Polskie kluby w europejskich pucharach - Strona 170

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Ile polskich drużyn dotrwa do IV rundy eliminacyjnej?

Wszystkie
4
20%
Trzy
1
5%
Dwa
6
30%
Jeden
2
10%
Żaden
7
35%
petrdcm
Internetowy napinacz
Reputacja: 0

Re: Polskie kluby w europejskich pucharach

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 15 wrz 2011, 23:59

MGiggs nie czepiaj się Kamila. Jakoś nikt nie płacze że poziom LM jest obniżony bo drużyna z Rosji przegrała z Apoelem.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 16 wrz 2011, 0:02

Urojenia o czym ty człowieku prawisz jaki urojenia? to, ze Odense wyleminowało Panathinaikos Ateny to fakt, to że wygrało u siebie z Villareal to fakt.

Co do tego, ze Wisła nadałby kolorytu LM to gdzie ja coś takiego pisałem? Próbujesz mnie marnie zaatakować, ale to Ci się nie uda, bo innym lepszym się nie udawało. A ty jesteś idiotą który nie umie czytać, także na tym dyskusję z tobą kończę, bo nawet jakbym tu wyłożył 2+2 na liczydle to i ty tak byś tego nie skumał.

Pozdrawiam.
CO do klasy Dunczykow nie bede sie wypowiadac bo to argument tak zenujacy ze przebija wpisy Wilmora o lewej nodze.Zaiste ekipa Dzemby to wielka ekipa :lol:
No i gdzie ja coś takiego napisałem? Ten zaczął szydzić, ze to jakiś śmieszny klubik, ja podałęm kogo wyleminowali, a ten teraz prawi, że ja rzekomo robię z nich wielką ekipą. No ja pierdu. Tak jak pisałem nie dorastasz mi do pięt intelektualnie(nie to, żebym się uważał za Boga, bo ty nie dorastasz do pięt dziecku z 5 klasy, także żeby ktoś mnie nie posądził o narcyzm) i wybacz, ale nie zniżę się do tego poziomu.

wp // fieldy

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 16 wrz 2011, 0:05

Apoel to srednia ekipa ktora pokazala ze z dobra ekipa potrafi zamieszac i wygrac(szczegolnie u siebie)
Wisla przegrala z duzo slabsza ekipa 1-3 na wlasnym stadionie. Zobaczmy wyniki zobaczmy kto z kim i gral i polecam ratowac resztki honoru i przestac sie najzwycajniej w swiecie kompromitowac.

Widze ze Kamilowi puszczaja nerwy :beer: Tylko Ty niestety nie jestes wstanie mnie obrazic.Wybacz ale Ciebie nie mam zamiary atakowac bo dyskutantem jest dosc marnym i szkoda mi czasu,dodatkowo narcyzmem wieje na kilometr.
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2011, 0:12 przez MGiggs, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 16 wrz 2011, 0:10

Szkoda, że nie padł taki wynik, jaki powinien, czyli 6-4 dla Odense, przynajmniej byłoby jeszcze śmieszniej. Ale przynajmniej obrona dostarczyła emocji, to stały punkt programu. Nie wiem czy można winić Pareikę przy bramkach, dodatkowo przy drugiej wydawał się być faulowany. Myślę, że to co dzisiaj zobaczyliśmy, to jest realny obraz Wisły w pucharach. Zresztą jak może być inaczej w przypadku zespołu bez obrony. Myślę, że trzeba obniżyć wymagania, a parę razy ta drużyna zaskoczy jak z Litexem, który powinien być niespodzianką, a nie był. Tutaj progresu nie będzie wielkiego, przydałby się porządny trener.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 16 wrz 2011, 0:16

a ja się zastanawiam czy zarząd nie popełnił błędu przy Baszczyńskim. Marcin chciał do nas wrócić, zarząd go nie chciał, a teraz obrone mamy jaką mamy... Szkoda, bo moja przygoda z Wisłą zaczęła się poniekąd od Marcina i tak już zostało, mam spory sentyment do tego gracza, bardzo chciałem go ponownie zobaczyć w barwach Wisły, a przecież nawet trenował z naszymi kilka miesięcy temu...

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 16 wrz 2011, 0:19

piwus pisze:Nie wiem czy można winić Pareikę przy bramkach, dodatkowo przy drugiej wydawał się być faulowany.
To jest tak jak z Legią. Chodzi o pewne momenty w grze drużyn. Tu też od razu zaczęły się gestykulacje zamiast grać dalej. A z PSV zawodnik wszedł nakładką to nasz zamiast rozłożyć się na murawie i robić teatr, pewnie kartka dla rywala by była, to sobie but zasznurował i tyle.
piwus pisze:Zresztą jak może być inaczej w przypadku zespołu bez obrony.
Widać teraz z czego może wybierać Smuda do kadry skoro czołowe z ligi zespoły mają b. słabe defensywy.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 16 wrz 2011, 0:47

Problemem Wisły jest to iż mają TRAGICZNYCH napastników. Jeden gorszy od drugiego.

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 16 wrz 2011, 1:03

Wisła ma kupe szczęścia że jest tam gdzie jest. Nie żal mi tego zaciągu kopaczy ani wszelakich kibiców sukcesu.

