Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 824

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 22 wrz 2011, 19:57

Marq pisze:Nom Juventus jest słabszy
A wiec napinka na 5-kolejkowych laureatow Złotej Piłki? Jak sie skonczylo podjaranie wczesniej Amaurim, Iaquinta, Diego, Marchisio, Del Nerim? Fajnie ze zobysliscie 7 punktow z dolem tabeli, ale naprawde po dwoch 7 miejscach i kupie jaka serwował wasz zespoł w ostatnich sezonach na waszym miejscu z kozakowaniem wstrzymałbym sie do... konca sezonu. Dlatego wlasnie roznica miedzy Cambiasso czy Forlanem a waszymi futbolowymi magami jest taka, ze ci pierwsi moga miec słabszy okres jak teraz, ale sa wielkimi graczami i w swojej karierze niczego nie musza udowadniac. W Juventusie jest wielu solidnych piłkarzy, ale w zasadzie poza Chiellinim, Buffonem i nigdysiejszym Pirlo to kazdy inny aspiruje do miana wielkiego gracza. Takim nie staje sie po pokonaniu Parmy, wymeczeniu Sieny czy remisie z Bolonia. Sorry, te wygrane nie robia na mnie najmniejszego wrazenia. Nie przegrajcie 15-20 meczow z rzedu to pogadamy.
MazurXIII pisze:Antonio jest genialny,ale Pazzini tez miał swój udział w sukcesach Sampdorii.
Mozna powiedziec ze Pazzini był przedłużeniem geniuszu Cassano. W dobie ustawienia formacji ataku na jednego wysunietego napastnika duet Cassano i Pazzini był wzorcowym przykladem jak powinna wspolpracowac dwojka napastnikow.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 197

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 22 wrz 2011, 20:02

Wzrusza mnie troska fanow Juve o Inter. Chyba tak samo rok temu martwili sie o jak to zly Boatenga i Robinho beda psuc atmosfere w Milanie czy cos w ten desen...

GdS podaje, ze Ranieri bedzie probowal zarowno 4-3-1-2 jak i 4-2-3-1, ale to raczej ich luzne przemyslenia i na ten moment ciezko jednoznacznie wskazac kierunek w jakim pojdzie Siwy. Te drugie ustawienie z Pazzinim na szpicy i Zarate, Forlanem po bokach Wesa, mozna niby sprobowac...

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 22 wrz 2011, 21:55

Nom Juventus jest słabszy, gra gorzej od Interu i pokazał, że będzie miał problemu z walką o 3 miejsce.

Obyście wy do LE weszli bo z tym składem co macie to będzie wielki sukces.
Koledze (grzecznościowo zaczynam, choć przyjacielem moim nie jest - nie spoufalam się z plebejstwem) przypomnieć należy o tym, że po pierwszych kolejkach poprzedniego sezonu także szliście na mistrza, zaś czas spędzony na forum spożytkowaliście na wyśmiewanie Milanu (po pierwszych 5 kolejkach uzbierał bodajże 4 punkty). Najwidoczniej z negatywnych doświadczeń nie potrafiliście zrobić właściwego użytku, bo historia się powtarza ..

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6628

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 22 wrz 2011, 22:12

MarcinW pisze:przypomnieć należy o tym, że po pierwszych kolejkach poprzedniego sezonu także szliście na mistrza, zaś czas spędzony na forum spożytkowaliście na wyśmiewanie Milanu (po pierwszych 5 kolejkach uzbierał bodajże 4 punkty).
Kłamiesz, bo w zeszłym sezonie po 5 kolejkach mieliśmy 7 pkt (dwie porażki na koncie) i nikt ze stałych użytkowników tego forum nie pisał o Scudetto. Każdy wymagał od Lugiego jednego: awansu do LM. Dopiero przed świętami, gdzie w międzyczasie mieliśmy serię kilkunastu spotkań bez porażki i stratę bodajże 2 czy 3 pkt do Milanu pojawiły się ciche głosy o walce o mistrza.

Ranieri na spokojnie może Was poukładać. Szkoda, że przygoda Gasperiniego tak szybko się skończyła, jestem bardzo niezadowolony, że Siwy jest w Interze. Może i wiecznie drugi, ale jak pokazała historia wyciągał maxa z takich zawodników jak DP, Camoranesi, Trezeguet czy Zanetti.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 22 wrz 2011, 22:19

