Juventus Turyn (zbiorczy) - Strona 28

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Czy Juventus będzie mistrzem Włoch w sezonie 2005/2006?

Tak
117
64%
Nie
65
36%
Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 28 kwie 2005, 13:37

Dziwne... afera Juventusu jest już od kilku miesięcy chciano im zabrać wszystkie trofea z lat 90`. Włoska piłka przeżywa kryzys czekam aż to się skończy

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 28 kwie 2005, 13:40

Corinthians pisze:Dziwne... afera Juventusu jest już od kilku miesięcy chciano im zabrać wszystkie trofea z lat 90`. Włoska piłka przeżywa kryzys czekam aż to się skończy
Z tego co wiem to oficjalnie nie chcieli im zabrać tylko trenerzy się o to ubiegali. Jak narazie ta sprawa idzie w dobrym kierunku dla Juventusu, ale teraz wychodzi na jaw wiele spraw związanych z dopingiem co ukazuje w bardzo złym świetle całe Calcio...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 kwie 2005, 13:53

Tomus wszystko ładnie pieknie oby to sie dobrze skończyło ale prosze nie pisz takiego czegoś - "że trenerzy" - bo każdy piłkarz to przedwszystkim człowiek a jak by zakali i zbijać ?? Nie to jest złe myślenie.

Ten sezon pokazuje ze piłka jest fantastyczna ale struktury Calcio nie do końca. Naprawde nie jest dobrze.

Niechce zbytnio zagłębiać sie narazie w tym temat bo nie ma sensu i tak już swoje każdy powiedział o takich sytuacjach.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 28 kwie 2005, 14:01

Zaza chodziło mi o to, że trenerzy poszczególnych klubów chcieli odebrania Juventusowi trofeów z tamtych lat, ale to było tylko gdybanie bo chyba żadna federacja na to nie poszła.

Ja także mam nadzieje na szybkie zakończenie wszystkich spraw w Calcio bo to nie przynosi wstydu tylko Serie A, ale całej Europie bo przecież niektóre rzeczy działy się podczas meczy pucharowych. Jestem ciekaw tej taśmy, ale niestety nie mam włoskich programów dlatego prosiłbym o głębsze wyjaśnienie gdy to pokażą (ok. godz 23.00). Liczę na Ciebie Zaza bo pewnie Ty będziesz to oglądał. Mam nadzieje, że to nic wielkiego i sprawa ucichnie bo naprawde szkoda mi Parmy :?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 kwie 2005, 14:16

Wiesz tylko że ta sprawa "wypłynałe z dnia na dzień" i mało jeszcze sensownych - konkretnych komentarzy ... może dla tego że czekają na ten cały film video.

Zauwaz że sprawa z Juve toczyła sie przez lata i każdy mega "znawca" w Europie typu [to tylko przykład na polakach] Tomaszewski i Boniek [ czyli "Lepperzy Polskie piłki"] wtrącili swoje dwa grosze ale były też mądre kometarze tylko że ile to trwało... to narazie jest troche inna sprawa..

Mam Rai Due i bede oglądał także napisze Ci tu co tam było takiego.

Obym Ich wyśmiał wszystkich z tej telewizji... w nocy

Tylko to nie bedzie pewnie o 23 bo znając Włoski klimat przed 2 godziny bede znawcy [nawet Boniek może] a potem ten film. Zreszta o 23 dzieci nie śpią jeszcze a to nie wypada pokazywać na dobranoc [tak wnioskuje przynajmie]

POZDRO

Awatar użytkownika
tswidok
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tswidok » 28 kwie 2005, 16:06

Szymkowiak coraz bliżej Juventusu!

Mirosław Szymkowiak, który w przerwie zimowej przeszedł z Wisły Kraków do tureckiego Trabzonsporu, jest coraz bliższy gry w słynnym Juventusie Turyn - tak przynajmniej informuje "Przegląd Sportowy", powołując się na włoskie gazety.

O zainteresowaniu Juventusu Szymkowiakiem pisze turyński "Tuttosport". Polaka oglądał już Galileo Ferraris, współpracownik Fabuio Capello, i jego opinia jest jak najbardziej pozytywna. Według tego dziennika na dniach do Trabzponsporu ma wpłynąc konkretna oferta.

O sprawie transferu Szymkowiaka napisała także "La Gazzetta dello Sport", która zatytułowała jeden z artykułów: "Polak się spodobał".

Więcej szczegółów w "Przeglądzie Sportowym"

Awatar użytkownika
veelden^
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: veelden^ » 28 kwie 2005, 16:17

rozmawialem ze znajomym z wloch i on mi mowil, ze rzeczywiscie dzienniki wloskie o tym pisza, ale podobno powoluja sie one na doniesienia polskiej prasy :P a znowu polacy powoluja sie na wloskie dzienniki, czyli mamy absurd 8) dla mnie malo prawdopodbne aby zawital do turynu

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 kwie 2005, 18:46

Na temat Szymka napisałem coś ciekawego w Temacie - Włoch - Transfery (zbiorcze)

Sytuacji z Fabio nie bede jeszcze komentował bo nie wypada....

Ale słyszeliście już ?? Zlatan zawieszony - Brawo Lega Calcio szczerze przyzjajcie że należało mu sie bo poprostu doś zachował sie jak prostak.