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 16 wrz 2011, 1:08

MENDEZ pisze:50 zł na najtańszy to żadna tragedia, poważnie. Przynajmniej niecałe 13 tys. to naprawdę beznadziejny wynik, lecz może jakiś bojkot albo co innego - wtedy można zrozumieć, aczkolwiek nic mi się o uszy nie obiło.

No a wyniki słabe, szczególnie Wisła się nie popisała ;] ale to może dobrze dla poziomu sportowego LE :mrgreen: taki mały żarcik :D ... albo i nie ;p
Bojkot? Gdyby był bojkot to by był strach blady. I to się tyczy i Lecha i Legii. Kibice sukcesu, którzy na Wisle robią frekwencje sie obrazili i bardzo dobrze. Za pajacami nikt nie będzie płakał... może poza zarządem, który chciałby mase konsumentów wchłaniających kiełbache.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 16 wrz 2011, 1:19

petrdcm pisze:Widać teraz z czego może wybierać Smuda do kadry skoro czołowe z ligi zespoły mają b. słabe defensywy.
Zacznijmy od tego, że w Wiśle w obronie nie ma żadnego Polaka :lol:

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 16 wrz 2011, 1:29

Ale Śląsk, Legia czy Jagiellonia już tak :wink: Zresztą takie braki w Wiśle to też jakaś słabość w kontekście repry że obrońcy nawet do przy słabych obrońcach drużyny się nie mieszczą w jej składzie.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 16 wrz 2011, 1:43

Zabraklo Genkova i od razu widac efekty.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 16 wrz 2011, 2:24

petrdcm pisze:To jest tak jak z Legią. Chodzi o pewne momenty w grze drużyn. Tu też od razu zaczęły się gestykulacje zamiast grać dalej.
Widziałem właśnie powtórkę i ona nie oddaje ducha tej sytuacji, że tak powiem :). Odensiarz zablokował Pareikę przy wyjściu do piłki, w konsekwencji nie mógł jej wyłapać, co normalnie by nastąpiło, poszło podanie i padł gol. Bramka nie padła dlatego, że machał po tym rękami. Cofnąć się i bronić i tak już nie miał szans. Strzał był tylko formalnością po tym podaniu. Podaniu, które nie powinno mieć miejsca. Ale fakt, w tv to wyglądało niezbyt ładnie. A w akcji, po której padł pierwszy gol, był faul w środku pola? Tak wyglądało, nie wiem czy odniosłem dobre wrażenie.

To oczywiście detal, mecz się pechowo ułożył, ale Wisła sama się o to prosiła i jej się należało. Wisła przegrała zasłużenie. Ten post nie oznacza, że nie mogę się pogodzić z porażką czy jestem zaślepiony. Ten post dotyczy wyłącznie jednej sytuacji. Wszelki podobieństwa do osób i zdarzeń rzeczywistych są celowe.

Awatar użytkownika
Obserwator
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Obserwator » 16 wrz 2011, 3:41

Ponoć Wisła miała wygrać Ligę Europejską... Takie komentarze czytałem na stronie Wisły,,nic się nie stało, że odpadliśmy z Lm, wygrajmy Ligę UROPY!!!".
Jak na razie porażka z prowincjolalnym Odense z Fioni, notabene przepięknej wyspy z której pochodzą chyba najlepsze ziemniaki jakie w życiu jadłem; były kiedyś w Netto-robiłem je w mundurkach, trochę szcypiorku, masełko, raciborska maślanka i orgazm. Ale te ziemniaki to już tylko wspomnienie, tak samo wspomnieniem jest myślenie, że Wisła jest w stanie cokolwiek ugrać w tym sezonie.

Melikson miał grać w Barcelonie obok Messiego-już czytałem artykuły, że to najlepszy piłarz w historii polskiej ligi a w komantarzach zastanawiano się już tylko czy ze 10,20,30, a może od razu za stówkę milionów euro...
Tymaczasem to tyupowy piłkarz jednego sezonu-przypomina mi Grzesia Piechnę. Jeden fenomenalny sezon w Koronie Kielce a potem zapomniał jak się gra w piłkę, a teraz ciuła jeszcze do emerytury w Opocznie(wiecej by juz pewnie zarobił jako kafelkarz).
Ludzie którzy mają jakieś pojęcie o piłce nie chcieli Meliksona w bardziej znanych klubach i nie na darmo tułał się on po jakiś Hapoelach czy innych Beer Sheavah.
Gdyby Maor Melikson rzeczywiście choćby w 10 procentach miał tyle talentu o jakim pisali dziennikarze i ludzie na forach to w wieku 18, góra 20 lat ściągnęłaby go Chelsea czy inny Real.
W tym sezonie Meliskon nie istnieje...To nawet nie poziom dna-on po prostu nie gra.
O Ilievie to nawet nie ma co wspominać.

Wisłę jako tako trzyma jeszcze Sobolewski i Małecki a reszta to już praktycznie totalni przeciętniacy, kótrym jak nie wyjdzie w tym sezonie w Krakowie, pochałturzą jeszcze sobie gdzieś w lidze czeskiej czy węgierskiej.
Szkoda, ze Wisła nie stawia na polską młodzież, widać efekty. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 16 wrz 2011, 3:51

Szkoda, że Maor wygrał Wiśle mistrzostwo, a potem dwie fazy eliminacji LM, by mógł pokazywać dno w LE, drogi prowokatorze.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”