AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1199

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 924

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 21 wrz 2011, 22:56

Ciekawe co z Pato, chociaż wydaje mi się, że zszedł raczej prewencyjnie, ma uraz psychiczny do tych kontuzji mięśniowych i przy każdym najdrobniejszym problemie będzie schodził z boiska, żeby nie ryzykować. Tak mi się przynajmniej wydaje i mam nadzieję, że wróci szybko.

Abiati się w ostatnich 5 minut zrehabilitował za tego klopsa z 1 połowy.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 wrz 2011, 23:40

Z Pato ponoć wszystko w porządku według Sky. Zszedł, bo poczuł ból.

Jednak nie zmienia to tego, że coraz bardziej mnie denerwuje. Schodzi w połowie pierwszej połowie i idzie sobie do trybuny VIP-ów bawić się z dzieckiem Robinho a drużyna jest w poważnych tarapatach. Z tego co wiem na ławce siedział Gattuso mimo iż nawet nie był na liście rezerwowych. Kaczor się nie rozwija i chyba problem jest w jego nastawieniu. Gość ma 22 lata i nie można go ciągle nazywać talentem. Albo zacznie grać regularnie dobrze albo sprzedać go po sezonie a Baśce znaleźć nowego chłopaka i najlepiej, żeby to był wysokiej klasy pomocnik. Naprawdę spodziewałem się dużo więcej od Alexandre. Bramki bramkami, ale niektóre mecze są żenujące w jego wykonaniu. Wręcz przechodzi obok nich. Zero biegania bez piłki, ciągłe tracenie futbolówki. Wpływ na to miały też wypowiedzi Gallianiego, Berlusconiego i Ancelottiego po transferze. Albo niech się weźmie za siebie i pokaże cały swój talent, który ma albo sprzedać go póki jeszcze są zainteresowane drużyny. Gdzie ten kaczor z pierwszego sezonu gdzie miał drybling, grę bez piłki, szybkość i do tego ładował bramki?

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 22 wrz 2011, 12:44

Ciekawe jakby grał Milan sprzedając tego lata Pato do dajmy na to Chelsea/Realu za 60 mln € i kupując w jego miejsce np. Falcao i za 20 mln € jakiegoś fajnego,ofensywnego pomocnika... :roll: Chłopak MOŻE niby eksplodować,ale jego podatność na kontuzje,lenistwo na boisku (gra bez piłki u Alexandre nie istnieje - blisko 2x starszy Pippo zapieprza kilka razy więcej) czy nonszalancja...z drugiej strony jak się zepnie (Inter,Real,Barca) to pokazuje,że jednak potrafi zrobić coś niemal w pojedynkę...ot typowy Brazylijczyk - geniusz,ale leń i do tego mocno zadufany w sobie (ten konflikt na linii Ibra-Pato o przywództwo w szatni).Status świętej krowy (wiedziała gdzie wleźć do łóżka szczwana bestia) i wiecznego talentu nie pomaga w tym przypadku...

Sam mecz mogliśmy wygrać,przegrać jak i zremisować :lol: Silva bardzo pewny,faszysta zawalił bramkę,ale w drugiej połowie bronił już kapitalnie...karny niby był,ale na pewni Pippo dodał coś od siebie + takie sytuacje są zwykle pomijane przez sędziów (inaczej mielibyśmy po kilka 11-ek w meczu).Bardzo słaby początek sezonu (tłumaczą nas kontuzje i ciężki terminarz),całe szczęście główni rywale też tracą punkty (Napoli :lol:,Juve,o Interze nie wspomnę...).

gatto78
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gatto78 » 22 wrz 2011, 12:52

