Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 933

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
glock
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: glock » 28 wrz 2011, 16:26

A co z Yossim ? Miał wracać jakoś pod koniec września. Gdyby był gotowy do gry, to pewnie jego zobaczymy zamiast Chamberlaina.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 28 wrz 2011, 16:35

Wenger mowil przed Boltonem ze ma jakeis szanse zeby byl gotowy na WHL. Dzisiaj pewnie bedzie sporo rotacji, w niedziele jeden z najwazniejszych meczow w sezonie, trzeba troche chlopa oszczedzic. Podawalem sklad w poprzednim poscie, ale cos mi sie wydaje, ze zobaczymy Rosicky'ego na skrzydle. Niestety, Rosicky na skrzydle nie radzi sobie najlepiej, on jest dobry w srodku, na skrzydle sobie nie radzi. Mam nadzieje, ze Boss zaskoczy i zagra Chamberlain. Sklady pewnie beda za jakies 3h

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 28 wrz 2011, 20:24

Arsenal: Szczęsny - Sagna, Mertesacker, Song, Santos - Frimpong, Arteta, Rosicky (C) - Oxlade-Chamberlain, Chamakh, Arszawin.
  Ławka rezerwowych: Fabiański, Jenkinson, Gibbs, Coquelin, Ramsey, Park, Van Persie.

Jezus Maria, ogromne ryzyko. Jesli nie wygramy to nie chce byc w skorze Wengera..

Awatar użytkownika
Kisielski
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kisielski » 28 wrz 2011, 20:29

Magnum ubiegłeś mnie, już miałem podać skład odświeżyłem stronę a tu już skład jest :P

No ryzyko jest, nie takie jak w składzie który ja wymyśliłem ale jest duże ryzyko, dziwi brak Robina. Coś czuję w kościach, że będzie remis.

Awatar użytkownika
joedoe
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: joedoe » 28 wrz 2011, 20:40

A ja myślę, że AW dał szansę Chamakhowi na przełamanie. Ostatnio już jakieś przebłyski były, może nie przebłyski, ale nie taka padlina jak przez ostatnie miesiące, dziś mecz, który może mu pozwolić na odbicie się od dna. Fajnie, że AOC można zobaczyć w akcji no i...Tomas Kapitanem :D
Będzie dobrze, kogo jak kogo, ale taką ekipę jak Olympiakos bez mydła powinniśmy pogonić.

Awatar użytkownika
Kisielski
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kisielski » 28 wrz 2011, 21:35

Wynik fajny, jak to wyglądało? Spodziewam się, że było nadzwyczaj dobrze do momentu straty bramki, pewnie gra się pogorszyła, ale czekam na relacje kogoś kto widział. I jak to mówił Magnum w przerwie meczu z Blackburn nie ma co siać optymizmu mimo prowadzenia.
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2011, 21:41 przez Kisielski, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 28 wrz 2011, 21:37

Najgorzej to nie wygląda, ale teraz to kompletne spartaczenie Chamakha jest w zupełnie innym świetle widoczne.. Obrona jest TRAGICZNA. Wbiegają sobie na rożnych jak na treningu i sobie strzelają. Brak krycia, albo krycie kompletnie tragiczne. Chamberlain ładna bramka, ale poza tym widać, że jeszcze nie jest kompletnie gotowy. Arszawin niewidoczny, Rosicky dość partaczy. Arteta jest b. dobry. Santos w ataku świetnie a w obronie kiepsko, czyli to, czego się spodziewaliśmy czytając o nim. Szkoda, bo przydałby się ktoś, kto jednak jest naprawdę dobrym lewym obrońcą, a on jest takim tradycyjynm brazylijskim lewym obrońcą. W Barcelonie z Alvesem to działa, u nas jednak obrona nie jest dobra żeby sobie na to pozwolić.

Boje się tej drugiej połowy. Dobrze wiedzieć, że na ławce jest w razie czego Van Persie, ale mam nadzieję, że nie będzie trzeba go używać.

