Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 925

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2458

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 16 wrz 2011, 8:29

Arsenal kupił Gotze :>

Awatar użytkownika
glock
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: glock » 16 wrz 2011, 9:42

Wg. mnie Wenger po prostu musi rotować w składzie. Wydał tyle pieniędzy na Chamberlaina, a my w ogóle nie mieliśmy okazji zobaczyć go w akcji. Pewnie wyjdzie od pierwszej minuty. Kilku nowym nabytkom też wyjdzie na zdrowie gra w takim meczu. W późniejszych spotkaniach możemy zagrać podstawowym składem, pod warunkiem że rywal będzie z wysokiej półki. IMO Carling Cup to najłatwiejszy puchar do zdobycia, gdyż wielcy go odpuszczają. FA Cup będzie znacznie większym wyzwaniem.

Co do wywiadu Pola to nie zgadzam sie tylko z tym, że do Arsenalu przyszli zawodnicy przeciętni. Owszem nie jest to klasa światowa, ale spójrzmy : Santos - obrońca reprezentacji Brazylii, mistrz Turcji; Gervinho - Mistrz Francji, podstawowy zawodnik WKS; Arteta - Od lat uznana klasa w Premier League, tyle że człowiek szklanka, no ale świetnie bije rzuty wolne i ma niezły przegląd sytuacji. Ciężko więc o tych 3 nabytkach mówić jako przeciętne, są to zawodnicy bardzo dobrzy, szkoda tylko że ci którzy odeszli byli świetni.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 16 wrz 2011, 10:00

@glock

Artreta - człowiek szklanka , co przy cudownym sztabie medycznym Arsenalu nie wróży dobrze
Gervinho -jest to zawodnik dobry może nawet bardzo dobry ale on już postepów nie zrobi :)
Santos - mówienie o kimś , ze jest mistrzem Turcji w kontekscie ich afery nic nie mówi :)

Awatar użytkownika
glock
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: glock » 16 wrz 2011, 10:41

Santos - mówienie o kimś , ze jest mistrzem Turcji w kontekscie ich afery nic nie mówi :)
Ale już 22 występy w reprezentacji Brazylii mówią więcej :)

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 16 wrz 2011, 11:02

Tak ale znów ta Brazylia nie błyszczy , kupiliscie niezłych wyrobników , którzy dolacza do kolejnych niezłych albo i przeciętnych wyrobników i tak dalej klub się będzie na drobne rozmieniał

Awatar użytkownika
glock
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: glock » 16 wrz 2011, 11:21

Po prostu są słabsi od tych, którzy odeszli, ale nazywać ich przeciętniakami to nadużycie. Zobaczymy jak Arsenal będzie prezentował się za kilka tygodni kiedy już wszyscy się ze sobą w jakimś stopniu zgrają.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 16 wrz 2011, 12:13

TO zalezy od definicji słowa przeciętniak bo sprzedaliście piłkarzy wybitnych a kupujecie dobrych może ciut lepiej niż dobrych więc względem tych poprzednich można powiedzieć , ze są przeciętni

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 16 wrz 2011, 14:17

Niezależnie od tego jak zdefiniujecie 'przecietniaka' to chyba każdy przyzna że graczy wybitnych tudzież światowej klasy zostało u nas tylu, że można ich policzyć na palcach jednej ręki. To za mało by zdobywać trofea. Obawiam się nawet o top four.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 16 wrz 2011, 14:29

michal2 pisze:każdy przyzna że graczy wybitnych tudzież światowej klasy zostało u nas tylu, że można ich policzyć na palcach jednej ręki.
Ba, nawet jakby Ci ucięli ze dwa palce z tej ręki to i tak byś mógł ich zliczyć.

Awatar użytkownika
Kisielski
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kisielski » 16 wrz 2011, 15:54

Witam, może zacznę od tego, że się przedstawię. Mam na imię Kamil i mam 19 lat, Arsenalowi kibicuję od 5 lat. Jeżeli chodzi o obecną sytuację to wielka szkoda, że "giganci" odeszli ale mamy kilku nowych i dobrych zawodników mniej o mniej znanych nazwiskach niż Fabregas czy Nasri, choć dla interesujących się są to piłkarze znani. Ogólnie rzecz biorąc mamy dobrą drużynę, musimy poczekać kilka tygodni żeby nowi się ograli i cała drużyna się zgrała. Mam tylko nadzieję, że zawodnicy z innych lig do angielskiej przyzwyczają się szybko, nie tak jak np. Koscielny. Co do rozgrywek to uważam, że powinniśmy powalczyć o zwycięstwo w Curling Cup lub FA, a w lidze po prostu o jaknajlepszy rezultat:)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 16 wrz 2011, 17:12

Kisielski pisze:Witam, może zacznę od tego, że się przedstawię. Mam na imię Kamil i mam 19 lat
Cześć Kamil. Mam na imię Piotrek i jestem alkoholikiem.
Kisielski pisze: Ogólnie rzecz biorąc mamy dobrą drużynę
To raczej zależy od tego jak wiele można podpiąć pod słowo dobra drużyna. Tottenham np. ma dobrą drużynę? Porównując z Arsenalem to chyba jednak tak. Ale zawsze sądziłem, że cele tu są trochę inne.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 16 wrz 2011, 17:29

Cris7 pisze:Ale zawsze sądziłem, że cele tu są trochę inne.
10 punktów dla Gryffindoru za strzał w samo sedno problemu.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 16 wrz 2011, 17:31

Jestem ciekaw Waszego meczu z Blackubern ktore jest 20 w tabeli wiec szykuje sie ciekawy i trudny wyjazd.Dobrze ze mecz jest wczesnie wiec nie bedzie konfliktu interesow z innymi spotkaniami.Nowy nabytek z Bundesligi bedzie mial okazje sie jutro przeciwko Sambie wykazac :wink:

Awatar użytkownika
glock
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: glock » 16 wrz 2011, 18:03

MGiggs pisze:Jestem ciekaw Waszego meczu z Blackubern ktore jest 20 w tabeli wiec szykuje sie ciekawy i trudny wyjazd.Dobrze ze mecz jest wczesnie wiec nie bedzie konfliktu interesow z innymi spotkaniami.Nowy nabytek z Bundesligi bedzie mial okazje sie jutro przeciwko Sambie wykazac :wink:
Za dużo sytuacji do wykazania się mieć nie będzie, chyba że mówisz o stałych fragmentach gry.

W obecnej formie, każdy rywal jest dla nas trudny. Bez różnicy, które miejsce zajmuje. Najważniejszym jest żeby zdominować grę, przenieść rozgrywanie akcji do środka pola. Jeśli to nam się uda, to wierzę w zwycięstwo, bo nie oszukujmy się Blackburn rozpoczęło sezon fatalnie. Jesteśmy faworytem tego meczu i mam nadzieję, że Arsenal wróci do Londynu z kompletem oczek.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 16 wrz 2011, 18:09

Jak ogladalem Wasz mecz z Dormundem i Sweanse to podobal mi sie jedynie Song ze srodka.O zdominowanie bedzie trudno bo Black u siebie to ciezki rywal ktory cholernie duzo biega i walczy.Niemiec bedzie kluczowy przy stalych fragmentach ktore kulal tamtym sezonie,dodatkowo z takim rywalem jak Samba :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”