochoty na te dyskusje, ale czy w twierdzeniu: "defensywa Spartaka była słaba" zauwazasz cos nieprawdziwego? Licze na merytoryczny odpowiedz co jest nieprawda? Inaczej sobie daruj i odrózniaj fakty od malkontenctwa.
Boromir pisze:Czy po wygraniu LM parę godzin po meczu zdałeś sobie sprawę, że Inter to też kolos na glinianych nogach?
Dla mnie piłkarze, którzy wygrali LM moga smialo skonczyc kariere, zrozumiałbym ich, dokonali czegos co prawdopodobnie bylo ich sportowym marzeniem. Niech Legia dochodzi do 1/8 finału LM to beda dla mnie kolosem (nawet do LE). Zauwazmy jednak, ze Legia nie wygrała LM tylko weszła do fazy grupowej LE. To jednak róznica i to duza. Cieszmy sie z pokonania druyżny silniejszej na papierze, ale pamietajmy ze do tej fazy rozgrywek wchodza juz drużyny z Cypru, Słowenii, Ukrainy co rok, a czasem wejda z Irlandii, Macedonii czy Białorusi (LM maja). My dopiero teraz rzetelnie w stosunku do oczekiwan sponsorów, wzrostu płac i profesjonalizmu, nadrabiamy kroku do zespołów które nam uciekły. Nie bede popadał w samozachwyt dlatego, ze nasi gracze wybiegali mecz w Moskiwe, to ich rzetelnie spełniony obowiazek. Radość wielka, nie zabieram im tego bo zasłuzyli zeby sie cieszyc, ale to nie koniec sezonu. Juz w poniedzialek tak samo rzetelnie maja wybiegac mecz z ŁKS-em. Tego od nich wymagajmy i wtedy to jest całkowicie zdrowe. Analogicznie tak samo własciciel Spartaka, który wyklada kilkadziesiat milionow na sezon moze wymagac od swoich pilkarzy by nie popleniali takich błedów w obronie jak w meczach z Legia. A moze ma wejsc do szatni i ich pochwalic, przeciez Legia zagrała tak wybitny, heroiczny mecz?

Wróć do „Puchary Europejskie”