Awatar użytkownika
joedoe
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: joedoe » 28 wrz 2011, 21:43

Obrona tragicznie, ale trzeba przyznać, że ogromny w tym udział Frimponga. Jak to mawia Janusz W.: "Gramy bez defensywnego, nie mamy k**** defensywnego pomocnika". Bardzo chętnie zobaczyłbym na boisku Coquelina, ryzyka nie ma żadnego - gorzej od Frimponga w tym meczu nie da się zagrać. U nas najlepsi na boisku Arteta i Mertesacker, w dużej mierze to dzięki Niemcowi obrona jakoś trzyma się kupy. Sagna niby na swoim poziomie, ale nie ustrzegł się jednego poważnego błędu, wyglądało to jakby zlekceważył rywala. A Olympiakos muszę przyznać pozytywnie mnie zaskoczył. Fajnie kontrują, motorycznie wyglądają naprawdę dobrze. Całe szczęście, że w decydujących momentach ich obrońcy zamiast wybijać piłkę wołali nieudolnie w naszych kopać.
Kategorycznie Frimpong powinien opuścić boisko, przydałoby sie też jakieś wejście w atak. Obojętnie czy to będzie Robin czy Koreańczyk.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 28 wrz 2011, 22:42

Dobrze. Dobry wynik, szczególnie że Gibbs, Van Persie, Ramsey, Walcott, Gervinho i Koscielny nie grali (przynajmniej od początku). Nie ma się co pastwić, choć w obronie tragicznie, w pomocy też nie najlepiej, ale grało to co grało, są 3 punkty, teraz zapomnieć i skoncentrować się na niedzieli.

Awatar użytkownika
glock
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: glock » 28 wrz 2011, 23:18

Stałe fragmenty gry po naszej stronie to jest po prostu tragedia. Nie potrafimy zdobyć bramki po stałym fragmencie, tracimy masę goli. Wina stoi tu po stronie sztabu szkoleniowego. Trzeba większy nacisk położyć na stałe fragmenty gry, powinniśmy wytrenować parę schematów rozgrywania rzutów wolnych, gdzie każdy wiedział by co robić i może parę bramek by wpadło.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 29 wrz 2011, 0:14

Z tej mąki chleba nie będzie glock. Przecież od 5 lat albo więcej mamy masę mankamentów i nic się nie zmienia. Bronić nie umiemy, kontuzji mnóstwo, stałe fragmenty beznadziejne i wiele innych. Nie wspomnę już kto jest odpowiedzialny za tą stagnację. :P Zmieniają się tylko nazwiska w składzie. Reszta wraz z wynikami pozostaje bez zmian. Cieszmy się jednak z kolejnych zwycięstw bo widać, że forma rośnie i to 4 miejsce staje się coraz bardziej realne. Do tego trzeba wygrać grupę, uniknąć Barcelony i może uda się wejść do ćwierćfinału LM!

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 781

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 29 wrz 2011, 8:04

Bez ławki i człowiekiem szkłem w ataku liczycie na 4 miejsce ? Powodzenia :)

afckonrad9101
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: afckonrad9101 » 29 wrz 2011, 11:14

j1mmy
Pewnie ze liczymy bo kto niby ma zajac te 4 miejsce? Liverpool , ktory bez Suareza nie istnieje , ktory ma bardzo szeroka lawke ze Spearingiem , przereklamowanym Hendersonem i Flanaganem na czele? Tottenham obecnie wyglada o wiele lepiej ale tez nie ma jakiejs strasznie dlugiej lawki i poza pierwsza jedenastka graczy klasowych tam ze swieca szukac... Tak wiec wszystko otwarte, ja realnie oceniam szanse i walka o 4 miejsce bedzie sie toczyc pomiedzy Arsenalem , Liverpoolem i Totenhamem, mam nadzieje ze skonczy sie pozytywnie dla AFC;p

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 781

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 29 wrz 2011, 12:02

Tak ale tych zespołów nie dotykają tak notorycznie kontuzje jak was

Awatar użytkownika
glock
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: glock » 29 wrz 2011, 14:35

Ja w Tottenhamie widzę jakiś 20 graczy na dobrym poziomie
Proszę powiedz, że to prowo :D

Pierwsza jedenastka przyzwoita, reszta średniacy. Gdyby porównać kadry obu drużyn na papierze to Arsenal = Tottenham.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”