Boks - Strona 26

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Boks

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 23 lip 2011, 13:51

fieldy pisze:Jakby Andrew wrócił w takiej dyspozycji jaką miał w walkach z Riddickiem Bowe to by dziś wszystkich zmiótł z ringu.
Oj fieldy, fieldy... Sam przecież wiesz, że to jest tak możliwe jak to, że petr przestanie kasować swoje posty. Andrew ma tyle lat na karku, że jedyną opcją są walki pokazowe z innymi emerytami. A waga ciężka sprzed 10-15 lat, a ta dziś to inna epoka.

no wiem i co z tego, przecież nie napisałem, że wróci i zmiecie :lol:

petrdcm
Internetowy napinacz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 23 lip 2011, 14:20

bartbuks pisze:Oj fieldy, fieldy... Sam przecież wiesz, że to jest tak możliwe jak to, że petr przestanie kasować swoje posty.
Podobnie możliwe jak to że bart wreszcie zrozumie że nie jestem zainteresowany jego umizgami w moim kierunku.
Podobnie możliwe jak to że bart napisze coś z sensem.
Podobnie możliwe jak to że bart zrozumie że jak jest dana opcja to czasami się z niej korzysta jak się uzna że są błędy czy po wstawieniu że post nie pasuje do tematu.
Jak się tak zastanowić to większe szanse są na to co pisze fieldy niż na to że bart zacznie w ogóle cokolwiek rozumieć :lol:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 23 lip 2011, 14:27

petrdcm :zgoda: Nie denerwuj się, bo zrobią Ci się kurze łapki :)

A tak w temacie. Z ciekawości przejrzałem zagraniczne serwisy, aby sprawdzić czy ktoś napomknął o sytuacji Diablo Włodarczyka. Niestety jakoś nikogo to nie interesuje. Potwierdziło to moje przypuszczenia. Osobiście uważam K"D"W za średniego boksera, który jest medialny, dzięki czemu u nas zyskał taki status.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 23 lip 2011, 14:32

bartbuks pisze:petrdcm :zgoda: Nie denerwuj się, bo zrobią Ci się kurze łapki :)
Ty to już nie tylko łapki ale i cały nawet piórami obrosłeś. Idź usiądź gdzieś uspokój się i nie pisz do mnie do póki nie zniesiesz jajka koguciku :lol:

bastek77
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bastek77 » 09 wrz 2011, 13:56

znaleźliście już jakiś sposób na oglądanie walki adamka i kliczki? bo mi nie bardzo się widzi płacenie 40 złotych za walkę w polsce… żadna telewizja nie stanęła na wysokości zadania? wszystkie chcą dodatkowo zarobić? beznadzieja

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 802

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 09 wrz 2011, 13:59

HBO i RTL będą transmitowały walkę. Poza tym na pewno gdzieś w necie znajdziesz :wink:

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 09 wrz 2011, 14:21

bastek77 pisze:znaleźliście już jakiś sposób na oglądanie walki adamka i kliczki? bo mi nie bardzo się widzi płacenie 40 złotych za walkę w polsce… żadna telewizja nie stanęła na wysokości zadania? wszystkie chcą dodatkowo zarobić? beznadzieja
Nie bardzo jesteś w temacie. Co znaczy żadna?

Realizatorem medialnym będzie chyba wyłącznie jedna telewizja niemiecka (żadnej innej kamery żadnej innej stacji telewizyjnej podobno ma nie być), która na czas walki wieczoru "zaśpiewała" sobie, że zakoduje sygnał i krzyknęła sobie za odkodowanie jakąś sumkę a u niej będzie za darmo. To według ciebie jak ktoś chce obejrzeć coś za taką dodatkową opłatę w innej stacji to niby czemu stacja (jeśli nie musi lub nie chce) ma za niego płacić?
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2011, 14:32 przez petrdcm, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 09 wrz 2011, 14:32

Swoją drogą widzę żeście obcykani to może ktoś mi wytłumaczy skąd Niemcy mają obecnie taki monopol na boks? Nie mają jakichś gigantycznych tradycji (no poza Schmellingiem), nie mają obecnie świetnych bokserów, a wszystkie prestiżowe walki odbywają się tam - a to Stuttgart, a to Gelsenkierchen, a to Hamburg. O co chodzi? Kiedyś boks kojarzył mi się z Ameryką, a teraz ciągle u tych Niemców.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 09 wrz 2011, 14:35