Denerwuje mnie już ten Milan. Spokojnie mogliby zdobyć 7 pkt nawet po tych 3 meczach. Pocieszam się, że roku temu scudetto było a meczu z Lazio i Udinese też nie wygrali. Zachowanie Pato, który schodzi a potem zabawia się na trybunach jest nieprofesjonalne. Po pierwsze wynik, po drugie jakikolwiek brak motywacji i determinacji tu wychodzi. Ten człowiek chyba naprawdę sądzi, że jest najlepszy i już :? Gattuso jakoś zawsze znajduje się na ławce, gdy jest kontuzjowany jak wczoraj. Tego brakuje Milanowi. Nocerino, Gattuso, Boa, Binho i Ibra gdy grają to przynajmniej jest stuprocentowa motywacja. W pomocy i ataku tylko oni są w 100% zmotywowani na chwilę obecną, gdy są na boisku. Poza tym wracając do mercato to dużo ciekawych zawodników pozostaje w klubach z których raczej chętnie by powędrowali do wielkiego (?) Milanu. Mam na myśli np. Kwadwo Asamoah'a, Ljajicia- ściągając ich (za pewnie nie mniej niż 15mln ojro) możnaby osłabić konkurencję. Aczkolwiek Della Valle nie lubi Berlu więc... :lol: Ale ściągnąć Podolskiego czy Eriksena to chyba nie taki zły i trudny pomysł :roll:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 22 wrz 2011, 12:54

MazurXIII pisze:Ciekawe jakby grał Milan sprzedając tego lata Pato do dajmy na to Chelsea/Realu za 60 mln €
Nie wierzę, żeby ktoś za Pato dawał 60 mln euro. Wszyscy widzą, że chłopak jest co najwyżej średni. A to, że motywuje się na wielkich to już jego charakter, a piłkarsko może za nie długo upaść. Z Neymarem będzie tak samo jak zawita do Europy. Nawet nie Falcao, a Aguero był tanio do wyciągnięcia. No cóż ale mieliśmy w ataku ciasno, a też nikt z klubu by nie utrudniał związku córki naszego prezesika.

A co gorsza gdy Cassano, Robinho, Zlatan i Pato będą dostępni do dyspozycji trenera to Antonio będzie 4. opcją Maxa :|

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 wrz 2011, 12:56

Po pierwszych miesiącach w Milanie wszystko wskazywało, że Pato lada moment będzie jednym z najlepszych graczy na świecie razem z Messim i Ronaldo. Z tym, że Messi wjechał na taki poziom, że nie oszukujmy się - długo takiego piłkarza nie będzie. Pato ma prawie wszystko by być jednym z najlepszym piłkarzy na planecie. W swoich pierwszych dwóch latach - szybkość, gra głowa, strzał z dystansu czy znalezienie piłki w polu karnym a'la Inzaghi, uderzenie z prawej nogi, z lewej, drybling. Po prostu potencjał emanował od niego. Od sezonu z Leonardo się zaciął i zaryzykowałbym stwierdzenie, że cofnął się w rozwoju. Ma trudności z przedryblowaniem jednego rywala, nie ma tak wielu sytuacji bramkowych bo nie gra bez piłki. Sam nie wiem co z niego będzie, ale powinien skończyć się okres taryfy ulgowej - albo gra na miarę oczekiwań i talentu albo sprzedaż. Osobiście wolę 18-letniego Pato niż tego 22-letniego. Rozwinął się na pewno fizycznie oraz w tym, że zaczął od pukania gwiazdki brazylijskiej telewizji a teraz jest na etapie córki premiera. Jak dla mnie to jest sezon prawdy. Nie oczekuje gry na miarę Messiego, ale zaangażowania oraz równej formy.

Bramka Faraona. Nie wydaję mi się, aby piłka mu zeszła o czym ktoś tu pisał. Najpierw popatrzył jak bramkarz jest ustawiony a później uderzył.

