Boks - Strona 27

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 243

Re: Boks

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 11 wrz 2011, 0:10

Nicht ferschlagen i koniec walki :lol: Walkę oglądałem na RTL trochę tnęło(w najważniejszych momemntach :/) no ale dało się oglądać...Powiem tak Kliczko albo się naprawdę zmęczył albo jest takim dobrym aktorem przy udzieleniu wywiadu :D
Adamek po 3-4 rundzie wydawało się że już ma dość - zero pracy nóg,uderzenia Adamka to na Kliczkę choćby komar usiadł normalnie Kliczko się z nim bawił :D

10 mln dolarów minus podatek,operacja nosa jakieś 8,5 może będzie miał :roll: No cóż w innych klasach tyle by nie zarobił,w ciężkiej niestety nie ma przyszłości także zobaczymy co dalej? :roll: Rewanż,Władimir? :lol:

E: I tak mnie rozbawiło przed walką w RTL hasło Michalczewskiego dziękując za wywiad: "Danke,ich liebe dich Deustchland" :haha:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 wrz 2011, 0:13

Tym razem wiara góry(Kliczki) nie przeniosła.

Obecną siłę wagi ciężkiej pokazuje fakt, że największe nadzieje pokładane są w cruiserach, co chwila pojawiają się nowe pasy (Szczytem jest to, że Powietkin się może nazywać mistrzem świata). Niczego Kliczkom nie umniejszam, ale takiej dominacji w latach świetności królewskiej dywizji na pewno by nie zdobyli.

Vitali jest lepszy i to dużo od brata. Ciężko znaleźć kogoś kto pokona, któregoś z Ukraińców. Nie sprostali Haye, Adamek, Povietkin sobie przypomni o nich gdy będą jedną nogą nad grobem.

Brawo dla Adamka. Przegrał, co się zdarza. Nie zrobił z siebie takiego idioty jak Haye i próbował przynajmniej walczyć. Jaka jego przyszłość? W wadzę ciężkiej chętnie zobaczyłbym go przeciwko Haye'owi, który go dziś obraził. Jak nie to powrót do wagi cruiser.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2402
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 wrz 2011, 0:13

Kurde, za takie pieniądze to i ja mogę z Kliczką walczyć.

petrdcm
Internetowy napinacz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 11 wrz 2011, 0:15

Gołota walczył (gdy był w optymalnej formie) w latach serii bokserów legendarnych, i był w tym b. dobry. Raz sędziowie podyktowali mocno wątpliwe uderzenia poniżej pasa - jeden był na pewno ale czy aż trzy? Później po kilku latach sędziowie podyktowali wątpliwy remis pomimo, że "z gry" Andrew miał przewagę.

Teraz walczył Adamek i serducha mu odmówić nie można, ale niestety powiedzmy sobie szczerze, nie ma naturalnych warunków do walk w tej kategorii wagowej. Tym bardziej że walczył z bokserem niekoniecznie wybitnym, ile z b. solidnym w swoim fachu nie mającym kilku równorzędnych rywali, a przewaga rywala była znacząca.

Niemniej Adamek i tak zaprezentował się lepiej na tle silniejszego z braci Kliczko niż niedawno Brytyjczyk, z tym drugim dużo wolniejszym.

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 11 wrz 2011, 0:24

Zgadzam sie petrdcm . Myślę , że Gołota z czasów swojej świetności miałby duże szanse z Kliczką . Adamek jest szybki ,dynamiczny , ale nie ma ciosu . Pokazał to we wcześniejszych walkach w kategorii cięzkiej . Nie potrafił znokautować McBride , z którym przed czasem wygrał stary Gołota i nie dawno Mariusz Wach . Emerytowanego Granta również nie potrafił postać na deski , nie wspominając o innych rywalach. Adamek może poczekać aż Vitalij skończy kariere , wtedy być może dostanie ponownie szanse walki o pas .

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 11 wrz 2011, 0:25

Czy Adamek pokazał więcej niż Haye z braciami Kliczko to mam wątpliwości :roll:

Adamek już od 3-4 rundy zdychał,zagrożenia,ba uderzeń praktycznie żadnych - można być patriotą,potępiać Haye za jego zachowanie ale trzeba powiedzieć jasno Haye był lepszy z braćmi Kliczko a przynajmniej wygrał więcej niż 1 rundę bo tyle wygrał Adamek(runda 4) reszta to dominacja Kliczki i ew. remis w 7 gdzie praktycznie przechodzili całą :)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 11 wrz 2011, 0:30

Z tymże Adamek walczył z lepszymi z braci. Witek>Władimir.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 11 wrz 2011, 0:31

ddemon,
Idąc tym torem to można wysnuć śmiały wniosek że i Sosnowski był lepszy. Ale tu nie chodzi o unikanie ciosów i próby dotrwania walki tylko próby zwycięstwa, pójścia na wymianę ciosów, tyle że średnio udaną.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 11 wrz 2011, 0:50

petrdcm

Proszę nie porównuj Sosnowskiego do Adamka,nie snuj wniosków bo jedyne co Albert potrafi to wystąpić w Big Brotherze ;]
Do dzisiaj nie wiem czemu Kliczko wybrał jego i dał mu szansę stoczenia walki o pas :roll: On się z nim jeszcze bardziej bawił niż Góralem...
Jak dla mnie coś nie poszło nie tak,to nie był ten sam Adamek nawet z poprzednich walk,oczekiwałem coś podobnego jak Haye-Władimir a już po 3 rundzie czekałem tylko na nokaut...Nie było żadnej pracy u nóg,zero omijania ciosów-czerwony spuchnięty nos nie zrobił się z niczego o ile pamiętam Adamek takiego nie miał gdy wchodził do ringu :P
Brakowało też chyba kondycji,może temperatura,walka na świeżym powietrzu była przyczyną taką a nie innej dyspozycji Górala..

Haye może i walczył z gorszym z braćmi ale pokazał w/g mnie większy charakter,większe serce i miał większe szanse nie tyle że walczył ze słabszym z braćmi ale poprostu stworzał większe zagrożenie - Adamek nie zrobił żadnego...

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 11 wrz 2011, 1:15

ddemon

Porównuję bo jest do tego uzasadnienie. Obie zakończyły się podobnie :P

Co do Haye, właśnie dlatego stwarzał większe zagrożenie ponieważ tamten był słabszy, m.in. dużo wolniejszy, oraz czysto boksersko od brata słabszy. Także sugerowanie że te czynniki nie miały wpływu na jakość jaką Haye był w stanie prezentować, jest dziwne.

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 11 wrz 2011, 13:34

Haye wcale nic wielkiego nie pokazał . Przed walką zapewniał , że rozniesie Kliczke , znokautuje . Próbował wygrać na punkty , co od początku było skazane na niepowodzenie. Mistrza się nigdy nie pokona na punkty (tylko parę takich przypadków było ) . Dlatego Adamek przynajmniej próbował , chodź też za wiele nie zrobi . Haye jest bokserem słabym,który tytuł zabrał jeszcze słabszemu ( Wałujewowi ) . Tomek powinien wrócić do kategorii pół ciężkiej , tam jest jego miejsce .

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 11 wrz 2011, 14:19

Najbardziej mnie załamało jak bodajże w 3 rundzie Adamek poleciał na liny, a Kliczko, który mógł go dobić, pokazał mu rękawicami żeby wstał :roll:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 11 wrz 2011, 15:32

Też to zauważyłem. Zresztą już tak od 3 rundy miałem wrażenie, że jak tylko Ukrainiec by chciał to by przyśpieszył i skończył tą walkę w minutę-dwie. Chyba jednak nie chciał robić takiej przykrości publice, która nie wiem z jakiej paki go wygwizdała.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 11 wrz 2011, 15:39

Zico_FCI pisze:Chyba jednak nie chciał robić takiej przykrości publice, która nie wiem z jakiej paki go wygwizdała.
Z najprostszych pobudek, bo walczył przeciwko Polakowi i nie dał cienia nadziei na nieoczekiwane zwycięstwo Adamka :wink:

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 11 wrz 2011, 18:13

Zico_FCI pisze:Też to zauważyłem. Zresztą już tak od 3 rundy miałem wrażenie, że jak tylko Ukrainiec by chciał to by przyśpieszył i skończył tą walkę w minutę-dwie. Chyba jednak nie chciał robić takiej przykrości publice, która nie wiem z jakiej paki go wygwizdała.
Chyba nie oczekiwałeś że będą mu bić brawa ? Nawet piknikowa publiczność w czasie meczu z Niemcami w Gdańsku , czasem zagwizdała .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”