Ekstraklasa w sezonie 2011/2012 - Strona 29

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Zablokowany

Kto zdobędzie Mistrzostwo Polski w sezonie 2011/2012?

Wisła Kraków
25
33%
Śląsk Wrocław
8
11%
Legia Warszawa
15
20%
Jagiellonia Białystok
1
1%
Lech Poznań
15
20%
Górnik Zabrze
2
3%
Polonia Warszawa
3
4%
Lechia Gdańsk
0
Brak głosów
Widzew Łódź
4
5%
GKS Bełchatów
3
4%
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Re: Ekstraklasa w sezonie 2011/2012

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 28 wrz 2011, 21:28

lech98 pisze: Sensem mojego postu było pokazanie, że holenderski duet nie jest w niczym lepszy od swoich polskich poprzedników.
Miała być LM dla Wisły? Po to zostali sprowadzenia?
Po to :lol:? Miała być LM dla Wisły :lol:? Nie są lepsi od polskich poprzedników :lol:? Wisłę Kraków obowiązują jakieś podwójne standardy odnośnie celów, a jednocześnie wszystkim się wydaje, że ich kluby są lepsze od Wisły. Polsko, obudź się :lol:.
lech98 pisze:W tym roku nie dla psa kiełbasa.
To właściwie jak co roku. Uważajcie, bo może zabraknąć miejsca dla pomników na rynku :whistle:.

Awatar użytkownika
lech98
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lech98 » 28 wrz 2011, 23:27

Jednak to prawda o braku zrozumienia słowa pisanego w polskim społeczeństwie. Gorsza strono Błoń, obudź się. :lol:

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 28 wrz 2011, 23:51

lech98 pisze:Jednak to prawda o braku zrozumienia słowa pisanego w polskim społeczeństwie.
Równamy do zachodu. Z tym że tam dodatkowo są jeszcze głupie teksty których nie sposób nie zrozumieć a im się to udaje więc jeszcze mamy zapas :lol:

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 29 wrz 2011, 0:09

Lechici niech się pocieszają tym wyjściem z grupy i świętują przez kolejne 10 lat a tymczasem Wisła znowu zrobi swoje i zdobędzie mistrzostwo. Żaden to wielki sukces w tej słabej lidze ale kto o tym myśli w czasie mistrzowskiej fety? :]

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 30 wrz 2011, 22:28

Odbije się chyba czkawką władzom Lechii pozostawienie Kafarskiego na stanowisku. Dziś kolejny fatalny mecz gdańszczan, bo bezbramkowy remis z czerwoną latarnią ligi trzeba uznać za porażkę. Zwłaszcza, że goście ten mecz mogli nawet wygrać (Buzała po takim meczu powinien do Bełchatowa za autokarem biec za karę). Oczywiście Lechia też miała swoje szanse takie jak słupki Tadicia i Lukjanovsa, ale wyraźnie spisała się dziś bardzo słabo nie strzelając gola w czwartym meczu z rzędu. Kolejny raz powtarzam, że nie chcę ciągle pisać o pracy sędziów, ale nie da się! Dzisiaj znowu w Gdańsku dwa karne nieodgwizdane.

W starciu beniaminków wygrał ŁKS, który wrócił na swój obiekt. W dzisiejszym meczu Sebastian Szałachowski pokazał, że kiedy jest zdrowy, to bardzo wiele może wnieść do gry swojego zespołu. Dziś gol i asysta, które odmieniły losy spotkania, gdyż to Podbeskidzie przecież prowadziło. ŁKS wygląda wyraźnie lepiej pod wodzą Probierza i za tydzień derby będą interesujące.

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 30 wrz 2011, 22:36

Ja jestem wielkim zwolennikiem Kafarskiego, ale mówiąc szczerze, jego czas w Lechii po prostu minął, musi odejść dla dobra swojego i klubu. Lechia gra teraz taką padline, że na to się patrzeć nie da...też mi się wydaje, że ten stadion bardzo ich spina ale mimo wszystko musi przyjść nowy trener i to od nowa poukładać, spojrzeć świeżym okiem i powinno to wyglądać lepiej.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 30 wrz 2011, 22:56

jaca911 pisze:Ja jestem wielkim zwolennikiem Kafarskiego.
Jestem ciekaw Twoich powodów. Dlaczego zostałeś jego fanem? Dla mnie to strasznie butny facet(nie znam osobiście, ale trochę takich głosów słyszałem i słychać to w wywiadach z nim), którego nie specjalnie bronią wyniki. Slyszę tylko o jakimś mityczynym niesamowitym styly gry Lechii, którego jakoś nie widać.

Dzisiaj kolejny fatalny mecz Lechii i mogą dziękować Buzale, że mają chociaż punkt, bo równie słaby Bełchatów powinien z nimi wygrać.

Co do karnego to o bardziej ewidentną sytuację chyba ciężko.

