AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1200

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
szO
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szO » 22 wrz 2011, 14:23

"Wczoraj nawet taki jeden grał - Urby Emanuelson. W Ajaxie podobał mi się bardziej od Serginho..."

Wilmore - to ci rozeznanie :lol: klasy brazylijczyka,to on chyba nigdy nie osiągnie.

Mógł wpuśćic Pipo w 60 min spotkania i ma kto grać głową...druga sprawa,że Urby wogóle nie gra tak,jak w Ajaxie,on nie nadaje się na połówke,dlatego się dziwie,że Max nie daje mu szansy gry wzdłuż lini.

Kim ma Allegri zaskoczyć? problem,że On nawet sam siebie nie potrafi zaskoczyć... :roll: i zbyt wolno reaguje na wypadki meczu.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 731

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 wrz 2011, 17:36

Mógł wpuśćic Pipo w 60 min spotkania i ma kto grać głową...druga sprawa,że Urby wogóle nie gra tak,jak w Ajaxie,on nie nadaje się na połówke,dlatego się dziwie,że Max nie daje mu szansy gry wzdłuż lini.
I wydaje ci się, że Pippo był gotowy po 10-miesięcznym rozbracie z treningami, po kolejnych kontuzjach w trakcie sezonu przygotowawczego na 30 minut gry?

Allegri nie ma czym zaskakiwać, bo ma mało graczy. W tamtym sezonie udowodnił, że jest dobrym trenerem i nie ma co go winić za taki a nie inny początek sezonu.

Pato wypada na miesiąc. Pięknie. Warto wspomnieć, że napastnik primavery, który dość ładnie się prezentował w meczach przedsezonowych, czyli Kinglsey Boateng jest również kontuzjowany a to pewnie on z graczy primavery byłby najbliżej gry. Ciężki bój nas czeka z Ceseną. Pewnie Antek z Faraonem w ataku. Zlatan ma być gotowy na około 20 minut w Lidze Mistrzów, ale na Juve powinien być już w pełni sprawny.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 22 wrz 2011, 19:22

Wilmore - to ci rozeznanie :lol: klasy brazylijczyka,to on chyba nigdy nie osiągnie.
Chyba żartujesz. Serginho miał przebłyski, był graczem niesamowicie chimerycznym, sporo pracował, ale jeśli nie miał swojego dnia, to był dramat. Przypomina mi się tu casus Oddo - jak miał swój dzień, to decydował o wyniku w Neapolu, ale codzienność była brutalna - Brazylijczyk grywał słabo lub przeciętnie, Emanuelson w Ajaxie zapowiadał się na o wiele lepszego zawodnika.
On miał kapitalny sezon 2005/06, ale nic ponadto. Gdyby nie jego charakter mógłby w klubie nie zagrzać długo miejsca, bo do systemu nigdy w pełni nie pasował. Zawsze bardzo mi się podobały jego wypowiedzi, ale jako piłkarz to nie był jednak nikt specjalny. Widać to po występach w kadrze - 10 meczów pomimo wielu lat spędzonych w Milanie to nie jest imponujący wynik. Wydaje mi się, że kierujesz się sentymentem do tamtych czasów oceniając go tak wysoko.
Kim ma Allegri zaskoczyć?
Wszystkich ma kontuzjowanych. Jest jednym z ostatnich ludzi w Milanie, których bym krytykował za obecną sytuację.
Pewnie Antek z Faraonem w ataku.
Albo choinka - Nocerino, Van Bommel, Seedorf; Emanuelson, Aquilani. Tak czy owak będzie ciężko, bo kuleje tworzenie sytuacji podbramkowych, a tu będzie dodatkowo brakowało egzekutora.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 22 wrz 2011, 19:48

Zastanawia mnie jedno - jakim trzeba być umysłowym inwalidą by na każdym kroku deprecjonować osiągnięcia i klasę Huntelaara i jednocześnie podniecać się Emanuelsonem,bo kiedyś tam zapowiadał się dobrze w Ajaxie?Tam,gdzie Hunt był gwiazdą największego formatu?A deprecjonowanie osiągnięć Serginhio to jakiś kiepski żart...w jednym meczu (któreś tam derby) Brazylijczyk dał nam więcej niż Holender przez cały ostatni rok...a rola była ta sama - zmiennik z rzadka wchodzący z ławki.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 22 wrz 2011, 20:43

A może Inzaghi na szpicy zagra :?: Za nim Cassano, a w trakcie meczu Faraon wchodzi za Pippo :?: Tak bym to widział.
Wilmore pisze:Albo choinka - Nocerino, Van Bommel, Seedorf; Emanuelson, Aquilani.
Mam nadzieje, że coś takiego nie wchodzi w grę.

Dwójka z trójki: Inzaghi, Faraon i Cassano musi wyjść z Ceseną.

