Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 934

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
afckonrad9101
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: afckonrad9101 » 29 wrz 2011, 16:06

20 graczy na dobrym poziomie hmm. to co uznac za dobry poziom , wsrod kibicow jest to zalezne od tego komu ktos kibicuje... Ale byc moze to prawda nie mnie osadzac, uwazam poprostu ze Totenham , Liverpool i Arsenal maja "jakosciowo" bardzo zblizone kadry , jezeli spojrzymy na to indywidualnie i pomiedzy nimi rostrzygnie sie walka o 4 miejsce, a zdecydowana wyzszosc ktoregos z klubow nad pozostalymi jest dla mnie poprostu lekcewazeniem rywala a nie realnemu ocenieniu potencjalu...zreszta okaze sie to nie w niedziele a na koniec sezonu, kiedy to bedziemy wiedziec kto zajmowac bedzie wysze miejsce w tabeli, oby byl to Arsenal;p

j1mmy
Kontuzji w Arsenalu jest zawsze duzo ale jak pojdzie dobrze to po przerwie reprezentacyjnej kontuzjowany bedzie "tylko" Jack Wilshere, bo wiekszosc z obecnych urazow to kontuzje krtokoterminowe, a co do Liverpoolu sie wypowiem jeszcze, dla mnie oni sa strasznie zalezni od Suareza az za bardzo on rozgrywa kazda akcje i to on napedza ta druzyne, ciekawy jestem co sie stanie gdy on zlapie uraz, czego nie zycze, kto bedzie ciagnal gre Liverpoolu kreatywny Kuyt czy Caroll, a moze Henderson , tak naprawde poza Gerrardem i moze Adamem nie widze tam kreatywnego pilkarza ktory moglby zrobic roznice...

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 29 wrz 2011, 18:52

Jack Wilshere zostal tata.

Awatar użytkownika
glock
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: glock » 29 wrz 2011, 22:20

Widzisz jeśli porównać same nazwiska to Arsenal wypada nawet lepiej od Tottenhamu, ale już jakby brać pod uwagę aktualną formę zawodników czy kontuzje to już wynik nie będzie taki sam. Moim zdaniem szanse są wyrównane. North London derby to specyficzne mecze, podczas których może się wydarzyć naprawdę wszystko. Ciężko jest wskazać faworyta.

Ja natomiast zauważyłem tendencję lekceważenia Arsenalu. Wszędzie czy to w telewizji, czy na forach wszyscy nas jadą od góry do dołu mówiąc jacy to jesteśmy słabi. Doszło nawet do tego, że w wywiadzie na gunners.com.pl pytający chce dowiedzieć się czy po Szczęsnego będą się ubiegać WIELKIE kluby... Paranoja, przecież Arsenal mimo słabych wyników w tym sezonie to nadal Arsenal, jeden z najbardziej rozpoznawalnych klubów na świecie. Podobna sytuacja z Liverpoolem, może przez ostatnie sezony nie mieli dobrych wyników, ale to nadal wielki klub do którego idzie się dlatego, że gra dla Liverpoolu to jest prestiż...

afckonrad9101
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: afckonrad9101 » 29 wrz 2011, 23:04

No niestety Arsenal jest lekcewazony przez media , szczegolnie pod sprzedazy Fabregasa i Nasriego, Jeszcze w lutym,czy marcu tego roku bylismy na topie wygralismy z Barcelona na ES i nie wiele brakowalo do wyeliminowania tej nie ma co ukrywac najlepszej druzyny na swiecie w chwili obecnej, bylismy blisko 1 miesjca w Premiership i pol roku pozniej wszystko zmienia sie o 180stopni, wszyscy nas skreslaja , taka jest pilka i teraz trzeba wszystkim tym "fachowcom " udowodnic ze sie myla ze Arsenal nie jest skonczony, a jest lepszy niz byl wczesniej dobra gra i dobrymi wynikami...

Awatar użytkownika
Kisielski
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kisielski » 30 wrz 2011, 13:23

A niech nas lekceważą, najlepiej niech nas lekceważą nasi przeciwnicy wtedy będą mogli na własnej skórze przekonać się jak bardzo się mylili :)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 wrz 2011, 14:36

Jest źle. Nie zagra Koscielny, Walcott i Gerviho mają jakieś tam szanse.

Możliwe, że wyjściowa XI będzie wyglądała tak:

Szczęsny - Sagna, Mertesacker, Song, Gibbs - Coquelin, Arteta, Ramsey - Benayoun, Van Persie, Arshavin
:lol:

Oczywiscie rownie dobrze w ataku może być Walcott i Gervinho. Na DM albo Frimpong albo Coquelin, wole Francuza bo jest bardziej doświadczony i lepszy technicznie, a Frimpong za mało używa mózgu i pewnie da się kogutom sprowokować. Boss pisze niby ze jest "tempted" zeby grac Songiem na CB ale na moje to raczej na pewno zagra. Jakos nie wyobrazam sobie zeby postawił na Miquela w takim meczu.

No i jeszcze Vermaelen wróci później, niż miał wrócić - ok 2 tygodnie po przerwie na reprezentacje a nie od razu po niej. :?

Są jednak dobre wiadomości - Almunia odchodzi na wypożyczenie.

