FMy - Strona 573

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8402

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 31 sie 2011, 16:30

Może Yanga Mbiwa na obronę? Na prawą stronę defensywy Sime Versaljko, jeśli nie masz uaktualnienia z obecnego okna transferowego, to nie wahaj się rzucić pokaźnej gotówki na Varane, możesz go od razu do składu dać, nie będzie wyglądał gorzej od konkurentów. Po sezonie może być do wyciągnięcia Otamendi z Porto, cena może być różna - od 5 do 20 mln, ale może Ci się powiedzie i za >10 mln go pozyskasz? Jeśli chciałbyś nowego bramkarza, to niszczy system Kameni (jak zwykle).Do wyciągnięcia za nieduże pieniądze może być Jo z City (jeśli u Ciebie jeszcze tam gra), jeśli w Lorient masz Gameiro, to możesz spróbować wysupłać 6-7 mln (może być w ratach, to nie zje Ci tych pieniędzy i jeszcze coś zostanie), jeśli grasz na uaktualnieniach, to część z tych opcji Ci odpada, ale za to łatwiej będziesz miał później wyciągnąć Francuzów zza granicy (po sezonie da się sprowadzić na luzie Toulalana, Ben Arfę czy Cabaye'a). Szkoda, że nie szukasz skrzydłowych, bo z czystym sumieniem poleciłbym Ci Niakhaichyka, ale może już go nawet nie być, bo zawsze ściągają go mocne ekipy. Jest jeszcze młody Ninis jako AMC - wydatek rzędu 7-8 mln euro, ale zawodnik się spłaci. Popatrz, czy nie masz Jadsona wśród realistycznych celów, to również jakieś 8 mln, ale gracz naprawdę zacny z niego i sporo asyst Ci da na pewno. Myślę, że do środka nie potrzebujesz na gwałt, bo masz Sissoko, Capoue czy Machado. Sprawdź Privata z Sochaux, nie powinien być drogi, a na pewno poszerzy Ci pole manewru w ataku. Na środek obrony zawsze w połowie sezonu możesz również ściągnąć kogoś z dwójki Francuzów - Kaboul/Bassong, na Tuluzę byliby jak znalazł, a zwykle są na sprzedaż, więc wypożyczyć nie byłoby trudno za nieduże pieniądze :wink:

E:
Spin pisze:http://www.google.pl/#sclient=psy&hl=pl ... 20&bih=914
Chyba od czegoś jest ten temat, więc zamiast nabijać posty w ten średnio inteligentny sposób, napisałbyś coś konstruktywnego i pomocnego.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 31 sie 2011, 16:46

piotrcies pisze:Yanga Mbiwa
Jego mam na oku, ale mam cholerne problemy finansowe bo zarząd zrobił sobie rozbudowę stadionu.
piotrcies pisze:Varane
Na początku miałem 10mln zł na transfery. Co wydałem na Kadleca i Bressana.
piotrcies pisze:Kameni
Właśnie ściągnełem Romero.
piotrcies pisze:Gameiro
Jo mnie nie przekonywuje, a Gameiro zbyt drogi. Ściągnąłem Piattiego za 4mln zł(1mln euro) i Podolskiego za 12mln zł(3mln euro).
piotrcies pisze:Toulalana, Ben Arfę czy Cabaye'a
Toulalan był na liście za 20mln zł(5mln euro), Ben Afra był do wyciągnięcia za 4mln zł(1mln euro), a Cabaye tez był do wyciągnięcia za 12mln zł(3mln euro) ale nie chciał przyjść. Całą trójka wymieniona przez Ciebie była na sprzedaż, lecz środkową pomoc mam najlepiej obsadzoną.
piotrcies pisze:Niakhaichyka
W Dynamie Kijów, gram oczywiście na łatce 11.3.0
piotrcies pisze:Ninis
Jego mam na oku, choć jeszcze nie teraz czas na niego.
piotrcies pisze:Jadsona wśród realistycznych celów, to również jakieś 8 mln
Droższy chłopak jest.
piotrcies pisze:Sprawdź Privata z Sochaux
Ok, ale z Sochaux mam na oku Marina.
piotrcies pisze:Kaboul/Bassong
Też trudno. A po drugie jest u Mnie Demichelis i Cetto.
piotrcies pisze:Sime Versaljko
Miałem go w Dortmundzie i mnie nie przekonał. Mam Huttona z Tottenhamu.

