Ekstraklasa w sezonie 2011/2012 - Strona 25

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Zablokowany

Kto zdobędzie Mistrzostwo Polski w sezonie 2011/2012?

Wisła Kraków
25
33%
Śląsk Wrocław
8
11%
Legia Warszawa
15
20%
Jagiellonia Białystok
1
1%
Lech Poznań
15
20%
Górnik Zabrze
2
3%
Polonia Warszawa
3
4%
Lechia Gdańsk
0
Brak głosów
Widzew Łódź
4
5%
GKS Bełchatów
3
4%
petrdcm
Internetowy napinacz
Reputacja: 0

Re: Ekstraklasa w sezonie 2011/2012

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 16 wrz 2011, 22:11

Nasz liga też ma swojego Rud'a co prawda nie Nisterloya ale zawsze. Średnia na dziś wypada 1,5 to na koniec sezonu może dać ponad 40 goli :o Jeśli nawet zdobędzie ponad 30 to i tak zdolności defensywne zespołów w ekstraklasie są denne.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6707

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 wrz 2011, 23:26

Boję się o defensywę Chrobrego :shock: I bez Rudnevsa tracimy dużo bramek :cry:

Koleś jest niesamowity, jestem ciekaw gdzie trafi, za ile i jak wysoko zajdzie, bo ma papiery co najmniej na grę w dobrym klubie w Holandii czy Francji.

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 17 wrz 2011, 0:22

Strzelać bramki ze spalonych to ja bym potrafił :lol:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 17 wrz 2011, 1:01

Szkoda mi Jagiellonii, bo grała dziś jak równy z równym, a dostała trzy bramki w 10 minut i po zabawie. W dodatku straciła cztery głupie gole: dwa po spalonych, jeden po rykoszecie i jeden po rzucie rożnym, gdzie zostawili Rudniewa niepilnowanego na piątym metrze. Frankowski też jak nie Frankowski. W pierwszej połowie źle zagrał do Seratlicia, który mógł mieć wyborną okazję, a kiedy sam dostał dobrą piłkę od Plizgi to fatalnie ją sobie przyjął. Rudniew pracuje na transfer do solidnego klubu i Lech ma szansę zarobić naprawdę solidne pieniądze. O samej drużynie z Poznania nie wiem co mam myśleć, bo ich dzisiejszy mecz był zupełnie inny od poprzedniego. Jeśli na wysokim poziomie ustabilizują formę to mogę sporo wywalczyć w lidze. Czego im oczywiście nie życzę.

Awatar użytkownika
Puzon93
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Puzon93 » 17 wrz 2011, 1:39

Boromir pisze:Boję się o defensywę Chrobrego :shock: I bez Rudnevsa tracimy dużo bramek :cry:

Koleś jest niesamowity, jestem ciekaw gdzie trafi, za ile i jak wysoko zajdzie, bo ma papiery co najmniej na grę w dobrym klubie w Holandii czy Francji.
To samo pytanie mnie nurtuje, jeżeli to jest jego trzeci hattrick, a liga dopiero co się zaczęła to chyba coś znaczy. Tylko pytanie, na ile cwani okażą się włodarze Lecha i ile za niego wytargują.

Skoro taki Mierzejeski poszedł za 5 mln ojro, to za Rudniewa spokojnie z 7-8 mln można wyciągnąć.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 wrz 2011, 10:03

emdżej pisze:Jeśli na wysokim poziomie ustabilizują formę to mogę sporo wywalczyć w lidze.
Zwróć tylko uwagę, że Lech gra świetnie albo jak jest początek meczu i nie przegrywa, albo jak już wyjdzie na prowadzenie. Jak pierwszy traci, to się gubi. Wczoraj też była masa błedów w obronie, których po prostu Jaga nie wykorzystała.
Rudnev znakomicie, strzelił znów trzy bramki (ta druga, ze spalonego przesmieszna z tym Baranem co to wstać mu się nie chciało :lol: ), a okazji miał jeszcze na drugiego hat-tricka.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 94

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 17 wrz 2011, 10:28

Baran tłumaczył się, że był przekonany, iż wybił piłkę nad poprzeczkę i to nawet tak wyglądało. Ale generalnie przekomiczna sytuacja:D