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 30 wrz 2011, 19:42

Prawdopodobnie wyjdziemy następującym składem
Friedel - Skywalker, King, Kaboul, Assou Ekotto - VdV, Modrić, Parker, Bale - Defoe, Adebayor

Co do wszelkich przewidywań są one bez sensu, bo jak wiadomo derby rządzą się własnymi prawami, ale prawda jest taka, że tak słabego Arsenalu dawno nie widzieliśmy.Miejmy nadzieję, że chłopaki to wykorzystają, lecz może być zarówno 0:0,4:0,0:4 lub 4:4 przy czym pierwszy scenariusz najmniej prawdopodobny :P
Teraz pytanie do kibiców Arsenalu.Jak prezentuje się u was środek obrony?Muszę przyznać, że w tym upatruję szansy na sukces, bo o bramkarza na poziomie ligi okręgowej jestem spokojny :lol: Napewno dodatkowym smaczkeim będzie Adebayor przeciwko starym kolegom, a że nie będzie przebierał w środkach pokazał 2 lata temu na RvP.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 wrz 2011, 20:11

kiepsko. Zagra Mertesacker z Songiem ktory jest def pomocnikiem, wiec ktorys z mlokosow bedzie musial grac w srodku pola lub 18-letni Katalonczyk Ignasi Miquel dla ktorego takie derby to zdecydowanie za wczesnie, choc wtedy pozycja dma jest mocna. Chyba sam Wenger nie wie kogo wystawi.

Awatar użytkownika
Kisielski
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kisielski » 30 wrz 2011, 22:20

Magnum pisze:Są jednak dobre wiadomości - Almunia odchodzi na wypożyczenie.
Nareszcie :jupi:
Hyypia123 pisze:o bramkarza na poziomie ligi okręgowej jestem spokojny
Ludzie dajcie już spokój Szczęsnemu, pokażcie mi ilu zawodników z poziomem okręgówki gra w takich klubach jak Arsenal?

A po za wszelkimi emocjami związanymi z tymi derbami, mam szacunek dla Spursów i wiem, że to będzie ciężki mecz i mimo słabej formy na pewno nie będzie oddany bez walki. Już rok temu tak było, że podczas słabej formy w meczu z Tottenhamem była walka bez względu na wynik. Jestem optymistą i wierzę, że się uda i że Wojtek zamknie niektórym usta nie dając się pokonać :)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 wrz 2011, 22:26

Ludzie dajcie już spokój Szczęsnemu, pokażcie mi ilu zawodników z poziomem okręgówki gra w takich klubach jak Arsenal?
Przecież Hyypia ironizował (chyba, bo kto tam wie z Kogutami :P ), wnioskuje po emotikonce :wink:

Ktoś na Twitterze poruszył ciekawą sprawę. Jeśli nie zagra Gervinho, to może lepiej na lewą stornę wystawić Santosa? Dwoch lewych obrońców którzy są obaj usposobieni ofensywnie, mogą się wymieniać, będzie trochę bezpieczniej.

Awatar użytkownika
Kisielski
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kisielski » 30 wrz 2011, 22:31

Magnum pisze:
Przecież Hyypia ironizował (chyba, bo kto tam wie z Kogutami :P ), wnioskuje po emotikonce :wink:
Może po dyskusji z Obserwatorem, czy jak mu tam jestem już przewrażliwiony :P

afckonrad9101
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: afckonrad9101 » 30 wrz 2011, 22:42

W obecnej sytuacji kadrowej (szczegolnie chodzi mi o Koscielnego , Gervinho i Walcotta) remis biore w ciemno, to ze w niedziele stracimy pare bramek jestem pewny dlatego wszystko bedzie zalezec od naszej ofensywy, chcialbym aby w pomocy wyszedl tercet Coquelin- Rosicky- Arteta, ale pewnie obok Mikela wyjdzie Ramsey i Frimpong, obawiam sie tego meczu szczegolnie gdy pomysle sobie ze w pomocy bedzie gral Ramsey , ktory jak dla mnie w tym momencie gra na poziomie Championship i Frimpong ktory biega po boisku gdzie mu sie podoba nie trzymajac swojej pozycji, ehh naprawde remis bedzie w mojej opinii sukcesem ale obym sie mylil i oby te derby wygral Arsenal

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 30 wrz 2011, 23:38

Kisielski odwołałem się właśnie do wypowiedzi tego całego Obserwatora EOT

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 02 paź 2011, 16:39

Szczesny - Sagna, Mertesacker, Song, Gibbs - Coquelin, Arteta, Ramsey - Walcott, Van Persie, Gervinho

Ciekawe. Coquelin zamiast Frimponga to dobry wybor, cieszy zdrowie Theo i Gervinho. Wielkie derby i nikt nic nie pisze? Co jest panowie? :P

Komentator
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Komentator » 02 paź 2011, 16:54

Skład Tottenhamu- Friedel; Walker, Kaboul, King, Assou-Ekotto; Van der Vaart, Parker, Modric, Bale; Adebayor, Defoe.

Jestem ciekaw jak dzisiejszy mecz będzie wyglądał w środku pomocy bo co by nie mówić Tottenham ma sporą przewagę w tej strefie boiska.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”