Polskie kluby w europejskich pucharach - Strona 167

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Ile polskich drużyn dotrwa do IV rundy eliminacyjnej?

Wszystkie
4
20%
Trzy
1
5%
Dwa
6
30%
Jeden
2
10%
Żaden
7
35%
Smarki Smark
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: Polskie kluby w europejskich pucharach

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smarki Smark » 26 sie 2011, 14:09

Niezłe losowanie, trudniejszą grupę mimo wszystko ma Legia.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2434
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 sie 2011, 14:11

Finansowego punktu widzenia? Ludzi na stadion więcej nie przyjdzie nawet jakby rywal był najlepszy z możliwych, a ceny biletów pewnie i tak będą zawyżone.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 26 sie 2011, 14:13

Raczej mi chodziło o transmisje, ale bo na pewno ludzie na Wiśle i Legii będą, bez dwóch zdań

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2434
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 sie 2011, 14:16

Prawa do transmisji to pewnie już dawno są posprzedawane, a na oglądalności bardziej zarobią telewizje niż kluby. :)

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 26 sie 2011, 14:17

Na Wiśle na LE po uruchomieniu systemu internetowej sprzedaży biletów na pewno będzie komplet. Widziałem co się działo przed kasami przed LM i wiem ile osób nie dało rady kupić biletu. A były przecież wakacje.

Tym bardziej, że Majchrowski jak nie ma bata nad sobą w postaci kompromitacji Krakowa w przypadku dostania się do LM, pewnie będzie przeciągał oddanie trybuny zachodniej do przyszłego sezonu :roll:

adekfcb
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekfcb » 26 sie 2011, 14:21

Z punktu sportowego na pewno ok. Nie ma w obu grupach rywali, z którymi Wisła i Legia musiała by się obawiać o to, by nie dostać zbyt wysoko : ) Tylko nie przypominajcie Lecha bo to była inna sytuacja, Juve i City olewało Ligę Europejską, a w tym roku Atletico, PSG czy Udinese by tego zrobiło.

Każdy rywal do powalczenia, ja na awans nie typuję, ale szansa zawsze jest bo w takich grupach każdy może z każdym stracić pkt i siłą polskich drużyn powinna być gra u siebie, i konsekwentnie z kontry na wyjeździe. Przy dobrej grze i odrobinie szczęścia kto wieee..

Ja życzyłem im po 1 mocnej drużynie, zawsze z transmisji można uzyskać więcej, jeśli mecz jest transmitowany w tv w innych krajach.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 26 sie 2011, 14:30

To czy olewasz LE wychodzi w praniu - zależy jak wygląda sytuacja klubu w lidze. Z drugiej strony Maaskant przykładowo już zapowiedział, że dla Wisły w tym momencie priorytetem jest liga i obrona mistrzostwa, ponieważ tylko w ten sposób można za rok znowu powalczyć o LM.

adekfcb
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekfcb » 26 sie 2011, 14:38

W połowie się zgodzę, ale nie tylko. City i Juve od początku stawiało na zmienników, licząc, że tym rezerwowym składem uda się awansować do następnej rundy. Citizens od początku postawili na ligę bo ich głównym celem był awans do LM, a nie turniej dla odpadających z niej.

I dobrze, bo walka o puchary walką, ale mi się nie podoba odpuszczanie ligi i granie tam zmiennikami. Pewnie, dla polskich klubów puchary są ważne, są szansą na hajs i budowanie marki, ale bez przesady. Rotacje, rotacjami są dobre, ale piłkarze bo pół miesiąca grania nie powinni być zmęczeni, a tu mimo że w lidze odpuszają to i tak w tygodniu sił nie ma. A każdy trener poważnego klubu uznaje, że kondycję wyrabia się na meczach, a nie na treningach. Tylko w Polsce jest inaczej i trenerzy odpuszają Puchar Polski najczęściej a w przypadku gry w pucharach -ligę.

Smarki Smark
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smarki Smark » 26 sie 2011, 15:51

Terminarz Legii :

Kolejka 1 - 15 września, 19:00

Hapoel - Rapid
PSV - Legia

Kolejka 2 - 29 września, 21:05

Legia - Hapoel
Rapid - PSV

Kolejka 3 - 20 października, 21:05

Rapid - Legia
Hapoel - PSV

Kolejka 4 - 3 listopada, 19:00

Legia - Rapid
PSV - Hapoel

Kolejka 5 - 30 listopada, 21:05

Rapid - Hapoel
Legia - PSV

Kolejka 6 - 15 grudnia, 19:00

Hapoel - Legia
PSV - Rapid

Terminarz Wisły :

