Ogólna dyskusja o polityce - Strona 173

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 paź 2011, 16:33

Kamil232 pisze: Jak można z jednej strony chcieć głosować na Korwina Mikke, a z drugiej zastanawiać się nad głosowaniem na Palikota?
Nie, nie, nie. Źle zrozumiałeś. Nie zastanawiam się nad głosowaniem na Palikota, bo dla mnie jedyne co ma ciekawego do zaoferowania to to, co napisałem, a to o wiele za mało, bym na niego zagłosował. Po prostu przyjrzałem się mu bliżej, bo szukałem alternatywy, jeśli faktycznie nie będę mógł zagłosować na KNP, a wcześniej była dyskusja o nim. Niestety jedyną alternatywą dla mnie jest olanie wyborów. :)

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1531
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 03 paź 2011, 16:45

RealFan pisze:
Kamil232 pisze: Jak można z jednej strony chcieć głosować na Korwina Mikke, a z drugiej zastanawiać się nad głosowaniem na Palikota?
Nie, nie, nie. Źle zrozumiałeś. Nie zastanawiam się nad głosowaniem na Palikota, bo dla mnie jedyne co ma ciekawego do zaoferowania to to, co napisałem, a to o wiele za mało, bym na niego zagłosował. Po prostu przyjrzałem się mu bliżej, bo szukałem alternatywy, jeśli faktycznie nie będę mógł zagłosować na KNP, a wcześniej była dyskusja o nim. Niestety jedyną alternatywą dla mnie jest olanie wyborów. :)
Lub głosowanie nie w miejscu zameldowania

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 paź 2011, 18:15

Tak, pojadę zagłosować do Kalisza albo Konina. :lol:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 03 paź 2011, 18:29

A propos filmiku,ktory wstawil niedwno MVB. Nie wiem jak Was,ale mnie smiesza takie filmiki typu ''spojrz kto glosuje na tamtych'' :lol:

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 03 paź 2011, 19:11

Żałosna jest ta Platforma. Opieranie CAŁEJ kampanii na straszeniu PiSem. Zero konstruktywnej pozytywnej kampanii. Wstyd dla partii rzadzacej. To samo robił Sikorski w Białymstoku, który utożsamił kibiców Jagielonii z wyborcami Kaczyńskiego i wmawiał przechodniom że, jak nie zagłosują to 'oni' beda nami rzadzic. Tragedia co sie teraz wyrabia.

Awatar użytkownika
Kisielski
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kisielski » 03 paź 2011, 19:15

Mnie nie przekonuje ani PO ani PiS, chociaż z dwojga złego wolę PO. Ja będę głosował na Palikota, ale nie dla jaj itp. Po prostu tam jest bardzo dużo ludzi nowych i w tym widzę nadzieję. Nie przeboleje tylko wygranej PiS-u i zwątpię chyba w ten naród, chociaż wiadomo jak nie wygra PO, to na 100% wygra PiS, taka jest prawda niestety.

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 03 paź 2011, 20:07

Ja tam Pisu nie obawiam się w ogole. Nie wiem czy nawet sam Kaczyński w swoich najprzyjemniejszych snach przewiduje możliwość zdobycia większości w parlamencie, a zdolność koalicyjna ekipy Jarosława wynosi zero. No chyba ze najwieksze sprzedawczyki ze stronnictwa ludowego nagle obroca zagle, gdy bedzie wialo z innej strony. Dlatego totalnie nie popieram i nie rozumiem prymitywnego rozumowania nie glosuje na PO- posrednio oddaje glos na PiS. Ja mam swoje zdanie, swoje poglady i chce wybrac pozytywnie, a nie wybierac mniejsze zło, a raczej lepiej albo gorzej przyodziane zło.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 03 paź 2011, 21:04

kolejna porcja

Obrazek

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 03 paź 2011, 21:08

Fieldy też się boi pisu ?
Tego się nie spodziewałem :boje się: :lol:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 03 paź 2011, 21:39

Podoba mi się zachowanie Kaczyńskiego i Tuska w sprawie śmierci kibica Falubazu. Obaj powiedzieli, że to najprawdopodobniej nieszczęśliwy wypadek, więc nie powinien być przedmiotem kampanii wyborczej. Donald Tusk dodał jeszcze tylko:
Ta sytuacja to wyraźny dowód na to, że niektórzy w Polsce czują się rozzuchwaleni. Jestem przekonany, że jednym z powodów agresji są nieodpowiedzialne słowa niektórych polityków, którzy bandytów nazywają patriotami.
Całe szczęście, że sprawa nie została wykorzystana politycznie, podobnie jak próba spalenia się pod kancelarią premiera, po wcześniejszym napisaniu listu do PiSu, który nie pomógł biedakowi. Istnieją jednak jakieś zasady i kultura polityczna w tym kraju.

