Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1365

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 26 sie 2011, 12:06

RealFan pisze:Może szanse na transfer były, ale bardzo teoretyczne, bo wiadomo, że nikt nie wyłożyłby na Kakę ponad 40 mln, nawet Cesc mniej kosztował.
Dlatego napisałem, ze nie było szans ;)

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 28 sie 2011, 19:30

No i dzisiaj inauguracja z Realem S. Rywal niezbyt wymagający, ale z takimi nie wolno tracić punktów. Jedynym nowym piłkarzem w podstawowym składzie będzie Coentrão. Dobry w defensywie i na pewno może dać więcej możliwości pod bramką rywala niż notorycznie pudłujący Khedira. Z Portugalczykiem gra będzie wyglądała bardziej ofensywnie jak z Niemcem.

Oficjalny skład na Saragosse:
Casillas - Sergio Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo - Xabi Alonso, Coentrão - Di María, Özil, Cristiano Ronaldo - Benzema.

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 28 sie 2011, 21:56

Równie dobrze mogła być dwucyfrówka. Co tu dużo gadać, Real robił co chciał, Roberto nieźle sobie radził, wybronił 3 czy 4 setki plus trzy groźne strzały Ronaldo plus coś tam jeszcze. Marcelo jak zwykle znakomity, podobał mi się Coentrao. Kaka też dobrze się spisał, bramka i asysta, Brazylijczyk może być efektywnym rezerwowym w tym sezonie jeśli nie odejdzie. Cieszy dobre rozpoczęcie, bo rok temu trochę inaczej to wyglądało. No i Real raczej skutecznie, podczas gdy rok temu przez dłuższy czas to było naszą największą bolączką. Oglądałem jednym okiem, więc w wielkim skrócie. Nudy na pudy...

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 28 sie 2011, 22:04

Cieszy wszystko oprócz skuteczności i gry Benzemy ( równie dobrze mogł strzelić hattricka). Saragossa z taką obroną długo nie pociągnie w PD.

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 28 sie 2011, 22:18

W meczu mogła drażnić tylko gra 2 piłkarzy: Benzema i Di Maria. Nie wiem co się dzieje z Francuzem. W sparingach grał jak chciał, był skuteczniejszy niż Ronaldo. Saragossa znowu nie jest o wiele mocniejszą drużyną niż te, z którymi Real grał przed sezonem. Karim powinien strzelić 2 bramki minimum. Jedyne co mi się w jego grze podobało to pressing, gdy odzyskał piłkę i strzelił w Roberto. Nie mógł tego jakoś podbić czy go minąć? Di Maria swoją grą nie dał praktycznie nic. Chaotycznie miotał się po murawie w Bóg wie jakim celu.
Trochę denerwowały mnie strzały Ronaldo, ale to norma. Chyba sam widzi że średnio mu owe wychodzą. Faktycznie, tak jak powiedzieli komentatorzy, trochę mniej siły w nich jest. Niech Ronaldo zrozumie że Messim nie jest i nie przejdzie 4 rywali i strzeli bramkę. Mecz pokazał że najlepszy to on jest w finalizacji kluczowych podań.
Szkoda trochę Higuaina, ale widać że już jest w coraz lepszej formie, głównie szybkościowej. Callejon nieporozumienie. Kaka, bardzo dobrze się wprowadził. Kiedy on zrozumie że ma brać ciężar gry i kreować akcje. To jest jego zadanie. Przynajmniej niech próbuje a nie podaje do najbliższego rywala. Próbowanie i to że się nie uda jest przynajmniej lepsze od tego co robił w tamtym sezonie.
Świetna inauguracja. Liczę na Kakę i Higuaina zamiast Di Marii i Benzemy w następnym meczu.
HM!