Jestem po drugim sezonie teraz. Największy problem mam z napastnikami, mają "dar" do nie strzelania bramek. Kiedy w tej grze Kadlec zaczyna grać. Bo w pierwszych dwóch sezonach jest strasznie słaby.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 31 sie 2011, 17:00

Mirek15 pisze: Największy problem mam z napastnikami, mają "dar" do nie strzelania bramek.
Może ściągnij sobie typowego snajpera? Macheda nie jest na liście do wypożyczenia? Wykupić go będzie niesamowicie trudno, ale jako rozwiązanie tymczasowe powinien być idealny. Jak będziesz miał kasę, możesz postarać się o Gameiro (król strzelców w moim PSG), a na tę chwilę wypożyczenie Federico może być dobrym rozwiązaniem. Miałem go w Porto i w pierwszym sezonie wykorzystał kontuzję Falcao (15 goli w samej lidze, a nie grał we wszystkich 30 meczach, wygryzł zdecydowanie Falcao, gdy ten po 3 miesiącach wrócił do składu). Grał u mnie tak dobrze, że nie wahałem się wydać po sezonie 16 mln euro na niego. To typowy snajper, jak go ustawisz jako lisa pola karnego i będziesz miał graczy umiejących mu dograć, może Ci sieknąć sporo bramek. Wypożyczenie nie powinno być drogie, a skład Ci wzmocni niewątpliwie :wink:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 31 sie 2011, 17:12

piotrcies pisze: Macheda nie jest na liście do wypożyczenia?
Jest, tzn. był bo poszedł do Vitesse. Wypożyczenie było zaklepane do Mnie, ale po transferze Romero i wypożyczeniu Sandro już kompletnie kasy nie miałem.

Awatar użytkownika
Sinik1988
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 99

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sinik1988 » 04 wrz 2011, 12:08

Kolejny sezon Fiorentiną już za mną a tym razem był to 3 sezon a więc Liga Mistrzów z grupy wyszedłem natomiast w 1/8 trafiłem na Arsenal i nie miałem wielkich szans na pokonanie ich i tak odpadłem ,Puchar Włoch udało mi się wygrac drugi raz z rzędu w finale pokonałem Udinese 2:0 po bramkach Sissoko oraz Vargasa ,a w Serie A rzutem na taśme po cieżkiej gonitwie na 2 kolejki przed końcem wskoczyłem na fotel Lidera i już do nie oddałem tak więć Serie A wygrane drugi raz pod rząd :D

Obrazek

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6654

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 04 wrz 2011, 12:47

Od przyszłej wersji zaczynam grę jako nieznany 27-latek. Bo postarzać się nie ma sensu, a młodszym być chyba nie można. Zapewne dopiero co otrzymałem licencję UEFA Pro i wyfrunąłem spod skrzydeł jakiegoś polskiego trenera, który przyuczał mnie do zawodu. Chcę się usamodzielnić. Startuję bez pracy. Nikt nie zatrudni mnie przecież w Barcelonie, Liteksie Łowecz czy nawet moim upatrzonym przez ostatnie lata Widzewie. Żeby dostać posadę w takich drużynach, trzeba zdobyć doświadczenie w dużo mniejszych, być może nawet półamatorskich klubach. Mieć dobre wyniki. Zabłysnąć. Wybić się.
Genialny tekst, podsumowujący jak nowy FM będzie wyglądał po wprowadzeniu funkcji o dodawaniu lig w trakcie rozgrywki. Już nie mogę się doczekać :twisted:

