AS Roma (zbiorczy) - Strona 204

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
1
17%
3-4
1
17%
5-6
4
67%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: AS Roma (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 02 wrz 2011, 14:41

Zaś Twoim, że zawodnicy sprawdzeni będą zawsze prezentować poziom do jakich nas przyzwyczaili. To nie zawsze działa w ten sposób.
Nie napisalem ze to tak dziala :)
I nic ? Trzeba się orientować na ryzyko oraz nabywać zawodników rozważnie. Oczywiście zachowując się zgodnie z ogólnym dyrektywami zawsze można wtopić, ale także zyskać, zaś wy jesteście na najlepszej drodze do tego, aby wyjść na plus.
Ale Menez to byl mega talent, nadzieja francuskiej pilki, drugi Zidane :lol:
Patrz na umiejętności a nie na to gdzie nie grał, bo niewielu 18 latków ma tak daleko idące doświadczenia.
Bede patrzyl, swoje umiejetnosci w lidze wloskiej Lamela bedzie dopiero musial wykazac.
Wszystko super, ale równie wielu było tych, co to swego czasu prezentowali wysoki poziom by z czasem opaść na laurach.
Dlatego ja czekam az zweryfikuje boisko a nie zakladam ze jakis grajek napewno sie sprawdzi albo napewno niesprawdzi :wink:

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 636
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 18 wrz 2011, 0:06

Nie wiem, czy ktoś tu zagląda... Wasze ustawienie w meczu z Interem było celowe, czy to pokłosie kontuzji?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 wrz 2011, 0:10

Ja zaglądam, ale tylko po to, aby dołożyć pytań :P

Ile jeszcze pociągnie Lucho?

Co z Bojanem? Meczu z Interem widziałem tylko pierwsze 10 minut, ale brak Krkicia w pierwszym składzie był dla mnie zaskoczeniem. Czy słusznie?

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 18 wrz 2011, 0:12

To i ja dorzucę pytanie :lol:

Jak wypadł Borini? Ale tak dość szczegółowo mógłby ktoś opisać. Z góry dzięki :wink:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 18 wrz 2011, 0:15

Dla mnie ten mecz byl okropny pole gry rozciagniete na 60 metrow i kopanie jak pod blokiem,bez ladu i skladu.Cos naprawde okropnego.Jeszcze te pustki na stadionie.Ten mecz dla ligi wloskiej ktora slynie z taktyki to jakis sabotaz.Ciekawi mnie co musi pokazywac Krkic jest gra za niego Osvaldo ktory ma problem z prostym przyjeciem pilki i obrotem.

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 18 wrz 2011, 8:10

Ustawienie bylo celowe, sam Enrique powiedzial ze wystawianie pomocnikow na obrone to jego "filozofia".

Mogl wystawic na bokach obrony Heinze i Cassettiego.

To bedzie pierwszy trener ktorego szczerze nie bede cierpial.

Bojan nie zagral bo pierwsze 3 mecze gral taka kupe ze nawet "tautus" Luis musial go posadzic na lawe, zagral Borini i bardzo pozytywnie zaskoczyl.

Wielkim klocem i niewypalem okazuje sie Osvaldo.

Stek w szatni odzyskal przytomnosc i rozpoznawal osoby, zawiezli go do szpitala na badania, napewno czeka go kilka szwow, tyle narazie wiadomo.

Szkoda mi sie rozpisywac, Luis Enriqe to jakas parodia i dramat...

Gramy wysko na Interze i 2ka obroncow, pieknie, jakby Inter sam nie mial takiego burdelu z nowym czerstwym trenerem to po 1 polowie byloby 3-0 z kontry.

Nalezy tylko ubolewac ze jak zwolnia Luisa to dopiero za jakies pol roku :/

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 636
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 18 wrz 2011, 10:30

Totnik_ASR pisze:Ustawienie bylo celowe, sam Enrique powiedzial ze wystawianie pomocnikow na obrone to jego "filozofia".

Lubiłem go jako piłkarza, ale trenerem to on długo nie pobędzie. A na pewno nie we Włoszech. Teraz miał szczęście, że trafił na tak słabo dysponowanego przeciwnika...

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 18 wrz 2011, 10:35

10 pisze:
Totnik_ASR pisze:Ustawienie bylo celowe, sam Enrique powiedzial ze wystawianie pomocnikow na obrone to jego "filozofia".

Lubiłem go jako piłkarza, ale trenerem to on długo nie pobędzie. A na pewno nie we Włoszech. Teraz miał szczęście, że trafił na tak słabo dysponowanego przeciwnika...
Dokladnie, kazda inna taktycznie ulozona druyzna ustawilaby konterke i Rome zmasakrowala.

