Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 928

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 17 wrz 2011, 16:46

romantyk_emil pisze:Blackburn( drużyna, która przez wielu jest typowana do spadku) nie grał nic specjalnego, a mimo to wypunktował Kanonierów.
Taa, tak nas punktowali, że zmusili Alexa i Kosa do wpakowania sobie swojaków, a sędziego do uznania bramki z ewidentnego spalonego. Zacznij oglądać mecze a potem komentuj. Sami sobie zajebaliśmy to spotkanie i kropka.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 17 wrz 2011, 16:49

Magnum pisze:A co miał w tej sytuacji zrobic? Grać trójką obrońców?
Czemu od razu trójką? Wg. mnie zamiast Johana Djourou powinien zagrać Kieran Gibbs, który na pewno jest o wiele bardziej zwrotnym zawodnikiem.W meczach Arsenalu, które oglądałem Djourou sprawdzał się jedynie na środku obrony i to nie zawsze.

Swoją drogą jest to najgorszy start sezonu Arsenalu od 20 lat... aż przykro patrzeć na tą drużynę w chwili obecnej.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 wrz 2011, 16:55

Ale Gibbs jest lewonożny. Widzieliśmy, jak prawonożny Jenkinson sobie radził na lewej obronie, a Gibbs i tak tak sobie gra na LO to co dopiero mówić na PO..

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 17 wrz 2011, 16:58

Duch pisze:Taa, tak nas punktowali, że zmusili Alexa i Kosa do wpakowania sobie swojaków, a sędziego do uznania bramki z ewidentnego spalonego. Zacznij oglądać mecze a potem komentuj. Sami sobie zajebaliśmy to spotkanie i kropka.
Tak, bramka padła ze spalonego, ale oko człowieka jest zawodne. Yakubu był na minimalnym spalonym przez co mogę w jakimś stopniu usprawiedliwić sędziego. W dodatku było straszne zamieszanie w polu karnym.
Song i Kościelny trafili swojaki, a nawet gdyby nie skierowali piłki do własnej siatki to zrobiliby to zawodnicy Bluckburn.

Napisałem wyżej, że Bluckburn nie grała nic specjalnego. Z wypunktowaniem chodziło mi o to, że Arsenal przed meczem był murowanym faworytem, a mimo to nie wywiózł nawet jednego punku.

Awatar użytkownika
glock
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: glock » 17 wrz 2011, 17:01

Song i Kościelny trafili swojaki, a nawet gdyby nie skierowali piłki do własnej siatki to zrobiliby to zawodnicy Bluckburn.
Obejrzyj sobie powtórki przy obu swojakach za plecami naszych pechowców był gra Arsenalu, a nie Blackburn, więc nie wiem skąd ta pewność.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 wrz 2011, 17:05

ale oko człowieka jest zawodne. Yakubu był na minimalnym spalonym przez co mogę w jakimś stopniu usprawiedliwić sędziego. W dodatku było straszne zamieszanie w polu karnym.
Jakby sędzia stał tam gdzie powinien stać to by spalonego zobaczył.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 17 wrz 2011, 17:10

glock pisze:Obejrzyj sobie powtórki przy obu swojakach za plecami naszych pechowców był gra Arsenalu, a nie Blackburn, więc nie wiem skąd ta pewność.
To są tylko moje przypuszczenia. Nie ma co gdybać nad tym co by było gdyby, piłka odbiła się inaczej i itp. Tak samo można mówić o pierwszej połowie, gdzie Gervinho zamiast strzelać mógł podać do dużo lepiej ustawionego van Persiego. Holender mógł podwyższyć wynik meczu, ale równie dobrze mógłby spudłować w tej sytuacji.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 17 wrz 2011, 17:44

Jakby zespół nie był rozbity/bez formy/zgrania/jakości, gdyby był przynajmniej na poziomie zeszłorocznym to sędzia by nam nie przeszkodził w zdobyciu minimum 1 punktu.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 17 wrz 2011, 18:23

Magnum pisze:Ale Gibbs jest lewonożny. Widzieliśmy, jak prawonożny Jenkinson sobie radził na lewej obronie, a Gibbs i tak tak sobie gra na LO to co dopiero mówić na PO..
Rozjebało mnie to. Co ma do tego jaką noga gra? Ok, rozumiem, że Gibbs teraz nie ma formy i gra słabo, ale pisanie, że lewonożny zawodnik nie może grac na prawej stronie jest bez sensu. Nie te czasy. Dlaczego Sagna może prezentować wysoki poziom grając na lewej stronie? hmmm?