Całość tutaj:
http://www.cmrev.com/artykuly/czytaj/Ma ... ranic.html

gatto78
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gatto78 » 04 wrz 2011, 12:59

Witam Was serdecznie FM-maniacy. Jestem nowy na forum :) W FMa gram juz dłuższy czas to tak słowem wstępu.
Obecnie gram już 3 sezon FC Porto. Nie sądziłem, że tak fajnie będzie się nimi grać :D Zdobyłem w drugim roku Ligę Mistrzów (screeny przy okazji puszczę).
Mam pytanie, zawsze mnie nurtowało potwierdzenie tego. Opcja podczas meczu ''Nękanie rywali'' zawsze rozumiałem jako pressing, chyba dobrze? :lol:
Swoją drogą polecam Wam Fernando! Zajebiaszczy zawodnik :P Myślałem, że lepszych (równych też) nie ma od Sandro, Sissoko, M'vili itd a jednak ;D Ja zawsze miałem problem z młodymi tanimi bramkarzami. Wiem, że dobry jest Areola ale niechcą go puścić okazyjnie PSG. Znacie kogoś fajnego tak do 21 lat i góra 5mln ojro :>
Pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 04 wrz 2011, 13:37

Cortuis czy cos takiego dobry bramkarz z belgi :)

gatto78
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gatto78 » 04 wrz 2011, 13:51

fejkenq pisze:Cortuis czy cos takiego dobry bramkarz z belgi

Kojarzę, ale Genk niechce mi go puścić za mniej niż 10mln euro. Testuje narazie Zacharie Bouchera bo słyszałem, że się fajnie rozwija więc daję mu pograć. Po sezonie może do mnie przyjdzie za free Romero z Alkmaar. Ktoś wyżej pisał, że wolno się Kadlec rozwija i potwierdzam. Przez dwa sezony cieniował to wypożyczyłem go do Bayernu za 1mln euro i pierwokup za 15mln. Fajna opcja, bo albo mam kasę 8x większą niż sam za niego dałem albo nie i mam go spowrotem.

piotrcies - Mam pytanie, grałeś Porto pisałeś, powiedz mi jak u Ciebie radził sobie Hulk? Bo u mnie szaleje aż miło ;D

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 04 wrz 2011, 14:38

Porto grałem jeden cały sezon i część następnego. Grałem takim ustawieniem:

------------------------Kameni
Fucile--------Masiello-----Otamendi----Perreira
------------------------Fellaini
-----------------Jadson----Moutinho
Hulk---------------------------------------Rodriguez
----------------------Macheda

W pierwszym sezonie wypożyczyłem Machedę z United, chwilę później kontuzji doznał Falcao i Włoch zajął jego miejsce. Radził sobie znakomicie (w 30 meczowej lidze strzelił 15 lub 16 goli, a nie grał całego sezonu). Falcao po powrocie cieniował, więc za zarobione pieniążki wykupiłem Machedę (16 lub 18 mln euro).

Hulk był bogiem. Został królem strzelców, strzelił 31 bramek, a grał na prawym ataku (z początku uzdolniony, ale wyrobił się na naturalnego). Genialny, gdy schodzi do środka, nieraz sieknie z dystansu pięknego gola. Dodatkowo świetny fizycznie, więc grał od pierwszej do ostatniej minuty w niemal każdym meczu. Kontuzje się go nie imają, więc jest to pewna inwestycja. Zresztą on w każdym klubie się sprawdza, na każdej pozycji w ataku (choć FM nazywa to prawym-lewym skrzydłem, ale opcja "schodzący napastnik" już sugeruje grę w pierwszej linii). Kozak :wink:

W ogóle skład stworzyłem mocarny. Pieniędzy miałem sporo, więc mogłem wydać te 5-6 mln na Masiello, ok. 15 na Fellainiego i jakieś 8 na Jadsona. Oczywiście w ratach, ale starczyło. Fellaini miał genialnego konkurenta w postaci Fernando - potwierdzam, Brazylijczyk kozaczy. W całym sezonie nie przegrałem meczu, straciłem tylko kilka bramek. Zresztą daję skriny z tamtej gry:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

gatto78
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gatto78 » 04 wrz 2011, 15:08

