Liverpool (zbiorczy) - Strona 350

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 paź 2011, 14:46

Ciekawe co w tej sytuacji kierowało panem arbitrem, bo w innych sytuacjach oszczędza sobie sięgania po kartki. Żółta kartka Rodwellowi się należała, bo wszedł sobie na piłkę dwoma nogami, ale czerwo w tej sytuacji to jednak przesada.

Everton może jeszcze w tym meczu powalczyć choćby o remis, bo po Liverpoolu na razie nie widać, by mieli argumenty w środku pola na zmiażdżenie rywala. Grają prostą i przewidywalną piłkę, co z tak zdolnymi murarzami jak Everton może im przysporzyć problemów, ale sił też będzie coraz mniej.

Komentator
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Komentator » 01 paź 2011, 14:46

Uwielbiam te padnięcia na murawę Suareza jakby mu ktoś odcinał nogę by po gwizdku momentalnie wstać tak jak to było w przypadku karnego. Ciężkie 45 min przed Evertonem, ale czuję, że tego nie przegrają :)

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 01 paź 2011, 14:47

Duch pisze:widziałem wiele ostrzejszych i agresywniejszych, które kończyły się bez upomnienia.
W tym meczu w 37 min była sytuacja z faulem Fellaninego.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 01 paź 2011, 14:49

Shlubb pisze:W tym meczu w 37 min była sytuacja z faulem Fellaninego.
Nawet to wejście Cahilla wyprostowaną nogą w Adama wyglądało o wiele poważniej. Tam żółta kartka była jak najbardziej prawidłowa.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 01 paź 2011, 14:50

Zdaje się, że nie będę uznawany jako bezstronny obserwator, ale ja też bym grę po prostu puścił. Nie wiem jak to wyglądało z perspektywy Atkinsona, ale ja ewentualnie bym zatrzymał grę. Bez kartki oczywiście. Niestety jak

Aż przypominają mi się czasy, gdy Everton był w gazie i zajmował 6 miejsca w tabeli i wg. jakichś wyliczeń uwzględniających błędy arbitrów Everton już dawno byłby w LM...

Awatar użytkownika
muszeq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: muszeq » 01 paź 2011, 14:51

A widzieliście wejście Hibberta wyprostowaną nogą? Pokazywali powtórkę w studiu Sky Sports. To było ewidentne czerwo, a Atkinson nawet faulu nie gwizdnął.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 01 paź 2011, 15:12

Może Liverpool zapłacił tylko za jedną... :P

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 01 paź 2011, 15:42

Przed zmianami przestałem wierzyć w zwycięstwo. Nie myślałem, że jak padnie bramka, to strzeli ją Carroll. Styl nie był za fajny, sędzia pomógł w jakimś stopniu - najważniejsze, że są trzy punkty.

Potem coś więcej naskrobię, idę się cieszyć sobotą.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 01 paź 2011, 16:02

Widowisko jak najbardziej żałosne. Everton czekał chyba tylko końca meczu czego efektem druga bramka, która wyglądała jak wszyscy widzieli. Szkoda natomiast, że Liverpool to jednak wygrał (mimo że chyba w nie najlepszym stylu), bo zastanawiałem się nad pozycją Dalglisha. W przypadku porażki byłoby ciekawiej.
Ostatnio zmieniony 01 paź 2011, 19:12 przez metol, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
moja_stopa
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moja_stopa » 01 paź 2011, 18:20

wątpię, by go zwolnili.

mecz słaby, ważna wygrana. jednak z taką grą z MU mamy marne szanse nawet na remis, mimo też nie najciekawszej postawy Diabłów w ostatnim czasie. Andy wkomponowuje się w zespół, widać, że gra jest układana pod niego. Suarez - gracz meczu, klasa sama w sobie; nie wyobrażam sobie co byłoby bez niego.

mało się pomyliłem w przedmeczowych oczekiwaniach co do składu, Fieldy troszkę też się pomylił co do zainteresowania forumowiczów meczem :p jednak takie derby, mimo wszystko jednak jedne z ważniejszych w Europie, zasługują na osobny temat. bo czyż to spotkanie o mniejszej historii niż chociażby z Arsenalem? :mrgreen:

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8411

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 01 paź 2011, 20:14

moja_stopa pisze:jednak takie derby, mimo wszystko jednak jedne z ważniejszych w Europie, zasługują na osobny temat. bo czyż to spotkanie o mniejszej historii niż chociażby z Arsenalem? :mrgreen:
Na osobny temat zasługują raczej takie mecze, w których występują kluby mające na forum wielu kibiców. Nie ma przecież sensu prowadzić dyskusji w temacie i Milanu, i Juventusu (odnośnie jutrzejszego meczu), stąd osobny temat. Tutaj mamy kilku kibiców Poolu i jednego Evertonu, spokojnie można dyskutować w tym temacie (szczególnie, że dla 10 postów nie ma sensu zakładać tematu).

EOT.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 01 paź 2011, 22:30

Mam wrażenie, że sędziowie w Anglii są jeszcze gorsi od naszych. Zwłaszcza, że zawsze powtarza się, że na Wyspach pozwala się na więcej. A tymczasem taka czerwona kartka z dupy za przeproszeniem. Zagranie na żółtą kartkę, w dodatku w środku boiska. Do tej pory był zacięty mecz ze wskazaniem na Everton, ale po tej kartce gospodarze wyraźnie siedli i pilnowali tylko, żeby nic nie stracić. No cóż, nie udało się. Jak dla mnie Liverpool w tym meczu na wygraną nie zasłużył.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 10 paź 2011, 15:36

Dawno mnie tu nie było.

Obrazek

Liverpool nawiązał współpracę z siecią hotelarską Park Inn by Radisson mającą na terenie Anglii 23 hotele.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 12 paź 2011, 13:31

http://lfc.pl/43166/liverpool-chce-rozlamu

Ja jestem na nie. Niby jest przepaść między tym, co zarabiają najlepsze kluby w Premier League, a tym co zarabia Real czy Barcelona, ale jednak samodzielna sprzedaż praw do transmisji telewizyjnych nie wpłynęłaby dobrze na mniejsze kluby i mogłby być takie cyrki jak w lidze hiszpańskiej, gdzie kluby nie mają pieniędzy, by płacić swoim piłkarzom.

Nie mniej jednak, przedyskutowanie tego na posiedzeniu władz Premier League to dobry pomysł. Może doprowadziłoby to do wynegocjowania większych pieniędzy od stacji telewizyjnych.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 13 paź 2011, 17:29

Dobre wieści z Melwood - Aurelio, Johnson, Kelly i Agger mogą zagrać w sobotnim spotkaniu z United.
"Everybody's fine," the boss told reporters. "The three boys who came back from South America are all fine. It's only myself that's ill! I can't even get a game in a five-a-side."

"But it's only Thursday - we might get a couple (of injuries) tomorrow!"
Kenny'emu jak zwykle humor dopisuje. :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”