Kłamiesz, bo w zeszłym sezonie po 5 kolejkach mieliśmy 7 pkt
Adresując posta do Marqua jako typowego reprezentanta Juvepoland niekoniecznie miałem na myśli twórczość miejscowego towarzystwa, bo z moich obserwacji wynika, że poziom zidiocenia na piłka.pl jest niższy niż na stronach fanowskich nawet wśród kibiców Juve. Oczywiście nie ma to charakteru bezwyjątkowego, bo cytowany wcześniej użytkownik nie jest desygnatem tego twierdzenia :)

ps. mimo wszystko i w celu zaspokojenia twoich roszczeń skoryguje poprzedniego posta:
przypomnieć należy o tym, że po pierwszych kolejkach poprzedniego sezonu także zmierzaliście ku lidzie mistrzów
reszty nie cofam, bo jest w najwyższym stopniu zgodna z rzeczywistością.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 22 wrz 2011, 22:25

Jak chcesz się odnosić do JP, to rób to na JP.
MarcinW pisze:ps. polecam przejrzeć twórczość kolegów z Juvepoland.
Polecam zajrzeć też chociażby na fcinter.pl Równie dobrze poprawiają mi humor wpisy tam, jak Tobie wpisy na JP. Czy to znaczy, że mam te bzdury odnosić do Ciebie?

Zresztą tak daleko szukać nie trzeba, wejdź na główną i poczujesz powiew gimnazjum ze wszystkich stron, czy to Milan, Inter czy Juventus.

EOT z mojej strony.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 22 wrz 2011, 22:27

Polecam zajrzeć też chociażby na fcinter.pl Równie dobrze poprawiają mi humor wpisy tam, jak Tobie wpisy na JP. Czy to znaczy, że mam te bzdury odnosić do Ciebie?
A odniosłem do Ciebie ? Jesteś typowym (czyt. przeciętnym/socjologicznym) reprezentantem zbiorowości zrzeszającej się na Juvepoland ? :)
Polecam zajrzeć też chociażby na fcinter.pl
Dziękuje nie skorzystam z zaproszenia. Preferuje Juvepoland.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 22 wrz 2011, 22:34

A odniosłem do Ciebie ? Jesteś typowym (czyt. przeciętnym/socjologicznym) reprezentantem zbiorowości zrzeszającej się na Juvepoland ? :)
A napisałem, że odniosłeś się do mnie?

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 22 wrz 2011, 22:39

A napisałem, że odniosłeś się do mnie?
To skąd to oburzenie moralne ? :)

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 22 wrz 2011, 22:47

MarcinW pisze:To skąd to oburzenie moralne ? :)
[quote=""MarcinW"]czas spędzony na forum spożytkowaliście na wyśmiewanie Milanu [/quote]
Uogólniasz. A to źle.

Teraz już definitywny EOT :mrgreen:

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 22 wrz 2011, 22:53

na waszym miejscu z kozakowaniem wstrzymałbym sie do... konca sezonu.
Ja nigdzie nie napisałem, że Juve idzie na mistrza, bo jest za wcześnie żeby to oceniać.
Jednak patrząć na obecną grę Interu, Romy i Milanu takowe nadzieje posiadam jak każdy kibic.
Pisałem o Interze, który według mnie z tą kadrą i obecnie Ranierim na ławce nie ugra w tym sezonie kompletnie nic.
Łopatologicznie - Inter nic nie ugra, a Juventus ma potencjał, aby w tym sezonie zaskoczyć wszystkich, bo Conte tchnął w ten zespół coś czego nie dał żadny poprzedni trener od czasów Capello.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 22 wrz 2011, 23:56

Nie mamy skladu na mistrza i nim nie bedziemy. Racjonalnie rzecz ujmujac to jest nie mozliwe, bo jestesmy w tyle za Milanem i Napoli. Naszym realnym celem jest 3 miejsce o ktore bedziemy walczyc z Interem, Lazio, Roma i Udinese. Na nic wiecej w tym sezonie nas nie stac.

Z drugiej strony cos sie w Juventusie zmienilo po przyjsciu Conte. Wrocil ten charakter, ktory utracilismy dawno temu. Ogladajac nasze ostatnie mecze widac Juventus Lippiego i nie chodzi tu o wyniki ale o zaangazowanie ktorego za Del Neriego, Zacheronniego, Ferrary, Ranierego prozno bylo szukac. Owszem byly jakes zrywy, ale w niczym mi nie przypominaly tego co jest teraz. Kto ogladal mecze Juventusu wtedy i teraz wie o czym mowie.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 24 wrz 2011, 17:25

WIdzieliscie ustawienie? Jesli na boisku bedzie to tak samo wygladac jak rozpisalo inter.it to 4-4-2 jak w morde strzelił. Wiadomo, brak Sneijdera, ale przyznam ze to w jakims stopniu eksperyment.

Julio; Nagatomo, Lucio, Samuel, Chivu; Coutinho, Zanetti, Cambiasso, Obi; Forlan, Pazzini

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 24 wrz 2011, 17:33

Poratuje ktoś jakimś linkiem ? Dobra jakość mile widziana.

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 24 wrz 2011, 18:02

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”