AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1193

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 16 wrz 2011, 12:57

trochę poczytałem i z tego co wyłowiłem wynika, że żebra zrastają się jakieś 3-4 tygodnie i oczywiście nie ma mowy by grać czy trenować ze złamanymi bo byle kaszlnięcie cholernie boli.
Wygląda na to, że poznamy El Szaarawey'a w najbliższym miesiącu.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 17 wrz 2011, 15:42

Szkoda Boatenga, bo to jest bardzo wartosciowy gracz dla Waszego zespolu. Jest to powazne oslabienie przed meczem z zespolem z miasta Camorry.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 wrz 2011, 18:57

Abbiati na konferencji powiedział, że Boateng nie ma nic z żebrem a tylko naderwanie jakiegoś mięśnia, więc pewnie długo nie powinien pauzować choć lekarzem nie jestem. Robinho ma problemy z pachwiną, ale tylko profilaktycznie go trzymają po za boiskiem, więc pewnie też lada moment wróci do kadry meczowej, więc jest coraz lepiej. Nie ma zamiaru zmieniać ustawienia, więc pewnie Cassano-Pato w ataku na Napoli a Faraon wejdzie w trakcie spotkania, bo Antek ostatnio za dużo gra i raczej całych 90 minut nie wytrzyma. A Allegri ma u mnie minusa, bo znów gada o Panie X, ale tym razem przynajmniej nie w kontekście transferów.

Montolivo raczej nie przedłuży kontraktu z Violą mimo iż ostatnio było masę plotek mówiących, że porozumienie jest niemal pewne. Powiedzieli, że graczem interesuje się silniejsza ekipa i nie są w stanie go zatrzymać. Teraz po cichu marzę na podobną informację z Rzymu :twisted: Przy takim szpitalu jaki mamy to możliwe, że już w styczniu go ściągniemy. Jeżeli nie nastąpi żaden zwrot akcji to Riccardo będzie nasz, więc przy sprzyjających wiatrach Nocerino za 0,5 mln + Montolivo za grosze lub za darmo to na prawdę fajna sprawa. Nie są to gracze klasy światowej, ale reprezentacji Włoch i sporą potrafią.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 17 wrz 2011, 23:17

Ciezki mecz przed nami licze na wygrana roznica jednej bramki.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 18 wrz 2011, 0:45

Chlopaczek pisze:Ciezki mecz przed nami licze na wygrana roznica jednej bramki.
Remis lub przegrana są bardziej prawdopodobne, biorąc pod uwagę Wasze osłabienia w ofensywie. Należy wziąć pod uwagę również to, że gracie w Neapolu, a tam ciężko wyrwać chociaż punkt. Z drugiej strony nie bedzie grał Lavezzi, a to z kolei wpływa na Wasza korzyść. Mam nadzieje, że bedzie dobre widowisko.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 wrz 2011, 8:50

Zwłaszcza, że gramy w Neapolu gdzie ciężko wyrwać punkty a w którym rok temu wygraliśmy a Napoli w tamtym sezonie w meczach z nami pokazali, że nie mają jaj by wygrać Scudetto. Osłabienia osłabieniami a i tak wychodzi silna jedenastka tylko ławki brak. Również liczę na minimalne zwycięstwo lub remis.

OMG właśnie zobaczyłem, że Bonera jest awizowany na lewej obronie w pierwszym składzie. Oby nie grał Lavezzi, którego awizują w pierwszym składzie. 3/4 gracz na tą pozycję będzie w pierwszym składzie. Będzie jeszcze ciężej niż się spodziewałem. Dramat

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1312

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 18 wrz 2011, 9:35

W Neapolu ogólnie zawsze jest mega atmosfera i piłkarze nakręcani tą całą otoczką grają dobry ofensywny football. Obejrzałem sobie mecz z City i faktycznie nabrali chłopaki jaj i łatwo nie będzie. Kontuzje na początku sezonu mocno nas niszczą ale w sumie nie rozumiem czemu Bonera miałby zagrać na lewej obronie przecież Taiwo jest już zdrowy. Liczę również na wsytęp Faraona. Trzeba go ogrywać, są kontuzję to ma chłopak grać jeżeli zagra słabiej nic się nie stanie. Dzisiaj przy dużym naporze Neapolu licze na kontry a skoro Faraon jest niby taki dynamiczny to czemu nie spróbować :?: . W pomocy Bommel Seedorf i Nocerino. Ściągnęliśmy chłopaka za czapkę gruszek a od początku robi bardzo pozytywne wrażenie. Na tle Barcelony wyglądał bardzo dobrze fizycznie i razem z Abate praktycznie zablokowali prawą stronę.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 18 wrz 2011, 12:24