Awatar użytkownika
Ciaciek94
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ciaciek94 » 28 sie 2011, 22:37

Mnie też Di Maria drażni słabą grą już od paru meczów. Bo żeby grać w Realu nie wystarczą przebłyski!
I chyba zenitu sięgnęła moja niechęć do Khediry ;/ W ostatnich El Clasico zagrał b. słabo. i te jego głupie faule na żółte kartki ;/
Mam nadzieje, że ciągle będzie grać Coentrao.
A Kaka jak wchodzi to według mnie prawie zawsze da coś od siebie i podkręci tempo meczu.
Nie wiem czy on gra na pozycji Di Marii ale jeśli tak to panie Mou proszę o zmianę ;p

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 28 sie 2011, 22:50

Niestety Kaka nie gra na pozycji Di Marii, tylko Ozila :? Sam Mourinho nie będzie grać w jednym składzie z Kaką i Ozilem bo wtedy nie ma skrzydłowego z prawdziwego zdarzenie i większość akcji musiałoby przechodzić przez środek. Taka gra już kiedyś w Realowi nie przyniosła korzyści. W dzisiejszym meczu Kaka przez 15 minut dał więcej niż Ozil przez 75. Wielka strata że taki koleś marnuje się na ławce

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2434
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 sie 2011, 22:53

Kaka zagrał jeden dobry mecz z ławki po kilku bardzo słabych z rzędu i to z popierdółkowatym zrezygnowanym już rywalem i od razu ma wchodzić do pierwszego składu w następnym meczu. Aha.

Di Maria i Benzema zagrali dziś bardzo średnio na tle niektórych kolegów, ale to jeszcze nie powód, by od razu sadzać ich na ławce. W sumie to Benzema po prostu nie wykorzystał setki, którą sam sobie przygotował, bo jego ocena byłaby inna. Mimo to miał udział przy przynajmniej dwóch golach, a Di Maria też miał asystę. Jak to są słabe występy, które nakazują posadzić ich na ławce, to całkiem niezły musi być ten Real. :mrgreen:

Spin
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Spin » 29 sie 2011, 14:36

Mnie się bardzo podobał w tym meczu Oezil. "Szukał" gry, pokazywał się do piłek. Jest w formie i chce mu się grać, no doubt.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 29 sie 2011, 15:48

Pod koniec poprzedniego sezonu Cristiano Ronaldo strzelił 11 bramek w czterech ostatnich kolejkach ligowych. Po wczorajszym hat-tricku w Saragossie, Portugalczyk może się pochwalić 14 bramkami w pięciu ostatnich kolejkach La Liga.
:lol:

Meczu niestety nie oglądałem, ale zaraz bede nadrabiał zaległości.

Awatar użytkownika
SobolPL
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SobolPL » 31 sie 2011, 18:20

Carvalho wyjechał ze zgrupowania kadry bez podania przyczyny :roll: Oby to czegoś niespodziewanego na dzisiejszy dzień nie robiło... czytałem coś o Rolando, ale tak z niczego zaskakujące byłoby to. A Porto na bank zażyczyło by sobie grubą kasę :?
Z ostatniej chwili: Prasa spekuluje, że Carvalho zdenerwował się, kiedy się dowiedział, że w meczu z Cyprem ma usiąść na ławce. Jak donosi A Bola, ani Bento, ani wiceprezes FPF, Amândio de Carvalho, na lotnisku w Lizbonie nie chcieli skomentować sytuacji.
No i oby tak było :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 sie 2011, 18:54

SobolPL pisze:Oby to czegoś niespodziewanego na dzisiejszy dzień nie robiło... czytałem coś o Rolando, ale tak z niczego zaskakujące byłoby to. A Porto na bank zażyczyło by sobie grubą kasę
Daj spokój, transfery do klubu są dawno zamknięte i nie będzie żadnej niespodzianki. To oczywiste. Czekamy tylko na jakieś oficjalne potwierdzenie odejść Gago i oby również Drenthe i wszystko.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 31 sie 2011, 19:27

Ciekawa sytuacja, Lass prawdopodobnie zostaje , w obecnej sytuacji to nawet dobrze. W styczniu dołączy Neymar. Biorąc pod uwagę,że w pierwszej połowie sezonu, poza Barcą,czekają sporo słabsi przeciwnicy, można być spokojnym.Chociaż strasznie nudna ta Liga i LM w tym roku będzie.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 31 sie 2011, 19:32

Ja tam licze że u siebie może wam dupsko złoimy :)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 sie 2011, 19:37

Czy ten cały Neymar dołączy, czy nie, to się jeszcze okaże.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”