Co by było gdyby Cassano jednak odszedł w sierpniu :?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 22 wrz 2011, 22:44

A może Inzaghi na szpicy zagra
On we wtorek pierwszy raz trenował z drużyną, dzień później rozegrał pierwsze minuty, nie widzę szans, by Allegri wystawił go od pierwszej minuty z Ceseną. Z ławki na pewno wejdzie, ale nie od razu.
Dwójka z trójki: Inzaghi, Faraon i Cassano musi wyjść z Ceseną.
El Shaarawy nie przepracował okresu przygotowawczego i ma... Ile? 18 lat?
Pato już zajechali fizycznie, ciągłe urazy mięśniowe to głównie tego zasługa. Nie można nadmiernie obciążać nastolatka, bo później masz szkło, a nie twardego piłkarza. Pewnie, są wyjątki, ale kto wie, czy Faraon do nich należy?

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 23 wrz 2011, 0:02

Z tym pozbyciem sie Pato lekko przesadzacie. Typ ma ogromny potencjal i wskazanym byloby danie mu wiekszej ilosci szans na gre z czym w przeszlosci bylo roznie, a i kontuzje tego nie ulatwialy. Poczekajcie jeszcze ten i nastepny sezon, a mozliwe, ze wystrzeli bo to wciaz jedynie mlody chlopak.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 wrz 2011, 7:03

Jak było różnie z szansami Pato? O czymś nie wiem? Gdy był zdrowy to niemal zawsze grał, więc zastanów się zanim coś napiszesz. W pierwszym sezonie 18 meczów z tym, że grał tylko od stycznia, w drugim miał już 36 meczów w Serie A. W dwóch następnych zaczęły się kontuzje, ale i tak uzbierał odpowiednio 23 i 25 meczy. Rzeczywiście różnie bywało z jego szansami na grę...

Nikt nie pisze, żeby go sprzedać po nieudanym początku. Jednak najwyższa pora, żeby zaczął grać na miarę potencjału, bo latka lecą. Jak nie pokaże na przestrzeni całego sezonu to co się od niego oczekuje to wtedy trzeba będzie to przemyśleć.

Co do El Shaarawy'ego to nie wydaje mi się, aby go zajechali. Gdy Pato był w jego wieku to grał niemal bez przerwy, bo nie było dużo opcji w ataku. Natomiast gdy wrócą teraz kontuzjowani to Faraon będzie grywał rzadziej. Także nie widzę problemu z wystawieniem go na Cesenę zwłaszcza, że będzie miał tydzień przerwy przed następnym. I Stephan pracował w okresie przygotowawczym w tym, że miał trening indywidualny. Kontuzjowany był tylko na początku i wtedy wykryto u niego nierównomierną budowę ciała i z tego powodu by nie narażać go na kontuzje nie grał w meczach przedsezonowych. Oglądałem treningi z Milanello i chłopak trenował.

Ciekawostka: W poprzednim sezonie Milan strzelił 65 bramek. 50 z nich strzelili zawodnicy aktualnie kontuzjowani...

Weszłem
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Weszłem » 23 wrz 2011, 11:37

Wilmore pisze:
Wilmore dobrze to ujął.
Podzielam Twoje zdanie
Podzielam zdanie Wilmora z tematu Juve
Będziecie tu cholernie niepopularni.
Jestem kibicem Milanu, czesto przegladam formu dzisiaj sie zarejestrowalem. Ty czesto gadasz z sensem, mądze i można cie poprzec, ale też jestes więźniem swojej domniemanej nieomylności, jak np z lewą nogą Montolivo i zdarza się ze wychodzisz na błazna.

Druga sprawa, wykopalem to z temtu Juventusu, chcialem to juz dawno poruszyc:
GacekCCM pisze:Ktoś na tym forum w trakcie mercato pisał, że na wymianie Aquilani-Pirlo obie strony wyjdą dobrze, bo Juventus dostanie lepszego gracza, a Milan dostanie piłkarza słabszego, ale bardziej regularnego.
GacekCCM pisze:a Milan się cieszy, że ma kogoś, kto będzie grał, a nie błyszczał jak choinkowe lampki, raz do roku.
Nie moge, po prostu nie moge sie z tym zgodzic. Co prawda sam Aquilani pasuje lepiej do systemu z 3 pomocników, czy jako ten ofensywny - chociaz jak na nasz klub to zdecydowanie za malo, ale ten gracz na pewno nie jest regularny. Pamietam go z Romy i co gorsza, widzialem w kazdym meczu Juve z tamtego seoznu, bo kolega to fanatyk Juventusu i miałem tę nieprzyjemność oglądania z nim wszystkich spotkań. To co sie rzucalo w oczy to jest nieregularnosc. Regularnie to on potrafił oddawac pilke do najblizszego partnera, a blysnął czyms raz na kilka meczów. Wolalbym dalej człapiącego Pirlo, ktory rzuci mi 2 swietne pilki na mecz jak mu sie bedzie chcial, niż takiego Aquilaniego co chce, a przez slabe umiejetnosci rzuci 2 fajne pilki na 5 spotkań. Z kazdym meczem bedzie slabnąć, sami zobaczycie. Jak slowo regularnosc, to napewno nie Aquilani.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 wrz 2011, 12:30