Wygraliscie owszem, ale to bylo w tamtym sezonie. Teraz jest teraz i Napoli jest bogatsze o doswiadczenie, ktorego sezon temu moglo brakowac. Dla mnie obok Was jest to faworyt do scudetto, bo jest to druzyna budowana systematycznie od lat i co roku wskakujaca o poziom wyzej. Ciezko dzis bedziecie miec. Powodzenia zycze.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 wrz 2011, 14:56

Ambrosini, Taiwo, Zambrotta, Ibrahimovic, Robinho, Gattuso, Boateng, Flamini i Mexes (On gdy już przyszedł to był kontuzjowany, ale w momencie dojścia z nim do porozumienia jeszcze nie) to kontuzjowani gracze na początku sezonu, który mamy bardzo ciężki. Nie jest to dobra sytuacja i chyba jest jeszcze gorzej niż w styczniu gdzie tylko pomocnicy mieli problemy. Mam nadzieję, że ci gracze szybko wrócą i później nie będzie już takich problemów. Trzeba przetrwać początek rozgrywek do meczu z Juventusem a dalej powinno być z górki. Do meczu z Starą Damą mamy trzy kolejki ligowe i liczę na minimum 5 punktów (Napoli, Udinese, Cesena), które nie powinny nas zbytnio oddalić od czołówki.

EDIT

Już poprawione :D Co za błąd :shock: Myślałem o Juventusie a pisałem o wódce.
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2011, 15:03 przez mete, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 18 wrz 2011, 15:00

Do meczu z Białą Damą mamy
Starą Damą

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 18 wrz 2011, 16:08

(L)oczkerson pisze:Do meczu z Starą Damą mamy trzy kolejki ligowe i liczę na minimum 5 punktów (Napoli, Udinese, Cesena)
5 :?: Ja liczę na co najmniej 6. 7 byłoby OK.
mete pisze:OMG właśnie zobaczyłem, że Bonera jest awizowany na lewej obronie w pierwszym składzie.
Do kiedy on ma podpisany kontrakt :?: Tylko czekam jak odejdzie.

Dzisiaj liczę na co najmniej remis. A co do Faraona, to nie zdziwię się gdy go szybko nie zobaczymy.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2897

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 18 wrz 2011, 16:17

Mirek15 pisze:Do kiedy on ma podpisany kontrakt :?: Tylko czekam jak odejdzie.
Niestety do 2013.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 18 wrz 2011, 16:33

(L)oczkerson pisze:
Do meczu z Białą Damą mamy
Starą Damą
Rozowa Dama.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 wrz 2011, 16:59

Dzisiaj liczę na co najmniej remis. A co do Faraona, to nie zdziwię się gdy go szybko nie zobaczymy.
Faraon powinien być pierwszy lub drugi dziś do wejścia jeżeli nie będzie żadnych problemów z kontuzjami w pomocy. Cassano i Seedorf raczej nie wytrzymają całego meczu. IMHO i on i Emanuelson wejdą, ale znając Maxa to El Shaarawy gdzieś w 85 minucie. Powtarzam się, ale Włosi w wprowadzaniu młodzieży są 100 lat za murzynami.

Niesamowicie ciężki mecz się szykuje przez te osłabienia.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 wrz 2011, 20:13

NAPOLI (3-4-2-1): De Sanctis; Campagnaro, Cannavaro, Aronica; Maggio, Inler, Gargano, Dossena; Hamsik, Lavezzi; Cavani. All.: Mazzarri. Ławka: Rosati, Fernandez, Dzemaili, Zuniga, Santana, Mascara, Pandev.

MILAN (4-3-1-2): Abbiati; Abate, Nesta, Thiago Silva, Antonini; Nocerino, Van Bommel, Aquilani; Seedorf; Pato, Cassano. All.: Allegri. Ławka: Amelia, Yepes, Bonera, Valoti, Carmona, Emanuelson, El Shaarawy.

Składy i ławki rezerwowych. No miało nie być Lavezziego a jest a to mi się nie podoba. Skoro u nas tyle absencji to przynajmniej jego mogło zabraknąć. Coraz bardziej obawiam się o wynik, ale no cóż mecz trzeba zagrać i jakieś punkty z Neapolu wywieźć. Po ławce cudów się nie spodziewam. Pierwszy pewnie wejdzie Emanuelson może pod koniec spotkania Faraon.

Forza Milan!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”