Notes z młodymi "gwiazdami" - Strona 4

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Notes z młodymi "gwiazdami"

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 04 paź 2011, 18:07

Adam Maher (18 lat,AZ) - produkt szkolki pilkarskiej z Alkmaar. Dynamiczny,szybki gracz ze swietnym dryblingiem oraz przegladem pola. Juz niedlugo powinny sie nim zainteresowac najlepsze kluby Europy. W tym sezonie ustrzelil juz dwa gole. Jeden z najwiekszych pilkarskich talentow w Holandii.

Kevin Strootman (21 lat,PSV) - i pomyslec,ze ten zawodnik jeszcze rok temu gral w drugiej lidze... Srodkowy pomocnik kompletny. Potrafi juz niemal wszystko - swietny odbior,rozegranie,przeglad. Chlopak naprawde ma mozliwosci,zeby juz niedlugo zajac miejsce w srodku pola ktoregos z europejskich gigantow.

Zrobie male podsumowanie ''moich'' talentow z tego tematu:

Antoine Griezmann
Simone Verdi
Iker Muniain
Mats Rits
Artem Dzyuba
Stevan Jovetic
Kenneth Zohore
Vladimir Weiss Jr.
Lorenzo Ebecilio
Remy Cabella
Jelle Vossen
Koke
Tim Matavz
Vaclav Kadlec
Funes Mori
Miralem Sulejmani
Mehdi Carcela
Thibaut Courtois
Nicolai Boilesen
Christian Eriksen
Toby Alderweireld
Jan Vertonghen
Afriyie Acquah
Elbio Alvarez
Adam Maher
Kevin Strootman
Marc-André ter Stegen
Gokhan Tore

Postaram sie regularnie dopisywac nastepne talenciki a la Doktor :wink:
Ostatnio zmieniony 04 paź 2011, 18:22 przez Dr.Football1, łącznie zmieniany 1 raz.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 04 paź 2011, 18:19

Kilku fajnych zawodników pokazuje co nieco w Bundeslidze: bramkarz ter Stegen, Brazylijczyk Roberto Firmino, Kolonię ostatnio pogrążył Lasogga z Herthy.
A w HSV postawiono bardzo na młodzież, trochę się przeliczyli, ale z zaciągu Chelsea dobrze wygląda Gokhan Tore, większość akcji on ciągnie, nawet rożne tam wykonuje, więc pozycje jakąś już zdobył w drużynie. Do tego niezła postawa Azjatów Sona i Zhi Lama.
A co do Azjatów to jest jeszcze Usami z Bayernu, ale jego na oczy nie widziałem. Podobnie nie widziałem Bernda Leno, zastępującego Adlerze w Bayerze, ale też dobre recenzje słyszałem.

Tak więc dużo nowych talentów wypłynęło na boiska niemieckie, więc Doktorku oglądaj :D

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 04 paź 2011, 18:22

Tak więc dużo nowych talentów wypłynęło na boiska niemieckie, więc Doktorku oglądaj
Ostatnimi czasy ogladam i to bardzo czesto :wink: Zreszta jestem wielkim fanem talentow Ter Stegena i Gokhana Tore,wiec dolaczam ich oficjalnie do mojej listy :D

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 04 paź 2011, 21:57

Dr.Football1 pisze:
Tak więc dużo nowych talentów wypłynęło na boiska niemieckie, więc Doktorku oglądaj
Ostatnimi czasy ogladam i to bardzo czesto :wink: Zreszta jestem wielkim fanem talentow Ter Stegena i Gokhana Tore,wiec dolaczam ich oficjalnie do mojej listy :D
Czyżbyś zapomniał jak to zachwalałeś Lalkovicia? :glass: Czemu go jeszcze nie dopisałeś? :mrgreen:

Doktor - oglądnij też od czasu do czasu ligę angielską i zwróc uwagę na naszego Daniela Sturridge'a, chłopak ostatnio jak go widzę to niszczy system. Postać w sumie znana, ale jestem pewien że zakochasz się w tym grajku, który IMO powinien grać regularnie w kadrze Anglii. Chociaż, to że nie gra wcale specjalnie mi nie przeszkadza :wink:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 04 paź 2011, 22:20