Dzisiaj w magazynie serie A padły znów słowa ostre w kierunku Juve "Nasz człowiek z Rzymu" troche przesadził ale 70% to prawda co powiedział. Kto słyszał wie... niestety

Awatar użytkownika
veelden^
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: veelden^ » 28 kwie 2005, 19:05

*_For_zaza_Milan_* pisze:Dzisiaj w magazynie serie A padły znów słowa ostre w kierunku Juve "Nasz człowiek z Rzymu" troche przesadził ale 70% to prawda co powiedział. Kto słyszał wie... niestety
tzn.? moglbys strescic o co chodzi, bo niemialem przyjemnosci tego ogladac, a ciekawi mnie czego znowu chca od Juve :?: :?

co do Zlatana to co mialem do powiedzenia juz powiedzialem i dla mnie temat jest skonczony.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 kwie 2005, 19:25

Powiem Ci szczerze że ma dzisiaj jakoś doś Calcio :( odziwo ...

Co do magazynu to jak zawsze telefonicznie z Rzymu koleś mówi co sie dzieje w Włoskiej piłce. Dzisiaj więcej troche o Juve ale dzisiajszego news nie porószyli i dobrze.

Powiedział o transperentach "brudnych" na meczu Lazio : Juve i skandalu -

O tym że Włosi znów chuczą że sedzia kupiony że faul Thurama był ewidentny że doliczył tylko 55 sekund.

Że goś frajerstwa Totti przeprosił i oobiecał poprawe ale wymaga szacunku a Moggi jak zwykle skacze że to spisek i nie można tak... to jest Juventus . ....

La Gazzatta i Corrierra wyliczyły że sedziowie w tym sezonie popełnili 15 karygodnych błedów na kożyść Juve a 5 przeciwko [ale nie tak ewidentnych]

No i o wyczerpaniu juz graczy Capello przed końcem sezonu - Włosi chcą zapomnieć o mecz z Lazio bo był "dziwny"

Także nie ciekawie troche przedstawił klub.

Ale rozwalił mnie to że on powiedział że w piatek Tutto [chyba] napisał że Ancelotti odejdzie bo pokucił sie z Shevą a w sobote Carlo zostaje i cool graja o LM. Głupki jaka to była kłótnia dostał WP :D

Awatar użytkownika
veelden^
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: veelden^ » 28 kwie 2005, 19:38

dzieki

ja mam juz tego dosc od wczoraj, kiedy przeczytalem o tym programie. teraz te brednie jeszcze. ok z niektorymi rzeczami sie mozna zgodzic, ale z tym lazio, ze byl "dziwny", to sie nie zgodze. bylo duzo fauli, ale raczej bez jakis dluzszych przerw. szybko sie podnosili i grali wiec nie bylo sensu dluzej przedluzac. faul thurama nie byl ewidentny, ewidentnie to fillippini sobie pilke za mocno wypuscil i pewnie myslal tylko o tym jak sie ladnie przewrocic, a rzeczywistym bledem, a raczej niedopatrzeniem sedziego to byl brak czerwonej kartki dla tacchiego, bo troche przycial swoim zachowaniem i moim zdaniem to jedyne do czego mozna sie przyczepic. faktem jest, ze ludzie juz teraz na sile szukaja takich pierdol, zeby zgnoic Juve, tylko, ze nie widza, ze sami staja sie juz meczacy :? teraz ktokolwiek przegra z Juventusem to napewno przez sedziego :x nie moge juz tego sluchac, dobrze, ze jest juz ten dlugi weekend to sobie odpoczne od tego wszystkiego na lonie natury :D

tyle odemnie

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 kwie 2005, 19:52

Ja juz postanowiłem sie nie wypowiadać za bardzo o tym wszystkim... mecz Lazio : Juve 0:1 ale Lazio mi zaimponowało szczególnie Oddo i starczy Filipini. Ale 0:1 ....

Powiem Ci że jak Milan zdobedzie scudetto to dla mnie bedzie ono jak 3. Co prawda jeszcze nic nie wyjaśnione w kwesti scudetto bo piłka w grze. Ten sezon jest "chory" ma momety wspaniałem piłki - gry która zaskakuje wszystkich ale ma tez to czego nie powinień mieć :(

Co to tego filmu to są nawet tacy do sądza że nawet kariera Fabio legnie w gruzach... Sam nie wiem co o tym myślec bo wierzyłem że to nie on... Po magazynie zadzwonił do mnie koleś i pyta sie co ja o tym wszystkim sądze bo słyszał czytał i ma depresje ... że jest załamany że znów serie A.. Szczerze trzeba powiedziec że to rzuca kolejny raz tak złe świetło na Calcio że tylko sie zabijać ...

Przeciesz to jest chore wszystko :(

Awatar użytkownika
veelden^
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: veelden^ » 28 kwie 2005, 20:02

ja narazie poczekam do tego filmu, a poki co, tak jak pisales pod ktoryms z newsow, powstrzymam sie od komentarzy. faktem jest, ze sytuacja jest cholernie nieprzyjemna :cry:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 kwie 2005, 20:07

No właśnie trzeba sie wtrzymać nawet z "myśleniem" o tym... "Napisałem zazwyczej ja jestem pierwszy tym razem bede ostatni..." i nie ma tematu.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 kwie 2005, 21:56

Przepraszam że pisze posta pod postem -- Suchajcie mówie teraz do fanów Calcio posiedających dekoredy Cyfry. Dzisiaj o 23 miał być ten program na Rai Due [144] ale ... chyba Włosi zablokowali program z nadajników i tylko można oglądać z nadajników nie ziemnych. Czyli praktycznie tylko dla Włochów :D

Chyba że coś jest innego. Tez macie taki problem ?? Napisz Ktoś jak wiecie coś. Chyba to nie przez pogode tym bardzie dzisiaj ?? Ja przeprogramowałem dekoder ale nadal lipa .. wiecie coś ??

Tomus zanosi sie że lipa.. zrobili Nas :twisted:

EDIT --Alarm odwołany [hehe] zanosi sie że jednak nie bedzie lipa. Tylko to jest "manerw taktyczny" hehe :D

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”