Manchester United FC - Arsenal FC (28.08.2011)

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Manchester United FC - Arsenal FC (28.08.2011)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 26 sie 2011, 17:22

Już w niedziele odbędzie się spotkanie między Manchesterem United a Arsenalem na Old Trafford. Ze strony Arsenalu można powiedzieć, że jesteśmy w dupie. Po odejściach Samira Nasriego i Cesca Fabregasa ciężko się pozbierać. Jeśli chodzi o wiadomości kadrowe to są dobre: Koscielny wraca, więc zagra. Vermaelen "powinien" zagrać, więc prawdopodobnie zobaczymy podstawowy środek obrony. Jeśli chodzi o boki, to prawdopodobnie Sagna dalej będzie hasać na lewej a na prawej będzie Jenkinson.

Największy problem jednak będzie z obsadą pomocy. Song zawieszony, Frimpong zawieszony, więc prawdopodobnie zagra Henri Lansbury na pozycji DP. Będzie ciekawie. :lol:

Ogólnie skład tak widzę:

-----------------Szczęsny------------------
-Jenkinson-Koscielny-Vermaelen-Sagna-
----Ramsey---Lansbury----Rosicky-----
--Walcott----Van Persie---Arszawin---

Szkoda, że nie ma Gervinho, bo Arszawin taki dobry nie jest ostatnio i o wiele bardziej wolałbym, gdyby to obywatel WKS :P zagrał. No ale trudno. Więc są 3 zawieszenia, nie ma Gibbsa, młokos Jenkinson który 6 miesięcy temu grał w Conference gra na prawej obronie a prawy obrońca gra na lewej. Ponadto nie ma oczywiście WIlshere'a, więc środek pola kuleje. Dodajmy do tego fakt, że nie ma DP tylko będzie pewnie Lansbury. I jest obraz nędzy i rozpaczy.

Niewiele oczekuję po tym spotkaniu, chce tylko tego, co Wenger obiecał: Pojedziemy tam i damy z siebie absolutnie wszystko..

Niech jakiś kibic United przedstawi sytuację kadrową swojej drużyny. :P

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Re: Manchester United FC - Arsenal FC (28.08.2011)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 26 sie 2011, 18:05

Szykuja sie baciory. Wojtek niech bogowie maja cie w opiece.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 26 sie 2011, 18:48

Wow... Skład AFC wygląda naprawdę słabo.

IMO United wyjdą:

---------------De Gea--------------
Smalling-Jones--Evans/Rio-Evra
-----------Anderson(Fletcher)----
-------Cleverley--------------------
Nani--------------------------Young
---------Rooney-Hernandez-------

A taki skład, do tego w twierdzy jaką jest OT powinien się przejechać po Arsenalu. Aż sam nie mogę uwierzyć jakim faworytem jesteśmy przeciwko komuś z czołówki. Tzn. nie pamiętam, kiedy ostatnio ktoś o takiej renomie przybywał do nas i praktycznie pytał się ile chce dostać.
Oby nie było zaskoczenia.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 26 sie 2011, 19:46

Oby nie było zaskoczenia.
Tego się obawiam, pamiętam taki meczu co Arsenal miał masę kontuzji i miało być łatwo i skończyło się na 2-1 dla AFC bodaj po dwóch golach Nasriego. Fakt faktem tamten mecz był na Emirates, ale jakoś mi ten mecz śmierdzi :roll: Mecz z gatunku w którym mentalnie nic nie można ugrać, wszyscy na nas stawiają i zwycięstwo to można rzecz powinność, inny wynik będzie ogromnym rozczarowaniem. Ergo Arsenal nie ma kompletnie NIC do staracenie i będą grali na wielkim luzie. No nic ufam, że Fergie odpowiednio zmoblizuje i team i będzie dobrze.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 26 sie 2011, 19:56

Zazwyczaj jak się zbyt optymistycznie nastawiam do meczu to nie wychodzi to najlepiej, ale Wojtka z bramki w FF zdjąłem :lol:

Ciekawe jest, że z powodu kontuzji nie zagra 5 podstawowych zawodników, a nie odbija się to jakoś szczególnie na jakości naszej 11stki, bardzo dobry zwiastun na resztę sezonu.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 26 sie 2011, 20:31