Dobrze w tym sezonie wygląda Gregg Wylde z Rangers, mam przeczucie, że wystrzeli Lauri Dalla Valle, który jest wypożyczony z Fulham do Dundee Utd. Kilka razy widziałem Thomasa Drage z Tromso i też nieźle się zapowiada, choć podobnie jak pozostali gra w słabej lidze.
A nie wiesz moze co sie dzieje z Polakiem,ktory gral w mlodziezowce Rangersow ? Slyszalem,ze byl wybijajaca sie postacia i dostal nawet szanse trenowania z seniorami kilka razy.
Czyżbyś zapomniał jak to zachwalałeś Lalkovicia? Czemu go jeszcze nie dopisałeś?
Wszystko w swoim czasie Pawle :wink:

Sturridge to megatalent - pelna zgoda :spoko:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 05 paź 2011, 13:20

Ross Barkley 17 lat Everton- już się slyszy o ofercie Chelsea w wysokości 20 mln funtów.Mega talent, coś na miare Rooneya, niespotykana bezczelność w grze,świetna technika,spokój i to coś. Najwięksi bedą się o niego zabijać.

Phil Jones 19 lat- niesamowity chłopak który zachwyca każdego fana MU. Gra jak stary wyjadacz mimo tak młodego wieku.Ostatnio czytalem że to taki Rooney obrony-coś w tym jest, teraz rozumiem czemu SAF rzucil taką kase za mlodego byle by nie trafil na Anfield.Strach pomyslec co on bedzie grał za pare lat.

Daniel Sturridge-Welbeck co tutaj dużo mówić, przyszłość kadry. 2 świetnych chłopaków z Manchesteru, nie będą oceniał który jest lepszy powiem tyle że oboj za pare lat mogą być najlepszymi napastnikami w Prem.

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 05 paź 2011, 20:56

Wie ktoś coś więcej o Kurcie Zoumie?Chłopak ma 16 lat i gra w pierwszym składzie Saint Etienne.

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 05 paź 2011, 22:01

Hyypia123 pisze:Wie ktoś coś więcej o Kurcie Zoumie?Chłopak ma 16 lat i gra w pierwszym składzie Saint Etienne.
:shock: Przegooglowałem typa i naprawdę taki ktoś istnieje :lol: Podbijam. Dodatkowo napisałby ktoś coś o Mbaye Niangu z Caen?

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 17 paź 2011, 22:33

Dla oglądających Betis imię i nazwisko na dziś - Alvaro Vadillo. Jak koleś prezentuje się w Betisie? Ma 17 lat (1994), a dostaje już sporo minut w Primera.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 17 paź 2011, 23:03

Pawel875 pisze:Dla oglądających Betis imię i nazwisko na dziś - Alvaro Vadillo. Jak koleś prezentuje się w Betisie? Ma 17 lat (1994), a dostaje już sporo minut w Primera.
Zaiste ciekawy chlopak. Andaluzyjska szkola skrzydlowych dziala pelna para. Navas,Joaquin,Calvente,Reyes,a teraz ten malolacik :)

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 17 paź 2011, 23:07

Ja mam takie pytanie głównie dla fanów Czerwonych Diabłów.Z 5 lat temu była w internecie komplikacja pewnego dzieciaka z Australii.Wie ktoś jak rozwija się jego kariera?

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 18 paź 2011, 13:06

Hyypia123 pisze:Ja mam takie pytanie głównie dla fanów Czerwonych Diabłów.Z 5 lat temu była w internecie komplikacja pewnego dzieciaka z Australii.Wie ktoś jak rozwija się jego kariera?
Przypuszczam, że chodzi o Rhaina Davisa. Zaczął z nami trenować mając 8, czy 9 lat i z tego co mi wiadomo nadal jest naszym zawodnikiem(gdzieś czytałem, że był w składzie na jakiś sierpniowy turniej we Włoszech). Trochę jeszcze czasu minie zanim będzie można powiedzieć o nim coś więcej. W akademii raczej rzadko kiedy grają zawodnicy przed ukończeniem 16-stki.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 18 paź 2011, 22:53