Ebi pisze:Swoją drogą widzę żeście obcykani to może ktoś mi wytłumaczy skąd Niemcy mają obecnie taki monopol na boks? Nie mają jakichś gigantycznych tradycji (no poza Schmellingiem), nie mają obecnie świetnych bokserów, a wszystkie prestiżowe walki odbywają się tam - a to Stuttgart, a to Gelsenkierchen, a to Hamburg. O co chodzi? Kiedyś boks kojarzył mi się z Ameryką, a teraz ciągle u tych Niemców.
Przecież to proste. Zobacz sobie chociażby ile w mediach polskich jest kapitału niemieckiego to będziesz miał jakiś obraz sytuacji.

Druga sprawa, że się kojarzy z Ameryką to fajnie tylko taka mała różnica że to nie amerykanie będą boksować.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 09 wrz 2011, 14:37

Niezbyt. Kapitał jak kapitał, ale w latach 90-tych tak wiele walk nie miało tam miejsca. A teraz nawet jak boksuje Brytyjczyk z Ukraińcem i to i tak naparzają się w Niemczech. Tak trudno zrobić jakąś zajebistą walkę w Londynie, Kijowie czy wspominanym przeze mnie z sentymentem Madison Square Garden?

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 09 wrz 2011, 14:43

W latach 90-tych, ekspansja tego kapitału nie miała miejsca jak dziś.

Brytyjczyk z Ukraińcem? Teraz Polak z Ukraińcem i co tego. Po pierwsze walki Witalija realizowała zazwyczaj stacja niemiecka a nie inna która najczęściej nadaje sygnał z walk w Ameryce.

Raz, że to może być związane z jakimś aspektem rejonizacji wpływów danych mediów, a dwa że niekoniecznie tamtej telewizji musiało się to opłacać. Tu nasz Bokser ma dostać ileś tam milionów zł za walkę, podczas gdy w Ameryce walki "chodziły" po ileś mln $. Także niekoniecznie większe stacje musiały być tym zainteresowany bo w porównaniu z innymi walkami to dla nich może zbyt marny kąsek.
Ebi pisze:Tak trudno zrobić jakąś zajebistą walkę w Londynie, Kijowie czy wspominanym przeze mnie z sentymentem Madison Square Garden?
A po cholerę jak to będzie we Wrocławiu :!: Jakby było gdzieś na świecie to byś się żalił że u nas zacofanie i walk nie ma, co :?:
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2011, 14:46 przez petrdcm, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 09 wrz 2011, 14:46

Pisałem o walce Kliczko - Haye.

Nie marudziłbym na ten temat, bo nie jestem marudą ani internetowym zgredem, któremu wiecznie źle a sam jest życiowym kundlem.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 09 wrz 2011, 14:48

Ja też. I w tym kontekście przecież napisałem że walki Kliczki realizowała zazwyczaj stacja niemiecka. A już szczególnie w europie.

Jasne, to po co pytałeś o możliwość w Medison czy gdzieś tam skoro będzie u nas w kraju.
Ebi pisze:Niezbyt. Kapitał jak kapitał, ale w latach 90-tych tak wiele walk nie miało tam miejsca. A teraz nawet jak boksuje Brytyjczyk z Ukraińcem i to i tak naparzają się w Niemczech. Tak trudno zrobić jakąś zajebistą walkę w Londynie, Kijowie czy wspominanym przeze mnie z sentymentem Madison Square Garden?
Aha, i jeszcze jedna ważna rzecz do tego. Otóż pionierem europejskiego boksu na światowym poziomie był Gołota który walczył głównie w USA bo tam byli mistrzowie, więc trudno aby było tak jak teraz.

Awatar użytkownika
Pan_Eryk
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pan_Eryk » 09 wrz 2011, 16:09

czytalem gdzies na fejsie ze na rtlu ma być walka za darmo i ze nie ma byc kodowana. enka chyba nawet przesunela na 109 kanal http://www.facebook.com/event.php?eid=258115964222840 tutaj ktos to zamiescil

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 09 wrz 2011, 16:19

pracuje w cyfrowym polsacie i potwierdzam walka bedzie na rtl-u kto ma niech sie cieszy, a kto nie niech przestawi sobie antene na satelitę astrę to tez zlapie ten kanal

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”