No coz, tylko czekac na jakis Milan albo inne i mam nadzieje Luisa pozegnamy...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 18 wrz 2011, 12:05

W zasadzie to Roma wczoraj zagrała 2-3-2-1-2 :shock:
Czyli tak:

--------------Osvaldo-------------------------Borini---------------
-------------------------------Totti---------------------------------
----------------------------------------------------------------------
-----------------------Pjanic---------Pizarro-----------------------
----------------------------------------------------------------------
--Taddei--------------------De Rossi------------------Perotta---
--------------------Burdisso-----------Kjaer-----------------------
---------------------------------------------------------------------
-----------------------------Stekelenburg-------------------------

Gdyby Roma miał na bokach Armero i Maggio to by było bardzo fajnie. De Rossi pokazał, że potrafi fantastycznie pomagać środkowym obrońcom, lub nawet grać z nimi w linii gdy trzeba, w dodatku świetnie wyprowadzał akcję z głębi. Potencjał wtedy do grania piłką, o co przecież Romie chodzi jest wielki . Tylko wykonawcy do roli skrajnie wysuniętych bocznych obrońców potrzebni są lepsi, bo Taddei i Perotta przez kogokolwiek potrafiącego zrobić akcję na skrzydle zostaną zmiażdżeni. No i Pjanic powinien grać wyżej. On w Lyonie grał OPS i wyglądał lepiej. Tottiemu gra tak daleko pola karnego przy jego dynamice też nie służy. No i Osvaldo może by się poczuł zagrożony, bo wczoraj strasznie męczył.

A Totnik jak tam sprawa kontraktu dla Daniele?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 wrz 2011, 12:21

Widzę, że Luis Enrique idzie o krok dalej od Guardioli.
A Totnik jak tam sprawa kontraktu dla Daniele?
Tak się składa, że jestem na bieżąco z tą sprawą z różnych względów. Nie dawno prasa trąbiła, że porozumienie już praktycznie jest (tak jak w przypadku Montolivo). To była w trakcie lub zaraz po zgrupowaniu kadry. De Rossi miał dostać niecałe 6 mln euro rocznie. Ostatnio sprawa ucichła i nie wiadomo nic nowego. W lecie nie było jednoznacznej wypowiedzi Włocha o chęci pozostania lub odejścia.

Osobiście uważam, ale to tylko moja opinia, że De Rossi chce zobaczyć na co stać będzie tą Romę. Teraz jest na takim zakręcie, że albo odejście albo Roma do końca kariery, ale ma już 28 lat a tak na prawdę niewiele wygrał a obecna sytuacja w Rzymie nie napawa optymizmem. Nie dość, że gra słaba to jeszcze gracze są kupowaniu młodzi i Daniele może nie starczyć po prostu czasu na jakiś sukces. Uważam, że wraz ze słabymi wynikami klubu jego szanse na pozostanie mogą się zmniejszać.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 18 wrz 2011, 12:32

Widzę, że Luis Enrique idzie o krok dalej od Guardioli.
A ja widzę podobieństwa. Messi w tym sezonie w każdym meczu, w którym go widziałem (2xReal, Villareal, Milan, Porto) grał na takiej pozycji jak ta Tottiego (tyle, że on jest szybki i dla niego to idealna strefa do wypadów do ataku, gdzie miejsce mu robią szeroko grający napastnicy). Busquets też gra tuż przed dwójką stoperów jak wczoraj De Rossi, a Dani Alves gdy drużyna jest przy piłce momentalnie zjawia się w pomocy (choć Abidal akurat tak wysoko raczej nie gra). Wydaje mi sie, że różnice pomiędzy Romą, a Barcą to głównie wykonawcy, a nie taktyka. No, ale to dalej wydaje mi się, bo widziałem Romę tylko wczoraj i może LE nie planuje tak grać jak zwykle, albo ja wyciągnąłem złe/za daleko idące wnioski.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 wrz 2011, 12:34

Mi chodzi o coś innego. Guardiola wystawia defensywnych pomocników na środku obrony a Luis Enrique idzie dalej i środkowego pomocnika oraz skrzydłowego wystawia na skrzydłach obrony :D

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 18 wrz 2011, 12:37

A to fakt w Barcelonie jeszcze nie wpadli by na bokach obrony grali ofensywni pomocnicy :lol:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 wrz 2011, 12:38

To będzie kolejny etap ewolucji. Na razie Enrique go testuje.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 wrz 2011, 12:43

Guardiola też tego próbował :P Jeffren grywał kilka razy jako prawy obrońca :lol: Chociaż może nawet tylko raz się tak zdarzyło :think: W każdym bądź razie pamiętam takie coś, ale to było raczej z przymusu choć z drugiej strony na pewno dało się wystawić tam kogoś bliższego obronie niż Jeffrena :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”