Podolski po co? Przecież on w klubach gra kaszanę. Eriksen nie chciał odchodzić z Ajaxu a Udinese nie chciało rozsprzedać całej ekipy. Co do sytuacji w lidze to jeżeli wygramy z Catanią będziemy mieć tyle samo punktów co rok temu. Nie jest źle. Graliśmy niemal tylko 11 graczami przeciwko 3,4 i 5 ekipie tamtego sezonu a jeszcze w międzyczasie z Barceloną.
Nie wierzę, żeby ktoś za Pato dawał 60 mln euro. Wszyscy widzą, że chłopak jest co najwyżej średni. A to, że motywuje się na wielkich to już jego charakter, a piłkarsko może za nie długo upaść. Z Neymarem będzie tak samo jak zawita do Europy. Nawet nie Falcao, a Aguero był tanio do wyciągnięcia. No cóż ale mieliśmy w ataku ciasno, a też nikt z klubu by nie utrudniał związku córki naszego prezesika.
Galliani i Berlusconi tak wypromowali Kaczora, że nie jeden klub przepłaciłby słono za niego w porównaniu co teraz prezentuje. Może nie byłoby to 60 mln, ale na pewno sporo.
A co gorsza gdy Cassano, Robinho, Zlatan i Pato będą dostępni do dyspozycji trenera to Antonio będzie 4. opcją Maxa :|
Nie byłbym tego pewien. Antonio nie gra rewelacyjnie, ale w każdym meczu notuje asystę. Max ma jaja i jak będzie trzeba to posadzi Pato na ławce. Rok temu to zrobił i później wrócił lepszy, bardziej zmotywowany Kaczor. Jednak na ten moment Robinho i Zlatan powinni być pewniakami jak wrócą do gry.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 22 wrz 2011, 13:18

Pato za 60 mln €?A dlaczego NIE?Jeśli Sanchez może pójść za blisko 40 mln € (wliczając wszelkie bonusy),a taki Perez jest w stanie wydać (ponoć) 45 mln € na Neymara...przy zdolnościach negocjacyjnych Łysego jest to suma jak najbardziej prawdopodobna (za chwilę najlepszy piłkarza na planecie + przyszły zdobywca ZP + Brazylijczyk + ograny w Europie + bleblele + tym podobne marketingowe bzdury)...

Jedno trzeba przyznać - Szewa w tym wieku to już wymiał i do tego był zdrowy jak tur :roll:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 wrz 2011, 13:23

Co do Neymara to śmieszą mnie plotki jak nic. Gość ma klauzulę odstępnego w wysokości 45 mln euro (W Brazylii nie trzeba płacić takiego podatku jak w Hiszpanii) a media podają, że idzie do Barcy za 60 mln zaraz do Realu za 70 mln a ostatnio też za 60 mln, ale do Realu. Ale będzie ubaw jak jakiś klub zapłaci za niego dużo więcej niż ma w klauzuli odstępnego o tym bardziej o wiele za dużo niż jest wart. Tylko oczywiście to na razie media podają kwoty, ale w takim wypadku dziennikarze mają nie mają piątej klepki.

Awatar użytkownika
szO
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szO » 22 wrz 2011, 13:30

bo Pato,jak leży na Basi,to widzi też mnóstwo kasy... :) w połączeniu z samo-zachwytem piłkarskim,to zła mieszanka dla młodego łeba.To jest dalej materiał na wielkiego piłkarza,ale problem tkwi w jego głowie.

wczoraj aż sie prosiło mieć piłkarza typu Serginho i dziwi mnie,dlaczego Allegri i Łysy nie mają chodz jednego skrzydłowego w drużynie.Jedna,dodatkowa opcja w dla trenera i Milanu,która kiedyś wiele razy ratowała dupe i wynik Carlo.Zawodnik bazujący na szybkośći z dobrym dośrodkowaniem...problem w tym,że my nie zdobywamy bramek z głowy :wink:

Allegri w 3 meczach w lidze zagrał,w ten sam sposób.W oczy gryzie brak zaskoczenia w czymkolwiek,poprostu trener jest mało elastyczny i charakterystyka dryżyny,też ma na to wpływ.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 22 wrz 2011, 13:38

