Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 926

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
glock
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: glock » 16 wrz 2011, 18:14

Właśnie dlatego kluczowym jest zdominowanie środka. Jeśli opanujemy ten fragment boiska i nie będziemy tam tracić głupich piłek, wówczas Arteta będzie mógł co jakiś czas uruchamiać prostopadłymi zagraniami piłkarzy ofensywnych. Nie podobał mi się ten Arteta z meczu z Dortmundem był za bardzo cofnięty, powinien grać ofensywniej. Z tyłu spokojnie poradzą sobie Song z Frimpongiem.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2330
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 16 wrz 2011, 18:17

Wyszedłbym w zestawieniu takim:

Szczęsny - Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs - Song, Arteta, Ramsey - Walcott, Van Persie, Gervinho

Nie ma zbyt dużo pola manewru. Wg. dobrych źródeł Ramsey będzie gotowy, więc musi grać. Alternatywy nie ma, chyba że wyślemy Frimponga z Songiem, zrzucamy całe rozgrywanie na Artete i modlimy sie o czyste konto i kontre jakas zeby 1-0 wygrać.

Tak raczej nie będzie. Gibbs powinien utrzymać miejsce w pierwszej jedenastce, jest pierwszym LO od początku sezonu i póki jest zdrowy, powinien grać. Chyba, że zacznie fatalnie lamić, ale póki co gra poprawnie. Song musi grać tak jak z Borussią. Jeśli będzie cofnięty i zapewniał spokój z tyłu to będzie OK. Mam nadzieję, że Walcott pokaże odpowiedni poziom, Van Persie zerwie ze strzelaniem w poprzeczkę/słupek :lol: Będę oczywiście zadowolony z każdego zwycięstwa. Potrzebujemy każdego punktu. Myślę, że 3 pkty w obecnym ustawieniu są realistyczne, ale będzie cholernie ciężko.

Awatar użytkownika
glock
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: glock » 16 wrz 2011, 18:25

A co sądzicie o tym, żeby Van Persiego rzucić na skrzydło, a do ataku Chamakha/Parka ? Ostatnio trochę nad tym myślałem i doszedłem do wniosku, że coś takiego dawałoby radę. Robin ma świetną technikę więc do spóły z Gervinho mogliby ładnie sobie na tych skrzydłach radzić. Chamakh może by się w końcu obudził. Szkoda, że szansy nie dostal jeszcze Park, mam nadzieję, że wejdzie chociaż na parę minut.

Awatar użytkownika
Kisielski
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kisielski » 16 wrz 2011, 19:26

A co myślicie o takim ustawieniu? Wiem, że ryzykowne więc skrytykować każdy może, ale proszę po mnie nie jechać. Przemyślałem to i nie jest według mnie złe, zamiast Chamakha mógłbym jeszcze ewentualnie na Gervinho postawić.

-------------Szczesny-----------------
Sagna-Koscielny-Mertesacker-Gibbs
-----------------Song-------------------
----Walcott-----------------Ramsey----
-----------------Arteta------------------
--------Van Persie---Chamakh---------

edit:
glock pisze:A co sądzicie o tym, żeby Van Persiego rzucić na skrzydło, a do ataku Chamakha/Parka ? Ostatnio trochę nad tym myślałem i doszedłem do wniosku, że coś takiego dawałoby radę. Robin ma świetną technikę więc do spóły z Gervinho mogliby ładnie sobie na tych skrzydłach radzić. Chamakh może by się w końcu obudził. Szkoda, że szansy nie dostal jeszcze Park, mam nadzieję, że wejdzie chociaż na parę minut.
W sumie nie jest to głupi pomysł, chętnie bym takie rozwiązanie zobaczył :)

Awatar użytkownika
Kisielski
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kisielski » 16 wrz 2011, 22:08

Duch pisze:
Cris7 pisze:Ale zawsze sądziłem, że cele tu są trochę inne.
10 punktów dla Gryffindoru za strzał w samo sedno problemu.

To prawda, że cele u nas są inne, ale od dobrych kilku lat nie wygraliśmy nic. Więc nie nastawiajmy się, że pewnego sezonu zdobędziemy majstra, puchar i LM, moim zdaniem trzeba stopniowo wrócić na właściwe tory, a najlepiej zacząć od najłatwiejszych celów (Curling Cup). Przykładowo, zdobywając w obecnym sezonie Curling Cup, piłkarze, mimo że to marne trofeum, dostaną tego kopa, o którym ktoś wcześniej pisał i w przyszłym sezonie może jakieś wzmocnienie (w co wątpię, patrząc na ostatnie lata) i zgrana, a co ważniejsze zmotywowana zdobytym trofeum po tak długiej przerwie, drużyna może walczyć o najważniejsze tytuły.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 16 wrz 2011, 22:13

Co to jest Curling Cup? :lol:

Awatar użytkownika
Kisielski
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kisielski » 16 wrz 2011, 22:18

Sory :P powiedzmy, że literówka. Zawsze to myliłem i nie zdziw się jeśli mi się to powtórzy. Oczywiście chodziło mi o Carling Cup.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 wrz 2011, 13:19

Szczesny, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Santos, Song, Arshavin, Arteta, Ramsey, Gervinho, Van Persie
Bench: Fabianski, Djourou, Gibbs, Benayoun, Coquelin, Walcott, Chamakh

Nie podoba mi sie to, że Wenger rozpieprza hierarchie na LO, Gibbs był dobry więc nie wiem, czemu nie grał. Trochę to nie fair wobec Anglika. Jeśli będzie rotował Wenger na tej pozycji przez jakiś czas to OK, ale jeśli teraz Santos będzie podstawowy to niech Wenger przestanie pieprzyc tak jak wczoraj na konfie że nie zmienia stylu i młodzież dalej będzie dostawała szanse. :lol: Możliwe jednak, że będzie rotacja, a Wenger nie chce Gibbsa zajechac biorac pod uwage jego konuzje.

Awatar użytkownika
Kisielski
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kisielski » 17 wrz 2011, 14:39

Do przerwy 2:1 :jupi: , jak dla mnie gra była bardzo dobra do puki nie straciliśmy bramki. Obrona grała dobrze po za tym, że Yakubu nie był w ogóle pilnowany, wrócił ze spalonego i nikt go nie przypilnował dostał piłe i strzelił. Jeśli chodzi o nowych to podobała mi się gra Santosa i Gervinho, choć gdyby ten drugi w 43' podał do van Persiego to moglibyśmy mieć 3:1 no ale cóż. Bardzo pozytywnie wypadł Samba, szkoda że do nas nie przyszedł. Większość rozgrywana w środku boiska i więcej naszych ataków więc jestem zadowolony, zobaczymy jakie zmiany w drugiej połowie, ja bardzo chciałbym zobaczyć Benayouna.

Awatar użytkownika
.MgM.
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: .MgM. » 17 wrz 2011, 14:43

Kisielski pisze: Jeśli chodzi o nowych to podobała mi się gra Santosa i Gervinho, choć gdyby ten drugi w 43' podał do van Persiego to moglibyśmy mieć 3:1 no ale cóż.
Ja się zastanawiam jakim cudem Gervinho miał tyle asyst w Lille. Odkąd gra w Arsenalu to wygląda na piłkarza, którego nikt nie nauczył słowa "podanie".

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 wrz 2011, 14:44

Bleh, jakoś to wygląda do przerwy. Dominowaliśmy, strzeliliśmy, ale potem dupa. Już się bałem, że będzie kiepsko i to Blackburn strzeli na 2, ale się udało strzelić. Song dobrze dzisiaj, chociaż przy pierwszej bramce spieprzył. Gervinho spieprzył kontre, ale strzelił więc jeszcze OK. Inna sprawa że za bardzo samolubnie gra, powinien podawać w niektórych sytuacjach zamiast się wpieprzać na chama.

Ramsey również dobrze, razem z Artetą w środku. Song do Ramseya, Ramsey do Artery i bramka na 2-1. Wypadałoby jeszcze coś o Santosie powiedzieć - dość kiepsko gra, chociaż jedną kontrę zatrzymał to trzeba mu przyznać, ale on miał kryć Sambe na rogu zdaje się a znalazł się w dupie. Przy bramce dla Blackburn też łamał linię jak Clichy :lol: ale chyba i tak nie byłoby bo Koscielny stał tam na linii.

Nie ma co jeszcze siać optymizmu, bo ostatnio drugie połowy naszych meczów wyglądają jak wyglądają (jak to mi ktoś na TWitterze przypomniał :P ) więc trzeba liczyć, że tym razem dowieziemy trzy punkty.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 17 wrz 2011, 14:49

Mi sie tam Wasza gra dzisaj wyjątkowo podoba, choc gol dla Black sliczny, takie kasliwe uderzenie :wink: .Ciekawi mnie jakim cudem w 18 minucie nikt nie gryl Samby przy stalym fragmencie,widze znowu beda jaja w tym sezonie jak Wenger bedzie to olewał.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 17 wrz 2011, 15:03

Pierwsza połowa była fajna. Teraz przegrywamy 3-2 i jeśli przyczyni się to do wywalenia Wengera to jakoś zniosę sezon w środku tabeli. Żenada. Przez tych skąpców stracimy sporo kasy na braku LM.

Edit. Ciekawe ile kolejek Wenger jeszcze wytrzyma z taką grą. Raz mógłby pokazać że ma honor bo Hill-Wood i tak ma wy****ne na wyniki

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 17 wrz 2011, 15:12

Niezłe jaja.

:hahaha:

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki