FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1427

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 sie 2011, 22:00

Dajcie czas Alexisowi. W Serie A też nie grał od razu na wysokim poziomie. To chyba normalne, że w Barcelonie gra się trudniej, bo to zupełnie inny styl. Do tego chłopak grał na Copa America i nie przepracował całego okresu przygotowawczego w klubie. Dzeko w tym sezonie pokazuje w Anglii ile znaczy okres przygotowawczy z drużyną.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2414
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 sie 2011, 22:04

Kuwa, już teraz zapowiada się, że mistrzostwo może rozstrzygnąć się w dwóch GD. Villarreal nie ma startu niestety.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 29 sie 2011, 22:07

Już udany transfer? :lol:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 29 sie 2011, 22:23

Co do Alexisa i Cesca. Mówiliście rok temu, że Rossell będzie skąpił na transfery. Osobiście chciałbym mieć takiego "skąpca" w ACM :wink: My jesteśmy najlepsi, ale z w zapowiadaniu transferów.

Coś czuje, że Real jak i Barca będą mieć po 100 pkt w lidze. Choć zespół z Madrytu może zgubić brak typowego goleadora(przy tej ofensywie Barcy jeden Ronaldo to za mało) i lewego pomocnika.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 sie 2011, 22:54

Po tym co Thiago pokazuje w ostatnich tygodniach to sam nie wiem czy należy go nazywać perełką czy już klasowym zawodnikiem. Świetny grajek.

I Barca i Real muszą się mieć na baczności, bo jakakolwiek strata punktów może kosztować brakiem mistrzostwa. Przeczuwam, że obie ekipy ponad 100 punktów sieknie.

Według tych mikrocyklów Guradiolii jest przewidziany jakiś spadek formy na połowę września?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 sie 2011, 22:56

K.... Nigdy się nie spodziewałem, że w Wrocławiu tak ciężko znaleźć lokal gdzie będzie można pooglądać piłkę na poziomie. Pierwszy mecz a ja skazany na relację tekstową. Dobrze, że Barca daje radę.
Ostatnio zmieniony 29 sie 2011, 22:58 przez Jarzinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 29 sie 2011, 22:56

Według tych mikrocyklów Guradiolii jest przewidziany jakiś spadek formy na połowę września?
nie. Poza tym oni dopiero lapia forme:P

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 29 sie 2011, 22:56

Niesamowite. Myślałem, że będziemy się męczyć 1-0, 2-0 a tu kolosalna przewaga :brawo: Teraz przerwa na reprezentacje :krzesło: Nie mogę się doczekać meczu z Milanem. W następnej kolejce Sociedad (o ile pamiętam przegraliśmy u nich 1-2 w maju), trzeba się zrehabilitować, no a potem Valencia o ile mnie pamięć nie myli :D Śmiem twierdzić, że tym składem zagraliśmy lepiej niż tym "podstawowym".

Obrazek

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 29 sie 2011, 23:01

O co tak w ogóle chodzi z tymi mikrocyklami? :lol: Nie pierwszy raz widzę to pojęcie w temacie Barcy a nie mam pojęcia o co biega. A zresztą co Wy tam wiecie o spadku formy... :roll:

EDIT: dzięki
Ostatnio zmieniony 30 sie 2011, 1:11 przez Pawel875, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 sie 2011, 23:46

Grubo :]

Skład szokujący. Jeden nominalny obrońca :lol: Nie mam więcej pytań po prostu. Żeby było śmieszniej - zagrałem dzisiaj Legię, Benficę i... Barcelona - Villarreal (oba zespoły strzelą) :angry2: Nie sądziłem, że mają takie problemy z zestawieniem defensywy możemy zagrać na zero z tyłu przeciwko Villarreal. Tym bardziej, że obrona jak do tej pory nie porywała w sparingach. Pep najwyraźniej doszedł do wniosku, że jak zabierzemy piłkę to nam po prostu nie będą mieli jak zrobić krzywdy :P

Fabregas? Nie wygląda na nowego w zespole :] Nieco gorzej Sanchez, ale dajmy mu czas. Thiago bardzo dobrze choć wciąż przytrafiają mu się czasem głupie straty wynikające chyba trochę z nonszalancji, ale wszystko jest do poprawienia. Zapowiada się na przerażająco dobrego grajka.

Szkoda, że Pedro nic nie strzelił bo też włożył w mecz wiele wysiłku. Iniesta także dobre zawody. Messi przeciętny mecz, czyli dwa gole i asysta :]

Nie spodziewałem się takiego startu. Jest dobrze.

Pawel875 na początek możesz się zaznajomić z tym:

http://www.blaugrana.pl/news/4387/mikro ... bkosc.html
http://www.blaugrana.pl/news/4423/mikro ... en_po.html
http://www.blaugrana.pl/news/7005/ostat ... mbley.html

Oczywiście w każdym sezonie wygląda to pewnie nieco inaczej, wszystko musi być dopasowane do kalendarza rozgrywek, ale podstawy tematu załapiesz. Tłumacząc najprościej - nie da się utrzymać najwyższej formy cały sezon, ale można tak zorganizować treningi, aby uzyskać dany poziom w wybranym okresie. Co roku na przykład ciężko nam idzie w okresie 1/8 LM i zapewne nie inaczej będzie w tym sezonie.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 30 sie 2011, 9:21

Sanchezowi wkomponowanie się zespół zajmie trochę czasu(pół sezonu, więcej niz pół :think: ), ale będzia mial sporo szans, więc powinno być dobrze.
btw Bramka Alexisa to "marna" :lol: kopia gola Overmarsa z meczu Liver-Barca Tam było bodaj 83 podania tu tylko 28 :wink:

Ogólnie genialny początek sezonu. Widać, ze Pep będzie rotował składem i ma kim(dziś 3 teoretyczni zmiennicy po golu) i świetnie sobie poradził z brakami kadrowymi w obronie. Keita nabierze pewności na pivocie i będzie solidnym zmiennikiem dla Sergio.
Dobrze jest :D

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 30 sie 2011, 9:25

Guardiola: "Alves can also play in a defense of three players." :D

Oby Pep stosował dużo rotacji byśmy mogli zaskoczyć przeciwnika czymś więcej niż domyślnym składem, którego mało kto nie zna :) Puyol wraca najprawdopodobniej na Milan :jupi:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 sie 2011, 10:33

Obszerny skrót w dobrej jakości --->

Ręcznik w akcji --->

Obrazek

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 sie 2011, 10:38

Mentor masz może filmik z grą Sancheza w tym meczu? Często takie rzeczy wrzucasz. Albo info ile wczoraj odbiorów zaliczył, bo chyba trochę się mu nazbierało.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”