Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 935

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 02 paź 2011, 17:59

Meczyk fajny z tego co widziałem, bo oglądam dopiero od 30 minuty, świetna akcja Gerva i Theo, ten drugi, świetnie zgubił Ekoto, byłby piekny gol
VdV zagrywał ręką, bo na necie nie dałem rady tego z 100% pewnością stwierdzić, ale samo podanie Ade(?) i wykończenia holendra świetne.
Jeszcze będzie widowisko

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2420
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 paź 2011, 18:03

Ręka przy golu? Bardziej ramię w okolicach barku. Panowie w studiu se Sky Sports uznali, że nie było ręki i gol prawidłowy.

Ładnie tam VdV zgubił Mertesackera, który kompletnie nie miał pojęcia kogo ma kryć.

Bardzo wyrównany mecz, który pomimo małej liczby sytuacji (zwłaszcza dla Arsenalu) dobrze się ogląda. Lubię coś takiego, więc Atletico - Sevilla musi poczekać, bo jestem ciekaw jak ten mecz potoczy się dalej. Jeśli jednak ktoś miał tu prowadzić to z przebiegu gry, bardziej zasługuje na to Tottenham.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 02 paź 2011, 18:07

No właśnie, też mi bardziej wyglądało na bark, wszytko przez ułożenie ramion holendra, z resztą wielu piłkarzy tak "asekuruje" piłkę przy próbie przyjęcia na klatę

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 02 paź 2011, 19:37

Hm kolejny świetny mecz. Czwórka nam ucieka. Lepszego momentu na wyp********** Wengera nie będzie. Za 10 kolejek to już nawet 'Puchar UEFA' będzie poza zasięgiem.

Kontuzja Sagny. Z około 5 bardzo wartościowych zawodników jakich mamy już 3 ma dość długoterminowe kontuzje. To się nazywa szczęście, że akurat trafiło na nich. Jeszcze Robin i serio walka o utrzymanie :shock:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 02 paź 2011, 20:26

michal2 pisze:Za 10 kolejek to już nawet 'Puchar UEFA' będzie poza zasięgiem.
To dobrze, bo gra w nieistniejących rozgrywkach nie przystoi takiemu klubowi jak Arsenal.

Szkoda tego dzisiejszego spotkania. Przyznam szczerze, że jak usiedliśmy się Kogutach na początku drugiej połowy to zacząłem myśleć nawet o trzech punktach. Prawda jest jednak taka, że gdyby nie Szczęsny to dostalibyśmy kilka bramek więcej i nie byłoby dyskusji o jakimkolwiek dobrym wyniku. Cholera, po raz pierwszy od lat mamy bramkarza na światowym poziomie, ale przed nim straszna bieda biega... i jeszcze Sagna wypadł :roll:

Ramsey dzisiaj był tak beznadziejny, że nawet zdobyta bramka go nie ratuje. Co dostał piłkę, to albo oddał do tyłu, albo stracił. Arteta wiele więcej w ofensywie nam dzisiaj nie dawał. O dziwo całkiem fajne zawody rozegrał Coquelin, ale wiadomo, że on miał całkiem inne zadania na boisku. Theo miał dwie dobre okazję. Za pierwszym razem naprawdę mało brakowało, ale za drugim mógł jednak odgrywać do Gerva, który był na lepszej pozycji... a właśnie, Gerv po raz kolejny zaliczył irytujący występ. Pląta się w te małe dryblingi i cały czas głupio traci piłkę. Słabiutkie zawody w jego wykonaniu.

Trzeba się będzie spiąć po przerwie i zrobić trzy punkty z Sunderladem. Czwórka jest ciągle w naszym zasięgu, ale potrzeba czegoś więcej... czegoś ekstra, bo inaczej będziemy musieli się cieszyć skromnym zwycięstwem z Pireusem i pokonaniem beznadziejnego Boltonu.

btw, Sky dawał dzisiaj fajny film dokumentujący cały ten czas spędzony przez bosa w Londynie. Kilka fragmentów chwytało za serce.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 02 paź 2011, 21:24

epszego momentu na wyp********** Wengera nie będzie
:lol:

W defensywie jest kaplica. Jenkinson to dobry transfer, jeśli sprowadzamy go po to, żeby wysłać na wypożyczenie w celu ogrywania. Teraz wygląda na to, że ten 18-letni chłopak który zagrał ledwie 8 spotkań w lidze(czwartej, dodajmy) przed transferem tutaj. Teraz wygląda na to, że będzie zmuszony występować za Sagnę przez kilka miesięcy. Szlag by to trafił. Dobrze, że jest ta przerwa międzynarodowa, bo może przez ten czas wróci Koscielny który może tam zagra. Vermaelen może na Chelsea by wrócił. W chwili obecnej obrona wygląda okropnie. Co odwalili Song z Perem przy szansie Defoe to ja nie mam pytań.