Awatar użytkownika
Kisielski
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kisielski » 03 paź 2011, 22:25

Nie chodzi o to ze chce wybrac mniejsze zlo jakbym tak myslal zaglosowalbym na PO chodzi mi o to ze glosujac na Palikota wierze ze nowi ludzie wprowadza jakas odnowe do polityki a ogolnie do pisu tez nic nie mam tylko zachowanie najwazniejszych w nim osob jest dla mnie co najmniej dziwna z prezesem na czele. A to ze do nich nic nie mam popre tym ze w moim miescie rzadzi pis, prezydent jest z pisu i jest na prawde dobry i glosowalem na niego. Ale jesli chodzi o rzad to mysle ze potrzeba nowych

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 03 paź 2011, 22:39

Wzialem pilota w dlon, pstrykam po kanalach, a tam zdziwko totalne Kaczor u Lisa. Zwierz jak zwykle tendencyjny, zaczal od charakterystycznej dla siebie wstawki z wypowiedzi Jaroslawa o charakterze pejoratywnym, probujac go pewnie celowo zdenerowac przed programem. Kaczor niesamowicie mnie zaskoczyl. Lis caly program atak za atakiem na Jaroslawa. Kaczor w wiekszosci przypadkow bardzo dobre riposty, Tomasz sobie nie pobrykal. Niewierny Tomasz byl tak zdenerwowany, ze zaczal psioczyc nawet na widzow, robiac w ich kierunku zenujace uwagi.
Dawno nie widzialem tak slabego wizerunkowo Liska. :lol:

Lis to karykatura publicysty. Ciagle uszczypliwosci i zlosliwosci w strone Kaczora. A dyskusja przez kilka minut o pistolecie z 91 roku masakra. :rotfl: :haha:

Mysleli chlopcy, ze uda im sie zabrac troche punktow procentowych PiSowi, a tu zdziwko. :lol:

Lis. :heft:
Jak mozna sie posuwac do takich zenujacych zagrywek, jak pistolet z 91 roku czy wypowiedz Rydzyka sprzed kilku lat? Dalej forsowanie i powtarzanie klamstwa o tej mlodej dupie kandydatce PiSu do sejmu Ilonie Klejnowskiej, jakoby Kaczynski nie wiedzial skad startuje, mimo ze to rudy zwierz klamal, a Kaczor mial racje, etc.
Popis zenady. Lis posunal sie o kilka krokow za daleko.

Swoja droga jakikolwiek kanal teraz wlacze, tam ta sama spiewka, masa wrzutek o zabarwieniu negatywnym w odniesieniu do PiSu.
Jezeli za PiSu nie bylo pluralizmu w mediach, to co sie dzieje obecnie? ZENADA.

Najnowszy spot Platformy tez fajowy, ale to PiS sieje jezyk nienawisci. :lol:

Sa pewne granice, Platforma i establishment ich popierajacy przekroczyli je juz dawno.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 03 paź 2011, 22:42

Pisu faktycznie nie powinniśmy się bać. Po takich szopkach jak ta u Lisa w wykonaniu Jarka, nikt tej partii nie może brać na poważnie. Żenujące przedstawienie.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 03 paź 2011, 22:44

red85 pisze:Pisu faktycznie nie powinniśmy się bać. Po takich szopkach jak ta u Lisa w wykonaniu Jarka, nikt tej partii nie może brać na poważnie. Żenujące przedstawienie.
W wykonaniu Jarka? Zejdz na ziemie, postaraj sie zachowac relatywny obiektywizm i spojrz na zenujace zachowanie Lisa przez caly program.

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 03 paź 2011, 22:48

Tak samo widziałem Jarka u Tomka i musze przyznac Ci całkowitą racje Arek. Absolutna kompromitacja Lisa. Nieudolne próby skompromitowania Kaczyńskiego jakimiś smiesznymi swistkami papierow sprzed potopu, walkowanych po stokroc wypowiedziach Rydzyka nie przyniosly efektu. Kaczynski wyluzowany, nie dal sie sprowokowac tanimi zagrywkami farbowanego.
Pododbne wrażenie miałem po debacie Ruch Palikota-PO. Pare merytorycznych wypowiedzi, głownie ze strony Palikota, dobrze wypada w tej kampanii, poparcie rosnie. Kilka miesiecy temu nie dawalem mu zadnych szans, zaskoczyl mnie i wydaje sie ze postawi na swoim. Platforme w tej mini debacie reprezentowal Kamil Durczok.

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”