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 17 wrz 2011, 18:37

According to the BBC, only Derby have conceded more goals than Arsenal in the first 5 games of a Premier League season.
:brawo:

Swoją drogą, jak tam spojrzymy na naszej ligowe spotkania od powiedzmy marca, to doliczymy się jedynie 3 (słownie trzech) zwycięstw w 16 grach. Oprócz tego same wymęczone remisy i porażki w kiepskim lub bardzo kiepskim stylu. Jak to ktoś trafnie zauważył, to już nie jest kryzys, ale forma godna pretendenta do spadku. Ot taka luźna dygresja :P

Awatar użytkownika
Kisielski
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kisielski » 17 wrz 2011, 18:39

Brak formy to nagłe odejście naszych gwiazd, szybkie szukanie zawodników którzy ich zastąpią i w efekcie jest brak formy itd. Myślę, że potrzeba czasu, a po za tym zawsze byłem fanem Wengera i nigdy nie byłem zwolennikiem zwolnienia go, ale co raz częściej myślę, że po prostu coś się wypaliło i potrzeba odświeżenia.

guru pisze:
Magnum pisze:Ale Gibbs jest lewonożny. Widzieliśmy, jak prawonożny Jenkinson sobie radził na lewej obronie, a Gibbs i tak tak sobie gra na LO to co dopiero mówić na PO..
Rozjebało mnie to. Co ma do tego jaką noga gra? Ok, rozumiem, że Gibbs teraz nie ma formy i gra słabo, ale pisanie, że lewonożny zawodnik nie może grac na prawej stronie jest bez sensu. Nie te czasy. Dlaczego Sagna może prezentować wysoki poziom grając na lewej stronie? hmmm?
Ja uważam, że to nie ma różnicy jaką kto gra nogą lepiej, po prostu trzeba próbować nowych ustawień żeby wiedzieć które działa najlepiej i nie ma co krytykować menedżera za to że zrobił coś czego wcześniej nie robił.
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2011, 18:43 przez Kisielski, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 wrz 2011, 18:39

Nie te czasy. Dlaczego Sagna może prezentować wysoki poziom grając na lewej stronie? hmmm?
Tak jak napisałem
Gibbs i tak tak sobie gra na LO
a na PO nigdy nie grał. Sagna jest doświadczonym obrońcą, Gibbs nie. O to mi chodziło.

Obrazek

:lol:

odyseusz
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: odyseusz » 17 wrz 2011, 20:37

Coz, przynajmniej Chamakh strzelil bramke. Proste dosrodkowanie, Chamakh vs. 2 obroncow, bramka dla Arsenalu. Oby tak dalej.

Awatar użytkownika
Obserwator
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Obserwator » 17 wrz 2011, 21:41

I co znowu cztery z tyłu...Znowu będziecie pisać, że to nie wina Szczęsnego i ze to cudowny mecz naszego wybitnego goalkipera, a prawda jest taka, że Szczęsny to obecnie najgorszy bramkarz premiership.
Puścił 14 bramek, najwięcej w lidze, puszcza jak na zawołanie-nie ma piłki kotrej Wojciech nie byłby stanie wpuścić do bramki, jest tak niepewny jak mój penis po maratonie na redtube, jest po prostu beznadziejny.
I to nie jest prowokacja-prowokacją byłoby gdybym napisał, ze beznadziejny jest bramkarz Stoke, nie pamietam już kto tam broni, -bo puścił 1, jedyną brameczkę we wszystkich dotychczasowych meczach.
Szczęśny puścił ich 14 i jest na samym dnie-to nie prowokacja, to fakty. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Kisielski
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kisielski » 17 wrz 2011, 22:49

Obserwator pisze:I co znowu cztery z tyłu...Znowu będziecie pisać, że to nie wina Szczęsnego i ze to cudowny mecz naszego wybitnego goalkipera, a prawda jest taka, że Szczęsny to obecnie najgorszy bramkarz premiership.
Puścił 14 bramek, najwięcej w lidze, puszcza jak na zawołanie-nie ma piłki kotrej Wojciech nie byłby stanie wpuścić do bramki, jest tak niepewny jak mój penis po maratonie na redtube, jest po prostu beznadziejny.
I to nie jest prowokacja-prowokacją byłoby gdybym napisał, ze beznadziejny jest bramkarz Stoke, nie pamietam już kto tam broni, -bo puścił 1, jedyną brameczkę we wszystkich dotychczasowych meczach.
Szczęśny puścił ich 14 i jest na samym dnie-to nie prowokacja, to fakty. Pozdrawiam.
Tak zgadzam się z Tobą w 100%, że patrząc na statystyki, Szczęsny to najgorszy bramkarz Premier League. Zanim zaczniesz wypowiadać się na temat tego jak kto gra/broni obejrzyj kilka meczów z jego udziałem. Dziś tak jak i w meczu z ManU, w którym Wojtek wyjmował piłkę z siatki 8 razy, nie zawinił przy żadnej bramce. Weźmy pod uwagę dzisiejszy mecz, pierwsza stracona bramka to nieupilnowanie Yakubu i sytuacja 1 na 1 (jakie szanse ma bramkarz w sytuacji 1 na 1?), dwie z czterech to swojaki, wyobraź sobie że jesteś bramkarzem, spodziewałbyś się że Twój kolega z drużyny skieruje piłkę do Twojej bramki? Ile miałbyś czasu na reakcję? I ostatnia z minimalnego spalonego, ale nawet jakby było z czystej pozycji nikt by tego nie obronił.

Więc proszę Cię w inny sposób zmagaj się ze swoimi kompleksami, zacznij coś robić żebyś mógł też czymś się pochwalić, a nie znęcasz się na Szczęsnym, który nic nie poradzi na to że obrona Arsenalu dała ciała. Ciekaw jestem co mówiłeś podczas meczu Polska - Niemcy, wtedy też Szczęsny był słaby i nic nie umiał obronić?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”