Seriale - Strona 36

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
moja_stopa
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moja_stopa » 29 sie 2011, 20:29

The Shadow Line - godny polecenia. jeśli mowa o brytyjskich serialach, genialny jest Luther (pierwszy sezon bodajże 6 odcinków, drugi tylko 4 ; całość miażdży) oraz The Runaway (6 epizodów). że o Misfits nie wspomnę, bo to chyba zna każdy.

cztery sezony Entourage obejrzałem w 24h, później nadganiałem aż dotarłem do ósmego sezonu, nie mogę się doczekać każdego nowego odcinka, aż szkoda, że zaraz się kończy...

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 29 sie 2011, 20:38

moja_stopa pisze:The Shadow Line - godny polecenia. jeśli mowa o brytyjskich serialach, genialny jest Luther (pierwszy sezon bodajże 6 odcinków, drugi tylko 4 ; całość miażdży) oraz The Runaway (6 epizodów). że o Misfits nie wspomnę, bo to chyba zna każdy.

cztery sezony Entourage obejrzałem w 24h, później nadganiałem aż dotarłem do ósmego sezonu, nie mogę się doczekać każdego nowego odcinka, aż szkoda, że zaraz się kończy...
Luther już cały obejrzany szkoda tylko, że tylko 4 odc drugiego sezonu z chęcią obejrzał bym więcej ! Od siebie mogę polecić The Killing dość wciągający i fajnie się ogląda :)

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2455

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 29 sie 2011, 20:39

The Killing oglądałem, fajny niskobudzetowy , klimat ma, lecz zakończenie mnie zdenerwowało

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 29 sie 2011, 20:40

Leverege nie widziałem. Damages polecam, pierwszy sezon to totalny crack, potem trzyma dobry poziom. Ja uwielbiam klimaty prawnicze, więc u mnie ma dodatkowy plus.

Brytyjskie propozycje chętnie sobie przyswoję, chociaż ostatnio seriale zastępuje sobie czytając Pieśni Lodu i Ognia, wciąga nie mniej :D

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 29 sie 2011, 20:42

League pisze:The Killing oglądałem, fajny niskobudzetowy , klimat ma, lecz zakończenie mnie zdenerwowało
Czy czasami ten serial nie przypominał Ci czasem troche Twin Peaks ?

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2455

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 29 sie 2011, 21:11

Czy czasami ten serial nie przypominał Ci czasem troche Twin Peaks ?
Twin Peaks nie oglądałem, niestety.
Teraz cisne Breaking Bad: Walt i żonka mnie wnerwiają trochę ale Hank i Pinkman to są kozaki.
The Crimson Petal And The White pobrałem , brytyjski 4 odcinkowy o 19-wiecznej prostytutce na bazie jakiej książki. nawet.
4 sezon Flashpoint się zaczął, kanadyjski o elitarnej jednostce policji, niby housowaty (bo jeden odcinek jeden przypadek ale przyjemnie czas leci)

Kurczę, na dysku znalazłem Any human heart, Crash,Havaii - 5-0, Martina Coles The Take i Exile.... Ktoś wie czy warto oglądać? Bo musiałem to kiedyś zgrać od kumpla i o tym zapomniałem a burdel mam na dysku nie ogarnąłem tego jeszcze.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 01 wrz 2011, 21:42

Niedługo 8 sezon House`a. Myślałem, że HL zrezygnował już z gry w serialu i miał odejść, a tutaj niespodzianka. Fabuła będzie oparta o pobyt głównego bohatera w więzieniu. Zresztą sami zobaczcie.

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 01 wrz 2011, 21:57

Laurie ma podpisany kontrakt na bodajże 8 sezon. Serial będzie dopóki Hugh będzie grał. Już teraz wiadomo że 8 sezon będzie mieć okrojony budżet. Sama akcja rozpocznie się rok po "wjeździe na chate" Housea :lol: Cuddy nie będzie w kilku, albo nawet kilkunastu pierwszych odcinkach.
Zraziłem się do House'a po 6 sezonie. Według mnie był najgorszym jakie powstały. Myślałem że ten wózek dalej nie pojedzie. Dzisiaj właśnie skończyłem oglądać 7 sezon i był jednym z najlepszych. Chciałbym żeby wrócił dawny chamski House. Na pewno obejrzę 8 sezon. Klimaty więzienia to coś co bardzo lubię. I ciekawi mnie co żydek pocznie z ciążami swoich kobiet.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 01 wrz 2011, 22:08

Zachęcony pozytywnymi opiniami forumowiczów sięgnąłem po Luthera i serial okazał się genialny. Jak zobaczyłem, że główną role gra w nim Idris Elba (dla większości z was znany z The Wire, gdzie wcielił się w postać Stringer Bella) to od razu wiedziałem, że będzie to konkretna produkcja. Polecam każdemu :!:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 07 wrz 2011, 20:16

League pisze:The Killing oglądałem, fajny niskobudzetowy , klimat ma, lecz zakończenie mnie zdenerwowało
Parę rozwiązań na skróty w tym serialu i nie rozumiem tych głosów o zakończeniu. Jest lepsze, bo właściwe zakończenie w tym momencie sprawiłoby, że cały sezon byłby dużo bardziej banalny. Spodziewałem się więcej po The Killing, klimatycznie skandynawsko, ale do Bezsenności Nolana dużo brakowało. A czasu na rozwinięcie historii dużo więcej.
League pisze:Any human heart
Obrazek
Bardzo polecam, świetna rzecz. Bez wyciskania łez, nawet bohatera ciężko nazwać sympatycznym. Po pierwszej części miałem wątpliwości, ale nawet kiedy fabularnie nie zachwyciło, to jednak coś w sobie miało. Zostałem i nie żałuję. Wcześniej były produkcje o ludziach, którym pomimo przeciwności losu się wszystko udaje, teraz na topie są komediodramaty o zwyrodnialcach i pod tym względem Any Human Heart jest dosyć wyjątkowe. O szczęściu i o pechu, i wszystkich pobudkach, które kierują ludźmi (w pewnym odcinku dowiemy się, ze nie ma ich zbyt wiele :lol:). Bardzo życiowe :).

I jeszcze do Rubiconu i Terriers chciałbym polecić Lights Out.
Obrazek
Bardzo pozytywna historia i pozytywny główny bohater. O byłym bokserze, który musi ubrudzić sobie ręce i o rodzinie pasożytów. Ja byłem zauroczony :). Fantastyczne postacie, Lights miał naprawdę charyzmę, scenariusz też dobry. Pod koniec chyba musieli skracać wątki, ale większość na świetnym poziomie. Dobry zapychacz czasu.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6613

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 wrz 2011, 15:01

http://www.filmweb.pl/news/Andy+Whitfie ... Cyje-77684

Szkoda chłopa, taki tur pokonany przez raka...

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 12 wrz 2011, 21:23

Ehh i koniec Entourage. Ostatni odcinek ckliwy, ale nie mogło byc inaczej. Szkoda tylko, ze Drama sobie kobity nie znalazł, bo Turtle chociaz milionerem został. Bedzie troche brakowało chłopaków, teraz trzeba czekac na film i leciec do sklepow po dvd. A swoja droga odkad Hank ruszyl dupsko z łożka, to czwartym sezonie Breaking Bad zaczeło sie cos dziac i forma znow rewelacyjna. Mimo wszystko troche za mało w obecnej serii najlepszego prawnika w stanie Nowy Meksyk :(

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 13 wrz 2011, 3:25

Może w filmie w końcu dowiemy się jak ma na imię żona Ariego :lol:.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 13 wrz 2011, 8:49

piwus pisze:Może w filmie w końcu dowiemy się jak ma na imię żona Ariego :lol:.
Chyba się wczoraj dowiedzieliśmy :P

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 13 wrz 2011, 12:04

No właśnie, Lloyd sie wygadał :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”