Kolejka 1 - 15 września, 21:05

Wisła - Odense
Fulham - Twente

Kolejka 2 - 29 września, 19:00

Twente - Wisła
Odense - Fulham

Kolejka 3 - 20 października, 19:00

Odense - Twente
Wisła - Fulham

Kolejka 4 - 3 listopada, 21:05

Twente - Odense
Fulham - Wisła

Kolejka 5 - 1 grudnia, 19:00

Odense - Wisła
Twente - Fulham

Kolejka 6 - 14 grudnia, 21:05

Wisła - Twente
Fulham - Odense

Spin
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Spin » 26 sie 2011, 15:52

Losowanie dla naszych drużyn nie jest najgorsze - rok temu Lech "na papierze" miał o wiele ciężej. Zapraszam do zapoznania się z moim komentarzem na: http://www.sport-informer.pl/infos/nic_ ... wac_160676

Awatar użytkownika
Puzon93
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Puzon93 » 26 sie 2011, 16:09

O ile mnie pamięć nie zawodzi to chyba pierwszy raz mamy dwie drużyny w europejskich pucharach, a w LE to już na pewno :wink: .

Na pewno te rozgrywki będą dobrą formą przetarcia dla dwóch kandydatów do mistrzostwa, bo jedna z tych drużyn pewnie zagra za rok w el. do LM. A doświadczenie zdobyte w tych rozgrywkach, na pewno będzie procentowało. Zarówno Legię jak i Wisłę stać na wyjście z tej grupy i ja jestem dobrej myśli :D

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 sie 2011, 16:45

adekfcb pisze:W połowie się zgodzę, ale nie tylko. City i Juve od początku stawiało na zmienników, licząc, że tym rezerwowym składem uda się awansować do następnej rundy. Citizens od początku postawili na ligę bo ich głównym celem był awans do LM, a nie turniej dla odpadających z niej.
Nie przesadzajmy z tymi rezerwami, bo z tego co pamiętam to z City w dwumeczu nie zagrał tylko Barry i Tevez i chyba Kolo. Czy Juve grało rezerwami, może mało się interesuję SeriaA, ale Ci goście nie wyglądali nazwiskami na rezerwowych. Może i lekceważyli czy mieli inne cele(oba kluby przecież do końca miały szanse na mistrzostwa w swoich ligach)...

Ja życzę obu klubom awansu i zaserwowania takich emocji jakie dostarczył Lech z City, Juve, czy ostatnio Legia ze Spartakiem.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 26 sie 2011, 17:16

W meczu z Lechem:

Manchester City: Given, Zabaleta, Richards, Boyata, Lescott - Johnson, Vieira, Bridge (70 Kolarov), Wright-Phillips (46 David Silva) - Milner (78 Kompany), Adebayor.

Juventus: Alexander Manninger - Vincenzo Camilleri, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Armand Traore (80. Alberto Libertazzi) - Milos Krasić, Mohamed Sissoko (75. Felipe Melo), Claudio Marchisio, Simone Pepe (66. Davide Lanzafame) - Alessandro Del Piero, Vincenzo Iaquinta.

Proszę się nie ośmieszać z tymi rezerwami. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6701

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 26 sie 2011, 17:33

^ Juventus grał rezerwami. Manninger, Camilleri, Traore, Sissoko, Pepe, Iaquinta. To rezerwowi.

Oj Babel, nie będę się z tobą kłócił o Legie. Wyeliminowali najpierw Turków, a teraz nieprzypadkowo Rosjan, bo byli w dwumeczu lepsi. Tak ciężko to przyznać? Poprawiać pewne aspekty musi każda ekipa, Barcelona czy Spartak, Legia też ma mnóstwo problemów, ale nawet to nie przeszkadza im w skutecznej grze w pucharach.

adekfcb
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekfcb » 26 sie 2011, 18:13

Nie ma co się kłócić, nie taki był cel mojego postu. Napisałeś 11-tki obu zespołów i właśnie jeszcze bardziej potwierdziłeś moje słowa: )
Z Juventusem Boromir napisał wcześniej, więc już nie powielam - w City tacy piłkarze jak Given, Boyata, Vieira, Bridge, czy niechciany Adebayor też czołowymi postaciami nie byli w tym klubie.

Ale tu jakby bardziej ważna była sprawa, że oba kluby miały wówczas inne cele i Liga Europejska nie była najważniejsza dla nich. Ba, prawdopodobnie była właśnie traktowana jako dodatek.
To nie znaczy, że chcę umniejszać sukces Lecha, bo dostarczyli kibicom polskich drużyn, a w szczególności tych z Wielkopolski : ) sporo radości i wrażeń i oby i w tym roku Wisła i Legia dały choćby zbliżoną porcję emocji. Mimo, że polskim klubom nie kibicuję to także bym chciał, żeby poziom rósł i wkrótce można było iść na mecz na tych nowych obiektach by zobaczyć po prostu dobre widowisko.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”