wczoraj aż sie prosiło mieć piłkarza typu Serginho i dziwi mnie,dlaczego Allegri i Łysy nie mają chodz jednego skrzydłowego w drużynie.Jedna,dodatkowa opcja w dla trenera i Milanu,która kiedyś wiele razy ratowała dupe i wynik Carlo.Zawodnik bazujący na szybkośći z dobrym dośrodkowaniem...problem w tym,że my nie zdobywamy bramek z głowy :wink:
No jak to nie? Wczoraj nawet taki jeden grał - Urby Emanuelson. W Ajaxie podobał mi się bardziej od Serginho.
Tylko po co mieć skrzydłowego, skoro nie miał wczoraj kto bramek głową zdobywać? Jak nie ma Ibrahimovicia lub Boatenga, to od biedy wchodził z głębi Ambrosini. Wczoraj dośrodkowania był zbędne, bo nawet jeśli ma kto dobrze dośrodkowań, to nie było nikogo, kto mógł to wykończyć.
Allegri w 3 meczach w lidze zagrał,w ten sam sposób.
Bo miał tych samych piłkarzy dostępnych. To jakaś wada trenera? Kim on miał zaskoczyć? Nawet najwięksi stachanowcy w drużynie we wczorajszym meczu byli padnięci, bo dawka meczów jest mordercza - trudni rywale + gra co trzy dni. To trzeba przetrwać, zwycięstwa przyjdą, bo na razie gra jest bardzo dobra jak na taki potencjał ludzki.

gatto78
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gatto78 » 22 wrz 2011, 13:47

Wilmore pisze:wczoraj aż sie prosiło mieć piłkarza typu Serginho i dziwi mnie,dlaczego Allegri i Łysy nie mają chodz jednego skrzydłowego w drużynie.
Jest Urby :lol:

Podolskiego wymieniłem jako takiego porządnego zmiennika, który mógłby od biedy rozruszać grę. Eriksen faktycznie miał ofertę z City w styczniu.
Mi szkoda jednak dwóch graczy. Po pierwsze Matri. Chętnie bym go widział w Milanie jako zmiennika Ibry. Jednak, gdyby Milan go ściągnął to nie byłoby Cassano za którym przemawiają większe umiejętności. Matri obecnie coś często na ławie zaczyna bodajże. Drugi to Diego. Poszedł do Atletico za grosze, a szkoda bo w Serie A nie grał żle. Byłby idealny na pozycję ofensywnego pomocnika moim zdaniem.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 22 wrz 2011, 13:54

Pato za 60 mln €?A dlaczego NIE?Jeśli Sanchez może pójść za blisko 40 mln €
Z całym szacunkiem dla Pato, ale Sanchez jest obecnie zawodnikiem znacznie lepszym od Brazylijczykiem, więc kształtując ewentualną cenę w wyniku porównania z wyżej wymienionym zawodnikiem otrzymalibyśmy nie więcej niż 20 mln w gotówce plus ewentualne zmienne.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 22 wrz 2011, 14:00

Przesadzasz w drugą stronę - Pato żadną miarą nie jest wart ani 60 milionów euro, ale tak samo absurdalne jest wyliczenie jego wartości na 20 milionów + zmienne.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 22 wrz 2011, 14:04

Przesadzasz w drugą stronę - Pato żadną miarą nie jest wart ani 60 milionów euro, ale tak samo absurdalne jest wyliczenie jego wartości na 20 milionów + zmienne.
Napisałem tylko, że porównując wymienionych zawodników powinniśmy otrzymać taką kwotę, zaś kontekstem tej wypowiedzi było określenie ceny na 60 mln w wyniku porównania z Sanchezem. Osobiście uważam, że za mniej niż 35-40 mln euro puszczać go nie powinniście, bo mimo wszystkich wad jest niezwykle utalentowanym zawodnikiem i ewentualny transfer byłby ogromną stratą nie tylko dla Milanu, ale całej ligi. Zresztą wielokrotnie w bardzo pochlebny sposób wypowiadałem się na temat tego zawodnika i mam nadzieje, że zrobi krok naprzód.

gatto78
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gatto78 » 22 wrz 2011, 14:11

Jeśli mogę wyrazić swoje zdanie to nie mam nic przeciwko sprzedaży Pato ale aby kwota przeznaczona na zakup zwróciła się podwójnie, czyli nie schodzic poniżej 45mln euro. Drugi warunek to zakup w miare młodego bardzo dobrego napastnika na lata. Swoją drogą co do Udinese to aż dziwne, że Antonio di Natale nie grał w żadnym z wielkich klubów włoskich :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”