Awatar użytkownika
Puzon93
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Puzon93 » 01 paź 2011, 17:13

Pozwólcie, że się wtrące - oglądając kilka spotkań Ruchu w tym i ubiegłym sezonie, jestem przekonany, iż gdyby Arek Piech był młodszy, w wieku 21-23 lat wyjechał do lepszego klubu to dziś byłby partnerem Roberta Lewandowskiego w ataku reprezentacji. Dziękuje, dowidzenia.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8757
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 01 paź 2011, 17:18

Puzon93 pisze:dziś byłby partnerem Roberta Lewandowskiego w ataku reprezentacji
Jestem tego samego zdania. Dodam więcej, ja na miejscu trenera powołałbym go do reprezentacji.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 01 paź 2011, 18:17

Dodaje 3 grosze o Piechu - świetny gracz, bardzo mi się podoba jego gra, mało jest tak dobrze wyszkolonych technicznie i szybkich zawodników w lidze :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 paź 2011, 18:53

Ja pie.... gdzie Ci sędziowie przechodzą badania dające im zdolność do pracy. Przecież ten co dzisiaj prowadzi to jest albo ślepy albo nie zna się na przepisach. Żytko kończy pierwszą połowę bez kartki, mimo, że tak naprawdę nie powinno go być na boisku już od 30 minuty. 2 ewidentne taktyczne faule, pod koniec 3. Ten drugi to już po prostu musiała być kartka, nie ma innej opcji. Rudniev chyba powinien co kontakt leżeć a nie walczyć, może to by pomogło sędziemu.
Lech miał sytuacje na spokojne prowadzenie, ale jak to Lech raz na 4 wykorzysta 3, raz na cztery- jedną.
Swoją drogą w Cracovii chyba nie patrzą trenerzy na środek obrony. Długo tam pogrywał Polczak, teraz gra Żytko. Jak oni to robią. :?:

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 01 paź 2011, 23:00

Cris7 pisze: Jestem ciekaw Twoich powodów.
Ja właśnie lubię jak trener jest taki butny i jest w jakiś sposób nielubiany w środowisku. Co do gry to ok teraz mają kryzys ale przez poprzednie 2 lata wszyscy piali z zachwytu nad ich grą (choć akurat w tym przypadku myślę, że na wyrost)...mimo wszystko uważam, że ma swoją filozofię i pasował do Lechii, choć tak jak wspomniałem jego czas w Lechii minął.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 02 paź 2011, 0:56

Dzisiaj Brożek strzeli dwie.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 02 paź 2011, 19:27

Nie było Brożka, nie było remisu. Cóż, myślę, że jakby Legii odjąć Radovicia, Ljuboję i Rybusa , to wyglądałaby z przodu jak Wisła. Dlatego nie zgadzam się z twierdzeniem, że Legia jest o klasę lepsza. W tym meczu tak - ogólnie nie. A dokładając do tego tradycyjny brak obrony, to ten mecz nie mógł inaczej wyglądać. Zasłużona porażka i teraz trzeba doczłapać do przerwy zimowej. Sytuacja analogiczna jak w zeszłym roku, tylko nie sądzę, by tym razem Wisłę uratowały transfery. Trzeba to ogarnąć z obecnym stanem posiadania i nie wypaść z pierwszej trójki przed przerwą. Wszystko zgodnie z przewidywaniami poza jednym - martwi mnie niepewność Pareiki, bo wcześniej był jak skała, nawet w tym sezonie, ale po meczu z Apoelem coś się zepsuło. Obecnie do gry nadaje się Jovanović, Sobolewski, Biton, Pareiko i Paljić. To nie ulegnie zmianie w najbliższych meczach, więc czeka nas więcej spotkań podobnych do Ruchu. Nie ma Maora, nie Wisły. Ofensywnej.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 02 paź 2011, 20:45

piwus pisze:Cóż, myślę, że jakby Legii odjąć Radovicia, Ljuboję i Rybusa , to wyglądałaby z przodu jak Wisła.
No tak, mało że brak Hubnika, oraz wracających po urazach i bez formy Kucharczyka i Manu, to jeszcze trzeba było by odjąć tą trójkę o której wspomniałeś to faktycznie może by Wisła dała by radę pograć o remis ze swoim najskuteczniejszym obecnie strzelcem który dziś... grał.
piwus pisze:Dlatego nie zgadzam się z twierdzeniem, że Legia jest o klasę lepsza. W tym meczu tak - ogólnie nie.
Aha. To ja oddaje ci "ogólnie" tą lepszość, weź ją sobie w promocji za przegrany mecz :D
piwus pisze:A dokładając do tego tradycyjny brak obrony, to ten mecz nie mógł inaczej wyglądać.
Masz rację, gdyby w Legii grał Choto i Astiz to może środek pomocy by był troszkę mniej asekurancko usposobiony i by wynik był wyższy.

Zablokowany

Wróć do „Polska”