Cholera,nie moge LM ogladac przez moj zamulaszczy net to dodam sobie kogos w moim ulubionym temacie :)

Derk Boerrigter (25 lat,Ajax) - dziwny i rzadki to przypadek,ze w Holandii trenerom umyka taki talent. Derk szkolil sie w Ajaxie,ale tam nie poznano sie na jego talencie i bez zalu oddano go do Zwolle gdzie spisywal sie swietnie. Potem kupilo go Waalwijk i tam stal sie prawdziwa gwiazda zespolu. Od tego sezonu znow jest w Ajaxie i spisuje sie na tyle dobrze,ze moj kumpel Holender wrozy mu nawet debiut w reprezentacji Oranje.

David Alaba (19 lat,Bayern) - swietny chlopak. Jak na srodkowego pomocnika ma wrecz bajeczna technike,a do tego jest waleczny,no i potrafi znakomicie znalezc sie pod bramka. Przez najblizsze kilkanascie lat powinien rzadzic reprezentacja Austrii i stac sie legenda na miare Herzoga czy Polstera.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 23 paź 2011, 22:12

Marko Arnautovic (22 lata,Werder) - napastnik kompletny. Szkoda,ze tak naprawde nie dano mu szansy w Interze. Swietna technika,dobra gra glowa,szybkosc - ten chlopak ma praktycznie wszystko,zeby stac sie jednym z lepszych napastnikow Serie A. Coz,moze dobre wystepy w Bremie zaowocuja transferem powrotnym do Wloch :wink: Czego sobie i jemu zycze.

Marco Reus (22 lata,Gladbach) - taki talent mieli w Dortmundzie i go wypuscili. Teraz gra w Borusii,ale tej mniej polskiej :wink: W poprzednim sezonie to glownie dzieki rajdom tego dynamicznego skrzydlowego M-G zdolalo sie utrzymac w pierwszej Bundeslidze. Juz niedlugo powinny zglosic sie po niego duzo lepsze kluby. Jeden z glownych talentow zlotej niemieckiej generacji,ktora w najblizszych latach bedzie rzadzic i dzielic na swiecie :wink:

Ola John (19 lat,Twente) - niedzielni kibice powinni pamietac jego brata,ktory gral m.in. w Fulham,a ci bardziej Pawlowaci/Diamenowaci znaja pewnie rowniez trzeciego z braci -Paddy'ego. Jednak najbardziej utalentowany jest wlasnie Ola. Juz teraz godnie zastepuje Bryana Ruiza partnerujac takim tuzom jak Luuk de Jong czy Marc Janko. Ciekawy chlopak - oby tylko nie zmarnowal kariery jak wyzej wymieniony brat Collins.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 08 lis 2011, 20:20

Ander Herrera (22 lata,Athletic) - wszyscy podniecaja sie Thiago i Muniainem (slusznie zreszta),a byc moze najwiekszym hiszpanskim talentem w tym momencie jest wlasnie srodkowy napastnik baskijskich Lwow. Swietny przeglad,technika,dobry strzal z dystansu,niezla gra w destrukcji. Ten chlopak ma szanse stac sie dla Athletic kims kim nigdy nie mogl stac sie i tak legendarny Julen Guerrero.

Nacer Chadli (22 lata,Twente) - typ nowoczesnego skrzydlowego. Boska technika,bajeczny drybling - to zalety za ktore mozna sie zakochac w tym pilkarzu. Obstawiam,ze juz niedlugo Eredivisie zrobic sie dla nie za mala i przeniesie sie do jednego z europejskich gigantow.

Leroy Fer (21 lat,Twente) - kolejna perelka z Twente. Ktoz w swoim skladzie nie chcialby miec dwudziestolatka,ktory gra jak doswiadczony trzydziestolatek ? Wychowanek Feyenoordu juz w wieku 17 lat gral w pierwszym skladzie ''Portowcow'' z Rotterdamu. W przyszlosci wraz ze Strootmanem moga stworzyc srodek pola na miare Edgara Davidsa i Phillipe'a Cocu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”