Których 5 podstawowych dokładnie nie zagra? Szczegóły poproszę :P

Szukając pozytywów, nasza obecna sytuacja przypomina tą z 2006. Wtedy sezon zaczęliśmy od remisu z AV, potem przegrana z City, kolejny remis z Middlesbrough i czwartym meczem sezonu był.. Old Trafford, wygrana 1-0 po bramec Adebayora. :P

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 26 sie 2011, 20:33

Rafael,Ferdinand,Vidić,Valencia,Fletcher. I Owen;)

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 26 sie 2011, 20:42

Magnum-->
Tak serio, to myślę że liczył Hernandeza, który jednak powinien wrócić.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 26 sie 2011, 20:49

Nie wiem czemu, ale myślałem że Carrick też ma kontuzję :roll:
No ale Valencia przecież cały czas się leczy, chociaż na skrzydle raczej ciężko zdeklarować kto jest podstawowym zawodnikiem.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 26 sie 2011, 20:50

10 euro postawione na United. Chętnie przegram :D ale nie zanosi się na to w składzie który jest mieszanką 3, 4 graczy światowej klasy z dzieciarnią i przeciętniakami :evil:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 26 sie 2011, 23:10

Jesli mam byc szczery to u nas podstawowymi graczami są tylko Roo Evra Vidic i Rio jak jest zdrowy,reszta to obiegówka :wink: .Pragne zawazyc ze ostatnio gramy nową pomoca niz w ubieglym sezonie(kluczowe mecze) LAV-Carik-Giggs-Park a za kontuzjowanego Chicharito gra Welbeck.Czekajcie wlasnie sie dowiedzialem ze Owen sie polamal :rotfl: ,niespotykane ile ten facet sie leczy. Kontuzje Rio i Vidy moga nam wyjsc na dobre.Jones spisal sie rewelacyjnie ,Evans przypomina wkoncu siebie,dodatkowo jest Smaling.Nie wiem czy Arsenal powinien sie cieszyc bo Rio z Vida grali slabo do kontuzji.
De Gea widac na razie sie stresuje ale wiem ze SAF da mu czas bo facet ma to cos co sie nazywa gra nogami, jego 20-30 metrowe podania byly doskonale.Young wyglada swietnie,gra tak jak myslalem,robi wiatry na flankach,szuka gry na 1 kontakt,swietnie wspolpracuje z Evra.Skrzydla mamy bajowe a jak sie wyleczy LAV?
Mecze z Arsenalem to mecze mojego zycia.

Jones uczy De Gea gry na przedpolu :smile2: widac ze wie jak w Prem trzeba wychodzic do pilek.Bramkarze z Hiszpani są super sprawni,swieti na lini,bardzo dobrze graja nogami ale gra na przedpolu ostro kuleje.Valdes dzisaj z Porto i z Realem w SP zrobil wiecej bledow na przedpoli niz VDS w ciagu sezonu.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 26 sie 2011, 23:47

Fajny filmik, nie widziałem go. A rad udzielają przecież młokosy - widać, że każdy chce Hiszpanowi pomóc, a on chce się uczyć ;)

Mam banię przed meczem. Gdybym Arsenal był w pełnym składzie to byłoby łatwiej - za Welbecka postawiłbym na Carricka i 433. A teraz chyba skłaniam się do takiej opcji...

De Gea - Smalling, Evans, Jones, Evra - Young, Cleverley, Ando, Park - Welbeck, Roo

Nani w dwóch ostatnich meczach nie zachwycał, a Park się przyda w walce o dominacje w drugiej linii. Zresztą on z Arsenalem był już kilka razy niezwykle pożyteczny ;) Portugalczyka wypuściłbym w drugiej części na podmęczonego Jenkinsona.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 sie 2011, 23:54

red85 pisze:Portugalczyka wypuściłbym w drugiej części na podmęczonego Jenkinsona.
Carl chyba najmniej się męczy z wszystkich graczy Arsenalu, oczywiscie widziałem go tylko w kilku meczach, więc mogę się mylić, ale na pierwszy rzut oka, ma końskie zdrowie (co się szybko zweryfikuje w Arsenalu)

o waszą dominację w środku bym się nie martwił na waszym miejscu. Gracie na OT, nie ma Songa, czy Frimponga.....

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 27 sie 2011, 19:33

Sagna jest chory i nie wiadomo czy jutro zagra. Jeśli nie, to będzie tragedia. Jutro badania medyczne. :|

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 27 sie 2011, 19:36

To sa jakieś jaja. Aż boję się oglądać tego meczu. Walkowera brałbym w ciemno. :?

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”