W pomocy tez kaplica. Coquelin jedyny który pięknie ogarniał. Najlepszy zawodnik Arsenalu na boisku moim zdaniem. Ramsey fatalnie. Nie wiem, co się z nim dzieje.Zapowiadał się świetnie, po kontuzji kilka meczów miał OK, ale teraz gra tak tragicznie. Z drugiej strony on nie powinine być w tej sytuacji. Wengera należy za to winić - on spowodował, że Ramsey stał się zastępcą Fabregasa. Z drugiej strony, gdyby Wilshere był zdrowy to Ramsey by nie grał. Arteta też dzisiaj kiepsko zagrał. Bardzo kiepsko. Najgorzej z całej kariery w Arsenalu.

W ataku też gówno było. Gervinho spieprzył taką wyśmienitą okazję.. oprócz tego miał cholernie kiepskie przyjęcie. Walcott i Van Persie też nie wiele robili. Ogólnie dzisiejszy występ był kiepski. Bardzo kiepski. Nie wiem, jaka przyszłość nas czeka. Po 7 meczach w sezonie 7 punktów. Od finału Carling Cup zdobyliśmy 23 punkty w 23 meczach. To jest tragedia.

Wenger będzie musiał coś zrobić w styczniu. Zobaczymy, w jakiej będziemy wtedy sytuacji. Kontuzja Wilshere'a nie mogła się przytrafić w gorszym momencie.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 02 paź 2011, 22:08

Jeszcze jedna sprawa. Był do wyjęcia przez dwa miesiące Parker... za grosze? Był. Oczywiście nie skorzystaliśmy, a dziś Wenger mógł się na własne oczy przekonać ile Anglik daje drużynie. Żyły sobie chłopak wypruwał na boisku, ale żadnej piłki nie odpuścił. Nie przydałoby się nam takie waleczne serce? I to po takiej cenie... no [k****].
Bacary Sagna has a broken fibula according to French television. Absolutely devastating news.
:zgon:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 03 paź 2011, 2:56

Oficjalnie klub potwierdził, że będziemy bez Sagni 3 miesiące. Mam nadzieję, że Boss tam przesunie Koscielnego jak wróci Vermaelen. Do tego czasu będzie musiał grać Jenkinson, który jest tragiczny.

Obiektywnie patrząc na wszystko ciężko jest znaleźć jakiekolwiek argumenty za tym, że Arsenal skończy w top4. :|

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 03 paź 2011, 9:42

Nie wiem jak to wam powiedzić tzn napisać, żeby mniej bolało ale Barca jest zainteresowana...Szczęsnym
http://www.crunchsports.com/category/So ... 110030010/
Ale nie denerwujcie się na zapas, Barcelona aż takich chodów w UEFA nie ma, specjalnie dla nas okna transferowego nie otworzą i do stycznia macie spokój :rotfl: :lol:

edit: Ja wiem, ze mamy świetnego bramkarza, ale autor newsa z mojego linku tego chyba nie wie :lol:
Jeszcze przez 5,6 lat co najmniej nie będzie tematu: bramkarz(nr 1) do Barcy
Ostatnio zmieniony 03 paź 2011, 11:09 przez grzegorzfcb, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 03 paź 2011, 10:05

grzegorzfcb pisze:Barca jest zainteresowana...Szczęsnym
Macie świetnego bramkarza. Na rezerwę możecie sobie śmiało Fabiana kupić :wink:
Magnum pisze:Do tego czasu będzie musiał grać Jenkinson, który jest tragiczny
Coquelin na prawej stronie :think: Szczerze mówiąc chłopak mnie przekonuje i myślę, że dałby radę. Widać, że nie boi się gry i nie ma pełnych gaci przed każdym zagraniem jak Carl. IMO, opcja warta rozważenia.

Awatar użytkownika
Szaleniec
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Szaleniec » 03 paź 2011, 10:52

Trener wczorajszych rywali Kanonierów, niejaki Clive Allen określił Wengera mianem "two bob", po tym, jak Francuz nie podał mu ręki po meczu. Kim jednak jest tajemniczy Bob? W tym celu sięgniemy do anglijskiego słownika slangu. Mamy tam trzy definicje...

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 03 paź 2011, 11:25

Ile kontuzji macie ? Bo to co u was w tym temacie sie wyprawia to jakas tragikofarsa

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 03 paź 2011, 17:19

[k****] mać. Szczęsny ma kontuzje. Nie wiadomo, jak poważną, ale to jakaś plaga. Co prawda następny mecz za 2 tygodnie więc ominie reprezentacje, ale to jakiś problem z plecami podobno. Nie wiadomo. Mnie martwi tylko to, że Fabiański też rozegrał cały mecz mimo kontuzji, miało być niegroźnie a tu nagle kupa, bo koniec sezonu i operacja potrzebna. Módlmy się o to, żeby w tym przypadku tak nie było.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 03 paź 2011, 17:28

Może jest chory na Koreę?

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 03 paź 2011, 17:40

Też tak myślę. Kadrę czeka wyjazd do Korei i nagle ciągle ktoś wypada z powodu urazu :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”