Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1370

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2444
Kontakt:

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 wrz 2011, 20:27

Chyba był nawet artykuł w którejś z hiszpańskich gazet, że przez biurokrację i skomplikowane procedury Mourinho za palca mógłby dostać karę dopiero po kilku miesiącach. :lol:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6716

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 19 wrz 2011, 20:33

Grubo. We włoskiej lidze już dawno by na trybunach siedział, a tu bądź co bądź za atak na przeciwnika sprawa umarzana :lol:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 wrz 2011, 21:05

Aha i jeszcze jedno, kara najprawdopodobniej obejmowałaby dopiero następne mecze o Superpuchar. :lol: Generalnie postępowania dyscyplinarnego w tej sprawie nie ma (przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo by było), bo sędzia prawdopodobnie tego zdarzenia nie opisał w sprawozdaniu, a Barcelona nie zdecydowała się na wniesienie skargi.

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 19 wrz 2011, 21:06

kara obejmowała by puchar, nie sam superpuchar.
ale jak piszesz nie ma sprawy i dobrze

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 wrz 2011, 21:09

maciek_88 pisze:Dla mnie celowośc nadepnięcia na achillesa nie podlega nawet dyskusji. Zobacz jaki długi krok zrobił. Przecież to nie jest normalne ułożenie nóg podczas chodzenia czy biegnięcia.
Obrazek

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 20 wrz 2011, 10:52

RealFan pisze:Obaj wiemy, że liga jak najbardziej jest zbyt słaba (przy wszystkich jej atutach) i pojedyncze wyniki tego nie zmienią. Nie wiem czemu polskie środowisko cules tak uparło się na negowanie tej tezy.
Jak to nie wiesz, odpowiedz jest banalna.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 wrz 2011, 11:51

Ja co prawda nie należę do wyznawców potęgi La Liga (jednocześnie nie twierdzę, że jest tak słaba jak niektórzy sugerują), ale chętnie odpowiedź poznam :>

Na szczęści kibice Barcelony mają przyjemność żyć w takich czasach, że siła ligi schodzi na dalszy plan. Swoją potęgę udowadniamy w LM co w zupełności wystarcza, aby nie deprecjonować naszej siły posiłkując się argumentami o słabości ligi hiszpańskiej.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 20 wrz 2011, 12:07

Cholera, szkoda ze Pepe jest tak zajebistym obronca i szkoda byloby go oddawac gdziekolwiek, ale faktycznie jego zachowania to przegiecie paly czasem, zupelnie nie pasuje do wizerunku Realu. Podobnie gadki Mou nt. meczu z Levante, ktory tak naprawde on sam zajebal, nikt inny - moze jeszcze Khedira przez glupote.

Zastanawiam sie czasem jakby wygladal Real z zamienionym np. Pepe -> Bruno Alves i Mou -> Ancelotti... ale raczej Mou pozostaje jedynym trenerem, ktory w bezposrednim meczu potrafi dac rade Barcelonie, wiec nie ma tematu.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 20 wrz 2011, 12:17

No jak ja ogladam takie akcje w wykonaniu Pepe to prawde mowiac zastanawiam sie kiedy On trafi na jakis swoj odpowiednik, albo na kolesia typu Roy Keane, ktory nie przepusci mu takich wejsc i zakonczy jego kariere...

Przeciez to jest naprawde chore!

No a co do Mourinho... mam wrazenie, ze sie troche pogubil... pamietam jak przychodzil do Realu i myslalem sobie, ze tam juz rozne kozaki zeby sobie lamaly... no i ciekawe czy Jose nie bedzie kolejnym.
Wydaje mi sie, ze po tym wszystkim co robi to jesli w tym sezonie nie wygra z Barca w lidze albo LM to wyleci na kopach. Tylko alternatywy jakos nie ma.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 20 wrz 2011, 12:24

Pewnie w LM nadrobi i jakichkolwiek gadek w ogole nie bedzie, tym bardziej ze j.w. tylko on umie z Barca wygrac obecnie... ale jak np. w pelni popieralem jego slowa po meczu z Barca w LM, bo tez bylem mocno wk.., tak ostatnie wypowiedzi po meczu z Levante to jest kpina po prostu. Przeciez nawet za Pellegriniego takie mecze wygrywalismy po 5:1 i nie bylo gadki. A najbardziej martwi mnie uwstecznianie, jakiego Jose zaznal - skoro pod koniec zeszlego sezonu gralismy z 1 dmf i wychodzilo zajebiscie, to co trzeba miec w glowie, zeby grac nie dosc dwojka dmf, to jeszcze coetrao zamiast Ozila? Nie mam pojecia, i obawiam sie ze przy tym poziomie upartosci jeszcze potracimy punkty na jakis Osasunach i innych.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 20 wrz 2011, 12:25

Ancelotti ? proszę Cię cru nie żartujmy :|

zapomniałeś że Pepe to też jeden z nielicznych który z Barcą potrafi zagrać jakby był z innej galaktyki :> oczywiście zaraz wejdzie jakiś drewniany sracz i zacznie krzyczeć że jedynie udaje mu się to dzięki jego brutalności.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 20 wrz 2011, 12:29

cru pisze:Pewnie w LM nadrobi i jakichkolwiek gadek w ogole nie bedzie, tym bardziej ze j.w. tylko on umie z Barca wygrac obecnie...
No w LM wcale nie musi byc tak latwo bo MU jest znacznie silniejsze niz w zeslzym roku (nie mowiac o Barcy).

Natomiast co do tego wygrywania z Barca to bym tez nie przesadzal bo od kiedy jest w Realu wygral jeden mecz po dogrywce. Nie chce umniejszac tego zwyciestwa, no ale faktem jest, ze jakby nie liczyc to tak wychodzi.
W tym momencie (moim zdaniem) jedynym czynnikiem, ktory sprawia, ze Mou moze byc pewny swego jest brak kandydatow na jego miejsce...

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 20 wrz 2011, 12:53

Przeciez Mou jest jedynym trenerem, ktory zatrzymal Barcelone Guardiolii (wpadki troche na wlasne zyczenie we wczensym etapie CdR z Sevilla nie biore pod uwage) i to w dwoch roznych klubach. o czym wiec w ogole gadka. Jaki jest kazdy widzi, ale jest skuteczny jak nikt inny.

btw Mou po meczu nie powiedzial nic odkrywczego, jak wiec kpina?
Moim zdaniem to wina mojego zawodnika, który zna tego typu sytuacje, a i tak wpadł w pułapkę. Odpowiedzialność tego zawodnika to część naszej porażki, nie mam problemu z tym stwierdzeniem, ale wina leży także po stronie sędziego, który nie gwizdnął karnego i nie wyrzucił żadnego z rywali, a także wina leży po naszej stronie, mojej i piłkarzy.
Nic dodac, nic ujac.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 20 wrz 2011, 13:35

To ciekawe zjawisko, że wystarczy jeden zły wynik po słabym meczu i już powoli zaczynają się takie lamenty jak powyżej. Radzę co niektórym ochłonąć.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 20 wrz 2011, 13:50

Również radzę ochłonąć. Dla mnie prawda jest taka, że po przerwie reprezentacyjnej coś stanęło, mecze z Getafe i Partizanem do dobrych również nie należały i spodziewałem się, że w końcu nadejdzie mecz, w którym nic dla nas nie wpadnie. Szkoda tylko, że na ten moment bez Cristiano nie potrafimy nic zdziałać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”