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 17 wrz 2011, 11:07

fieldy pisze:Zwróć tylko uwagę, że Lech gra świetnie albo jak jest początek meczu i nie przegrywa, albo jak już wyjdzie na prowadzenie
Zwróciłem na to uwagę. Do tego też odnosiły się słowa o stabilizacji. Z Bełchatowem przecież męczyli się prawie godzinę, potem Rudniew strzelił trzy gole w 11 minut i po zabawie, tak jak wczoraj. Z ŁKS-em to samo. Z początku przeważali łodzianie, ale nie udokumentowali tego bramką i potem sami stracili trzy jeszcze szybciej niż GKS, bo w 9 minut. Następny mecz może wyglądać zgoła inaczej, bo mają trudny wyjazd do Wrocławia i liczę na to, że punktów z niego nie przywiozą.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6707

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 17 wrz 2011, 13:00

No_Name pisze:Strzelać bramki ze spalonych to ja bym potrafił :lol:
Taa, każdy potrafi ale Inzaghi jest tylko jeden i nikt się do niego nawet nie zbliża :mrgreen:

Wiadomo, jaki jest problem Lecha. Jest hiszpański.

Smarki Smark
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smarki Smark » 17 wrz 2011, 14:23

Ruch pokazuję jak się powinno grać z takimi drużynami jak Podbeskidzie.
Mimo wszystko mecz mało ciekawy nie licząc bramki i momentu jak bramkarz Ruchu chciał sobie "porozmawiać" z Grodzickim.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 17 wrz 2011, 14:39

Prowadzą bo prowadzą i to tylko 1-0 póki co jest jeszcze druga połowa. Podbeskidzie dopadł taki syndrom że wygrali z silnym rywalem na wyjeździe to uważali iż u siebie gładko sobie wygrają z Ruchem. A Ruch też już tak rywala nie zlekceważył aby przejść obok meczu więc gra jest jaka jest.

Jeszcze o Podbeskidziu zdań parę. Brawa dla nich bo zrobili na Legii to czego nie zrobiła Legia na PSV. Otóż i tak wyszli z założenia porażki przed meczem więc grali na szybkiego zawodnika a nie na utrzymanie piłki jak najdalej i jak najdłużej (inna sprawa to brak kontuzji co na to pozwoliło) to wystarczyło na słabo dysponowanego rywala. Gdyby Skorża w Holandii zastosował coś takiego, szczególnie od początku meczu a nie po 45min, to minimum wynik byłby remisowy. Dlatego tak jak mówię brawa dla Podbeskidzia i oby dziś chociaż punkcik uszczknęli grając na własnym terenie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8756
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 wrz 2011, 20:20

W Kielcach skandowano już nazwisko trenera? A tak poważnie to Korona zaskakuje, Ojrzyński ma pomysł na grę i jakoś to działa, teraz jeszcze doszedł Kiełb, który "coś tam" potrafi i gra może wyglądać jeszcze lepiej. Ja osobiście trzymam kciuki za wyniki.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 19 wrz 2011, 22:41

Kiedy ten Biton w końcu przestanie strzelać? Albo kiedy pójdą za jego przykładem koledzy. Wystraszony Bełchatów nie miał dziś żadnych szans z Wisłą. Nie można myśleć o urwaniu punktów takiemu rywalowi, kiedy oddaje się dwa celne strzały w całym meczu. Zmienili trenera i piłkarze wyraźnie nie mają pojęcia jak grać.

Awatar użytkownika
Obserwator
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Obserwator » 21 wrz 2011, 1:41

Tak, a Zagłębie ma pojęcie jak grać czego dowodem jest ostatnie miejsce w 3 lidze(nazywanej dumnie drugą ligą) i droga wprost do okręgówki.
Poczekajmy aż przyjdzie jakiś poważny trener, ma to być ponoć dobre, znane nazwisko z zagranicy, to wtedy zobaczymy. Uważam, że na pewno Bełachtów gra obecnie poniżej swoich możliwości, bo de facto nie ma trenera, ma tylko tymczasowego Kieresia czy jakoś tak(nie chcę mi się sprawdzać).
Ale gdyby przyszedł dobry trener to myślę, że jest on w stanie wykrzesać z Żewłakowa i Kosowskiego jeszcze dosc dobre wyniki. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8412

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 21 wrz 2011, 1:48

Obserwator pisze:Tak, a Zagłębie ma pojęcie jak grać czego dowodem jest ostatnie miejsce w 3 lidze(nazywanej dumnie drugą ligą) i droga wprost do okręgówki.
Czyli kibic Zagłębia nie ma prawa wyrazić swojego zdania odnośnie gry Wisły, ponieważ jego klub jest słaby?

Zablokowany

Wróć do „Polska”