Kombinuje ze screenami ale mi nie wychodzi :? Kiedyś umiałem to zrobić ;D Co do Porto....
Hulka ustawiam jako środkowego napastnika i daje rade. Nie gram skrzydłowymi a ustawiam to tak:

Hulk.......Neymar
Ganso
Cairney....Moutinho....Fernando
Alex Sandro...Otamendi...Kara...Danilo
Boucher

Taktyka fajna, obrońcy boczni super ofensywni co daje wielką przewagę w lidze ze słabymi. Toma Cairneya kupiłem za jakoś 3,2mln euro ale jest świetny, polecam go. Ganso i Neymar kupieni po 20mln euro na raty ale oczywiście są świetni i Hulk jest odciążony od strzelania goli :D Na ławce mam m.in. Guarina, Casemiro, Jamesa Rodrigueza i Falcao. W lidze w drugim sezonie strzeliłem 103 gole w 30 meczach. Aż dziwne, że taki skład uzbierałem w krótkim czasie (obawiam się, że szybko się znudzi taka łatwa liga porównując do składu). Ale narazie miło się gra ;D A i bym zapomniał kupiłem Buonanotte za 600tys euro i co wchodzi to strzela ;D Dostałem z resztą oferty już 50mln za Hulka i Ganso ;D Gdybym miał polecić ze składu w miare tanio kogoś to jak pisałem Fernando ale i Cairneya i Karę, gra u mnie na stoperze i strzela gole po rogach, jest świetny ale póżniej chce więcej kasy ;P

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 04 wrz 2011, 20:27

gatto78 pisze: Aż dziwne, że taki skład uzbierałem w krótkim czasie (obawiam się, że szybko się znudzi taka łatwa liga porównując do składu).
Hmmm, swego czasu zacząłem grę Benficą, więc pierwszym wyzwaniem było zdobycie mistrzostwa. Potem zdominowałem ligę i przez 10 sezonów było nudno. Ale inne były cele. LM, potem wygrywanie jej seryjnie, a na koniec przebicie SAF w klasyfikacji trenerów wszech czasów. Zależy jakie wyznaczysz sobie cele. Ja akurat starałem się nie grać mega gwiazdami, a swój zespół zbudowałem na utalentowanych i nieznanych zawodnikach. Więc jak już opanujesz Europę, to spróbuj zrobić rewolucję, kupować zawodników za mniejsze pieniądze, i tak dojść do sukcesów.

gatto78
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gatto78 » 04 wrz 2011, 22:09

bartbuks pisze:Ja akurat starałem się nie grać mega gwiazdami, a swój zespół zbudowałem na utalentowanych i nieznanych zawodnikach.
Właśnie mając dobry już skład ściągam jedynie młodych nieznanych 15-17 latków, bo fajna sprawa grać póżniej wychowankami :D I o ile zawsze staram się grać dużą ilością graczy z danego kraju to z Portugalczykami mam problem, bo wybitnych dostępnych dla mnie nie ma a odziwo młodzi jakoś nie bardzo ciekawi w stosunku np. do wiadomo Brazylii. Dla ułatwienia jakby Benfica wyprzedaje najlepszych, tylko Kagawę ściągneli. Poza tym co ciekawe ściągając Ganso i Neymara i przedłużając kontrakt Hulkowi wykorzystywany budżet na kontrakty wzrósł prawię o połowę :shock:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6654

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 wrz 2011, 18:03

Sports Interactive i SEGA Europe Ltd. z przyjemnością informują, że Football Manager 2012 na PC i Mac, będzie dostępny 21 października 2011 roku.
Rzeczywiście przed świętami :lol:

Awatar użytkownika
Puzon93
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Puzon93 » 12 wrz 2011, 19:19

Nie mogę się już doczekać :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”