Obrazek Obrazek

Przewidywane składy na jutrzejszy mecz. Znając naszą sytuacje kadrową nie trzeba być prorokiem by przewidzieć kto wybiegnie na boisko. Odpoczynek dostaje Nesta, ale akurat w obronie ilościowo nie ma tragedii. Taiwo pewnie nadal nie jest w 100% gotowy do gry a szkoda bo w meczach przedsezonowych spisywał się coraz lepiej a w meczu z Juventusem wyglądał już bardzo dobrze. Pewnie dopiero w LM wystąpi. Faraon od początku, więc niech pracuje, żeby w momencie gdy wrócą kontuzjowaniu dla niego miejsce też się znalazło. Na ławce tragedia, ale to normalne w ostatnim czasie. Co do przewidzeń LGdS kto ile będzie pauzował nie ma co zwracać uwagi. Tego nawet pewnie sztab szkoleniowy Milanu nie wie.

Mecz trzeba wygrać. Innej możliwości nie widzę. Nie obchodzi mnie styl. Ważne są tylko 3 punkty. Co mnie martwi to to, że na mecz z Juventusem nasi gracze będą wyglądali fizycznie jak sam nie wiem co. Mimo iż mecz w Lidze Mistrzów powinien być łatwy to i tak nie damy nikomu odpocząć przed bardzo ważnym meczem w Turynie.

Awatar użytkownika
szO
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szO » 23 wrz 2011, 13:03

jeszcze troche i Sedowi pompa może nie podać...na Turyn może doczłapie :wink:

żeby zdobyć 3pkt. musimy podjąć ryzyko w danym momencie meczu,bo Allegri na pewno zagra zachowawczo od pierwszych minut.Może nareśćie Abate z Zambro zagrają na lepszym poziomie w ataku,bo patrząć obiektywnie za mało wnoszą w przodzie.Przynajmniej jeden z nich częśćiej powinnien uczestniczyć w akcjach ofen. u nas tego prawie niema.
Faraon fajnie,że zagra.Przyjemnie się patrzy na jego sposób poruszania i gre - ma te kocie ruchy,czasami wydawało mi się,że z Udine, Milan za powolnie myśli dla niego,a czasem go nie zauważali,gdzie był nie kryty.Ma cały mecz przed sobą,oby MAX go wystawił,niema nic do stracenia.

jak pisze mete styl nie ważny.pkt. najważniejsze.Boję się tylko,że ten mecz trzeba będzie wybiegać...i tu problem. :roll:

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 23 wrz 2011, 13:11

mete pisze: W dwóch następnych zaczęły się kontuzje, ale i tak uzbierał odpowiednio 23 i 25 meczy. Rzeczywiście różnie bywało z jego szansami na grę...
I oto mnie chodziło. Sorry, że się nieprecyzyjnie wyraziłem. Dobrze wiesz, że kontuzje nie ułatwiają rozwoju mimo rozegrania 20-kilku spotkań.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 wrz 2011, 13:21

Właśnie wyczytałem, że sprzedano 30 398 karnetów, czyli o 1000 więcej niż przed rokiem. Z tym, że na milannews podają, że zarobiono na tym niewiele ponad 800 tysięcy euro. Coś mi tu nie pasuje. Przecież w takim wypadku karnet kosztowałby niecałe 30 euro...Jakaś pomyłka musi być.
I oto mnie chodziło. Sorry, że się nieprecyzyjnie wyraziłem. Dobrze wiesz, że kontuzje nie ułatwiają rozwoju mimo rozegrania 20-kilku spotkań.
Wiem, że kontuzje nie ułatwiają. Z tym, że z twojego poprzedniego posta można wyczytać tak jakby, że Pato nie dostawał odpowiednio dużo szans a do tego jeszcze ma problemy z kontuzjami. Co nie jest prawdą, więc po prostu się do tego odniosłem.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 23 wrz 2011, 13:51

Zarobiono = zarobiono na różnicy, róznica = +1000, 1000 * x = 800tys E --> x = 800euro. 800euro na karnet chyba spoko.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2275
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 24 wrz 2011, 19:53

MILAN: Abbiati, Abate, Thiago Silva, Yepes, Taiwo, Nocerino, Van Bommel, Seedorf, Emanuelson, Cassano, El Shaarawy.
CESENA: Ravaglia, Comotto, Von Bergen, Rodriguez, Marco Rossi, Martinez, Parolo, Guana, Martinho, Candreva, Mutu.
Jest Taiwo co cieszy, Urby kosztem Aquilaniego czyli dla mnie żadna zmiana jakościowa bo oby dwaj do dupy.

Seedorf kolejny mecz gra, na LM to on będzie wypruty :P .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”